Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Ez nem eldöntés kérdése, a természet már eldöntötte, mikor megalkotta a gombákat,
a champion fehérje-CH aránya: 5.9 : 3.3
a laskagomba fehérje-CH aránya: 1.9 : 6.0
forrás: [link]
90 naposnál kis túlsúly esetén kevés a fogyás várható.
Ha túl nagy adagokat eszünk, főleg a 2., 3. hónapban kevés, vagy nulla a fogyás.
Olyat is hallottam már másoktól hogy a kettő kombinációja esetén, még súlyt is szedett fel, és abba is hagyta.
Gond lehet még a lassú anyagcsere, vagy mozgáshiány, esetleg kevés vízfogyasztás. Meg még ki tudja mi :)
Van egy gombafajta, a laskagomba. Én eddig ezt az egy gombafajtát fedeztem fel a neten, ami sokkal több szénhidrátot tartalmaz, mint fehérjét!!!!
Az összes többi gomba meg főleg fehérjeforrás.
Magyarán egyél fehérjenapon championt, keményítő vagy szénhidrát napon meg nyugodtan egyél laskagombát :)
Mindjárt fel lehet dobni a pizzát, ha nem csak szósz van rajta, hanem laskagomba is :)
Vagy nem beszélve a keményitőnapi laskagombás-rizses rakott kelkáposztáról :)
Sziasztok!Ma próbálok tartani egy víznapot, de elég kétesélyes a dolog.:s
Ma családi ebéd lesz, így nemtudom mit fogok csinálni, de ha törik, ha szakad, én meg akarom csináli!
Igazság szerint azért ilyen tragikus a helyzet, mert engem állandóan tömnek, mióta megtudták hogy régen koplaltam...De már rendesen eszem, csak ezt nem akarják észrevenni, állandóan tömni-tömni-tömni akarnak.De majd valahogy talán meg tudom oldani meglátjuk....:s :(
Találtam egy szilvásgombóc-receptet.
Fel kell forralni 2,5 dl vizet 5 dkg zsírral. Ebbe beleszórni 20 dkg lisztet, és addig keverni, amíg el nem válik az edény falától. Majd beleütni két tojást, pici sót. Ezt a tésztát kell kinyújtani, és mehet bele a szilva. Innentől már ugyanaz, mint a normál szilvás gombócnál. Szerintetek mehet egy ilyen gombóc szénhidrát napra?
Ha gyümölcs napon már eleged van az édes ízből, akkor próbáld ki, hogy veszel sárgadinnyét, felszeleteled, kicsit sózod, borsozod és esetleg adsz hozzá egy kevés ketchupot. Így elsőre furcsa, de nagyon finom.
A másik trükköm, hogy reszelek almát, facsarok rá citromot, narancsot és reszelek bele egy-két sárgarépát. Tudom, nem a legjobb megoldás, de egy kicsit csillapítja az a nagyon édes ízt.
Szerintem nincs oka,h.ne ehetnél mindkettőből!
Gabonából készült fasirtpor? Nem hallottam még róla,de ha gabona akkor szénhidrát nap sztem. De aztán lehet,h.nem.
Többiek vélemény?
Gyümit bármikor ehetsz bármennyit!
A többivel azért nem igy van. Hú,igy kapárból nem vágom a többi mennyiségét de itt van egy cikk,amiben a mennyiségek is le vannak irva,olvasgasd el. Amugy a vacsi mindig kevesebb mit az ebéd ez tuti:-) Kitartás! Holnap már fincsi husit ehetsz!
SZiasztok!Ma gyümölcsnapom van!Ebédre ettem egy kis rízst, 2almát.Remélem nem gond, hogy nem csak almát ettem...:S
MA már csak gyümit fogok enni!!..remélem.
Sziasztok!
Ujra itt vagyok, immar a munkabol hazaerve, es mar meg is vacsiztam :) Kemenyitonap van, s Paprikas krumplit csinaltam uborkasalataval :) Nagyon finom, igaz mar nagyon reg is ettem ezt, van az mar 1 eve is!
Holnap szenhidratozom, elobb vegzek ugyhogy 2-szer fogok vacsizna, eloszor egy kis tesztat paradicsom szosszal, aztan pedig Bayiles izu jegkremet (ma fedeztem fel a boltban) :) Ja es meg tudjatok mit vettem, szarvacska tesztat, ami nem nagy dolog ha az ember Magyaro-on lakik, de en nem ott, hanem Irorszagban! Mikor meglattam a polcon, azonnal levettem egy zacskot :)
Nagyon sok olyan recept van, amit az is szivesen eszik, aki nem dietazik, pl.: zoldsegpaella, paprikaskrumpli, langos, fozelekek, tesztaetelek zoldseges szosszal, pizza, foccacia, palacsinta, gombapaprikas rizzsel vagy krumplipurevel...
Szia! Simán kivitelezhető a 90 napos. Én is a párommal élek együtt. neki bizony nem kell nézegetni a kalóriákat stb. Minden nap főzök neki is. Ha úgy jön ki a lépés, akkor ugyanazt esszük mind a ketten, ha nem, akkor kétfélét főzök. De egyébként könnyebb a dolog, mint gondolnád. :)
Jónáhány hozzászólással ezelőtt összegyűjtögettük, hogy hogyan lehet úgy főzni, hogy a 90 naposba is beleférjen, és a családnak is jó legyen.
Nekem ma egyébként keményítőnapon van, és isteni spenótót főztem. Méghozzá rizstejjel, vagyis nem fehérjével.
Egy kevés olajon megpirítottam a fokhagymát, átforgattam rajta a korábban már megmosott, emgfőzött és összeaprított spenótot, majd ráöntöttem a rizstejet és egy kanál krumplipehellyel sűrítettem. Nagyon finom lett.
kemyénítőnapod = keményítőnapod
Bocs
További ajánlott fórumok:
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Állásinterjúval kapcsolatos kérdések, tapasztalatok
- Leszázalékolás, rehabilitáció, munkaképesség csökkenés.. Kérdések és válaszok ezzel kapcsolatban
- Hipofízis Mikroadenómával kapcsolatos kérdések, válaszok és tapasztalatok
- Könyveléssel kapcsolatos kérdések és válaszok.