Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯
17628. kismaja77 (válaszként erre: 17626. - Floralys)
2014. júl. 10. 21:08
En elm klubtag vok. Bar nem nezem, mert az agyamra mentek egy idoben, amikor ket admin isteniteserol szolt a csoport.
17627. 3a5c305959 (válaszként erre: 17626. - Floralys)
2014. júl. 10. 13:09

hehe nem.. mar regen kidobtak onnan :-)

En az Angliaban elo magyar csaladok kozossegeben vagyok benne.

17626. Floralys
2014. júl. 10. 11:49
Lanyok van itt valaki aki tagja a facebookon az Angliai egymast segito kismamak klubnak?
17625. Floralys (válaszként erre: 17624. - Kismaja77)
2014. júl. 10. 09:21
Szia. 16 ika. Nagyon varom mar , de eddig semmi jelet nem mutatja, h kiszeretne bujni. :) kicsit lelassult a mozgasa. Ez nem tudom jelent e valamit vagy csak lustibb
17624. kismaja77 (válaszként erre: 17622. - Floralys)
2014. júl. 9. 10:44
Akkor az jo. Nalac hamarosan erkezik a baba, nem? Mikorra vagy kiirva?
17623. Livilla
2014. júl. 4. 14:28
van valaki Birmingham környékéről ?
17622. Floralys (válaszként erre: 17620. - Kismaja77)
2014. júl. 2. 18:51

Nincs messze a rendes klinikatol. Midwife van ott is. Nincs

Zsufoltsag mindent reszletesen elmagyaraznak, van ideje foglalkozni velem. Tetszik.

17621. kismaja77 (válaszként erre: 17617. - Orsika86)
2014. júl. 2. 12:30
Biztos nem lesz semmi baj! :) Csak nyugodjatok meg nyugodtan. :)
17620. kismaja77 (válaszként erre: 17619. - Floralys)
2014. júl. 2. 12:29

Szia, nem is hallottam a rainbow clinicrol. Mi jot csinalnak ott? Miert utaltak be oda?

Szuper, az mar tenyleg itt van a szomszedban, majd szolj ha raersz. :)

17619. Floralys (válaszként erre: 17615. - Kismaja77)
2014. júl. 2. 11:03
Szia. Te jartal mar a rainbow klinikan? Oda kaptam idopontot. Ma megint voltam a triage ben de a mostani dokino haaat meg sem vizsgalt. 1 hete koltoztunk mitchembe. /) szoval kozeledek :) ha meg lesz a picurikam talizhatnank. Puszi
17618. Yaweb
2014. júl. 2. 06:08

Oh, en marcius 1-en szulettem :-)

Jo babavarast ;-)

17617. Orsika86
2014. júl. 1. 22:47
Köszönöm a válaszokat! Minden a legnagyobb rendben! Múlt hét szerda óta semmi barnázás. :) Március 2-re lettem kiírva. Talán most már kezdünk megnyugodni.
17616. cirbolya2
2014. júl. 1. 21:59
Ha megszunt a barnazas az nagyon jo jel!! Nekem volt mar rossz tapasztalatom, hidd el ha elmult valoszinuleg a dolgok rendben zajlanak. Az is lehet hogy a beagyazodas soran egy kis ver megrekedt, ami akar idoben kesobb tavozik el a szervezetbol. Igy nem torvenyszeru hogy a kis verzes csak a menzesz ideje korul kell legyen. Nyugi, probalj relaxalni, azzal segitesz magadon es az a jo a babanak is
17615. kismaja77 (válaszként erre: 17612. - Orsika86)
2014. jún. 29. 09:46

A barnázás v beágyazódás volt v hormonváltozás miatt tortént. Ha pici mennyiség és csak 1-2 napig tart, teljesen normális, sokan átélik.

A szervezet pedig tenyleg mindig a terhességre készül, és nem a menstruációra. :)

Mondjuk a GP-tol sokat ne varj, max megméri majd a vérnyomásodat és elmondja mit nem ehetsz. O biztos nem fogja megmondani mitol volt a barnazas (max tippelget, mint mi), es rovabb sem hiszem, hogy kuld szakorvoshoz...csak mondom, hogy ne lepodj meg.

En tovabbra is javaslom, hogy ha barmi gyanus van soha ne a GP-re varj, menj egybol egy EPU-ba...meg az A&E-t sem javaslom, mert az is rohej, amit ott csinalnak.

17614. 3a5c305959 (válaszként erre: 17612. - Orsika86)
2014. jún. 28. 23:12

Nem, ez hulyeseg. A tested soha nincs felkeszulve a menstruaciora, a tested mindig a terhessegre keszul :-)

Majd az orvos megmondja a tutit!

17613. Yaweb
2014. jún. 28. 22:47

Valoszinu de mivel nem vagyunk dokik igy nem tudhatjuk. Hetfoig varnod kell, de szerintem a doki is ugyanazt mondja amit itt a lanyok.

Nyugalom!

17612. Orsika86
2014. jún. 28. 22:45
A barnázás abba maradt teljesen. Ma megcsináltam egy másik tesztet, amin már sokkal erősebb a második csík. Én arra gondoltam, hogy a ciklus végén (nem félidőben) eshettem teherbe és a testem már fel volt készülve az esetleges menstruációra, ezért volt a barnázás. Ez lehetséges?
17611. Livilla (válaszként erre: 17603. - Orsika86)
2014. jún. 28. 18:35

Szia,

Sajna azt kell mondanom, hogy tenni nagyon nem lehet semmit ha a terhesség nem akar megmaradni ebben a stádiumban. Néha adhatnak hormonokat, de ezek sem igazán segítenek ( gondold meg hogy mennyi sikertelen lombik van - hiába adnak rengeteg külső hormont). Ha hétfőn mész GP-hez említsd meg, mire gondoltál, de beágyazódási vérzés vagy sima vetélés nagyságrendekkel valószínűbb mint méhen kívüli terhesség. Egyébként szervezz programot és foglald el magad hétfőig. Beteg babát gondolom úgysem szeretnél...

17610. Yaweb
2014. jún. 28. 14:11
Nekem borzasztoan fajt, szurkalt lent es korai volt meg a terhesseg es nagyon tartottam tole, hogy mehen kivuli. Kb.5 hetes volt akkor. En a gp javaslatara mentem el. Hala Istennek nem mehen kivuli volt. Most 2.5 eves :-)
17609. 3a5c305959 (válaszként erre: 17603. - Orsika86)
2014. jún. 27. 22:48

A legtobb amit tehetsz ay hogy megnyugodsz es megvarod a vizsgalatokat. Sajnos ez a legnehezebb is. A mehen kivuli terhessegnel egy oldalu gorcsolest ereznel, ha ez tortenne akkor nyomas egy A&E azonnal. Elofordulhat hogy alacsony a progeszteron szinted aminek tobb oka lehet. Ha a babalva van valami baj, ne adj isten, akkor progeszteronnal sem fogjak tudni megmenteni. En kaptam rutinszeruen es megis elment a babam. Bar en nem is barnaztam. A barnazas nem jo jel sajnos, ennyi idos terhesen mar nem a beagyazodasra utal (az a beagyazodaskor van es csak egy napig tart kb).

A barnazassal kezdodo menzesz alacsony progeszteron szint egyik jele sajnos, ugyhogy ha nem sikerul megtartani ezt a babat en azt javaslom hogy kerjel egy hormonvizsgalatot mielott ujra probalkoztok. Sok sikert!

17608. kismaja77 (válaszként erre: 17607. - Orsika86)
2014. jún. 27. 18:24

Ismerosnek nagyon komoly fajdalmai voltak, gyanitom ez masoknal is igy kell legyen.

Meg annyit, hogy nehany EPU csak referallal fogad, legalabbis azt irja, csak nemelyek fogadnak el self referalt. Ez miatt ne aggodj, menj be nyugodtan. Nalunk is referal kell, de boven eleg vokt azt mondanom, hogy a GP javaslatara jottem. Ide azert erdemes elmenni, mert csinalnak scant, ami egyertelmuen mutatja, hogy van e baj v nincs.

Remelem van egy a kozeledben. Van olyan, ahol hetvegen is nyitva vannak par orat.

17607. Orsika86
2014. jún. 27. 18:04
Akkor az elképzelhetetlen, hogy ne vegyek észre egy méhenkívüli terhességet, ugye?
17606. Orsika86
2014. jún. 27. 18:02
Köszönöm a választ kismaja77. :)
17605. kismaja77 (válaszként erre: 17603. - Orsika86)
2014. jún. 27. 17:54

A méhenkívüli terhességre pedig hidd el, nagyon pici az esély... ezzel otthon riasztgatják a kismamákat, pedig közel sincs annyi eset, mint amekkora pánikot keltenek.

Ismerettségi körben fordult elő és ott is elég komoly tünetek voltak, amitől egyértelművé vált, hogy baj van.

17604. kismaja77 (válaszként erre: 17603. - Orsika86)
2014. jún. 27. 17:51

Szia,

elméletileg normális a barnázás, főleg a legelelején. Ezt hívják beágyazódási vérzésnek. Igazából ha nem élénk piros és nincs fájdalom nagy baj nem lehet.

A két ország hozzáállása viszont erősen eltér egymástól. Otthon azonnal látni kell orvosnak, itt viszont 12 hétig nem foglalkoznak veled, mert tisztában vannak vele, hogy kb minden 5. terhesség sajnos nem jut túl az első trimeszteren, és ez ellen bármit csinálhatnak, az esetek nagy részében nem segít. Otthon fel szoktak írni egy hormon tartalmú tablettát (utrogestan) a tapadás segítésére, de valójában ez a gyógyszer csak akkor segíthet, ha sárgatest elégtelenség miatt menne el a baba. A többi esetben, inkább csak megnyugtatásként kapják a kismamák.

Amit tehetsz, ha bizonytalan vagy, hogy itt elmész az un Early Pregnancy Unitba, ahol mond azt, hogy véreztél, fájdalmaid is voltak és így kell csinálniuk egy uh-t. Itt megtalálod a hozzád legközelebb lévőt: [link]

Csak apróbetüsen jegyzem meg. Ha baj lenne, arról tudnál. A vetélést nem lehet összetéveszteni semmivel. Sajnos tudom, és friss az élmény. Ha az áll fenn, sokmindent nem tehetnek, ebben az esetben egy hazaút sem segít... már maga az út miatt sem.

De én nem hiszem, hogy nálad ez lenne a probléma. Sokkal inkább hangzik beágyazódásnak. Ha esetleg hematomád van (amiben szintén volt részem), akkor viszont csak a fekvés és a C vitamin segít. Ezt megtudják állapítani itt is, az EAU-n. Heamatomával pedig semmiképp se utazz, mert akkor még simán megmenthető a baba, csak pihenni kell, és extra gyógyszer sem kell rá... viszont az utazással csak ártanál.

Tehát akármi is van, per pillanat jobban jársz, ha itt nézeted meg magad.

De ne idegeskedj, biztos minden rendben van! :)

17603. Orsika86
2014. jún. 27. 17:04
Sziasztok Lányok! Mi is babásak vagyunk,de nem sikerült még teljesen megnyugodni. A tanácsotokra lennék kíváncsi. Múlt hét pénteken kellett volna megjönni (28.nap),de mivel a menzeszem sosem volt pontos, nem tulajdonítottam jelentőséget a késének. Szombaton elkezdtem "barnázni" (mindig így kezdődik a mensim), ezért teljesen abban a hiszemben voltam, hogy meg fog jönni. Mivel keddig nem lett belőle vérzés (a barna folyás viszont megmaradt) reggel csináltam egy tesztet első vizeletből, ami pozitív lett. Persze nagyon örülünk neki, mert terveztük, de azért ez a barnázás nem hagyott nyugodni. Kedden este bementem a kórházba, ahol csináltak másik két tesztet (pozitív), de orvos nem nyúlt hozzám. Azt mondta a terhesség ilyen korai szakaszában ő nem ír fel semmit, mert azzal többet árt (a mellékhatások miatt), mint amit használ. És itt kezdődik a procedúra...Elmondtam anyumnak, aki felhívta az ő és az én nőgyógyászomat is Magyarországon és mindkettő azt mondta menjek haza azonnal megmutatni magam valakinek. Az egyik a méhen kívüli terhességet, a másik a progeszteronhiányt emlegette. Szerintetek? Itt hétfőre kaptam időpontot GP-hez. Fájni nem fáj semmim, talán ez a barnázás is múlóban van. Nektek mik a tapasztalataitok? Ez normális az első kimradt mensi idején, vagy mindenképpen rosszra kell gondolkodni? Bocsi, hogy hosszú lettem, de első babóról van szó :) nem szeretném elveszteni. Köszi a válaszokat!
17602. 3a5c305959 (válaszként erre: 17600. - Floralys)
2014. jún. 21. 11:12
Ha mozgasra faj akkor inkabb izuleti lehet a problema. Eleg gyakori problema a terhesseg alatt hogy fellazulnak a szalagok es a medence csontjai elmozdulnak egymastol. Onnan lehet megallapitani hogy valoban errol van-e szo, hogy vall szellesegu terpeszbe allsz es megprobalod felhuzni az egyik majd a masik labadat, mint egy flamingo. Ha ezt meg tudod csinalni fajdalom nelkul akkor valoszinuleg nem ez a baj. De en mindenkepp beszelnek a dokimmal a helyedben egyebkent az ivf miatt.
17601. 3a5c305959 (válaszként erre: 17597. - Yaweb)
2014. jún. 21. 11:03
Igazad van. :-)
17600. Floralys
2014. jún. 21. 09:56

Lanyok. Tenyleg nagyon szepen koszonom a jo es rossz elmenyeket. Sokat segit.

A problemam a kovetkezo. Tegnap 4 ora korul fel akartam allni es olyan szuro, gorcsos fajdalmam volt a jobb petefeszkemben, hogy rogton elontott a melegseg majd kirazott a hideg. Valahogy sikerult kimasznom a furdobe, mert azt hittem azert szur, de a helyzet nem valtozott. Jobb labam emelem iszonyat fajdalmaim vannak. Majd talaltam egy poziturat ahol szepen megnyugodtam, majd babuci kezdett ott paradezni. Gondoltam varok a mai napig hatha elmulik, de sajnos nem. Mitol lehet ez? Ha nem mozdulok semmi bajom.

Azt meg el kell mondanom, h ivf es vagyok es a jobb oldali petefeszkem meg mukodo allapotban volt es 5x 6 cm es. Legutobb sajnos nem talalta meg az uh s no. Igy nem tudtuk megmerni mi a helyzet.

Lehet, hogy babuci lentebb volna es folyamatosan nyomja?

Pont ma koltozunk es addig sajnos nem tudok elmenni dokihoz meg el nem cuccoltunk :(

17599. kismaja77 (válaszként erre: 17594. - Floralys)
2014. jún. 21. 09:56

Ne idegeskedd túl. Én, amig nem lettem terhes, mindig nagyon rettegtem a szüléstől. Aztán ahogy közeledd az idő, úgy lettem egyre nyugodtabb. Ez úgy is ott és akkor dől el. Persze van, aki mondja, hogy fejben végig játszotta és minden úgy ment, de szerintem ez a ritkább. Kár előre túlagonizálni az egészet.

Csináld úgy, ahogy jónak látod, közben meg majd alakul és minden úgy lesz jó, ahogy.

A lényeg, hogy tudj a lehetőségeidről és utána baj már nem lehet. :)

❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook