Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban fórum

Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯
4655. Loni
2007. szept. 4. 08:17

Kakaós csiga

Hozzávalók : 60 dkg liszt, 2 db tojássárgája, 3 dkg élesztő, tej, szükség szerint egy csipet só, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál étolaj, 3 evőkanál kakaópor, 3-4 evőkanál porcukor, 10 dkg sütőmargarin

Elkészítés : Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A tojássárgákat a liszttel, az élesztős tejjel a csipet sóval eldolgozzuk és beletesszük az olajat is. Kilisztezett tálba langyos helyen kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt, egy ujjnyi vastagságságú téglalap alakúra kinyújtjuk, meglocsoljuk az olvasztott margarin felével, rászórjuk a porcukros kakaót és feltekerjük beigli formájúra, másfél ujjnyi szeleteket vágjuk, szorosan egymás mellé kivajazott tepsibe fektetjük és meglocsoljuk az olvasztott margarin maradék részével, rövid ideig pihentetjük, majd előmelegitett sütöben megsütjük. Ha már majdnem kész, egy percre kivesszük a sütőből, meglocsoljuk vaniliás tejjel és visszatolva készre sütjük.

Én a vaníliás tejet kihagyom a végéről, ezért az enyém 1-2 nap alatt kiszárad. :( A sót ki ne hagyd, különben szinte ehetetlen.

Dióval is finom, a nutella azonban kifolyik belőle.

4654. Loni (válaszként erre: 4653. - Eed85eff72)
2007. szept. 4. 08:12

Bocs, vagyogatok, csak közben spenótot teszek el télire. :)

Szóval a mindmegette néhány receptjén én is csodálkoztam.

Én a palacsintára egyelőre nem vállalkozom. A lelkiismeretemnek sok, hogy tej és tojás (fehérje) és liszt és cukor és még olaj is. De ez az én véleményem! Sokna esznek itt a lányok közül CH napon palacsintát. Gondolom, nem mértéktelenül, csak 2-3 db-ot. Ha nagyon szeretnéd, szerintem egyél Te is. Mert addig birizgálja különben a fantáziád, amíg be nem adod a derekad - esetleg mondjuk keményítőnapon. :)

A tölteléket illetően: szerintem a sonkát és a túrót hagyagold. Lekvár, dió, kakaó, nutella mehet. Ha jól értelmezem a dolgokat.

Egyébként akár süthetnél kakaós csigát! Az isteni. És a családod is imádná - szerintem. Mindjárt előkeresem a receptjét.

4653. eed85eff72 (válaszként erre: 4652. - Loni)
2007. szept. 4. 07:50
Látogatóban voltam a mindmegette.hu-n.Olyan recepteket ajánl CH napra ami szerintem a hagyományos főzési szokásokat követi nem a 90 napos diétát.Pl:sonkával töltött illetve túrós palacsinta,piskóta 6 tojásból stb...A múltkor már beszélgettünk erről.A sonka a túró a tojás mind fehérje napra való,ugye jól gondolom?Vagy palacsintát szabad?Nem tudom mikorra fogok tisztán látni.
4652. Loni (válaszként erre: 4650. - Eed85eff72)
2007. szept. 4. 07:25

Hát, CH napon te csak paradicsomlevest ehetsz....

Vagy kínai zacskós csirkés-tésztás levest. Tudod, amire csak vizet kell önetni, és 3 perc múlva kész a sok finom gilisztatésztával megspékelt leves.

Egyébként én pont arra gondoltam, hogy a köv. CH napomon a páromnak csinálok palóclevest, és hozzá grízes tésztát. Csak leves nem eszem.

4651. eed85eff72 (válaszként erre: 4649. - Loni)
2007. szept. 4. 07:25
Mármint a paradicsomlevesen kívűl.
4650. eed85eff72 (válaszként erre: 4649. - Loni)
2007. szept. 4. 07:19
Nagyon jó ötleteid vannak.Köszi!A valami finom levest kicsit bővebben kifejted?Mármint te milyen finom levest főznél?
4649. Loni (válaszként erre: 4648. - Eed85eff72)
2007. szept. 4. 07:13

Én sem csináltam eddig sóletet.

Nem kerítettem nagy feneket a dolognak. Beáztattam a babot egy napra. A recept vesebabot ír, de olyat nem találtam, így maradt a tarkabab. Szóval a babhoz vágtam egy fej hagymát, az egészet beleöntöttem egy tűzálló tálba. (aSjnos, nekem nincs cseréptálam se és vasfazekam se... maradt a tűzálló jénai.) A babba beleágyaztam egy kis füstölt húst. Majd felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Adtam még hozzá egy fél deci olajat, borsot, sót (csak módjával, a füstöl hús sós). És jól letakarva nagyon lassú tűzön elkezdtem sütni. Röpke 3,5 óra alatt meg is sült. A husi a páromé lesz, kap majd hozzá főtt tojást is. Én meg eszem a babot paradicsomsalátával. :) Szerintem jó dolog, mert nem kell rántani vagy habarni, mint pl a főzeléket.

CH-napra?

Családnak sajtos makaróni, neked meg paradicsomos? Esetleg grízes tészta? Valami finom levessel. Vagy akár paradicsomlevessel. Azt te is ehetsz ma.

2007. szept. 4. 07:04
Szép jó reggelt mindenkinek!Sóletet még soha nem főztem de még nem is ettem.Hogy készíted el?Nekem ma CH napom van és még nem találtam ki mit főzzek ami kis változtatással nekem is és a négy tagú családomnak is megfelel.Javaslat?
4647. Loni
2007. szept. 4. 06:46
Hahó! Keményítőnap, és sóletet főztem.
4646. RLindi (válaszként erre: 4643. - Pavelancsika)
2007. szept. 3. 22:58
Szia. Passz,de én ettem a husihoz protein napon. Sztem ha salit lehet akkor ezt is.
4645. 278c85ecf4 (válaszként erre: 4631. - Hiyono)
2007. szept. 3. 22:51

Szia!

Ne haragudj, most lestem be ide, és még nem olvastam vissza mindent!

Szóval! Az első, és legfontosabb, amit már előttem is leírtak, hogy egyelőre semmi szükséged diétára! Főleg nem drasztikusra!!

Hogy a 90 napos rendszert vitt az életedbe? Az is rendszer pl., hogy naponta 5ször egyél! Sőt, talán még nehezebb betartani, mint a 90napost!:)

És elárulom, hogy ez az anyagcserének is jót tesz! Mármint a napi 5szöri evés!

Amúgy miért gondolod azt, hogy fogyókúráznod kéne? Ahogy láttam, túl sovi is vagy, nemhogy diétáznod kéne...!

Ne érts félre, nem akarlak bántani! Csak érdeklődöm!

4644. Ági640109 (válaszként erre: 4638. - Hiyono)
2007. szept. 3. 22:00

Szia!

Én egy anyuka vagyok, akinek két fia van. A Nagyobbik fiunk kicsit erősebb volt, mint a kisebbik aki szinte nagyon vékony!

A nagyobbik elkezdett teniszeni és most kocka hasa van. Eszik mindent és mindenkor!

A kisebbik focizott, ő tiszta izom volt. Egy betegség kapcsán nem sportolhat és ő is kicsit felszedett magára! Nem eszik sok édességet, de mindent eszik.

Szereintem neked inkább sportolnod kellene! Ne sanyargasd a szervezeted a 90 napossal, mert neked minden nap mindenre szükséged van! Én sem hagynám, hogy a gyerekeim fogyózzanak!

Szerintem, Te már túl vékony vagy! A sok fogyi közben, nehogy valamiféle egészségkárosodásod legyen, mert az sokkal magyobb gond leenne!! Egyél rendesen és mellette sportolj valamit!

Fogadd meg a tanácsot!

2007. szept. 3. 22:00

Sziasztok!

Kovászos uborkát mikor ehetek???

4642. c299b9bcdc (válaszként erre: 4638. - Hiyono)
2007. szept. 3. 21:47

Bocs, az előbbi is Hiyononak szólt, csak félrekattintottam.

Szóval, szerintem is hagyd abba a diétát, BMI index-ed a "KÓRÓSAN SOVÁNY" kategóriában van, veszélyezteted az egészségedet!!!

Sürgősen hagyd abba!

4641. c299b9bcdc (válaszként erre: 4639. - Loni)
2007. szept. 3. 21:43
Azonkívül 13 évesen szerintem, mivel fejlődésben vagy még, nem biztos, hogy jó ötlet az anyagcserédet ilyen korán felborítani egy szerintem számodra szükségtelen diétával, másrészt a 90 naposban, az hogy egy nap nem viszünk be minden anyagot az még egészséges kifejlett szervezetet is kicsit megvisel, hát még a tiédet. Ha az anyukád lennék, azt hiszem én is aggódnék érted. :(
4640. c299b9bcdc (válaszként erre: 4638. - Hiyono)
2007. szept. 3. 21:40

Bocs, hogy megkérdem, de a 165 centidhez a 39 kg nem túl kevés már most is ??

Nem lehet hogy ezért aggódnak a szüleid is?

4639. Loni (válaszként erre: 4638. - Hiyono)
2007. szept. 3. 16:29

:) Na látod! Nem olyan vészes a helyzet! Mindig mindenre lehet valami megoldást találni. És egy kis kompromisszum még nem a világ vége. Örülök, hogy találtál dietetikust is!

És még egy dolog a vega-zsömléhez: ha valami isteni finomra vágysz, és szereted a mediterrán konyhát, kóstold meg a zakuszkát. Lehet boltban is kapni, és ide is feltettem a receptet. Bár igen macerás. Laza 5-6 óra és kész is. :) Ha rászánom magam, és viszonylag olcsó lesz a pritaminpaprika, akkor csinálok, és majd küldök kóstolót. :))))

4638. Hiyono
2007. szept. 3. 16:13

Köszönöm a segítséget!!

Az lesz amit tanácsolsz..más, jobb megoldást nem nagyon találok.

Most írtam e-mailt egy dietetikusnak, talán ő is tud majd pár okos dolgot mondani.

De tényleg köszönöm, aranyos vagy!:)

Majd megírom mit mondott a szakértő, meg azt is, hogy hogy haladok!;)

4637. Loni (válaszként erre: 4635. - Hiyono)
2007. szept. 3. 15:31

Szia! Ne légy már ilyen kétségbeesett. Légyszííííí. Ahogy olvaslak, szinte már-már látom a könycseppeket a szemedben. Mosolyogj!

Én személy szerint nem hiszem rólad, hogy hülye leányka lennél. Max. nem jól kezdtél hozzá a fogyózáshoz (koplalás), de zet már te is tudod. Ráadásul szerintem ebbe a csapdába mindenki beleeseik. No meg az is gondolom, hogy ha visszaszednél 5-6 kilót, akkor sem történne túl nagy baj...

Szóval a zöldségek + zsömle az amolyan átmeneti megoldás inkább. Nem nagyon illeszthető bele a 90 naposba, pont a zsömle miatt. De a sok rossz közül (mamád aggódása, a te koplalásod stb.) még talán ez a legjobb, amit tanácsolni tudok. Mondjuk a gyümölcsöket megeszed reggelire, tízóraira. Ezt meg kicsit később, kissé közelítve a délhez. Nem hiszem, hogy egy zsömle óriási katasztrófákat okozna. Vagy esetleg próbáld ki a magos vagy teljes kiörlésű lisztekből készült zsömléket. Azok a magas rosttartalom miat segítenek az emésztésben.

Ebédre és vacsira pedig a fehérje-keményítő-szénhidrát stb-nek megfelelően eszel. Ha kicsit visszaolvasol, akkor sokan csinálják úgy a 90 naposat, hogy bár keményítő napot tartanak pl. valami kicsi fehérjét vagy szénhidrátot azért bevisznek. Vagy gondolj arra, hogy a szénhidrátnapokon megengedett sütikbe is van pl tojás vagy esetleg teföl/vaj. Ami pedig fehérje. Szóval szerintem az az egy zsömi belefér. És akkor anyukád is megnyugszik, látja, hogy rendesen eszel stb.

4636. Hiyono
2007. szept. 3. 14:26
Loni!Vagy valaki segítsetek légyszi, sürgős lenne, kétségbe vagyok esve!
4635. Hiyono (válaszként erre: 4633. - Loni)
2007. szept. 3. 14:01

Sajnos iskolaorvossal nem tudok beszélni, mert nem nagyon gyakran van bent, és nemtudom mikor.Illetve nem is tudom, hogy mit mondhatnék neki..:S

Anyukámmal se tudok beszélni.ELőbb kitört a hepaj.Próbáltam mondani neki, hogy rendesen eszem, és értsen meg, de meg se hallgat.No és a nővérem....amikor mondom neki, hogy nem lehet egyik pillanatról a másikra elkezdeni normálisan enni, rögtön szajkózza:Dehogynem!2hét alatt már simán!

...Persze honnan tudná..??Éjfélkor lakmározik be, életében nem kellett még aggódnia amiatt, hogy ő elhízik emiatt...ilyen alkat.

Banánt szoktam enni.De ha a zsömibe zöldségeket rak, az mondjuk gyüminapon nem jó.Vagy fehérjenapon?Mert a zsömi az ugye gabona+a zöldség és akkor még a fehérje is, akkor már mindent eszek..

Bocsi, én nem értek hozzá nagyon, csak....csak valahogy át akarom vészelni a következő időket anélkül, hogy újra koplaljak, vagy hízzak!Én most jól érzem magam a bőrömben, csak izmosodni akarok, de ettől még vigyáznom kell, hogy mit eszek!

Remélem megértetek, és nem gondoljátok rólam, hogy valami hülye kis lányka vagyok, aki nem tudja, hogy mi a jó neki.Pedig pont hogy ez a jó nekem, mert nem kezdek el koplali, mert megtervezem magamnak, hogy mit eszem, és nem félek, hogy elhízok, mert tudom, hogy diéta jellege miatt ez nem valószínű a 90naposban.

Mit ajánlasz?Ez a zsömi+zöldség+gyümi okés?Mert tényleg nem akarok okoskodni...

4634. Loni (válaszként erre: 4632. - Semerre)
2007. szept. 3. 13:51

Adhatok egy tanácsot?

Ugyanezt tettem évekig. És sajnos, én nem szabadultam meg a kilóktól. :(

4633. Loni (válaszként erre: 4631. - Hiyono)
2007. szept. 3. 13:50

Szia! Lehet, hogy hülyének fogsz nézni....

Szóval, mi lenne ha beszélnél egy dietetikussal vagy - ha még van ilyan - iskolaorvossal? Szerintem ő tud segíteni.

Lehet, hogy Anyukáddal is érdemes lenne leülni és megbeszélni. Csak kicsit értsd meg az ő szempontjait is. A szülein még más táplálkozási "iskola" szerint nőttek fel. Reggelizz úgy, mint egy király stb.-stb. És neki valószínűleg nagyon furcsa, hogy a lánya az egész délelőtti szellemi-fizikai igénybevételhez csak egy kis gyümit akar enni. Talán egyezzetek meg, hogy nem csak almát és narancsot, barackot szel, hanem minden nap eszel pl banánt is. Ami ugye jobban laktat, magasabb a kalóriaértéke is. Ugyanakkor simán megengedett a 90 naposban.

Ha nagyon ragaszkodik a zsemléhez, akkor se ess kétségbe. Kérj mellé gyümölcsöt is. Azt edd meg mondjuk 10.30-ig, 11-ig - ahoghy az óráid engedik. A zsömléd meg legyen vega-zsömle. Vagyis felvágott és sajt helyett tegyetek bele egy leheletnyi vajat vagy margarint és friss ssalátalevelet, paradicsomot, paprikát, uborkát, esetleg bioboltokban kapható növényi pástétomokat. (Igaz, ezek nem túl olcsók.)

Ez azért jobb, mint a semmi, de mégsem a klasszikus fehérje és szénhidrát keveréke.

Azt felejtsd el, hogy nem eszel egész délelőtt semmit. Kiájulsz a padból.

4632. semerre
2007. szept. 3. 13:41
én nyomok ma egy vörösboros marhapörköltet sok sok tarhonyával, aztán hisztizek ha híztam kicsit :))) nem tudok belevágni ebbe a diétába, mert eléggé rendszertelenül élek, plusz nem tudnám betartani.inkább az egy-két napig visszafogom magam dolog híve vagyok, és akkor nyugodtan ehetek bármit pár napig megint.
4631. Hiyono
2007. szept. 3. 13:38

Sziasztok!

Tegnap "majdnem" víznapot tartottam.Azért "majdnem" mert mézes limonádét is ittam.

És egyáltalán nem szenvedtem.Nem voltam éhes.Ma fehérjenap van.De baj is.Abba kell hagynom.

1.a suli miatt.nem tudok délelőtt csak gyümit enni.

2.a család miatt..

Ancom teljesen meg van őrülve.Majd lenyugszik.De abba kell haygnom.

Csak félek, hogy ha rögtön normálisan elkezdek enni meghízok/újra elkezdek koplalni....:(

Mert ez a diéta rendszert vitt az étkezéseimbe, de ha ezt abbahagyom...:s

Mit csináljak szerintetek??Az iskola és a család nagyon akadályoznak...Mert mostnár ancom figyeli hogy mit eszem.És ad tízórait.Zsemlét, benne valami fehérjével.És ezt délelőtt.Abszolút nem gyümi..

Mit csináljak?Arra gondoltam, hogy akkor nem eszek a suliban semmit.De ma csak 3óra volt, és azt is alig bírtam ki evés nélkül.

Jajjj!!!Kétségbe vagyok esve, valaki segítseeen !!!!!!!!!!!!

4630. Loni (válaszként erre: 4628. - Shephard)
2007. szept. 3. 13:22

Szia! Boldog szülinapot! Nagyon ügyes vagy! Iszonyú közel jársz a tíz kilóhoz!

Nekem ma fehérjenap. Van még otthon csirke, de nem fűlik hozzá a fogam. Szerintem hazafele bevásárolok és egy kis körözöttet csinálok, paprikába, gépsonkába töltve.

4629. RLindi
2007. szept. 3. 09:30

Jóreggelt! Nekem maszénhidrát napom. van A súlyom eléggé beállt,ugyhogy holnap gyümi aztán viz nap. Meg már ma is "rágyúrok" egy kis kinai tésztás leves lesz az ebéd vacsira meg skót keksz. Shephard neked nagyon fincsi ebéded lesz!

Gratula a fogyáshoz és a szülinaphoz is!

4628. Shephard
2007. szept. 3. 09:21

Udv mindenki :)

Ma van az 50. napom, szep kerek szam :) Eddig 7,8 kg ment le :) Az utolso 4 nap utan nem ereztem, hogy fogytam, de ma raalltam a merlegre es megint lement 50 deka :) Szep ki szulinapi ajandek :)

Ma tejszines-gombas csirke lesz salataval, nagyon rakattantam :) Meg aztan ra is erek fozocskezni, mert ma meg holnap szabadnapos vagyok :)

Ti hogy vagytok? Ki mit eszik ma?

4627. pokocska (válaszként erre: 4625. - RLindi)
2007. szept. 3. 07:46
én CH napon szoktam enni úgy, hogy tejjel készítem. A tejben is TÖBB a CH, mint a fehérje, nézd csak meg! Pont ezért írja az új 90 napos is, hogy tejet és joghurtot lehet a többi napon is fogyasztani.
4626. Loni (válaszként erre: 4620. - C299b9bcdc)
2007. szept. 3. 07:16

Megkérdezhetem, hogy Te kb milyen menyiségeket ettél?

Egyébként gratulálok az eredményedhez! :)

❮❮ ... 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook