Kedvenc idézetek (beszélgetés)
David Blay
Gyermekeid azzá lesznek, ami Te vagy:
úgyhogy legyél azzá, amit szeretnél, hogy legyenek.
Debra Ginsberg
Az emberi szívet nem úgy tervezték, hogy a testen kívül is dobogni tudjon,
és mégis, minden gyerek ezt jelképezi - hogy egy szülő meztelen szíve
a mellkason kívül dobog, most már örökké.
A nap lát, az éjszaka hall (...), a titkok csak tiszavirág életűek.
Lénárd Sándor
Ott ül a förtelmes szakadék szélén, a pusztulás szélén, már húzza lefelé a mélység, és ő csak legyint, befogja a fülét, mikor a veszedelemre figyelmeztetik! De hát mire vár? Csodára talán? Igen, csakis így lehet! Hát nem a téboly tünetei ezek?
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij
A jóságos Isten a rosszból is jót fakaszt, a gonoszság fejedelme a jót is rosszra fordítja.
Charles Haddon Spurgeon
Némely ember kétségbeesetten próbálkozik jónak látszani. Ez sokkal jobban sikerülne neki, ha törekedne jónak lenni.
Charles Haddon Spurgeon
Nem szoktam hazudni. Ha varangyos béka esik ki valaki szájából, nem utálom úgy, mint akinek hazug szó jön a szájából.
Gárdonyi Géza
Az ember minden napja sötét éjszaka. SEnki nem tudja, mi fog történni a következő pillanatban, és mégis, mindenki megy előre. Mert bíznak. Mert van Hitük.
Paulo Coelho
Igen, ez a szerelem. Ettől válik a zsákmány sólyommá, a sólyom emberré, az ember pedig ismét sivataggá. És ez okozza, hogy az ólom arannyá változik, az arany pedig ismét elrejtőzik a föld alatt.
Paulo Coelho
“Kellene az életemben egy ember, legalább egyetlen ember, akinél nem kényszerülök önvédelemre. Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni. Akit beengedek magamba: ez vagyok, minden jóval, rosszal, nemes és szennyes gondolattal együtt.
És ez az egyetlen ember az, akit valóban szeretek.
Ha igaz az, hogy a szeretetben a kettő egy lesz, és egymásba ölelkezik, akkor ott nem lehetnek magántitkok, hozzáférhetetlen sebek, és főleg levegőtlen, gennyes sebek nem lehetnek, mert nem tudnak egymással összeforrni. Összeforrni csak a tisztaság tud, ezt még a sebészek is tudják, mert még a testünk is így működik. Senki sem tökéletes! És elvárhatatlan, hogy az legyen, mert az ember nem az.” (Müller Péter: Örömkönyv)
Néha az emberek éveken keresztül ugyanattól a problémától nyomorultak, holott azt is mondhatnák: “Na és?”
Ez az egyik kedvenc mondásom: “Na és?”
Nem tudom, hogy éltem túl az éveket, mielőtt megtanultam, hogy használjam ezt a trükköt.
Sokáig tartott, míg megtanultam, de ha egyszer sikerül, sosem felejted el.
(Andy Warhol)
"Az érdekes és megdöbbentő az egészben, hogy az sem egészséges akiket mondjuk az úton látok látszólag boldogan és önfeledten. Ha a szerelem megtűri a hazugságot, alacsony szellemi színvonalat, aljasságot, megalázást, fikázást, akkor az nem is szerelem. Az csak gyűlölet, ami a szeretet álcáját használja fel. Ezt teszik a mai világban a házasok, párok, szerelmesek is. Gyűlölik egymást s közben a szeretet álcáját húzzák magukra. Ez azért undorító és veszélyes az értelmes emberre nézve, mert ők meg elhiszik, hogy ez a szerelem, szeretet. Ezáltal meggyűlölik az egész kapcsolatteremtést csak azért, mert a többség degenerált viselkedésmintákat szolgáltat." Saját
Van még pár saját idézet.
Ha lenne rá érdeklődés elmondanám, de ha nincs akkor is.:)
Nahát milyen jó, hogy itt van ilyen kis idézetes gondolkodó sarok. Ez annyira csodálatos és nagyszerű. Imádom az idézeteket, bölcsességeket.
Igaz közöttük is van olyan, ami nem teljesen igaz és nem értek egyet vele, de sok a jó idézet.
Az idézetek szerintem amolyan sűrített, konkrét, rövid igazságok.
„Morális megfontolásból ateista vagyok - morális megfontolásból. Az a véleményem, hogy egy teremtőt a teremtéséről ismerhetünk meg, és a világ szerintem annyira sajnálatos módon van összerakva, hogy inkább azt hiszem, hogy senki sem csinálta, mintsem hogy abban higgyek, hogy valaki ezt szándékosan tette.” Stanislaw Lem
Teljesen jó érvelés.
Én is ebben hiszek. Ez nem a teremtő műve, ez a világ. Ez a pusztítóé.:)
"Mindaz, amit a világ akarhat tőled, alku és félmegoldás. Csak az számít, amire te szerződtél önmagaddal és jellemeddel. Ebben a szerződésben nincs alku." Márai Sándor
"Bárcsak ne lenne ennyi ideje az embernek gondolkodásra. Nem szeretem, ha van időm gondolkodni. Olyankor mindig elkeseredem."
Agatha Christie
Nem értek egyet a szerzővel.
Szerintem fontos a szabadidő nagyon is. S tényleg nagy probléma, hogy az embereknek nincs szabadidejük, mert állandóan be van kapcsolva az agyuk és képtelenek azt kikapcsolni és lazítani. Képtelenek kizökkenni a robotias, gépi, sablonos életből. A televíziót is azért hozták létre és azért terjesztették el, hogy az embereknek ne legyen szabadidejük és ezáltal ne gondolkodjanak.
Utópiánál pedig ez van írva:
"Tétlenkedés, henyélés kizárva nehogy alkalmuk legyen az önálló gondolkodásra."
Tehát ha valaki azt szeretné ne legyen szabadidőd az valójában azt szeretné ne gondolkodj.
Meg lehet kérdőjelezni akármelyik bölcset. Én is írtam idézeteket. Nem is egyet.
Susan Polis Schutz
Annyi emberrel találkozunk az életben, de csupán néhány gyakorol
nagy hatást szívünkre és lelkünkre. Ők azok, akik kitöltik gondolatainkat, s akik mindig fontosak maradnak számunkra: igaz barátaink.
Szeretem a cseresznyevirágot. Nem tudom miért, de megnyugszom, amikor lehullik. Talán mert ilyenkor mintha megszabadulnék attól a nyomott, szomorú érzéstől.
Méz és lóhere c. film
Audrey Hepburn
Ragadd meg minden napodat. Örülj a teljesség igényével.
Minden napnak úgy, ahogy van.
Az embereknek úgy, ahogy vannak.
Bárcsak ne lenne ennyi ideje az embernek gondolkodásra. Nem szeretem, ha van időm gondolkodni. Olyankor mindig elkeseredem.
Agatha Christie
Nagyon szeretem, hogy boldoggá teszem az embereket - akárhogyan is. Még ha csak fél órára is. Ha szerencsésnek érzik magukat általam, jól érzik magukat, vagy mosolyt csalok egy szomorú arcra - számomra ez megfizethetetlen.
Freddie Mercury
Igenis lehet panaszkodni egy helyzetben, anélkül, hogy azon törném a fejem, mitől lehetne még rosszabb. Mindig minden lehet még rosszabb, de nem mindig érdemes ezt felemlegetni.
Erlend Loe
Pam Brown
Kívánok neked mindent, ami csak jó
- kiváltképp az újrakezdés képességét.
Tanulj a szomorúságból és a hibákból! Aztán indulj tovább!
És mindenekelőtt kívánok neked bátorságot!
Ez a bölcsője minden másnak!
"Minden, amit a gyermekünk tesz, kész csodának tűnik.
Soha nem felejtem el azokat a pillanatokat,
amikor a gyermekeim először rám mosolyogtak,
amikor első lépteiket megtapsoltuk és (...)
nincs csodálatosabb érzés,
mint amikor a karunkon alszik el egy gyermek,
s mi arra gondolunk, milyen jó, hogy vigyázhatunk rá."
Pam Brown
Amikor még egész pici voltál, egy puszival jobbá tudtam tenni számodra a világot. Vagy egy kanálnyi orvossággal. Meg tudtam javítani olyasmit is, amin még a puszi sem segíthetett - ragasztóval és szalaggal, tűvel és cérnával, kapcsokkal és madzagokkal.
A felnőttdolgok meghaladják a képességeimet. Azt kívánom, bárcsak lenne olyan varázserőm, amivel helyre tehetném az ilyesmit is.
De nem tehetek mást, mint hogy itt vagyok. Mindig itt leszek.
"Amíg átéljük a boldogságot, nehezen érezzük meg, de ha már elmúlt és visszatekintünk, hirtelen megértjük
- olykor elcsodálkozva - milyen boldogok voltunk."