Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Átölel, de úgy, hogy érzem is. Ha hozzám ér, megnyugszom, mert tudom, minden rendben lesz, még ha totál káosz is most minden. Mellettem van, és érzem az erőt, azt, ami engem is erősebbé tesz, megnyugtat, de nem tör össze. Óvatos, de határozott. Szeret, de nem fojt meg. Támogat, és nem fog vissza. Kitart és hisz bennem. Bízom benne, ő meg bennem. Van ilyen. Megtalálhat, és meg is fog találni. De csak akkor, ha meg kell találnia. Ha nem, beletörődöm, elfogadom. Nem tehetem egyértelművé, hogy meg kell történnie, hogy meg kell kapnom. De ettől még minden áldott nap hiszek benne. És mint tudjuk, a hit csodákra képes – én meg azokra utazom.
Oravecz Nóra
"Ne tedd mástól függővé a boldogságod, felesleges. Legyél kerek, egész, olyan, akinek egyetlen célja van, méghozzá az, hogy boldog legyen. Saját erőből, másoktól függetlenül. Legyél az, aki nem mástól várja el, hogy behozza az életébe a teljességet, hanem magának teremti meg azt, így tökéletesen tisztában van azzal, hogy az mennyit ér. Nem eszközként használja az embereket a maga boldogságához, hanem fényt hoz az életükbe, így vissza is kapja a fényt. Beenged, de csak azt hagyja bent, aki nem töri össze az életét. Azt, aki szebbé teszi, teljesebbé, új színeket mutat neki."
Oravecz Nóra
Képzeljük el, hogy egy színésznek csapnivalóan sikerül az egyik föllépése. Amikor hazamegy, és belenéz a tükörbe, azt mondja magának, hogy ma elég gyönge voltál, a képességeid alatt teljesítettél, többet is kihozhattál volna magadból. Mindez szomorúsággal tölti el. Ez jelenti az önértékelését. Az önbizalma valamennyire csökken, hiszen az este teherként nehezedik rá, nehezebb lesz a következő alkalommal a közönség elé állnia. Ám ezek után is gondolhatja magáról azt, hogy értékes ember, lehet megértő magával, és szerethet élni. Ez az önbecsülés. Tehát megjelenhet egy negatív tartalom az énképében, az önértékelésében előkerülhet egy negatív szál, az önbizalma egy kihívással találhatja szemben magát, miközben az önbecsülése pozitív marad. Erre érdemes törekedni.
Pál Feri,imádom!!!!
"Az ember teremti meg saját mennyországát és saját poklát azzal,ahogyan a nap folyamán gondolkodik."
"Nem az a kérdés,hogy letértél-e már az utadról, hanem az,hogy mikor jössz rá hogy már rég nem a te utadon jársz."
"Van,ami akkor is igaz,ha nem hiszünk benne."
Ne tedd mástól függővé a boldogságod, felesleges. Legyél kerek, egész, olyan, akinek egyetlen célja van, méghozzá az, hogy boldog legyen. Saját erőből, másoktól függetlenül. Legyél az, aki nem mástól várja el, hogy behozza az életébe a teljességet, hanem magának teremti meg azt, így tökéletesen tisztában van azzal, hogy az mennyit ér. Nem eszközként használja az embereket a maga boldogságához, hanem fényt hoz az életükbe, így vissza is kapja a fényt. Beenged, de csak azt hagyja bent, aki nem töri össze az életét. Azt, aki szebbé teszi, teljesebbé, új színeket mutat neki.
Csak a boldogsághoz ragaszkodhatsz, de valamihez, ami már rég nem működik.. Semmi értelme. Érd el egyszer, legyél boldog, és onnantól bizony nem adod alább. Nem kockáztatsz, ragaszkodsz hozzá. Tudod, hogy mással nem éred be, mosolyokat akarsz és örömöt - nem fájdalmat, vagy összetört álmokat. Az kell, akivel mosolyogsz, azzal maradsz, mert boldog akarsz lenni, mert csak így teheted a másikat is boldoggá.
"Nem tudhatjuk pontosan, mikor kovácsolódik a barátság. Ahogy mindig az utolsó csepp víztől telik csordultig a kehely, úgy a rengeteg kedvesség közül is az utolsó lesz az, mely csordultig tölti szívünket."
James Boswell
"Ha ünnepélyes beszédbe kezdenék, hogy dicséretedet zengjem, hogy kifejezzem hálám, és hozzád fûződő mély érzelmeimet, arcod bíborvörös árnyalatot öltene, és világgá szaladnál. Így hát nem teszem. Vedd úgy, hogy mindent elmondtam."
Marion C. Garetty
"Ahol csókolóznak, ott túl nagy baj nem történhet."
Halász Margit
"A vers olyan emberi beszéd, ami a dallal, az ősi dallal rokon.
Rokon avval a kimondhatatlannal, ami már-már titkos, sámáni mesterség.
A vers az ember legtöményebb megnyilvánulása, leganyagtalanabb röpülése, legforróbb vallomása a létről." Latinovits Zoltán
"A szeretet mindent kibír - egyet nem: hogy elmúlik. Szeretünk - és vége?! Vége, örökre?! Soha nem lesz többé?! - Ez felfoghatatlan! Elviselhetetlen! Sokkal rosszabb, mint a fizikai kín vagy maga a halál, azért, mert egyszerűen természetellenes."
(Müller Péter)
Hogy milyen messze vagyok, s milyen messze vagy tőlem, nem ez a fontos. A szerelem, ha szerelem, ha nagy, több halált is áthidal.
/Hendi Ilma/
"Ne félj újból szerelmesnek lenni. Tárd ki a szíved, és kövesd, amerre mutat."
/C. Ahern/
"Rengeteg fájdalom keletkezik abból, hogy összekeverjük a vágyat és a szeretet, és azt mondjuk, hogy szeretlek, akkor amikor tulajdonképpen csak azt akarom, hogy kielégítsd a vágyaimat."
/Feldmár András/
A szeretet nem kíván semmit. Ami kíván valamit, az a vágy."
/Feldmár András/
"A zene az a bor,
a zene a kenyér
Érezd Te is úgy ahogy én!
Muzsika a teste,
szövege a vér
Hallgasd te is úgy ahogy én!"
/Adamis Anna/
"Bár bánat a szívnek távoli dolgok után vágyódni, vágyaidat ne tekintsd hiábavalónak: ami mára megvalósult, tegnap még képzelet volt."
/Hioszi Tatiosz/
Ha szívedben öröm van, akkor bármivel megbirkózhatsz.
/Carlos Santana/
Fájni már nem fog, látom magamon,
Ha megpróbál, hát nem hagyom.
Csak a leszedett képek szürke nyomai
Röhögnek rajtam a falakon.
- Barátok leszünk - mondtad csendesen,
S ha te mondod, hát elhiszem.
Hazudni kell majd (ez megy nehezen),
Mert egy jó barát az nem ilyen.
Ismerős Arcok
Kell a barát. A megértő társ, aki hibáinkkal együtt szeret, s ha fojtogat a magány, hozzánk tapad, de nyomban újra leválik, mikor újra magányra vágyunk. Mert mindent érez, mindent tud, ami számunkra fontos. Az érintése maga a biztonság, amikor megfogja a kezünk. S jelen van akkor is, ha távol van. Mert a fő jellemzője, hogy van. Hogy létezik, és bármikor feléje nyúlhatunk.
Kun Erzsébet