Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Friss salátát elvileg ehetsz mindenhez :). Akár párolt zöldhöz is és a tésztához is. Megvallom, csak húshoz eszem személy szerint salátát.
A paradicsom magában nem annyira nyerő. Friss mindenfélét egyél inkább, persze tehetsz paradicsomot is a kajába :).
sziasztok
hoan, köszi az adagokat! én azt hiszem tésztából többet ettem eddig, de mostmár figyelni fogok. viszont én eddig nem nagyon ettem saláta féléket, ma ettem először egy fél paradicsomot a vacsihoz.
keményítő napon ettem párolt zöldségeket, de semmi friss saláta
fogyika! én gyümit egész délelőtt rágcsálok, vagyis kb óránként megeszek egy almát, narancsot vagy banánt, és ebéd előtt 1 órával eszem az utolsót. mostanában amúgy reggel nem is kívánok semmit, csak kb olyan 10 óra körül eszem az elsőt.
mostmár én is megpróbálom betartani azt, hogy csak gyümi nap után állok mérlegre, bár nem tudom hogy fogom kibírni...
sziasztok!
Kérdezni szeretnék valamit!
Ti meddig szetek gyümölcsöt? Délig is, akár többször is, vagy csak esgszer reggelire?
Egyszer már csináltam a diétát, nagyon bevált, de akkor, de akkor nem telt el ennyi idő a reggelim és az ebédem kzött. Jelenleg nem bírnám ki, ha nem ehetnék reggeli után ebédig.
Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm a válaszokat!!
ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ, azt tagadom :DDDDDD.
Na jó az van... de lekűzdhető :). De a nagy krumplizabálós multamnak vége :). Mindenhez vagy krumplit ettem vagy tésztát...
Szia!
A tészta ok :). Én annó ezen csúsztam meg :(. Mostra már igazán eszem délben valamennyit max 12 dkg-ot és vacsorára (ami soha nincs később, mint délután 4 óra) pedig valami péksütit, de max egyet, és nem egy elefánt méretűt.
A risz ok keményítő napra, hisz zöldség. Tudom ezen sok vita volt, nameg a gomba körül is. Úgy döntöttem, hogy a rizst keményítő napon eszem, ha eszem, de nagyon módjával, mert nem éppen kalóriaszegény kaja, a gombát nyersen hús mellé, főzve, párolva keményítő napon és tészta napon is eszem :).
Gratula a ciklus alatti 1 - 1,5 kilóhoz, nekem most áll, de tudom, hogy én vagyok a ludas és a gyüminap :(.
Nem irigyellek a kenyér utáni vágyad miatt, nekem elmúlt Atkins alatt :). Ugyanígy a cukor, krumpli iránti vágy is. :).
Kérdezz nyugodtan, ha tudok segítek. Működőképes a 90 napos különben, csak néha nehéz betartani :(.
Sziasztok!
Olvasom, hogy az adagokkal gondba vagytok! Én a következő adagokat szoktam "használni"! Fehérje napon a hús max. 40dkg, két étkezésre elosztva! Ha eszek hozzá tejfölt vagy sajtot, akkor csökkentem a mennyiséget! Ha tojást eszek, akkor ebédre 3db, vacsorára 2db!
Szénhidrát napon a tészta 10-12dkg vagy egy nagy pizza tészta fele megkenve pizzaszósszal ebédre, délután 2db kakaós csiga, vagy valami hasonló péksütemény, muffin!
Ha riszt eszek, akkor abból is 10-12dkg, két étkezésre elosztva, sok-sok párolt zöldséggel ! (én ugyanis keményítő napon eszek rizst)
Nekem ezek az adagok beváltak, és periódusonként méretkőzve kb. 1-1,5kg minusz!
Remélem segítettem!
Ne mondd, hogy kevés a comb :) alsó és felső egyben :). Azt hiszem, hogy még ez is sok, mert valami 12,5 dkg-ot lehetne...
Nameg, ha mellette friss salátával tömöd meg a pocit, akkor nem lehetsz utána éhes :). Jégsaláta, paradicsom, paprika, uborka, hagyma, póréhagyma, zellerszár, retek, paradicsom (módjával, sok benne a szénhidrát), karalábé stb. Semmi hüvelyes zöldség, vagy kukorica.
De tehetsz rá házi majonézt esetleg, amit nem cukorral készítesz. Vagy pusztán tejfölt, bár evvel is vigyázni kell a szénhidrát tartalma miatt.
A csontokról meg annyit, hogy 1-2 kiló az eltérés talán ember és ember között magasságuktól függően, mindegy, hogy mekkora darab is... szóval ez nem egészen igaz így, hogy erős a csontozatod! ;))
Amúgy én már a 80-nal is kiegyeznék egy időre :).
Jah, és nem elhanyagolható, hogy mozogni kell :((( sajnos! Napi fél óra séta, ami alatt nem vánaszorgást értünk, hanem intenzív gyaloglást :).
Csajok!
Nem akarok nagyon beleszólni (de de de de :D), de mint régi 90 naposozó, vagy újra 90 naposozó, egy pár gondolatot megosztanék veletek :).
A tésztás nappal vigyázni! Ha sok ch-t esztek bizony visszajön akár egy kiló is egyik napról a másikra.
Hús napon, én általában csirkecombot eszem, ebédre egyet és vacsira egyet, persze sok friss salátával, ügyelve a kevés szénhidrát tartalomra. Nem ám franciasalátával benyomni azt a csirkecombot :).
Ha sok a szénhidrát a hús mellett, akkor bizony többet mutathat másnap a mérleg, meg amúgy is gyümölcs napon úgymond éhezik a szervezet, mert nem viszel be minimum 1000 kcal-t, ugye. Tehát normális, hogy éhezés után raktároz...
Csalódások elkerülése végett érdemes ciklusonként mérlegre ugrándozni, mondjuk minden gyümi nap utáni reggelen, vagy valahogy így :).
Ne is törődjetek a gyümi nappal, én is ki nem állhatom :((((. A lénapot sokkal jobban viselem, mint a gyümölcsöst :).
Ivászat: lehetőleg 2 - 2,5 l / nap. Ez lenne az ideális. Én úgy szoktam rá az ivászatra, hogy mindig volt nálam egy fél literes csupor/üveg/akármi, amiben vagy víz vagy valami cukor és szénsav mentes ital volt, és ott tartottam a szemem előtt. Így ha kiszámoltam nap végén megittam a 2 litert minimum. Persze egy-két hónapig idegölő, hogy folyton WCre kell járni, de segíti az emésztést és miegymás jó hatása van. Nem azt mondom, hogy fiatalít, de nehezebben öregszik a bőr, ha sok folyadékot iszol :).
szia
Sajnos én is úgy látom, hogy az első négy nap után lement 2 kg, de most is annyi (6. nap). Igaz lehet, hogy csak egy bizonyos napon kellenne ráállni a mérlegre. Holnap megint gyümölcsnap. Nekem az nagyon nehéz. Én elég sokszor banánt eszem, amit persze nem nagyon lehetne. A folyadék nekem mindig is gond volt, most se megy le túl sok. Pedig biztos sokat számítana az is.
azt nem bírom ki :-D
minden reggel evés előtt wc után irány a mérleg
:-D
Vikyci!
Ne keseredj el! Olyankor mindig többet mutat a mérleg! Az a legjobb, ha mindig csak gyüminap utáni reggel méred magad! Én legalábbis mindig így csináltam!
szia
sajnos úgy látom hogy a gyümi nap utáni hús napon sajna visszajött fél kiló :-( tudom, így talán nem tűnik soknak, de azért mégiscsak az.
az is gond, hogy nem iszom elég folyadékot, pedig az sokat segítene.
szia
ma van a gyümölcs napm, nekem ez nagyon nehezen megy. Tegnap este a sütinél nem spóroltam a mai napra való tekintettel. Csak a holnapi husi lebeg a szemem előtt. Nekem is lement egy kiló. Az a gond, hogy 20 kellenne, hogy lemenjen. Kitartás neked is!!!
szia
a tésztás nap nekem nagyon bejön, ez lesz a kedvencem :-)
viszont a gyümölcs naptól félek rendesen, nem tudom hogy fogom kibírni.
egyenlőre nincs olyan kaja, ami hiányozna, így még most tetszik a dolog.
és már 1 kiló lement :-DDDD
szia
köszi hogy írtál. holnap nekem tészta lesz ebédre, de én simán odatettem főni most a fél kilós csomag felét :-D amúgy milyen házilag készíthető szószt lehet rátenni? abszolut nincs ötletem. tejföllel szeretem, de azt nem lehet most. :-(
ebéd és vacsora között lehet enni valamit? pl az adott napra engedett kaják közül?
előre is köszi!
Szia!
Én mustárt fehérje napon ettem virslihez!
Az adagokról annyit, hogy általában azt írják, hogy fehérje napon kb.40dkg húst két étkezésre elosztva, ehhez bármennyi nyers zöldséget, salátát ehetsz! Tojást délben 3db, vacsora 2db!
Szénhidrát napon én délre tésztát szoktam kifőzni, ez kb. 10-12dkg!
Ha esetleg van még kérdésed, akkor írj és megpróbálok válaszolni!
szia
mustárt lehetne pl. sült húsra kenni, vagy tojáshoz gondoltam. már ha egyáltalán lehet fehérje napon enni.
most csinálod először ezt a diétát? nekem ez az első próbálkozásom, eddig ált. atkins-eztem.
További ajánlott fórumok:
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Állásinterjúval kapcsolatos kérdések, tapasztalatok
- Leszázalékolás, rehabilitáció, munkaképesség csökkenés.. Kérdések és válaszok ezzel kapcsolatban
- Hipofízis Mikroadenómával kapcsolatos kérdések, válaszok és tapasztalatok
- Könyveléssel kapcsolatos kérdések és válaszok.