Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Sajnos levest nem tudok csinálni, nincs alapanyag.Bolt meg nincs közel és ellopták a kocsinkat...:s (ne gondolj nagy értékre, régi waresz volt..)
Tehát sajnos husilevesre nincs lehetőségem.Tiszta husi van itthon pörinek megcsinálva ,csirke.ÉS ha azt enném és a tésztát+egy kis zöldséget?Majdnem husileves, csak lé nélkül...:P
Sajnos a zsömi is veszélyben forog..ma nem vásárlunk, és nincs itthon sali.De arra gondoltam, hogy sajt+ubi+paradicsom+paprika.
Igazából nem nagyon van főtt étel...:S
Én nem nagyontudok még úgy főzni, anyukámnak meg nincs ideje rá.sokáig dolgozik...
Bonyolult az ügy...:S
Szóval. HA holnap gabonnap "van", akkor mehet keksz, kalács is esetleg a banán mellé. Tízórai akkor a zsömléd. Jól pakold meg zöldséggel. Élvezd ki, hogy még van friss paprika, paradicsom! :) Ebédre tészta és hús? Mire gondoltál? Mit szólnál még egy kis leveshez? Az jó, folyadékra szükséged van! Uzyonnára akkor megint mehet keksz vagy ilyesmi. Vacsi?
Gyüminap? De most akkor nincs is gyüminap. Bár... most szeptemberben isteni a szőlő és a körte. Szerintem a vegazsömle mellé azt is egyél délelőtt. Az ebédet meg kitárgyaljuk holnap. Valami főzelék? Szereted? Vagy leves? Az nem terheli meg a gyomrot. Jó, nem a Jókai-bableves, de egy kis húsleves vagy akár gyümölcsleves?
Majd keresek receptet, remélem találok valami jót!:) :P
Írtam anyukámnak egy e-mailt.Remélem segít...mindent leírtam, amit mondani akartam neki.
Rendben, igyekszem a fokozatosságra ügyelni!
Holnap gabonanap lenne.Akkor mit egyek?Reggelire banánra gondoltam, utána a zsömi, ebédre meg van tészta husival.Az jó lesz?
És gyüminapon?Egyek akkor is fehérjét, gabonát?
Meg is sértődnék, ha eltűnnél!
Valószínűleg azért mondja mamád a csokit, mert mint tudjuk, az hízlal.
Szerintem érdemes kombinálni a dolgokat. Ami tetszik a 90 naposból, azt tartsd meg. Például szerintem jót teszel a szervezetednek, ha nem egyik napról a másikra állsz vissza pl a rántott hús krumplival menüre. Az biztos megterhelné a gyomrodat. De pl egy-egy pohár tej vagy joghurt minden nap befigyelhet. Ezt az új 90 napos kifejezetten írja is.
És próbáld ki a különböző zabkorpás vagy egyéb egészséges dolgokkal készült sütiket. Szerintem rengeteg recept lehet fent. Ha tudsz sütni ilyeneket és van is kedved hozzá, egyszer lepd meg mamádat. Egy kis süti és egy kis tea vagy kávé mellett jobban megy a beszélgetés is. :)
Anyukámnak tényleg el fogok mondani mindent, hogy értse azt, hogy mit élek át.Persze, igyekszem megérteni, hiszen aggódik, csak azt nem értem, amikor azt monja: -Igen?Eszel?Akkor egyél meg 3sor csokit!
Ennek semmi értelme!!Akkor inkább egyél egy tál pörköltet, vagy húslevest vayg nem tudom!De csokit?!?!?!:O
De majd igyekszem beszélni vele vagy írni neki egy levelet.AZt muszály elolvasnia nem tud belekötni ;)
Rendben, akkor abbahagyom a 90naposat, már nyugodtabb szívvel!SOkat segítettél!
Még szerintem nem szabadultatok meg tőlem, fogok még ide jönni, további jótanácsokért!!:D:D:D:D
MAjd leírom, hogy anyukámmal sikerült e közös nevezőre jutnuk.
Akkor holnaptól indul az "éljekegészségesena90naposutánisésnehízzakvissza" diéta...:D:D
Valószínűleg azért mondja ezt a mamád, mert félt. Ne ítéld el őt ezért. Lehet, hoyg most hülyén hagzik, de mi lenne, ha írnál neki egy amolyan naplószerű levelet.
Hogy miért is döntöttél a koplalás mellett anno, és most milyen félelmeid vannak. Mondd el neki azt is, hogy nem akarsz koplalni. Írd le neki pl azt is, hogy felvetted a kapcsolatot egy dietetikussal. Ha válaszol a dietetikus, azt is mutasd meg neki esetleg.
Szerintem ez kicsit megnyugtatná őt is.
Ebéd: esetleg szemezgess abból az étrendből... És persze saláta mehet minden mennyiségben.
Csak az az igazán nagy baj, hogy nem tudok vele beszélgetni.....amikor szóba hozom, akkor rögtön az mondja, hogy nem akarja hallani, mert úgyis tudja miről van szó.:(
Pedig nekem is fontos lenne, hogy tudjak vele beszélni...
És ebédre?Akkor ehetek vegyesen?
Szerintem egy szelet sajt is mehet abba a zsömibe!
Próbáld anyudat is megérteni. Ő is csak segíteni akar neked. Féltésből "rendez jelenetet", és nem azért, mert direkte rosszat akar neked. Ezt is tartsd szem előtt, amikor beszélsz vele ezekről a dolgokról. :)
rendben.A tízórai zsöi sajnos nem jött be, anyukám gondolom elfelejtette, hogy mit kértem tőle este..:s
Én meg nem voltam ott, hogy mondjam neki:ANYA!...:)
Remélem nem fog jelenetet rendezni, hogy abba nincs elég tápanyag stb....:S
És ha sajtot is akar hozzá adni vagy sonkát?AZ már úgy nem az igazi, igaz?:S Majd kitalálom, hogy hogy tudom rávenni...nehéz ügy..
KÖszönöm a tanácsokat.Tényleg köszi, aranyos vagy!:)
De ha abahyagyom a 90naposat egy ideig még nem lehet délelőtt csak gyümit enni?Vagy ez rám nem vonatkozik, hisz nem csaka fogyás miatt csinálom??
Megaláltam az étrendet, most tamulmányozom!;)
A dietetikus még nem írt vissza, remélem hamarosan válaszol majd.:(
Szia! Figyelj csak! Ha csak hasra hízol, annak a hátterében lehetnek hormonális dolgok is. Szóval a korod miatt ezért most ne parázz! Lehet, hogy összefüggésben van a női változásoddal. Ha nem változik a dolog 1-2 éven belül, akkor lehet érdemes felkeresni valami speciális dokit. De egyelőre még felesleges.
Koplalásról: minden fejben dől el. És te már jó úton vagy, hiszen fejben eldöntötted, hogy nem akarsz koplalni.
Az akupunktúrás topicba feltöltöttem egyszer régen egy egy hetes, 1200 kalóriás étrendet. Esetleg nézd meg. Kímélő étrend, de tartalmaz minden fontos tápanyagot. Így akkor már lesz egy sorvezetőd is, hogy mikor mit egyél. ÉS a sok gondolkodás-agyalás miatt nem lesz az, hogy végül annyit agyalsz rajta, hogy nem is eszel.
A sütőtökről a mindmegette azt írta, hogy nyersen salátába bármikor. Sütve? Na, azt nem tudom. Meg kellene nézni. :)
Padlizsánkrém........ Már én is agyaltam rajta. Ha otthon csinálod, nézd meg, hogy lehet-e arrafelé veganézet kapni. Ez növényi alapanyagokból készült "majonéz". Olaj persze van benne... És akkor a padlizsánt ezzel keverd össze, így simán belefér(het) keményítőnapra.
Jobb ötletem nincs.
Sziasztok! Már megint lenne egy besorolási kérdésem:-) Sütőtok? Keméynitőnapra tippelem,bár édes...
Másik:padlizsánkrém? Attól tartok ez egyik nap sem,mert majonéz van benne. Serintetek hova lehetne "besuvasztani"?
Sziasztok!
Hazajöttünk!! Igaz már több mint egy hete, de nem volt gépem, így nem tudtam írni. Még most nincs időm visszaolvasni, de majd fogok :)
A fogyi abszolút nem ment anyuméknál, de itthon sem, eredmény 1 hónap fogyókúramentes idő, késő esti vacsi +0,5 kiló :) Azt hittem több lesz, de úgy látszik most már beállt a súlyom. Ismét elkezdtem, kíváncsi vagyok :)
Írok majd többet, ha visszaolvastam mindent!
Sziasztok
SZiasztok!!
Látom sokan írtatok.És igazatok van, én sem akarok fogyni!Csak tudjátok ha pár helyre híznék: kar, láb, fenék, comb az nem lenne baj, semmi bajom nem lenne vele.Csakhogy nekem minden a hasamra megy....
Jó lenne valami jó kis gyakorlat, vagy valami nem is tudom mi, amivel ezt elensúlyoznám.
A 90naposról peig lehet téyleg le kell mondanom..nagyon szomorú vagyok emiatt, és félek...Én nem akarom, hogy megbetegedjek, nemakarok koplalni!Szurkoljatok nekem kérlek, hogy ez ne így történjen.
És hogy kezdjek el megint rendesen enni?Úgy értem nem a 90napossal.
És ha valaki tudna valamit mondani arra, hogy ne a hasamra hízzak...Tudom, tudom, csináljak felüléseket.Csak állandóan ezt csinálom, és nem is tudom puha talajon ezért mindíg fáj a gerincem miatta.Tehát aki tud erre valamit mondani, annak várom a válaszát!!
Zakusza?:O Nem hallottam róla.Megnézem a receptet, kíváncsi vagyok rá!
Sziasztok!
Én is küzdök a náthával,le is gyengültem eléggé,minden szempontból!
Egy kicsit bűnöztem,de nem nagoyn van étvágyam,úgyhogy az belefért!
Ha jobban leszek írok palacsinta receptet,ami biztos tetszeni fog Nektek szénhidrátnapra!
Shepard Neked is jobbulást,és utólagosan,de szívből kívánok Boldog Születésnapot!!!
Sziasztok!
Ma kemenyitonap van, Zoldsegpaellat fogok csinalni, este pedig hasabburgonyat sutok :) Mar ezer eve nem ettem, s most nagyon megkivantam!
Egy kicsit meg vagyok fazva, iszom boszen a teat, meg szedek egy csomo gyogyszert, hogy holnapra osszeszedjem magam a munkaba! Remelem nem latszik majd meg a merlegeleskor, hogy egy kicsit beteg voltam!
Lehet gond a mennyiséggel is, de az is lehet, hogy a szervezeted még nem szokott át az új léetmódra. Azért légy türelmes! Persze pont én mondom, aki a világ legtürelmetlenebbje! :o)
Lehet, hogy én is tartok egy víznapot a köv. gyüminap után...
Sziasztok! Ma gyüminap,holnap meg víz:-/
Egyelőre éhes nem vagyok,végülis ez még eddig a megszokott dolog,de a holnaptól kcisit tartok..Remélem meghozza a várt hatást!
Meg rájöttem csökkentenem kell az adagookat a többi napon is,talán igy könnyebb lesz mert a keményitő meg a szénhidrát napokon elég nehezen tudtam ordában tartani a kajálást és mindig vissza is ment pár dkg és csa a gyüminapon ment le..
Amúgy helló Mindenkinek!
Nekem (is) keményítőnapom van. Zöldséges rizst főzöcskézek éppen. Már elég éhes vagyok! :o(
RLindi! Nagyon szépen haladsz! Ügyi vagy! Én majd csak a következő gyüminap után mérem meg magam, mert még megvan és nem akarom, hogy esetleg a visszatartott víz miatt többet mutasson a mérleg! Remélem nekem is megy le valamennyi!
Szia!
Én csak azt szeretném mondani neked,hogy én ezzel a magasságal és súlyal vissza térnék a rendes étkezéshez.Ami nem azt jelenti hogy egyél nehéz kajákat hanem mondjuk reggeli:joghurt kefir esetleg tej kakaó és késöbb mikor megszoktad a reggelizést egy tejjes kiörlésü lisztböl készült kifli,zsemle,kenyér valamivel amit szeretsz.Az ebéd szintén lehet ilyen valami vagy a menza kaja mert gondolom még suliba jársz.Vacsira pedig valami szárazabb fajta hús salival és hidd el ha oda figyelsz nem fogsz vissza hizni esetleg pár kilót de énszerintem az neked nem is ártana egy kicsit.Ne akarj mindenáron fogyni még ha ugy érzed ez jó neked mert a szervezetednek nem feltétlen jó.Nekem is van egy kislányom és én is nagyon félteném ha igy akarna fogyni föleg hogy ennyi kilo vagy de gondolom a dietetikus sem fogja azt mondani,hogy diétáznod kell.Nézz bele a norbi update-be és meglátod hogy ott sem éhezik senki de aki oda figyel az nem is hizik meg és mégis eszik cak figyel,hogy mit mikor eszik.Bocs ha hoszzúra síkerült de szerintem ahogy már többször írtam NE FOGYÓKURÁZZÁL!!!!!!!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Állásinterjúval kapcsolatos kérdések, tapasztalatok
- Leszázalékolás, rehabilitáció, munkaképesség csökkenés.. Kérdések és válaszok ezzel kapcsolatban
- Hipofízis Mikroadenómával kapcsolatos kérdések, válaszok és tapasztalatok
- Könyveléssel kapcsolatos kérdések és válaszok.