Kezdjünk együtt neki az életmódváltásnak! (beszélgetés)
Eredetileg mára terveztem, hogy azt a sajtos rizsfasírtot (én kölesből gondoltam) megcsinálom, amit írtál. Maradt a resztelt májtól egy maréknyi főtt bulgur, gondoltam azt belecsempészem... és hamis vadas mártást gondoltam hozzá (=vad helyett csak húsleves kocka!)
De ha úgy döntök, hogy lemegyek sétálni, akkor a szombatra kitalált lecsót csinálom meg mára, a megfőtt bulgurt abba is el tudom használni. A lecsó percek alatt kész. :))
Ma főzni kellene, de tegnap annyira jót sétáltam, hogy ha felkel a nap, meglehet, hogy ma is kerülök egyet.
Ezek a napok most Luca-naptár szerint a nyári hónapokat jelenti. Ma július, holnap még az augusztus. Jó lenne, ha szép időt kapnánk ma is.
Szép napot!
Nagyon jó hideg van és sétáltam egyet. Szeretem ezt a tiszta hideg időt.:))
Dicsekedjél csak nyugodtan! Nagyon ügyes vagy!
Én most bizony lapítok, mint süket disznó a búzában. Tegnap este is + már ma délben is adtam a fogyónak, egyáltalán nem vagyok büszke magamra!
Ezt a nyáron indítottam, most eszembe jutott, írtam is bele, + olvastam is vissza, lehet benne jó ötleteket is találni.
Mára még volt a tegnapi levesből, rántott májból. De hogy holnap mit fogok főzni??? És holnap már le is akarok menni kerülni egyet... remélem a gáz-villany csekkek is a postaládában várnak már, amiket pont egy hónappal ezelőtt olvastak le...
Lehet, hogy meg kellene nézni a szolgáltató honlapján???? Megpróbálom, talán látok valamit.
Hagymát dinsztelsz, rádobod a karikára szelt répát, só-bors-bazsalikom, kevés vízzel födő alatt félpuhára párolod. Ekkor csavarod bele az 1 db. narancs levét, és a fél haját beledobod, azzal együtt párolod készre. Tálalás előtt kidobod belőle.
Én sütök egy zserbót, de elosztóm a gyerekeknek, nekünk egy keveset hagyok. Bár én nem szeretem, de a párom az igen. A pezsgővel nálunk is az a baj, hogy rajtam kívül senki nem issza meg, tehát ott marad a nyakamon, aztán ki kell öntenem. Tavalyi pezsgőm is ott van fel sem bontottam, majd ajándéka oda adom valakinek.
Megpróbálok sok párolt zöldséget csinálni, és bab salátát, azt lehet nassolni is és alig van benne kalória.
Köszi, ez jó! Most már nincs más hátra, "csak" megcsinálni. :))
Látod ezért nem sütök, hogy ne essek neki az egész tepsinek 3 nap múlva azzal, hogy rámszárad.
Várom ugyan a tesómékat, de majd veszek valamelyik pékségben beiglit-pogácsát és valami apró édeset. Úgyis mindig csak udvariasságból esznek, ahogy én is náluk szilveszterkor. :))
Egyébként most kaptam aranyos kis üvegben (szerintem 1 deci!) Törley-pezsgőt!! Belerakom nekik az ajándékok közé. Mindig az a gond, hogy amikor felbontjuk a pezsgőt, egy-egy pohárral elfogy, a többivel mi legyen. Kíváncsi leszek, mit szólnak hozzá. :))
Ezt a tanácsot most találtam.
Fogyasszunk több fehérjét!
Az ünnepi ételek jellemzően szénhidrátban gazdagok és kevesebb fehérjét tartalmaznak. Hogy ne gyarapodjon sokat a súlyunk, érdemes a karácsonyi szezonban mérsékelni a szénhidrát-bevitelt és több fehérjét fogyasztani, hiszen utóbbi sokkal jobban csökkenti hosszú távon az éhségérzetünket. Ehhez minden étkezésbe vigyünk legalább 25-30 gramm fehérjét, lehetőleg sovány, fehér húsokból, halból és olyan növényi eredetű ételekből, mint a bab vagy a quinoa.
Fókuszban a rostok
Afehérjemellett a kellő rostbevitelre is érdemes figyelnünk az ünnepek alatt, hiszen ez segíti szervezetünket megszabadulni a salakanyagoktól. Ha elegendő rostot fogyasztunk, akkor kevesebb kalóriát viszünk be, mert tovább érezzük magunkat jóllakottnak. Az ünnepi időszakban is fogyasszunk sok nyers zöldséget, gyümölcsöt, hüvelyeseket és teljes kiőrlésű gabonát.
Én még ennyire nem mentem fel, szerintem a nyáron én sem figyeltem oda, és rengeteg gyümölcsöt megettem. Meg hát imádom a finom házi dolgokat is nem kell szépíteni.
A korral pedig lelassul minden csak a kilók nem:((