Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Míg iszod a kávéd s én a teám,
csak ülünk egymás mellett némán.
Szeretném tudni, most mi lesz,
nem szólsz hozzám, mégis hazudsz nekem.
Jim Morrison
Néha nem a szó kell... Nem a beszélgetés, nem az írás. A megoldás nem mindig a szó. Hanem egy ölelés. Amiben sokkal többet adsz minden szónál. Mert szavakban nem mindig találod el, amit hallani szeretne. De az ölelésben éppen azt fogja hallani. Amire szüksége van. Rád.
Csitáry-Hock Tamás
Jusson eszedbe, hogy az élet, egyetlen élet is: tapasztalatok sorozata. Ahhoz, hogy tudj élni, és a hajód menjen tovább, rengeteg érzést, fájdalmat, sorscsapást, gyászt, csalódást, nyomorúságot kell a hajófenékbe, az emlékezet passzív tartományába dobni.
Valahol ott van, le lehet szállni érte a mélybe, de nincs mindig szem előtt. A hajó megy tovább. Új partok, új kikötők felé. Vár a jövő, várnak a tapasztalatok, örömök és persze a csalódások is. De hová teszed az újat, ha még mindig a régivel bíbelődsz?
Müller Péter
Mennyi szépségversenyt rendeznek ebben a csúnya világban! Jóságversenyt még nem rendeztek soha.
Juhász Gyula
Talán nincs is ördög; meglehet, csak Isten az, amikor részeg.
(Tom Waits)
Bárminek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem.
(Oscar Wilde)
☺
Vajon a szerelemtől hülyül el az ember, vagy csak a hülyék lesznek szerelmesek?
(Orhan Pamuk)
Csak úgy őrizheted meg az egészségedet, ha azt eszed, amit nem kívánsz, azt iszod, amit nem szeretsz, és azt teszed, amit nem akarsz.
(Mark Twain)
Ha le akarsz mondani több ezer férfi csodálatáról egyetlen férfi kritikájáért, akkor menj férjhez!
(Katharine Hepburn)
Rosszul él, aki mindig csak élni kezd.
(Epikurosz)
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között?
- Nem tudom, és nem is érdekel.
☺ ☺
"A mondabeli tövismadár csak egyetlenegyszer énekel életében,
de akkor szebben, mint a föld bármilyen más teremtménye....
Egyetlen csodálatos dal, az élete árán.
De akkor az egész világ elnémul, őt hallgatja, és Isten mosolyog az égben.
Mert a legeslegjobbaknak mindig fájdalom az ára..."
Legalábbis a monda szerint...
"A madár begyében a tövissel, változhatatlan törvénynek engedelmeskedik, nem tudja mi űzi-hajtja, hogy fölnyársalja magát, s dalolva haljon meg.
Amikor a tövis beléhatol, még nem tudja, hogy a halál közeledik, csak dalol, dalol, amíg csak annyi élet van benne, hogy egyetlen hangot kiadjon.
De mi, amikor a tövisre fölnyársaljuk magunkat, mi tudjuk.
Mi értjük. És mégis, mégis megtesszük. Mégis megtesszük."
Ha a történeted része kell, hogy legyek, akkor egy nap majd megtalálsz...
( Paulo Coelho )
"Nekem a Te mosolyod kell reggel,
ha ébredek
És a Te hangod,
amikor az életben eltévedek
Az ölelésed-nevetésed csókod és a vágyaid
A bánatod, a fájdalmad, a titkaid az álmaid.
Nélküled számomra itt már semmiben sincs értelem
Hiszen szükségem van Rád,
hogy érezzem én is létezem
Két kezemben a két kezed..."
Ha valakit valóban szeretsz, azonnal tudod, ha megbántod - nem azért, mert látod az arcán, hanem mert a bántás pillanatában önmagadon érzed a bántalmat, neked is fáj - és tudod, hogy nem kellett volna. Nemcsak neki, neked is sajog, azonnal. A szeretet nem ismer sem időt, sem távolságot.
Müller Péter
Nekem a barátság olyan, mint a napsugár, amelyik melengeti az ember szívét. A vita meg olyan, mint a felhők: szét kell oszlatni őket, hogy kisüthessen a Nap!
Sailor Moon
Mindenki megteremti és magával hurcolja a saját "mennyországát" vagy "poklát" - nemszükséges meghalni, hogy odajusson.
(Luz Estela Rozo de Zubillaga)