Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy a 90 napos "alkalmazása" köthető életkorhoz?
12 éves a lányomnál /felnőtt paraméterekkel/ hagyományos diéta helyett próbálkozhatunk-e ezzel a módszerrel.Tudtok segíteni?
Na, megjöttem a tornából. Remeg kezem-lábam. :)
És végre ettem egy kis citromos csirkét (nem nagyon ízlett) és salátát.
A tornán találkoztam egy hölggyel, aki a nyáron léböjtkúrán vaolt valami fittness-wellness szállóban. ott azt mondták neki, hogy szilárd táplálékból annyi az ideális mennyiség, amennyi a két öklöd. Saláta, gyümölcs, üres leves vagy zöldségleves nem számít. Hát.... bizony szénhidrátnapon tutira megeszek nemhogy egy ökölnyi, de egy egész karnyi mennyiséget.
Hűha! 2 kg egy viznap alatt! Ez aztán inspiráló:-)
Nagy gratula a víznapozóknak!
Nekem ma szénhidrát nap,egyben sült pogit sütök:-)
Én is azon gondolkodtam,h.lehet sokat kajálok és keveset iszom...
Ti átlagosan mennyit isztok? nekem nagynehezen jön össze a 2 liter ami tudom rossz:-(
Wow! Nagyon ügyes vagy.
Két kiló mínusz, az tök jó. Ha vissza is jön egy kiló, még akkor is. Ne parázz azon, hogy mennyi fog visszajönni. A teljes súlyveszteség úgysem jön vissza.
Marhacombi: Én steak-et (lehet, hogy em így kell írni) csinálnék belőle. Vékony szeletek, só-bors-mustár pác, és nagyon kevés forró olajban megsütni.
Bár marhahúsban azért nagyon nem vagyok otthon....
Sziasztok!
Én is túlvagyok a víznapon!Hurrrrááá!
-2 kilóval kevesebb,de nekem nem mutat a mérlegem tizedeket.Gondolom,ha eszem majd ma ebből jócskán visszajön,de így sem rossz azért!
Azért halljátok aki ezt végigcsinálja már megérdemelné,hogy lefogyjon!
14 óráig nem volt semmi bajom,aztán egy kicsit éheztem,de elmúlt egy idő után!
Na de este hattól újra kezdődött szédölögtem rendesen,pedig ittam vagy 4 liternél is több folyadékot.Aztán olyan 10 óra körül elmúlt,és most ettem először 1 barackot!
Ma fehérje nap,és nagyon szép marha combit kaptam a boltban,valamit kitalálok belőle!
Ötletek esetleg?
Szia!
Hát, szerintem ne palacsintával indíts. (Nekem kicsit nehéz, tartalmas ételnek tűnik.) De ha nagyon kívánod, akkor én kettőt javasolnék egy adagba. (Étteremben is átlag annyit adnak.) Ha sós palacsintát készítesz, akkor még tudsz hozzá enni zöldsalátát. Ha édesen eszed, akkor nem nagyon tudsz mit enni. Illetve egyszer valahol olvastam, hogy szénhidrát napon lehet enni paradicsomlevest.
Sziasztok!
Ma gyumolcsnapom van, nagyon jol birom, eddig mindossze negyed sargadinnyet, es egy kicsi konzerv mandarint ettem, azt is kb 15 perce, viszont rengeteget ittam :) Ma volt az elso napom az uj allasomban, es hat egy kisse izgultam, s olyankor nem tudok enni :) Ami neha nem baj!
En ettem gyumolcsjoghurtot feherje napon, de csak a 30. nap utan, viszont nagyon jol esett! Szoval ha nem viszed tulzasba, nem lehet gond :)
köszi a tippet!ki fogom próbálni ;)
Amúgy a gyümi joghurtot kívántam.Már tegnap beterveztem, hogy enni fogok, mert nagyon szeretem, csak régen ettem.De persze akkor hökkentem rá, hogy ajjajj, ezt lehet nem szabadott volna, amikor már megettem...:s
A gyümölcsös joghurtiod kívánod vagy csak valami édességet?
Én anno fahéjas joghurot csináltam magamnak. Sima joghurtba kevertem egy kis édesítőszert, citromlevet és fahéjat. Nem volt rossz. :)
Loni, te nem tudsz nekem segíteni?:(
te is 90naposozol?
Spenót citrommal
70 deka spenót
fél citrom
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
bors
A spenótot megmossuk. Közben sós vizet forralunk, beletesszük a spenótot, és egy percig főzzük. Leszűrjük, és hideg víz alá tartjuk. A citromot megmossuk, meghámozzuk. Felaprítjuk a héját, kifacsarjuk a levét. Egy edényben felmelegítjük az olajat, beletesszük a spenótot, a citrom levét és héját valamint a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük, és jól átmelegítjük. Kész.
Paradicsomos hal
4 főre -
70 dkg halfilé (bármilyen hal lehet, tengeri is)
só, bors
40 deka paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
bazsalikom, petrezselyemzöld, rozmaring
erős paprika (el is maradhat)
3 evőkanál olaj
A halfiléket nagyobb daabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy tűzálló tálba fektetjük. A paradicsomot megmossuk, és vékony karikákra szeljük. A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk. A fűszernövényeket felaprítjuk. Mindezt összekeverjük (ha használunk erőspaprikát, akkor azt is keverjük hozzá.) Szórjuk a halra az egészet. Majd borítsuk be az egészet paradicsommal, sózzuk és borsozzuk. Rálocsoljuk az olajat. A sütő középső részén 15-20 percig sütjük.
Citromos csirke
1 csirke
3 citrom
3 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
só, bors
1 evőkanál vaj
A csikét letisztítjuk, lemossuk. A fokhagymát összeaprítjuk, a rozmaringot lecsipkedjük. Egy éles késsel megszúrkáljük a pipi bőrét, de a húst ne. A lyukakba dugdossunk rozmaringleveleket és fokhagymadarabokat. A csirkét sózzuk, borsozzuk (belül is!). A vajat felmelegítjük, és belecsavarjuk 2 citrom levét. A csirkét tepsibe tesszük, megkenjük a citromos vajjal. A harmadik citromot felkarikázzuk, és elosztjuk a csirkén. 200 fokos sütőben 1 órát sütjük. Időnként kivesszük, és kenegetjük a citromos vajjal.
amgam = magam
:)
Igen, megmértem amgam. Hát majd kiderül. :)
Egyelőre jól bírom.
Sziasztok!
Kitakarítottam az egész lakást,mintha nem is víznapom lenne,jelenleg még rengeteg energiám van,igaz a kisfiam Anyuékkal,majd ha hazajön....
Ti igen fincsiket esztek,így ki lehet bírni ám!:)))
Majd este még írok,hogy éhenvesztem-e!
További ajánlott fórumok:
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Állásinterjúval kapcsolatos kérdések, tapasztalatok
- Leszázalékolás, rehabilitáció, munkaképesség csökkenés.. Kérdések és válaszok ezzel kapcsolatban
- Hipofízis Mikroadenómával kapcsolatos kérdések, válaszok és tapasztalatok
- Könyveléssel kapcsolatos kérdések és válaszok.