Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

44203. bd8f0b56fe
2014. jan. 26. 08:49

Ha nem hazudunk egymásnak, talán megkönnyítjük az életünket, vélhetően éppen annyival, amennyivel megnehezítjük. Hosszú távon mégis ez tűnik épelméjű befektetésnek.

Sándor Erzsi

44202. bd8f0b56fe
2014. jan. 26. 08:49

Az őszinte, szeretetteljes párbeszédhez komoly esendőségre van szükség. Arról kell tudnunk beszélni, hogy mit érzünk, mire van szükségünk, mire vágyunk, és képesnek kell lennünk nyitott szívvel és elmével meghallgatni a másikat. Esendőség nélkül nincs bizalom és intimitás.

Brené Brown

44201. bd8f0b56fe
2014. jan. 26. 08:48

Az igaz szavak nem kellemesek. A kellemes szavak nem igazak.

Lao-ce

44200. bd8f0b56fe

Én vagyok az, akinek az irántad való szeretetét nincs hatalmadban megváltoztatni; és én vagyok az, akiben bízhatsz. Én vagyok a hang a szélben, a mosoly a holdban, az életet felüdítő víz. Én vagyok a közönséges szél, ami meglepetésként ér, és maga a lélegzeted is. Tűz és harag vagyok mindennel szemben, amit elhiszel, és ami nem az Igazság, ami fájdalmat okoz neked, és megakadályozza, hogy szabad legyél.

William Paul Young

44199. bd8f0b56fe

Pár percet itt tölt,

hogy utóbb időtlenül

hiányozhasson.

Fodor Ákos

44198. bd8f0b56fe
2014. jan. 26. 08:47

Elengedni békében, aki menni készülődik, erőt kívánó tudás. Vagy tett? Ki tudja. De elviselni, hogy üres az ágy, hogy nem tudod már felültetni... Hogy nem kell senkinek a tálcán a kávé. (...) Hirtelen szabad vagy. Most már csak ezt kell elviselni. Ezt a rád zuhanó, nagy, üres szabadságot.

Schäffer Erzsébet

44197. bd8f0b56fe

Valahogy semmit nem lehet szavakkal igazán elmondani, semmit, ami az életben nagyon fontos... Tudod, ami olyan fontos, mint a születés, vagy a halál. Azt még azokkal a bizonyos szavakkal sem lehet elmondani. Talán a zene elmondja, nem tudom... Vagy ha ez ember vágyakozik és megérint valakit, így... Ne mozdulj. Ez az én másik barátom nem ok nélkül bújta a vége felé a szótárakat. Keresett egy szót. De nem találta meg.

Márai Sándor

44196. bd8f0b56fe

Van egy szó, van egy hang, nem hallom rég.

Akárhogy keresem, megfakult kép.

Csak egy perc, csak egy szín, fáradt álom,

Van egy szó, van egy hang, nem találom.

Omega

44195. bd8f0b56fe
2014. jan. 26. 08:46

Mikor alszik a táj, csendes az éj,

Nem száll a levél, nem zúg a szél.

Keserédes csók íze még ajkamon izzik,

És hangod még bennem él.

Children of Distance

44194. bd8f0b56fe
2014. jan. 26. 08:46

Nem történik semmi, nem jön senki, te sem jössz már,

nem értenek szót velem az utcák, minden sarkon valami

kacatba botlok, ami rád emlékeztet, közben pedig próbálom

megfejteni, hogy vajon a kötelesség, a kényszer vagy

talán a túlzott ragaszkodás rémisztett meg annyira, hogy.

Végül elindulok a lángossütödéhez, várok majd a soromra

a koraesti, üvegtesti homályban, az lesz a tökéletes béke.

Bajtai András

2014. jan. 25. 21:33

Ölelkezünk a fényben,

Aztán a hullámok közé futunk,

És eltűnünk a messzeségben,

De a homlokom

Addig hozzád nyomom,

A te homlokodhoz az enyém,

Aztán belenézek a szemedbe,

Te meg visszanézel belém.

Kispál és a borz

44192. 1e75b9596c
2014. jan. 25. 18:56

„A nap minden órájában, percében, másodpercében élned kell az életedet. Bármit pakoljon is eléd az élet, érezd át. Rendelkezz vele. Éld meg és éld át. A tiéd. Soha ne szalassz el lehetőségeket… Fájdalmas szem- és fültanúja voltam a lányom mindent megváltó terveinek és kérdéseinek: „Anya, nekem lesz szerelmem?” „Anya, engem fog így valaki szeretni?” „Anya, majd ha lesz férjem, itt lakhatunk veled, meg apával?” „Anya, én fogok gyereket szülni?” „Anya, ha nagy leszek, lehetek én a fodrászod?” És még sorolhatnám hány, meg hány kérdésre kellett körmönfont módon válaszolnom, miközben tudtam: soha nem lesz erre lehetősége! Soha! Neked mire van lehetőséged? Szerintem arra, amire Te akarod. Hát akard! Most!”

(Lippai Marianna)

44191. bd8f0b56fe
2014. jan. 25. 18:10

Az a gyáva,

Ki, amit érez, elrejti magába,

És ami benne gyönge, emberi,

A másiknak föltárni nem meri.

Mért várod őt, ha nem ezért?

A boldog élet vágya nem kisért?

Galambok közt, virágos szigeten,

Békés, családi kör, parányi házban.

Az élet szép... Tenéked magyarázzam?

Heltai Jenő

44190. bd8f0b56fe
2014. jan. 25. 18:09

Szedd össze magad! Az élet szép. Mindened megvan, amire csak vágysz. És nagyon jól tudod, hogy (...) az élet igazán gázos pillanataiban egyedül vagyunk.

Guillaume Musso

44189. bd8f0b56fe

Az élet szép. Higgy nekem. Megéri, hogy megszüless, még ha fájdalmas is olykor. (...) De mindig tartsd eszedben, kis barátom, hogy holnap megvirrad, és új nap kezdődik. Az élet sehol nem áll meg. Ne zavarjanak meg azok a nyomorultak, akik úgy meghúzzák a lelküket, mint a hátizsák száját. Az ember olyan, mint a fa. Virágzik, gyümölcsöt hoz, lehullatja a levelét, aztán kezdi elölről.

Alkyoni Papadaki

44188. bd8f0b56fe

Miért olyan nagy baj, hogy esetleg fájni fog a változás? Szerintem nem baj. Amikor az ismeretlenbe ugrom bele, akkor nem tudom, hogy ami következik, az jó lesz-e vagy rossz, egyet azonban biztosan tudok: hogy mind a jóval, mind a fájdalommal hajlandó leszek szembenézni. Akár pozitív, akár negatív élményben lesz részem, mind a kettővel elboldogulok, mert önmagamban elfogadtam a jót és a rosszat is. A sikereket és a kudarcokat is fel tudom dolgozni, meg tudom oldani, sem az örömtől, sem a fájdalomtól nem félek. A legfontosabb, hogy amikor beleugrom az ismeretlenbe, érezzem, hogy merek élni - mert az élet szép!

Csernus Imre

44187. bd8f0b56fe
2014. jan. 25. 18:08

Olyan régóta élek ezen a földön. Sose tagadtam le a hibáimat. Nem szeretem a tökéletes embereket. Megéri, hogy bura alatt élj, csak mert attól félsz, hogy megsebesülsz? Van értelme lakat alá zárni a lelkedet, csak azért, nehogy kirabolja valaki? Éld az életet, ahogy neked tetszik. És amikor mélyre kerülsz, legyen bátorságod kimondani: Csak azért sem adom fel! Kezdem elölről! Semmi nyavalygás vagy siránkozás! Az élet szép, fiatalember, feltéve, hogy éled. Amikor vele együtt haladsz. Néha sárban, máskor meg rózsakertben. Őrizd meg az emlékeidet, és lépj tovább... Bolyongás a létünk ebben a világban. Bolyongás ég és föld között.

Alkyoni Papadaki

44186. foltos34
2014. jan. 25. 17:10
"Az élet pontosan olyan mint egy tükör, megnézheted magad benne. Ha nem kapsz semmit, nem adtál semmit. Ha nem figyelnek rád, te sem figyelsz másokra. Ha egyedül vagy, te nem keresed mások társaságát. Ha bőségben akarsz élni, tanulj meg a bőségben osztozni másokkal. Mindenki azt kapja, amit előbb megtanult odaadni másoknak..."
44185. **sue**
2014. jan. 25. 15:57

"Jön egy nap. Aminek a reggelét éppúgy utálod, mint az összes eddigit. Ám a napkelte és a napnyugta között történik valami. És este már másként gondolsz a következő reggelre. Mert abban a reggelben már nem csak kötelességek várnak rád, hanem más is. Valaki más. Aki miatt szép az ébredés, szép a nappal, kellemes a munka, nem nyűg a feladat, és csodálatos az élet. Aki miatt már álmodban is a reggelt várod, hogy újra találkozz vele, hogy hallhasd hangját, érezd érzéseit, láthasd szemeit. Akinek ma is szépet, jót szeretnél adni kincseidből, hogy szebbé tehesd életét. És a reggel többé már nem nyűg, a reggel többé nem kötelesség, a reggel már Ő. Létezik ilyen reggel."

(Csitáry-Hock Tamás)

44184. 1e75b9596c
2014. jan. 25. 10:55

"Életünk legfontosabb dolgai nem rendkívüliek vagy grandiózusak.

A legfontosabbak azok a pillanatok, melyekben úgy érezzük, valaki megérintett."

Buddha

44183. 1e75b9596c
2014. jan. 25. 10:51

"Soha ne engedd, hogy valaki ne legyen boldogabb a veled való találkozás után, mint előtte."

Teréz anya

44182. 1e75b9596c
2014. jan. 25. 10:49

"Az élet játék, játszd. Az élet túl értékes, ne tedd tönkre."

Teréz anya

44181. Cilumiluci
2014. jan. 25. 10:42
A mindenség redője tág, elférnek ott házak, hazák. Völgy hullámán a kis tanya, két ablaka, egy ajtaja, kontyán visel kék füst alatt hagyma-füzért, csillag-hadat. Sáros úton a tükrei pata-nyomok vízzel teli. Kígyóz az út, míg hegyre ér, lelassul ott kocsi, szekér, de ég felé tárulkozik, mindenséggel találkozik. /Weöres Sándor/
44180. Gretaa
2014. jan. 25. 00:58
"A szépet látjuk,de még szebb,amit értünk is,a legszebb viszont az,amit fel sem foghatunk."
44179. Gretaa
2014. jan. 25. 00:52
"Nincsenek jelentéktelen dolgok.Csak olyanok,mik engem nem érdekelnek."
2014. jan. 24. 22:42

Külön világ minden ember. Ami összeköt bennünket - az az emberség. Aki képes bölcsen dönteni, mindent egynek lát: a szeretet igazsága magába olvasztja a türelem, a figyelem, az odaadás az együttérzés, a magasba vágyódás, a felemelkedés képességét és a felemelés erényét. A lehetetlen - méltatlan az emberhez. Ne vágyakozzunk nagy örömökre, mert észrevétlen elmegyünk az élet igazi örömei mellett. Ne vágyakozzunk nagy dolgok után, érjük be apróságokkal, de azt szeretettel tegyük. Aki örömet tud szerezni másnak, magának szerezte a legnagyobb örömet.

Tatiosz

44177. 16b5d6ae34
2014. jan. 24. 22:20

*malacka micimackó mögött lépkedett.*

- no mi az, malacka?

- semmi.

*malacka megfogta micimackó mancsát.*

- csak nem akarlak elveszíteni. ♥

44176. 04e98de912
2014. jan. 24. 22:02
"Mindannyiunknak több oldala van - akik vagyunk, és akik lehetünk, ha követjük az álmainkat."
44175. 04e98de912
2014. jan. 24. 21:59
"Aki kincset keres, nem a fellegekben, hanem a földben ás."
44174. 04e98de912
2014. jan. 24. 21:56
"A rémálomból nincs ébredés, nem suttogja senki a sötétben, hogy ne féljen, mert a veszély a képzelet játéka."

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook