Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Szia!
Köszönöm, hogy válaszoltál. Sokat segítettél. :)
Tehát akkor maradok az ásványvíznél!
De ezek szerint átkell váltanom a szénsavmentesre :(
Szia!
Ha lefogytál, akkor sincs vége a dolognak, ugye tudod. A régi kajálási szokásainkhoz soha nem térhetünk vissza, mert nincs az a fogyókúra, ami után ne híznánk vissza a lefogyott kilókat.
Tehát, ha le is megy, aztán is kőkeményen oda kell figyelni a bevitt kalória mennyiségre.
Amúgy eredményes, megéri, és nincs éhezés :).
Szia!
Az alábbi honlapot ajánlom, ha érdekel a 90 napos:
Tudtommal nem kell ilyen gyakran pihenőnapot tartani, - amennyiben a pihenőnap a víznapot takarja - csak havonta egyszer.
A 7-dik hetemet kezdem, 71 kg helyett 64,5 kg-t mutat a mérleg és centikben mérhető a fogyás és nem kell éhezni. Talán attól is eredményes, hogy jobban kontrolláljuk az evést, könnyebbé válik az emésztés. Ha megvan az elhatározás, nyugodtam vágj bele!
Sziasztok!
Szerdától szeretném elkezdeni a 90 napost, de nem tiszta pár dolog, s ezért kérném a segítségedeket! A pihentető napot minden 5-ik napon kell tartani, ugye? Ha eljutok a 90 naphoz, s befejezem akkor vissza fognak jönni a leadott kilók? Mik az eddigi tapasztalataitok? Eredményes? Megéri? Előre is köszönöm a választ!
Szia!
Lentebb megválaszoltam eme kérdést, de leírom ismét :).
Light és diet feliratú termékek kerülése minden fogyókúrában ajánlott, mivel vagy -oz ra végződő édesítő van benne (fruktoz, szaharoz és társaik), ami mind cukor, tehát nem kalóriamentes.
Vagy viszont aspartam, amiről itt találsz cikket, egy igen édes vegyszer, és igen sok mellékhatása van.
Amit a light és diet termékek közül lehet fogyasztani az vagy ciklamáttal vagy szaharinnal van édesítve.
A cola light még mindig aspartammal van édesítve, illetve ugye tudjuk, hogy igazán hasznos dolog nincs is benne. Én már élek a gyanuperrel, hogy függőséget okoz, emlékszem, mikor az egész család nálunk csak colát ivott... nem mondom meg, hogy naponta 4-en hány üveg colát fogyasztottunk, de elhülök, ha csak rá gondolok.
A szénsavról néhány gondolat, mert itt említettem már, hogy nem hasznos az emberi szervezetre,sőt ...
- Sok szén-dioxidot használnak üdítőitalok, ásványvízek szénsavval történő dúsítására. (tehát szén-dioxidot juttatunk a szervezetbe, ha szénsavas dolgokat fogyasztunk)
- szénsav: szén-dioxid (CO2) vízben való oldódásával keletkező gyenge sav.
- A széndioxid a szervezet lebontó folyamatainak egyik terméke. További hasznosítására nincs mód az emberi szervezetben, mitöbb felszaporodása káros, ezért eltávolítása létkérdés. A szervezetből főként kilégzéssel távozik, de ürülhet a vizelettel, illetve a nyállal is.
- a Coca-Cola széndioxidtartalma 5 g/l a címkén feltüntetett adatok alapján. A savas kémhatás kialakításában a foszforsavnak van jelentős szerepe. A nagy mennyiségű sav bevitele a fogzománc romlásához vezet, mivel a nyál nem képes semlegesíteni. A normális táplálkozással bejuttatott savakat a nyál képes semlegesíteni, csakúgy, mint a szájflóra által kialakított savas kémhatást.
- A széndioxidnak a gyomorban többféle hatása ismeretes. Az egyik, hogy túlzott bevitele esetén a gyomor és a bél falának perforációját indítja el.
- Másrészt a gyomorból felszívódva a vér széndioxid szintje a szervezet több pontján is értágító hatással bír. Az erek tágulásának köszönhetően a felszívódás sebessége is fokozódik az emésztőrendszerből.
Tehát gondoljátok meg mind a Coca-cola mind a bármilyen szénsavval dúsított üditők fogyasztását!
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy a diéta alatt lehet light cola-t és egyéb light-os üditőket inni?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Gyüminapozóknak: az ananászt kóstoljátok meg, ne keményet, hanem egy kicsit puhásat kell venni és az nagyon finom. (természetesen nem konzervet!!!) Nagy sok rost és vitamin van benne.
Viszont vigyázat, sokat nem szabad belőle enni, mert van benne valami sav, ami az érzékeny bőrűeknek a száját kimarja belül. Én általában gond nélkül meg tudok enni egy felet.
Megpucolni úgy kell, hogy tetejét, alját levágni és körben szeleteket vágni róla, azaz a hélyától megszabadítani. Ha marad benne magház (vagy nem tudom mi, ilyen besüppedések), akkor azokat külön kis késsel ki szoktam vájni. Majd negyedelem és a belső torzsát is kivágom. Csak azért írom le, mert én tavaly találkoztam nem konzerv ananásszal életemben először, és itt tanácstalankodtam, hogy hogyan is kell belejutni :).
sziasztok
a húsvéttal hogy álltok? én nagyon félek, hogy bűnözni fogok. nem fogom kibírni süti és sárga túró nélkül :-(
ha bűnbe esek, de utána tartok egy víz napot, az valamennyire ellensúlyozza?
szia
Én is így vagyok a gyüminappal, inkább semmi, mert már "undorodom". Jó lenne ha lenne dinnye, meg barack. Most nincs is annyi választék. Tegnap próbálkoztam eperrel, jó drága volt, de se ize, se bűze. Ma akartam a víznapot, de sajnos megbuktam. 13 óráig bírtam, de most ettem egy almát. Tök rosszul voltam, hányingerem volt. A feszültség nálam is fellépett már délelelőtt. Délután próbálom tartani magam.
Víznap tapasztalatai:
Nem olyan rossz, hogy gyümölcsnap után van, mert addigra összeszűkül annyira a gyomrom, hogy nem vagyok annyira éhes. Viszont álmos és feszült vagyok. De túlélhető és este valóban jó érzés úgy lefeküdni, hogy MEGCSINÁLTAM!!! Ja, és másnap húsnap és méreckedés, amit kárpótol.
Nekem is összefügg a súlygyarapodás a "nehéz" napokkal, a szervezet több vizet tart vissza ilyenkor. Nehogy feladd!!!! Kitartás!!!!
Nem tudom ki hogy van vele, nekem a gyüminap a legkritikusabb, lassan már inkább nem is eszek semmit ilyenkor, vagy bűnözök, sajnos :( Kezdem megutálni a gyümölcsöt, állandóan száraz a szám tőle.
Lehet ciklus is... akkor vizet tart meg a szervezet, képes másfél kilót is fel"inni". Úgyhogy ne aggódj.
De ha mégis, akkor gondolj vissza, hogy mit ettél mondjuk tészta napon... nekem ott szokott elcsúszni a dolog :-O
ezek a félkilók a test víztartalmától függnek! NE ADD FEL! KITARTÁS!!!
:)
sziasztok
megmérkőztem így gyüminap után, ment lejjebb a súlyom, de nem ment vissza 92,1-re hanem 92,6-ra szóval ebben a 4 napban híztam. Na most lehet fel fogom adni :(((((
sziasztok!
szerintetek baj az, hogy gyümi napon nem sok gyümit eszem? ma is pl csak 1 almát és 2 narancsot ettem. többet nem kívántam.
a többi napon is 1 max. 2 db gyümölcsöt eszem délelőtt mostanában.
oh, elírtam bocsi...
szóval
* felejtsd el
* iszogatsz
Szia!
Két étkezés között ne eszegess :).
Colát és más "diet", "light" dolgot felejts el, mert vagy aspartammal vagy -oz ra végződő édesítővel van ízesítve, ami meg szintén cukor...
A diétás rostos üdítőket is fruktózzal vagy más oz-ra végződő édesítővel édesítik, avagy aspartammal, jobban jársz, ha egyik nap sem ilsogatsz ilyesmit.
Ha nem vizet és teát akarsz inni, akkor itt a Fizzi szörpi, egész tűrhető és ciklamát+szaharin az, amivel ízesítik.
Szia Léna2!
Én a colát teljesen kihagytam a diéta alatt,gyűmőlcs levet is csak a gyűmőlcs napon ittam.Tudtom szerint a két étkezés kőzt, ebéd meg vacsi nem szabad enni.Ha tőbbet akarsz tudni erről a diétárol akkor menj fel a mindmegette.hu oldalra,ott minden kérdésedre kapsz vállaszt.
Szép napot mindenkinek!
Ma kezdem a 90 napos diétát de sok dolog tisztázatlan számomra.Pl:ma fehérje nap van ebédre vacsira csirka reggeli gyümölcs:a kettő közt lehet-e enni sonkát sajtal és tejjel?
És mit lehet inni ?Lehete pl. diétás rostos üditőt esetleg light colát?vagy csak víz meg a tea?(bár a teából is lehet lightot kapni):-)
előre is köszi a segítségeteket!
Azt hiszem úgy van, hogy ebédre tészta, vacsira péksüti, én személy szerint kihagyom a tortácskákat, inkább eszek valami teljes kiörésű croasant vagy valami ilyesmit. Mert valljuk meg szénhidrát napon vajmi kevés létfontosságú rostot juttatunk a szervezetbe. Jócskán elmarad a napi 30g-tól :(, úgyhogy inkább így.
Kiflit, zsömlét szerintem inkább vacsorára, mint egész napra ezen a napon.
:) ez is több a semminél :). A lényeg a pasim szerint, hogy az életünk részévé kell válnia a mozgásnak, azaz a plusz mozgásnak a napi kutyasétáltatás, munkába járás, vásárláson felül.
Igaza lehet :), nem is látszik rajta a kora, mármint a pasimon :), persze még piszkál a hideg vizes zuhanyzással, de erre nem hiszem, hogy rá fog venni :).
További ajánlott fórumok:
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Állásinterjúval kapcsolatos kérdések, tapasztalatok
- Leszázalékolás, rehabilitáció, munkaképesség csökkenés.. Kérdések és válaszok ezzel kapcsolatban
- Hipofízis Mikroadenómával kapcsolatos kérdések, válaszok és tapasztalatok
- Könyveléssel kapcsolatos kérdések és válaszok.