Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Örülök, hogy ízlett. A hétvégén anyuékkal a telken voltunk. Ott is megcsináltm. Először csak pislogtak kicsit gyanakvóan, hogy mi lesz abból, ha én lisztet, vizet egy kis olajat, élesztőt összekeverek. Azután kisült. Anyukámnak nagyon ízlett. Azt mondta, hogy még jobb lenne egy kis kacsazírral vagy tejföllel. :)))) Jókat vigyorogam ezen.
Egyébként a 20 deka lisztes mennyiségből kb 6-7 tenyérnyi focacciát szoktam kihozni. ÉS ebből 2-3 darabot eszem meg. Néha négyet is. :(
Nekem anno orvos tanácsolta:
gyümölcsnapon is egyek nyugodtan nyers zöldséget
főzzem meg a gyümölcsöt - almakompót, körtekompót (de ez csak az egyik főétkezést válthatja ki)
Sziasztok!
Rossz az otthoni gépem, így nem tudtam jelentkezni a héten (szabadságon voltam). Most apukámnál vagyok látogatóban, ezért tudok írni (remélem itt rendbe tudják hozni a gépemet).
Ma lenne gyümölcsnapom, de ebédre várt minket apu, így mindent ettem. Majd holnap tartom meg a gyüminapot és aztán megpróbálkozom én is a folyadéknappal. Remélem sikerül.
Mostanában rendetlenkedik a gyomrom, szerintem a gyümölcs miatt sok a savam. Próbálkoztam (az új 90 napos szerint) azzal, hogy eszem mellé gabonát is, de ez sem annyira jött be. Szerintetek mivel váltsam ki a gyümölcsöt? Nem tudok valamit tenni?? Egyek csak gabonafélét?
Sziasztok! Nekem ma gyümi napom van ebédre gyümisalit csináltam (1 banán,1 mango,15 dkg málna) tök jó volt nem is kivántama cigánypecsenyét amit férjemnek sütöttem:-)
Holnap megint víznap, a kúltkorin felbuzdulva:-)
Többiek?Mit ettetek ma?
Haho Csajok
Ma nem valami aktiv ez a forum, pedig hetvege van.
Nekem ma kemenyitonapom van, hasabburgonyat sutottem, es hagymas babsalatat csinaltam, nagyon fincsi lett. Mar nagyon reg akartam enni egy kis roseblit, de csak most engedelyeztem magamnak. Igy az 55. napon nem is rossz. Egyaltalan nincs hetvegi hangulatom, mert ma is es holnap is dolgozom, de kedden nem, s akkor nekem lesz jo, mert mindenki mas dolgozik, csak en nem.
Ki mit evett ma(meg mindig nincs meg az irasjel)
Sziasztok!
Az én súlyom az áll, de nem bánkódom, most a piros napok vannak, ilyenkor soha nem fogyok :) Ma csirke lesz ebédre, már sül szépen, a gyerkőcök is alig várják, hogy készen legyen :) Meg finom husileves. Éhes az nem vagyok, hiába terjengenek isteni illatok. :) Holnap meg sima tepsis burgonyát csinálok! :)
Hát Loni ez a focaccia szuper! Én ugy csináltam,h.gyúrtam a tésztájába foghagymát és a tetejére száritott paradicsomot tettem. Nagyon jó lett igy is. Jázminkámnak is izlett,férjemnek is szóval siker. Asszem ezt még bevetem párszor szénhidrát napon!
Köszönet a receptért!
:-) Szerencsére férjecském is imádja a foghagymát!
Amgy még azt akartam kérdezni, hogy ebből az eadagból kb.hány db.jön ki? S hányat szoktál megenni belőle?
Ha már nagyon vágyom a rántott sajtra, akkor azt szoktam csinálni, hogy:
szeletek fel sajtot, kibélelek vele egy tűzálló tálat, a közepére ötök egy tojást, és befedem reszelt sajttal. És mikróba teszem. Ha grillezős a mikród, akkor még finomabb lesz. Az enyém csak sima mikró.
A másik találmány, hogy paradicsomot felszeletelek, és arra teszek kis sajtdarabokat, és úgy sütöm, vagy mikrózom.
A focacciáról majd számolj be! :) Remélem, ízlik. Ha szereted a fokhagymát, ne spórolj vele. De ne felejtsd el a párodat is megetetni vele.... :P
Ja a panír..Igazad van. Á,kibirom ám 90 napig nélküle,ehetek helyette csomó mást is. Pl. ezt a padlizsánkrémet tuti kpróbálom én is:-)
Ja és holnap focaccia lesz a menü.Már nagyon kiváncsivá tettél:-)
Udv Mindenki!
53 nap utan kereken -8 kg :) Klassz, csak ne lennek beteg, akkor tutira jobban orulnek, bar igy is orulok :) Az utso 4 napban csak 20 deka ment le, de szerintem ez a sok gyogyszer miatt volt igy! Jo lenne mar meggyogyulni, bar a hangom egyre rosszabb, remelem nem azon mulik :)
Most epp joghurtos csirket sutok, meg majd osszedobok hozza egy kis salit :)
Ez a padlizsan krem elegge csabito, lehet hogy ez is felkerul majd a repertoarra? :)
Padlizsán-krém: Hozzávalók: 1db.közepes vagy nagyobb méretű padlizsán,1db.közepes vagy nagy fej vöröshagyma,1db.nagy paradicsom,2 gerzed fokhagyma,olaj,só,bors.
Apróra vágjuk a hagymát és az olajban megfonnyasszuk.Míg a hagyma készül,a padlizsán szárát levágjuk,villával megszurkáljuk és a mikróban 6 percig sütjük.(lehet a sütőben is csak akkor kb.20 percig.)A hagymához hozzáadjuk a paradicsomot,megsózzuk,összesütjük és így,jó kis pörköltszafthoz hasonlót kapunk.Ebbe a szaftba belekeverjük a padlizsán húsát amit egy kanállal kikaparunk a héjából,hozzáadjuk a fokhagymát apróra vágva és jól összesütjük.Így első osztályú padlizsánkrémet kapunk.Rá lehet tenni pizzára akkor jó CH napra,vagy kruplira akkor kem.napra vagy csak magában picike kenyérrel.Bármivel keverhető,bármire rátehető.Csak a fantázia szab határt.Aki nem hiszi,járjon utána!!! :-)
Szerintem ne - de ne kövezz meg. :(
A rántott húsra is azt írja az eredeti fogyókúraleírás, hogy az nem ehető. Gondolom a panír és az olaj miatt.
Helyette sült sajt?
SZia!Kicsit lefeküdtem, és kicsit tényleg aludtam.:)
Arra ébredtem fel, hogy a cica hozzám bújt és dorombol.:) Kicsit talán jobban vagyok.Csak mielőtt lefeküdtem bezabáltam vagy 2sor csokit....:S
Pfú...telepakoltam a gyomromat.Mondjuk finom volt.
Jajj széthasad a fejem, fáj a torkom, pihenek egy kicsit, aztán majd még jövök.
Gondolom, hogy nincs étvágyad. Ha kerülget a betegség, ez természetes. De azért jót tesz egy kis meleg étel.
Itt az irodában is hideg van. Magamra terítettem a poncsót.
További ajánlott fórumok:
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Állásinterjúval kapcsolatos kérdések, tapasztalatok
- Leszázalékolás, rehabilitáció, munkaképesség csökkenés.. Kérdések és válaszok ezzel kapcsolatban
- Hipofízis Mikroadenómával kapcsolatos kérdések, válaszok és tapasztalatok
- Könyveléssel kapcsolatos kérdések és válaszok.