Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

44233. bd8f0b56fe
2014. jan. 27. 07:33

Mi a nagy élet? Egy ifjúkori gondolat, melyet érett korban megvalósítunk.

Alfred De Vigny

44232. bd8f0b56fe
2014. jan. 27. 07:33

Mi közöm ehhez az egész felhajtáshoz, ami momentán az életem?

Rácz Zsuzsa

44231. bd8f0b56fe
2014. jan. 27. 07:32

Az életednek van egy titkos csúcsa,

Hová a mélyből kibukkan fejed,

S a szépség minden gazdagsága, fénye

Megáldja két csodálkozó szemed,

Hol tiszta vagy, mint kristálypatakok,

S megnyitod szíved, mint egy ablakot.

44230. bd8f0b56fe

Én nem sokáig

szeretnék élni, hanem

csak jól és szépen.

44229. bd8f0b56fe

Az élet egyetlen nagy kihívás, és csak azok tudják igazán, mit jelent élni, akik elfogadják a kihívást.

Darren Shan

44228. bd8f0b56fe
Az élet nem intézhető el a modern irodalomból vett bölcs mondásokkal.
44227. bd8f0b56fe
Akik lerázzák magukról a szegénységtől, a gyerekektől és az egyéb családi gondoktól való félelmet, és annak szentelik az életüket, hogy vígan éljék világukat, csak azt érik el vele, hogy családi gondjaik helyett megtölti lelküket az öregségtől, a csúnyaságtól, a tehetetlenségtől és a haláltól való félelem.
44226. bd8f0b56fe
2014. jan. 27. 07:31
Vannak céljaink, álmaink, elképzeléseink. Ezekkel a célokkal és álmokkal hagyjuk el az iskolát, és másnap az életben a felnőttek megmagyarázzák, hogy mindazt a szépet, amit az iskolából magunkkal hoztunk, felejtsük el, mert az ott tanult igazságokkal nem sokra megyünk az életben. Néha nem szavakkal magyarázzák ezt nekünk, hanem példamutatással.
44225. bd8f0b56fe
Az élet játékként kezdődik, és egy halálig tartó küzdelemként végződik.
44224. bd8f0b56fe

Semmi sem fejeződik be. A történetünk valaki más meséjének a közepén kezdődik, csak ki kell bogozni az elbeszélés összegubancolódott szálait.

Joanne Harris

44223. bd8f0b56fe
2014. jan. 27. 07:30
Minél mélyebbre jutsz önmagadban, annál közelebb jutsz mások szívéhez. Ez a kettő ugyanaz, mert a te szíved és a másiké nem nagyon különbözik egymástól. Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. És akkor megérted, hogy te is voltál bolond, tudatlan, te is sokszor elbuktál, te is követtél el bűnöket önmagad és mások ellen. És ha mások még mindig ezt teszik, nincs semmi szükség a megítélésükre, a megbélyegzésükre. Nekik kell felismerniük és magukra kell hagyni őket; nem feladatod, hogy egy bizonyos forma szerint alakítsd őket.”
44222. 16b5d6ae34
2014. jan. 26. 22:05

Utolsó vasárnap

kedvesem gyere el,

pap is lesz, koporsó,

ravatal, gyászlepel.

Akkor is virág vár,

virág és - koporsó.

Virágos fák alatt

utam az utolsó.

Nyitva lesz szemem, hogy

még egyszer lássalak.

Ne félj a szememtől,

holtan is áldalak...

Jávor László

44221. 16b5d6ae34
2014. jan. 26. 21:59

Talán egy könyvben vagyok egy betű.

Talán egy szó.

Talán egy költemény.

Mit tudom én.

Csak azt tudom,

hogy nagyon szomorú lehet az a mondat,

mit kiolvas belőlem valaki,

ha letette a tollat.

Wass Albert

44220. 16b5d6ae34
2014. jan. 26. 21:47

Ha nagy csapás, lelki fájdalom ér, mindenekelőtt gondolj arra, hogy ez természetes, mert ember vagy. Mit is képzeltél? Ember vagy, tehát kedveseid meghalnak, barátaid elhagynak, s minden, amit gyűjtöttél és szerettél, elrepül, mint a por a szélviharban. Ez nem csodálatos, hanem a természet rendje szerint való, ez az egyszerű és természetes. Inkább az a csodálnivaló, hogy nem érnek mindennap nagy csapások. Ember vagy, tehát szenvedned kell; s szenvedésed nem tart örökké, mert ember vagy.

Márai Sándor

44219. 1e75b9596c
2014. jan. 26. 20:35

"Légy észnél. Nem arról van szó, hogy ne nyisd ki a szíved, pont ellenkezőleg. De ha azt súgja, hogy valami nem stimmel, hallgass rá. Hallgass rá, mert ő mindig az igazat súgja. Boldog akar lenni, az a célja, és ha úgy érzi, nem a megfelelő úton haladsz a cél eléréséhez, jelezni fog. A kérdés, hogy meddig nyomod el a hangját még.. Vagy képes vagy-e magabiztosan hallgatni rá, és azonnal haladni tovább az utadon?"

(Oravecz Nóra)

44218. 10a749f053
2014. jan. 26. 19:11

Ha akkor mosolyogsz, amikor teljesen egyedül vagy, tényleg komolyan gondolod.

Andy Rooney

44217. 63d6abf1d7
2014. jan. 26. 19:08

"Találkozik két ember, akik mások számára teljesen hétköznapiak, átlagosak, jelentéktelenek. De egymás számára cseppet sem azok. Mert van valami megfoghatatlan dolog, kisugárzás, varázslat, ami rendkívülivé teszi őket egymás szemében. Hogy amit a másiktól kapnak, az számukra csoda, kellemes érzés. Bármi legyen is az."

Csitáry-Hock Tamás

44216. Enés
2014. jan. 26. 16:38

A lélek olyan mint az adó-vevő. A jelet az antenna adja, amit átveszi. melyet ha rosszul fogja fel, akkor félrekapcsolás lesz és máshová vezeti az utat, egy labirintusba. Ez egy olyan csavar, amit nehéz visszatekerni. Ám ha könnyen és jól veszi a jelet, az egyenes adást, akkor ugyanúgy és ugyanoda visszajelez. Oda-vissza. Elég egyetlen gondolat mely sebesen repül, gyorsabban mint a szél, de a szél hatalmas orkánná válhat, amit fel nem tudja fogni a gyenge és ledőlhet...

Az erős viszont érti a dörgést, a villámcsapást finoman elhárítja, mosolyogva megakadályozza a vihart.

2014. jan. 26. 16:01

"Sajnos sok olyan szülő is van, aki az ajándékot önmaga helyett adja a gyermekének.

"Tessék körülnézni a kisfiam szobájában - mondja -, mindene megvan, amit egy gyerek csak kívánhat! Ráadásul mindenből a legszebb, a legjobb, a legdrágább! Nem tudom, mi hiányozhat még neki...?!"

Én tudom, gondolom magamban: a szülei hiányoznak, akik folyton sietnek, sosem érnek rá, akik úgy vélik, hogy a drága ruhák és pompás játékok megvásárlásával eleget tettek minden szülői kötelezettségüknek, miközben épp a legfontosabbat nem adják meg a gyereknek."

(Ranschburg Jenő)

2014. jan. 26. 15:58

"A gyerek mindenre fogékony, és mindent azonnal a visszájára is tud fordítani. A felnőttek meg?

Azt szoktam mondani, mindenkinek megadatott egy saját kincsesbánya: a gyerekkora. De sajnos, nem mindenki képes már visszamenni oda. Rendszerint az ilyenek fegyelmezik cirkuszi kutyává a gyereküket."

(Csukás István)

2014. jan. 26. 15:56

"Köszönöm,hogy meglátogattál!

Köszönöm, hogy élsz, ismersz és szeretsz,

Köszönöm, hogy gondolsz rám és soha nem feledsz.

Köszönöm, hogy jónak látsz, és a rosszat eltűröd,

A rosszat mellőlünk mindig elűzöd.

Köszönöm, hogy lényemnek egy új világot adtál,

És a sötétben tapogatózva fényt gyújtottál.

Köszönöm, hogy helyettem is látsz,

Amikor körülöttem minden sötétbe borul.

Köszönöm a reményt, amit nyújtasz,

Mikor úgy érzem, hogy számomra nincs tovább út.

Köszönöm az örömöt mellyel minden nap megajándékozol.

Köszönöm hallgatóságod, megértésed és tanácsod.

Köszönöm titkaidat, és hogy te magad is titoktartó vagy.

Köszönöm barátságod, amely igaz, s ha igaz, mindörökké tart!"

2014. jan. 26. 15:54

"A rossz győzelméhez nem kell más, csak az, hogy a jók ne tegyenek semmit."

"Amikor a rossz emberek összeállnak, a jóknak társulniuk kell, különben egyenként elbuknak, cseppet sem sajnált áldozatként egy hitvány küzdelemben."

(Edmund Burke)

2014. jan. 26. 15:53

"Barátom, Te most eljöttél hozzám kölcsönért. Ne haragudj, nem adok! Miért?

Mert ha esetleg nem adod meg, nekem fog rosszul esni.

Ha nem adod meg és én kérni fogom, az Neked fog rosszul esni. Mindenképpen megromlik a barátságunk.

Barátom vagy, bármiben és bármikor segítek, bármit kölcsön adok ha szükségét látod, autót, gépet, szerszámot, bármit, de pénzt ne kérj."

(Ismeretlen)

44210. Cilumiluci
2014. jan. 26. 14:21

"A stílus mögött egy ember van, az ember mögött egy élet van."

Kosztolányi Dezső

44209. d2d5bb5db4
2014. jan. 26. 12:15

" A politikában, ha azt akarod, hogy valamiről beszéljenek, kérj meg rá egy férfit.

Ha azt szeretnéd, hogy valamit megcsináljanak, akkor egy nőt."

Lady Thatcher

44208. foltos34
2014. jan. 26. 11:51
Eljön majd a nap, amikor senki szava sem tud majd letörni. Akkor már erős leszel. Nem fog érdekelni, hogy ki mit mond, hiszen egyetlen dolog lesz biztos számodra: méghozzá az, hogy neked mi az igaz. Benned mi van, számodra mi jó, meg neked mit jelent. Történhet bármi, te biztos leszel annyira magadban, hogy lásd, mi a te utad, és mi az, aminek köze nincs hozzád.
44207. hottie
2014. jan. 26. 11:12

"Az ember sohasem azt hallja, amit mondanak neki,

hanem amit a lelkében lefordít magának.

Így működünk, csak nem vesszük észre.

Minden külső benyomást újrateremtünk magunkban.

Minden érzést, gondolatot.

Ha én azt mondom neked: „kék”, a benned fölvillanó kék más lesz, mint az enyém.

Ha én azt mondom: „Jézus”, az, akire én gondolok nem ugyanaz, mint akire te gondolsz,

még akkor sem, ha mindketten római katolikusok vagyunk,

és egymás mellett ülünk a templomi padban.

Mindent újrateremtesz magadban, a saját életanyagodból.

Az emlékeidből, tapasztalataidból.

Megdöbbennél, ha látnád, hogy milyen kevés az, ami egyforma.

És hogy mennyire élsz egy olyan külön világban, melyet önmagad teremtesz.

Ezért megérteni is csak a lelkünk legmélyén tudjuk egymást."

/Müller Péter/

44206. Cilumiluci
2014. jan. 26. 10:00

"Sok ember hibája, hogy amikor minden rendben van az életével, megfeledkezik a nehéz időkről és azokról az emberekről, akik akkoriban mindent félretéve támogatták."

Leiner Laura

44205. 16b5d6ae34
2014. jan. 26. 09:42

Szeretni annyi mint szenvedni. Ha nem akarunk szenvedni, nem szabad szeretni. De akkor attól szenvedünk, hogy nem szeretünk. Tehát: szeretni annyi mint szenvedni, nem szeretni annyi mint szenvedni, szenvedni annyi mint szenvedni. Boldognak lenni annyi mint szeretni, tehát boldognak lenni annyi mint szenvedni, de a szenvedés boldogtalanná tesz, vagyis a boldogtalansághoz szeretni kell, vagy szeretni kell szenvedni, vagy szenvedni a túl sok boldogságtól.

Woody Allen

44204. bd8f0b56fe
2014. jan. 26. 08:49

Mert ő becsűletes lelkű, igaz;

Azt gondolá, hogy minden ember az.

És e hitének áldozatja lett,

Elveszte mindent, amit keresett.

Petőfi Sándor

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook