Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

2014. jan. 28. 21:24

Az ember sok mindent elveszthet az élete során.

De az öröm képessége, olyan mint a szív dobogása.

Arcunkon a mosoly jelzi, hogy szeretünk. Szeretjük ezt a titkokkal szőtt létösvényt, akaratunk, képességünk van a jóságra.

Mosolyogni annyi, mint megölelni a világot.

(Kerner Mariann)

44262. 25800e2d09
2014. jan. 28. 21:24
I have lived my life as best I could, not knowing its purpose, but drawn forward like a moth to a distant moon. And here, at last, I discover a strange truth. That I am only a conduit for a message that eludes my understanding. Who are we, who have been so blessed to share our stories like this? To speak across centuries? Maybe you will answer all the questions I have asked. Maybe you will be the one to make all this suffering worth something in the end.
2014. jan. 28. 21:22

A jövő azoké, akik a haragosok között nem gerjednek haragra.

… akik a gőgösök mellett megmaradnak alázatosnak.

…akik könnyeket törölnek búsulók arcáról, és minden könnycsepp után szeretet marad a szomorú orcán.

A jövő azoké, akik a mindennapi mókuskerék szélmalomharcában megőrizték magukban a mindenre rácsodálkozó gyermeket.

… akik a kételkedők, gyanakvók tömegében meg tudták őrizni ártatlan naivitásukat.

…akik a fel, fellobbanó divathullámok között hűek maradtak egyéniségükhöz.

… akiknek lelkétől csillog a tekintet.

A jövő azoké, akik nap, mint nap képesek leszámolni saját félelmeikkel, démonaikkal.

…akik elfogadják a csata veszteségét, és mennek bátran tovább.

… akik hisznek az álmaikban, és, mert hisznek benne valóra váltják azokat.

… akik bátran átölelik az árnyékot, mert tudják, a fény-kedvest ölelik így.

A jövő azoké, akik tudják honnan jöttek, és tudják merre tartanak.

A jövő azoké, akik simogatnak, ahol más üt.

A jövő azoké, akiknek tenyeréből minden kieshet, kicsúszhat, mert ők tudják, csak azt veszíthetik el, ami nem hozzájuk tartozik.

… akik nyitott szívvel élnek az ökölbe szorított világban.

A jövő azoké, akik tudják, hogy mindig minden értünk történik. Tudják ezt az esős, örömtelen napokon, és tudják ezt a rivalda fényben.

A jövő azoké, akik a zsibongó, lázadó tömegben meglelik belső békéjüket.

(Kerner Mariann)

2014. jan. 28. 21:21

Harmónia

Elhallgattak bennem mind a bánatok,

Szememben az a régi, megtalált fény ragyog.

Eltűnt a nyughatatlan, félig letaposott, fájdalmas kör,

Tegnapoknak meg nem oldott gondja nem gyötör.

Nincsen bennem az ismeretlennek hívó, titokzatos szava,

Kedvesem dobogja szívemnek: várlak nagyon haza.

És elfogytak mind egyedül vívott küzdelmes, súlyos lépteim,

S mint vihar után a táj…úgy csillapodnak lázadó érzelmeim.

A szavak, kikhez menedékül futottam, most mind-mind kevesek,

Azért, hogy a legszebb mondatokba fonjam, többé nem keresek,

Álruhás barátot, kikötőt, alkalmi megoldást, fedélt, otthont,

Az én lelkem többet kapott, mit magának mert, vagy gondolt.

Azt kaptam, mit a magunkfajta csak a legszebb álmaiban remélhet,

Szerető szempárt, társat, békét: Téged.

(Kerner Mariann)

44259. 16b5d6ae34
2014. jan. 28. 20:58

Méltatlanul bízunk, méltatlanul adunk, méltatlanul hiszünk, méltatlanul szeretünk minden egyes nap, mert olyannyira nagyon azt szeretnénk, ha igazán létezne mindaz, amit elképzeltünk. És mégsem. Egyszer aztán nem bízunk és nem hiszünk többé, akkor sem, ha méltó volna, mert már olyannyira belénk ég a méltatlanság-érzés, a méltatlanság-félelem, hogy elveszítjük a bízás-hívés képességét.

Tisza Kata

44258. barai (válaszként erre: 44256. - Cilumiluci)
2014. jan. 28. 20:41
Szeretem bizony! :)
2014. jan. 28. 20:09

Jó szándékot kell feltételeznünk egymásról, még akkor is, ha nem egyezik a véleményünk. Ha a megelőlegezett bizalom elvész, mérhetetlenül leromlanak a kapcsolatok.

Dr.Kopp Mária

44256. Cilumiluci
2014. jan. 28. 19:16

Ha igazán szereted a természetet, mindenhol megtalálod a szépséget.

/Vincent Van Gogh/

44255. 1e75b9596c
2014. jan. 28. 18:32
"Olyan fajta lány vagyok, aki nem ír rád, bármennyire is akar..Lehet, hogy rossz dolog, sőt tudom, hogy az, de a büszkeség ennél sokkal fontosabb..Megvárom inkább, hogy te írj rám, hogy te gyere hozzám..ha nem..akkor az, sajnos már nem az én hibám.."
44254. 1e75b9596c
2014. jan. 28. 18:31
"Soha nem leszel jobb, vagy másabb, lehet akármi a neved. Örökre az a szerencsétlen lány maradsz. Ugyanaz. Aki szeretne, de nincs kit, aki sóvárog valaki olyan után, aki soha nem lehet az öve, aki megtenne, de meg van kötözve, aki élne, de nem engedik."
44253. 1e75b9596c
2014. jan. 28. 18:14

"Azt mondd, amit mondanod kell, ne azt, amit mások szeretnének hallani!"

(Henry David Thoreau)

44252. bd8f0b56fe
2014. jan. 28. 09:22
A múlt nem a tied, csak az utána vonuló árnyék. A jövő nem a tied, csak az elébed vetődő sugara. Az óra a tied, csupán az óra, amelyben élsz. Ne siess ki belőle, ha napfényes, virágos békességgel teljes: a világ minden üzlete nem ér fel a szívnek egy boldog órájával.
44251. bd8f0b56fe
Nem nagyon sok idő telik el, s nemcsak neved és személyed feledi el tökéletesen és maradéktalanul a világ, nemcsak műved emlékét lepi be a feledés pora, hanem műved anyaga is elporlad, a könyvek papírja és vászonkötése elillan a semmiségben, a képek, melyeket festettél, nem láthatók többé sehol a világon, s a márványszobrokat, alkotásaidat finom porrá morzsolta az idő. Mindez egészen biztosan bekövetkezik, s az idő óráján csak másodpercek teltek el, míg te, s minden, amit jelentettél a világban, tökéletesen és maradék nélkül megsemmisül. Mitől félhetsz hát az életben?
44250. bd8f0b56fe
Amikor az ember fiatal, akkor mindenki és minden esemény egyedinek tűnik. Ahogy öregszünk, egyre inkább észrevesszük a történésekben a hasonlóságot. Idővel az embert már semmi nem ragadja magával olyan nagyon, már nem lepődik meg annyira a dolgokon, de csalódni sem csalódik már olyan mélyen semmiben.
44249. bd8f0b56fe
Vannak dolgok, amelyek megmásíthatatlanok. Mint a halál. Nem vitatkozhatsz vele. Nem tolhatod vissza a mutatót, nem támaszthatod fel a holtat.
44248. bd8f0b56fe
2014. jan. 28. 09:21
Bölcs légyen az, kit a szerencse felkapott!
44247. M-inerv-A
2014. jan. 27. 19:05

"A szín olyan erő, mely közvetlenül hat a lélekre. A szín a billentyűzet, a szemek a kalapácsok, a lélek a zongora a húrokkal. A művész a kéz, amely játszik. Megérinti az egyik vagy másik billentyűt, és megrezegteti a lelket."

Vaszilij Kandinszkij

44246. 1e75b9596c
2014. jan. 27. 18:44
"Bonyolult ember vagyok egy bonyolult élettel. Van, hogy hisztis és makacs. Van úgy, hogy bántok meg embereket, hogy észre sem veszem, és van, hogy elég egy szó, hogy könnyet csalj a szemembe. Nem szeretem, ha hülyének néznek, hátba döfnek és játszanak velem. Nehezen tudok megbízni bárkiben is, és nehéz a szívembe fogadni az embereket, de ha valakinek sikerül, iszonyatosan tudom szeretni, és számíthat rám egy életen át."
44245. 1e75b9596c
2014. jan. 27. 17:45
"Lehet, hogy nem vagyok az első, akit választanak, de igazán jó választás vagyok. Lehet, hogy nem vagyok gazdag, de értékes vagyok. Nem tettetem magam olyannak, aki igazából nem ln vagyok, mert én abban vagyok jó, hogy önmagam legyek. Lehet, hogy nem vagyok büszke pár dologra, amit az életben megtettem, de büszke vagyok arra, aki ma vagyok. Lehet, hogy nem vagyok tökéletes, de nincs is rá szükségem. Fogadj el úgy ahogyan vagyok, vagy nézd, ahogy elsétálok előtted."
44244. 1e75b9596c
2014. jan. 27. 17:29
"Az az igazság, hogy én mindig is féltem, hogy egyszer elveszítem a számomra fontos embereket. Néha eltűnődöm...Vajon van aki fél, hogy engem veszít el?"
44243. 1e75b9596c
2014. jan. 27. 17:26

"Ha igazán a szívedre hallgatsz a döntéseidben, nem lesz szükséged arra, hogy mások egyetértsenek veled."

(Richard Bach)

44242. 16b5d6ae34
2014. jan. 27. 16:50

A barát az a rész az emberben, amelyik éretted van, és olyan ajtót tár ki előtted, amelyet talán soha másutt nem nyit ki.

Antoine de Saint-Exupéry

44241. 1e75b9596c
2014. jan. 27. 16:30

"Legyetek olyanok, mint két oszlop, amely ugyanazt a tetőt tartja, de ne kezdjétek birtokolni egymást: hagyjátok meg a másik függetlenségét. Ugyanazt a tetőt támasszátok - ez a tető pedig a szeretet."

Kahlil Gibran

44240. e438349773
2014. jan. 27. 16:25
ki mint él, úgy ítél.
44239. 1e75b9596c
2014. jan. 27. 16:25

"Ha egy szerelmi kapcsolat nem visz közelebb önmagamhoz, ha ebben a kapcsolatban nem segítem közelebb a társamat önmagához, akkor ez a szerelem - tűnjék bármily biztosnak és szenvedélyesnek - nem lehet igazi."

Leo Buscaglia

44238. 201c618cad
2014. jan. 27. 15:37
"Legyenek távlati álmaink,középtávú terveink és közvetlen célkitűzéseink!"
44237. 04e98de912
2014. jan. 27. 13:01

"Ha egy embernek utcaseprő a munkája, akkor úgy seperjen utakat, ahogy Michelangelo festett, ahogy Beethoven komponált, vagy ahogy Shakespeare írt verseket. Olyan jól seperje az utakat, hogy a mennynek és a földnek minden lakója megálljon egy percre s azt mondja, ím, itt élt egy nagyszerű utcaseprő, aki jól végezte a munkáját."

Dr. Martin Luther King Jr.

44236. bd8f0b56fe
2014. jan. 27. 07:34
Nincs olyan szerencsétlenség, melyből az ügyes ember valami előnyt ne kovácsolna; olyan szerencse sincs, melyet az oktalan a maga kárára ne tudna fordítani.
44235. bd8f0b56fe

Az élet sohasem igazságos, és talán a legtöbb emberre nézve jó, hogy nem az.

Oscar Wilde

44234. bd8f0b56fe

Arra születtem, hogy megszeressenek, megszeressem én is azt, akit lehet. Arra születtem, hogy boldog is legyek, s továbbadjam egynek az életemet. S végül arra jöttem én a világra, hogy belehalnom se kelljen hiába!

Adamis Anna

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook