Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Ugyan már! Nem vagy egyedül pasi itt!
Mi az a 13 napos? Én még nem hallottam róla.
Sziasztok
Köszi szépen a válaszokat én most kicsit hulyen erzem magam ennyi nő között de sebaj:) Én most a 13 napost csinalom 5. napnal tartok és utana tervezek egy 90 naposat. Mekkora szunetet kell tartani ket dietak kozott szerintetek? Mert ha igaz hogy a 13napos megvaltoztatja az anyagcseret akkor utana 90 napos akar meg jobban is sikerulhet?
köszi
Sziasztok forumozók!
Nagyon jó az oldal és sok a hasznos dolog nagyon. Szerintetek a régi vagy az uj 90 napost erdemes csinalni? pro\kontra?
köszönöm sziasztok
Sziasztok!
Régebben az Atkinst csináltam azzal is leadtam 10kg-ot két hónap alatt,aztán fél év alatt visszaszedtem.Nemrég kipróbáltam a 90 napost,és el kell ismerni tényleg hatásos,három hét alatt 8kg-ot fogytam.Csak az a baj,hogy az utolsó gyümölcs napon hiába ettem gyümölcsöt rosszul voltam az éhségtől.Ja és álandóan fáztam amíg csináltam,nem tudom miért,meleg szobában,takaró alatt is.Itt hagytam abba,gondoltam áttérek az Atkinsra megint,de nem működött ez után a diéta után a másik.Hiába tartottam be a szabályokat meg sem mozdult a mérleg nyelve.Most megint úgy gondolom megpróbálom,hátha jobban bírom.
sziasztok lányok!
Már 60. napja csinálom a 90napost,a férjemmel,nekünk nagyon bevált.Én 7 kg-ot a férjem 15kg-ot foogyott.Szóval én szeretem .Egy valamit nem találtam meg a 60 nap alatt:Még az elején olvastam itt a leírásban a Hajdina pörköltről,és ,hogy nagyon finom,de azóta se találok egy receptet hozzá.Ha valaki hallott már róla légyszi küldje el nekem.köszi .Kitartást!
Ne hagyd abba a karácsony miatt. Engedj magadnak egy kicsit többet, de ne fejezd be. A lényeg úgyis az lesz, ha nem térsz vissza már sosem az eredeti étkezésedre, fontos az életmódváltás.
A 90 naposnak is csak akkor van értelme, ha utánna bizonyos szokásaidon változtatsz. Nem kell teleenne magunkat sütivel karácsony, esküvő vagy bármilyen más név alatt.
Tudom nehéz megállni, nekem egy lagzi és egy keresztelő jött közbe. A lagzit simán megoldottam fehérjenapként, másnapra tettem a szénhidrátot, akkor sütiztem a csomagból.
A keresztelő már nem ment ilyen simán, akkor nem tudtam tartani,nem volt hozzá elég erőm. De figyeltem a mennyiségekre.
Már nem diétázom, egy hónapja letelt, de azóta leadtam még egy kilót és tartom a súlyom.
Szia Gyöngyi,
értelemszerűen minél tovább csinálod, annál több fog lemenni. Hány kilót akarsz leadni?
Be kell vallanom, máris feladtam!
Tulajdonképpen a rettenetes gyomorfájdalom miatt (gyümölcsnapon). Végül este ettem egy kis kenyeret, és megszűnt a fájdalom. Másnap gyümölccsel kezdtem, 11 óra körül újra körben éreztem fájni a gyomromat (szinte meg lehet határozni, hogy hol megy körbe a ygomorfal a fájdalom helye alapján). Úgyhogy ez nekem nem megy. Egyszer már kerültem gyomortükrözésre diéta alatt, nem vágyom rá újra.
Az Atkinsnál nincs ilyen gond legalább. De ott sajnos gyümölcs sincs.
Most tanácstalan vagyok.
Edit, BZS!
Én is ebben a cipőben járkálok, sehogy nem megy a dolog, holott nem tartom kínszenvedésnek, és jólesnek a kaják, bizonyos napokat nagyon várok. Igaz most szüneteltetem, mert felidegelt, hogy 3 hónapig tüttyögtem 3 kg le 3 kg fel :((( szóval most pihi, gondolom biztos összevadászok egy halom kilót :(((, de majd nekikezdek egyszer megint.
<b>Edit!
Zöldség napon mindent ehetsz főzve, párolva, ami zöldség, nemcsak krumplit vagy rizst. Ha lehet ezt a kettőt kerüld el. Egyél inkább babot, kukoricát, borsót, répát, brokkolit, karfiolt, gombát ilyesmiket, de a lecsó is ok, kolbász, zsír, szalonna nélkül. Kevés vajon pirítva a hagymát, és utána ugyanúgy, mintha normálisan csinálnád. Aztán én megvadítom vagy brokkolival vagy kukoricával. Elsőre érdekes a gondolat csupán, hogy kukoricás lecsót eszek, vagy brokkolis lecsót, de aztán nagyon ízlett minden. A párom szokta mondani, hogy bármit lehet, kísérletezni kell! És milyen igaza van. Mindig ugrál, hogy rosttalanul eszem, az ő unszolására próbáltam ki a kukoricás lecsót, és a brokkolisat is, és bejött. Szerintem csinálj lecsót, vegyél ki egy kis adagot, abba tegyél vagy kukoricát vagy brokkolit, vagy mindkettőt (vagy akármit, ami eszedbe jut) és kóstold meg, ha nem ízlik, akkor nem az egész lábassal kell kihajítani, hanem csak egy kicsit.
Amúgy fűszerezni lehet az ételeket :).
Nagyon szeretem pl valami kínai keverék, mélyhűtött féle fehér zacskós Vok Mix a neve, de több féle is kapható belőle.
Ebben van répa, bébikukorica, valamilyen kicsi bab, bambuszrügy (ez is nagyon jó kajákba, de a konzerveset is meg kell párolni, úgy elveszíti azt a kesernyés ízét), sitake gomba, bébi-borsó (héjjas)... A másikban van rizs, kukorica, sárgarépa, borsó - ez is nagyon finom. Kevés olajon szoktam sóval vagy ételízesítővel wokban (na nem az igazi félében sajnos, csak teflonos Tefálban) szoktam párolni, kevés vizet is öntök hozzá majd lefedem, mikor már nagyjából megpárolódtak, akkor leveszem a fedőt és pirítom kicsit. Isteni :).
Tészta nap: paradicsomos tészta, gombával, nagyon fini. Pirítasz aprított hagymát, aztán fokhagymár rá a szeletelt gombát, paradicsomszószt, kevés ételízesítőt, esteleg majorannát vagy oreganot, petrezselymet. Összerottyantod és rázúdítod a durumtésztából főzött tésztát.
Aztán ezt lehet fokozni, vagy átcsinálni. Lehet brokkoli szószos tésztát is enni, ugyanaz az eleje, kevés vajon, vagy olajon pirítasz hagymát, rá a vágott brokkolit, megpárolod, ízesítheted akármivel, sóval mindenképpen kell majd egy turmixrúddal kivésnyi hülés után összeturmixolod (botmixer asszem ez a neve) majd rá a tészta. Ez is fini :).
Tudom, tudom nem lehetne zöldséggel enni a tésztát, de natúrban egye meg, aki kitalálta :).
Sajtot viszont nem szabad rá tenni sajna, se tejszínt :((.
Reggel nem ok a műzli... :(, egyél gyümit :), esetleg azt lehet, hogy fagyasztott gyümit összeturmixolsz egy kevés zabkorpát teszel bele - ezt most találtam ki, nem tudom milyen íze lehet.
Amúgy a korpát teheted salátákra is, mivel kell a rost, és az jó rost forrás.
Gratu az egy kiló minuszhoz :).
Szia! Jólesni jól esik, amit eszem, de mondom, a zöldségnappal vannak gondjaim, aznap mindig éhes vagyok. Sajnos a krumplira még gondolni sem szeretek, eddig is maximum köretként tudtam enni egy keveset. A sárgarépás-kukoricás rizs nem esett jól, így este csupasz lecsót ettem...
A többi nap OK, még a gyümölcsnappal sincs baj, amíg ilyen sokféle gyümölcsből lehet válogatni.
Keresgéltem a receptek között, de azokban rengeteg olyan étel van, amit nem lehetne enni aznap: pl pesto szószos tészta tésztanapon? Én imádom, de a genovai pestonak legalább 50 százaléka sajt, a többi olivaolaj és olajosmag (legjobb a fenyőmag)+ fűszerek. Én szószként csak az (majdnem)olajmentes szószokat tartom helyesnek.
Nem tudom beilleszteni a zabkorpát és a müzlit az étrendbe - eddig mindig az volt a reggelim: kefir+zabkorpa+müzli. Most a müzli csak a tésztanapba illene, de mivel egyem? magában?
Ma reggelre 1 kilóval kevesebbet mutatott a mérleg végre, hátha elindul a folyamat.
Szia Edit! Nemcsak sorstársad, de kortársad is vagyok. Arra bíztatlak, hogy igenis legyél türelmes. A 90 napos szerintem annál hatékonyabb, minél jobban megörténik a szétválasztás. Ez ugyanis egy ravasz csapda, mert szinte az összes "régi jó" kaját kizárja, és maradnak a kalóriaszegény cuccok! Ezek ugyanolyan finomak, és nekem nagyon jólesnek! Neked ízlik, amit a diéta alatt eszel? Neked kínszenvedés a diétázás? Ha igen, akkor keress a honlapon recepteket, mert szerintem azért nem fogysz, mert nem esik jól az, amit csinálsz. Szerintem én attól fogytam, hogy odafigyeltem MAGAMRA, amire Neked is szükséged van a családi kötelezettségek, a munka utáni hajsza után. Kényeztesd magad azzal, hogy megváltoztatod az életedet, és a diétás ételt azért eszed meg jóízűen, mert az jót fog tenni NEKED!
Jól mondtam? :-)
Drága sorstársaim!
Szinte a kezdetektől tag vagyok itt, de mostanában ritkán fórumozok. De most van egy kis gondom, amire tapasztalt diétázóktól várok segítséget.
Két hete elkezdtem a 90 naposat (korábban már csináltam 8 kg ment le, majd az atkisszal csak 5 pedig azt fél évig betartottam). Betartok mindent, sőt, kenyeret azóta nem ettem, pedig teljes kiőrlésűt sütök, a krumplit nem szeretem, így nekem a keményítőnap a legnehezebb, bár most látom itt, hogy rizst lehet enni, igy a mai napom nem csak főtt répa lesz, hanem rizs is de...
NEM FOGYTAM EDDIG SEMMIT:((((
Néha úgy látszik reggel mintha fél kiló lement volna, de másnapra újra ott van...
Amikor legutóbb ezt a diétát csináltam, az első 2 kiló nagyon hamar lement, most viszont semmi. Pedig két kilóval több vagyok most, mint amikor legutóbb elkezdtem. A férjem szerint még most is több kalóriát eszem meg, mint amire szükségem van, de ez nem lehet.
Igaz, tornázni nem tornázok, de időnként hosszan biciklizem.
Tanácsot várok: legyek-e még türelmes?
Hajrá :), de ha bírod vagy szereted a húsnapot, akkor Atkins :), ott minden nap azt eheted és még fogyni is prímán lehet vele, bár kell az orvosi felügyelet a nemlétező "mellékhatásai" miatt. Ésszel és akkor nincs gáz :).
Rost, rost rost! Ügyelj rá, ha már kitalálsz valamit, hogy 30g/nap meglegyen! Az is fontos része a fogyinak, illetve megfelelő mennyiségű folyadék, min. 2,5 liter, de nyáron melegben még több is kell a szervezetnek a megfelelő működéshez!
Én most a 90 naposba rostot nyomtam. Na nem a mostani nemevős időszakomra gondolok, hanem amúgy, minden nap figyelve, hogy mennyi kcal lép be a szervezetbe igyekeztem elérni a 30 g-ot naponta, hús napon ez kemény dió, és utálom is, mintha kanállal enném a búzakorpát :(, ugyanis mást nem nagyon lehet az nap enni, mármint főtt zöldségre gondolok (bab, borsó, kukorica, és egyéb ilyenek), így marad a friss saláta jópár kanál búzakorpábal.
Amúgy a 90 naposban csípem a ch napot, a keményítő is elmegy, ha éppen bírok valami extrát kreálni :), (nem nehéz, van egy halom féle vegyez mirelit zöldség, kínai nagyon jó, van benne minden, bab, bambuszrügy és társaik) főszerekkel szórva víz fölött párolás után, nem uncsi, mert mindig másfélét veszek és más fűszerek kerülnek rá. Utálom a gyüminapot és a hús napot. Ez utóbbit a fél évnyi Atkinsnek tudom be, a gyümölcsök meg sosenem voltak nagy kedvencek...
Két és fél éve folyamatosan fogyózom, eleinte Atkins-szel, majd idéntől (már nem emlékszem pontosan, hogy melyik hónaptól) 90 naposozom. Mostanában tartottam egy hét szünetet. Már az Atkins alatt sem kívántam ezeket a kajákat, sőt, mikor abbahagytam, utána sem.
Most, hogy szüneteltem a 90 napossal, most sem kívántam :).
De pontosan tudom, hogy innentől kezdve nem fogok ismét ugyanúgy kajálni, mint a fogyik előtt. Azért a 27 kg az 27 kg, nem szeretném vissza!
Ugye, én is ezt vettem észre. Soha többet nem lehet visszatérni a hagyományos étkezésre. Abból csak balhé és sok kiló lesz.
Az is igaz, amit írsz, hogy hús salátával, akkor simán abba lehet hagyni az evést, míg mondjuk csirkepaprikás nokedlivel... hát lehet két tányérral is lecsúszna :(. Bár nem vágyom ilyesmire már szerencsére :).
Sok sikert az ismét90naposhoz. Én is ismét90napos vagyok :). Igaz olyan marha sikeres nem volt a hét, mégcsak 1 kg sem ment le, de lesz ez még így se :).
Sziasztok! Megerősítem Fawkesgirl megállatításait, én pontosan ugyanezeket tapasztaltam, s ugyanerre a megoldásra jutottam, tehát nekem is az étkezési szokásaimat kell megváltoztatni, ami azt jelenti, hogy szétválasztva kell ennem, mert ellenkező esetben -hagyományos étkezésnél- rohamosan jönnek vissza a kilók.
És az is érdekes, ha húst salátával eszem, akkor minden gond nélkül abba tudom hagyni az evést egy normális adag megevése után, míg a rántotthús+krumpli, pörkölt+nokedli stb... meg csak eteti magát, s még akkor is kívánom ha már nem is vagyok éhes. :-D
Úgy hogy egy "kis" kitérő után, újra itt vagyok a 90 naposok táborában. :-D
Köszönöm a választ.
Mi az a ch? Csak nem a cheményítő? :-)
Hát igen, valamit valamiért...
Nem vágyom már a hús-krumpli verzióra, a rakott krumpliból a tojáson kívül megeszek bármit, de ez sem mozgató erő, sajtos tésztát amúgy sem komáltam, rakott kel az jöhet, ugyanis lehet barna rizzsel is csinálni és akkor máris egészséges, persze módjával.
Rájöttem arra, ha visszatérek ezekhez a kajákhoz, akkor nincs megállás, így felfogtam, hogy ezek után sem lehet másképp enni csak úgy, hogy hús és rengeteg rost, ez működik. Lehet vega kajákat is csinálni és azokhoz húst enni.
Sajnos ennyire hízlalnak. Bár, ha ésszel eszed és kiszámolod a kalóriát, amit a fogyi után megehetsz, akkor talán nem, de madárnak való mennyiségek lesznek, és folyamatosan éhes leszel :((((. Igen ennyire sokat ettünk belőlük. Azért emlékszem, hogy két nagy szelet rántotthúst ettem meg egy jókora adag krumplival némi uborkával. 0,0 g rost, tehát nincs mi könnyítse a szervezetet :(((. Ezáltal mindent elhasznál a szervezeted, amit csak bír! És bizony ezek a kaják nagyon kalóriadúsak, és az sem mindegy, hogy mikor eszi az ember!
Létezik ilyen fogyi is, mármint a napon belüli szétválasztás, de asszem ott a ch van ebédre és a fehérje vacsira, az működhet, de abban sincs rakottkrumpli, mert ugye az fehérje is és ch is és szintén 0,0 g rost :(((. Akárhonnan nézem csakis önmegtartóztatás vagy a már említett rost-gazdag étkezés marad. Nem bánom különben :), mivel azokat úgy lehet enni bőven és nem hízlal. Igaz nyilván a fogyi után is lényeges lesz a kalóriabevitel figyelése és a mozgás.
További ajánlott fórumok:
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Állásinterjúval kapcsolatos kérdések, tapasztalatok
- Leszázalékolás, rehabilitáció, munkaképesség csökkenés.. Kérdések és válaszok ezzel kapcsolatban
- Hipofízis Mikroadenómával kapcsolatos kérdések, válaszok és tapasztalatok
- Könyveléssel kapcsolatos kérdések és válaszok.