Kezdjünk együtt neki az életmódváltásnak! (beszélgetés)
Rengetegszer csináltam, amíg Dukánoztam. Eleinte nagyon nem voltam vele kibékülve.
Rájöttem, ha megfőtt, akkor nem leszűrni kell, mert akkor nekem összetört az egész.
A húsleveshabozó kanállal, vagy pl. teaszűrővel kihalászni a nokedlit a főzővízből, és viszonylag vékonyan csordogáló hidegvíz fölé tartottam, akkor azzal lemostam róla az esetleges mázgát, és úgy ment a külön tálba. Ezzel a módszerrel egészben maradtak a nokedlik, és lehetett szépen tányérra rakni. :))
No most olyat csináltam, mint amit eddig még nem, vagy legalábbis nem így:
Elkezdtem a hamis vadas mártást: hagymát dinszteltem és rádobtam a felkarikázott répát gyökeret, babérlevél, só, bors, majd liszttel sűrítve, tejföl, mustár, pici cukor... de most belekockáztam egy db-ka maradék nyers sütőtököt is, mert még december közepe óta szemezgettünk egymással... hát egészen jó lett!!
Valamelyik nap sok lett a száraztészta, amit kifőztem a krumplis tésztához, hát most ezt a vegyes-mártást készítettem hozzá. Most ezzel is el leszek 2 nap!!
Szép napot mindenkinek!
Itt is szemerkél az eső, de elindulok egy kicsit, sétálok egyet.
Regisztrálj be a KalóriaBázisra, ott már szinte minden kajának van kiszámolt kcal-értéke több féle recept szerint készítve. Mindig arra katt, amelyik a leginkább hasonlít ahhoz, ahogyan én is készítem. Vagy éppen a legmagasabb kcal-értékűvel számolok, (akkor a napi keretem hamarabb elfogy) és nem fogom magamat becsapni.
Kicsit lentebb be lehet vésni, hogy az adott napot mit, mennyit mozogtunk, és a két érték alapján számolja a napi zárót...
Másrészt nézd át a GI %-os értékeket, ha az alacsony értékű kajákat eszed, lassabban éhezel meg tőlük, sokat segít...
Persze, csak ha gondolod. :))
Köszi a biztatást!
Egyenlőre csak fogyni szeretnék. Mindegy mennyit, csak legyen kevesebb. És fittebb lenni.
Úgy tervezem, hogy hetente mérlegelek. Ezen a héten még ismerkedem az ételek kalória tartalmával. Mindent lemérek, feljegyzek.
A jövő héten már tudatosabban fogok tervezni, hogy a napi bevitelt 1500 kcal körül tartsam.
Kiváncsian várom a hetfői mérlegelést, bár csodára nem számítok. Végső cél a -20 kg.
1847 kcal
Ch 190
Ma nem mozogtam semmit.
És baromi éhes vagyok. De már nem eszem semmit. Szűkülni kell a gyomornak.
Itt elég esőrehajló indult a reggelt, nem is mentem sehová. Most + már 100 ágra süt a nap.
No majd látom holnap lemegyek-e. Nem igazán vagyok most toppon.
Véletlenek nincsenek :D Ebben a percben kérdezte meg kollegina ugyanezt, úgyhogy megállapodtunk, ha én iszok rászólok, hogy igyon ő is és fordítva :D Kíváncsi leszek működik-e vagy mindketten szomjanhalunk :D
Cika, a citromos víz nem kezdi ki a gyomrod?
Szép napot mindenkinek!
Én citromos vizet iszok ez bejött nekem, reggel elkészítem egy üvegbe a vizet, majd belefacsarok 1 citromot, és azt iszogatom, ott van szem előtt egész nap.
Szép reggelt mindenkinek!
Ma is igazi sétálós idő van :) De én maradok a benti tornánál :D
Kezdet és cél? 48-as gatyaméretről vissza 42-re :D
Más: küzd még itt rajtam kívül valaki a vízivással? Hiába állítok emlékeztetőt, igyálvizet applikációt, valahogy mindig elmarad a napi terv :/ A cukormentes üdcsiktől meg félek - sok benne a mindenfélevacak. Van valakinek jó tippje?
Martini!
Majd alakul az, csak kitartóan gyakorolni kell!
Többiek! Mi újság nálatok? Ki honnét indul és hol tart, hova szeretne eljutni?
Én most úgy gondolom, hogy Sándor napra (márc.18) tűzök ki a rész-eredmény-célt, és ha most még a heti fogyásom nem is éri el azt, amit minimum jó lenne elérni, de ahogy majd haladunk előre, egyre jobban fog menni. Bízom benne! És majd azok után egy újabb részeredmény a következő másfél-két hónapra...
1628 kcal
Ch 263
Lépcsőzés és 30 perc séta.
Szerintem jó, csak a szénhidrátra nem vagyok büszke.