Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Az ember sok mindent elveszthet az élete során.
De az öröm képessége, olyan mint a szív dobogása.
Arcunkon a mosoly jelzi, hogy szeretünk. Szeretjük ezt a titkokkal szőtt létösvényt, akaratunk, képességünk van a jóságra.
Mosolyogni annyi, mint megölelni a világot.
(Kerner Mariann)
A jövő azoké, akik a haragosok között nem gerjednek haragra.
… akik a gőgösök mellett megmaradnak alázatosnak.
…akik könnyeket törölnek búsulók arcáról, és minden könnycsepp után szeretet marad a szomorú orcán.
A jövő azoké, akik a mindennapi mókuskerék szélmalomharcában megőrizték magukban a mindenre rácsodálkozó gyermeket.
… akik a kételkedők, gyanakvók tömegében meg tudták őrizni ártatlan naivitásukat.
…akik a fel, fellobbanó divathullámok között hűek maradtak egyéniségükhöz.
… akiknek lelkétől csillog a tekintet.
A jövő azoké, akik nap, mint nap képesek leszámolni saját félelmeikkel, démonaikkal.
…akik elfogadják a csata veszteségét, és mennek bátran tovább.
… akik hisznek az álmaikban, és, mert hisznek benne valóra váltják azokat.
… akik bátran átölelik az árnyékot, mert tudják, a fény-kedvest ölelik így.
A jövő azoké, akik tudják honnan jöttek, és tudják merre tartanak.
A jövő azoké, akik simogatnak, ahol más üt.
A jövő azoké, akiknek tenyeréből minden kieshet, kicsúszhat, mert ők tudják, csak azt veszíthetik el, ami nem hozzájuk tartozik.
… akik nyitott szívvel élnek az ökölbe szorított világban.
A jövő azoké, akik tudják, hogy mindig minden értünk történik. Tudják ezt az esős, örömtelen napokon, és tudják ezt a rivalda fényben.
A jövő azoké, akik a zsibongó, lázadó tömegben meglelik belső békéjüket.
(Kerner Mariann)
Harmónia
Elhallgattak bennem mind a bánatok,
Szememben az a régi, megtalált fény ragyog.
Eltűnt a nyughatatlan, félig letaposott, fájdalmas kör,
Tegnapoknak meg nem oldott gondja nem gyötör.
Nincsen bennem az ismeretlennek hívó, titokzatos szava,
Kedvesem dobogja szívemnek: várlak nagyon haza.
És elfogytak mind egyedül vívott küzdelmes, súlyos lépteim,
S mint vihar után a táj…úgy csillapodnak lázadó érzelmeim.
A szavak, kikhez menedékül futottam, most mind-mind kevesek,
Azért, hogy a legszebb mondatokba fonjam, többé nem keresek,
Álruhás barátot, kikötőt, alkalmi megoldást, fedélt, otthont,
Az én lelkem többet kapott, mit magának mert, vagy gondolt.
Azt kaptam, mit a magunkfajta csak a legszebb álmaiban remélhet,
Szerető szempárt, társat, békét: Téged.
(Kerner Mariann)
Méltatlanul bízunk, méltatlanul adunk, méltatlanul hiszünk, méltatlanul szeretünk minden egyes nap, mert olyannyira nagyon azt szeretnénk, ha igazán létezne mindaz, amit elképzeltünk. És mégsem. Egyszer aztán nem bízunk és nem hiszünk többé, akkor sem, ha méltó volna, mert már olyannyira belénk ég a méltatlanság-érzés, a méltatlanság-félelem, hogy elveszítjük a bízás-hívés képességét.
Tisza Kata
Jó szándékot kell feltételeznünk egymásról, még akkor is, ha nem egyezik a véleményünk. Ha a megelőlegezett bizalom elvész, mérhetetlenül leromlanak a kapcsolatok.
Dr.Kopp Mária
Ha igazán szereted a természetet, mindenhol megtalálod a szépséget.
/Vincent Van Gogh/
"Azt mondd, amit mondanod kell, ne azt, amit mások szeretnének hallani!"
(Henry David Thoreau)
"A szín olyan erő, mely közvetlenül hat a lélekre. A szín a billentyűzet, a szemek a kalapácsok, a lélek a zongora a húrokkal. A művész a kéz, amely játszik. Megérinti az egyik vagy másik billentyűt, és megrezegteti a lelket."
Vaszilij Kandinszkij
"Ha igazán a szívedre hallgatsz a döntéseidben, nem lesz szükséged arra, hogy mások egyetértsenek veled."
(Richard Bach)
A barát az a rész az emberben, amelyik éretted van, és olyan ajtót tár ki előtted, amelyet talán soha másutt nem nyit ki.
Antoine de Saint-Exupéry
"Legyetek olyanok, mint két oszlop, amely ugyanazt a tetőt tartja, de ne kezdjétek birtokolni egymást: hagyjátok meg a másik függetlenségét. Ugyanazt a tetőt támasszátok - ez a tető pedig a szeretet."
Kahlil Gibran
"Ha egy szerelmi kapcsolat nem visz közelebb önmagamhoz, ha ebben a kapcsolatban nem segítem közelebb a társamat önmagához, akkor ez a szerelem - tűnjék bármily biztosnak és szenvedélyesnek - nem lehet igazi."
Leo Buscaglia
"Ha egy embernek utcaseprő a munkája, akkor úgy seperjen utakat, ahogy Michelangelo festett, ahogy Beethoven komponált, vagy ahogy Shakespeare írt verseket. Olyan jól seperje az utakat, hogy a mennynek és a földnek minden lakója megálljon egy percre s azt mondja, ím, itt élt egy nagyszerű utcaseprő, aki jól végezte a munkáját."
Dr. Martin Luther King Jr.
Az élet sohasem igazságos, és talán a legtöbb emberre nézve jó, hogy nem az.
Oscar Wilde
Arra születtem, hogy megszeressenek, megszeressem én is azt, akit lehet. Arra születtem, hogy boldog is legyek, s továbbadjam egynek az életemet. S végül arra jöttem én a világra, hogy belehalnom se kelljen hiába!
Adamis Anna