Kedvenc idézetek (beszélgetés)
A szövetség, az igazi, örökre szóló szövetség a lélekben születik. Nem érdek, nem kényszer, nem elhatározás szüli. Ez két ember közötti, eltéphetetlen, örök szövetség. Mert nem érdekek hozzák létre, nem tárgyalások útján keletkezik, nem precízen megfogalmazott papírok dokumentálják, nem aláírások hitelesítik. Ezt a szövetséget a szeretet köteléke hozza létre.
Csitáry-Hock Tamás
Akiket a legnehezebb szeretni, azoknak van a legnagyobb szüksége a szeretetre.
Dan Millman
Az Igazi Szeretet nem "elengedő" - mert az olyan, mintha eltépnéd egy léggömb zsinórját, s elengednéd a határtalan semmibe. Nem. Az Igazi Szeretetnek nincs zsinórja. Láthatatlan és eltéphetetlen. Mindig megmarad. Az Igazi Szeretet nem térben és időben van. Ezért szabad.
Müller Péter
"Az én terhem könnyű, s az én igám édes". (...) Ez minden szeretet alapja.
Müller Péter
Az ajándék valódi értékét nem ez határozza meg. Bármi válhat ajándékká. Egy mosoly, egy simogatás, egy ölelés is. De lehet az egy könyv, amiről tudod, hogy a másiknak fontos, és egy könyvjelző, amiről ő is tudja, hogy számodra mennyit jelent. A lényeg, hogy szíved minden melegével adod neki. Így a könyv minden oldala rólad fog szólni, a könyvjelző pedig nem csupán a lapok múlását jelzi, hanem téged idéz. Hiszen valójában nem könyvet, nem könyvjelzőt adsz, hanem a szívedet. És ennél többet nem adhatsz. Mert a szíved te magad vagy.
Csitáry-Hock Tamás
A szeretet miért tűri meg a hazugságot?
A gyűlölet miért szókimondó és igaz?
A szeretet: "tekintettel van az emberi gyarlóságokra. "
Tehát engedi az emberi gyarlóságokat.
Tehát engedi a hazugságot.
Akkor az nem is szeretet, hanem gyűlölet, ami a szeretet álcáját húzza magára.
Szeretetről egy olyan társadalomban hogy beszélhetünk, ami teljesen a semmivel egyenértékű?
A szeretet szépen csengő műszó. A tehetetlenséget és a megalkuvást jelenti széles mosollyal a száján.
Megkérdezem, mi a küldetésem, és a hang azt feleli, hogy az, ami minden embernek: átitatni a világot az igaz szeretet energiájával.
Paulo Coelho
A gyógyítás által mi magunk is gyógyulunk. Ez a szeretet varázsereje.
Lauren Brooke
Mondd az embereknek, akiket szeretsz, ismét és ismét, hogy szereted őket. Az ember szeretete a jóságos szavakból él. Mind az idős és nagy emberek, mind a hatalmasok éheznek egy jó szó után.
Ludwig Köhler
Az ember egy napon rádöbben arra, hogy az életben igazán semmi sem fontos. Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás, csak az, hogy valaki szeresse őt igazán.
Johann Wolfgang von Goethe
Hadd fejezzem be egy vallomással: hónapok óta van egy egészen rövid, reggeli imádságom: "Add, Uram, hogy jobban szerethessek, mint tegnap!" Ennyi az egész. Szívesen átadom, mert ebben minden benne van.
Gyökössy Endre
Szeretetre születtem, s nem gyűlöletre.
Szophoklész
A szeretet hűséges marad jóban és rosszban. Beéri a tökélynél kevesebbel is, és tekintettel van az emberi gyarlóságokra.
Dan Millman
A szeretet az élet, az élet gyökere. Aki nem szeret, nem is él.
Brunszvik Teréz
Senki sem tökéletes. (...) Ez távol van még. Mi még úton vagyunk. Amíg úton vagyunk, félünk. És szenvedünk. És "tökéletlenül" szeretünk. Nem baj. Ez a mi embersorunk. Szeretni tökéletlenül is gyönyörű.
Müller Péter
Angyalka!
Megsérthetem a hiúságodat?:)
Olyan szép a fotód.
Az a kedves kis, szomorú angyal, akinek már nincsenek szárnyai, mert elhagyta őket.
Kinek adtad oda, mikor hagytad el?
Nekem még megvan mind a kettő, de nem óhajtom elkótyavetyélni. Pedig a világ nagyon szerette volna tőlem elvenni, de nem adtam nekik oda.
Neked már egy sincs? Bukott angyal? Megtört?
A férfiak (...) különösen nagy örömüket lelik abban, ha felsőbbrendűnek érezhetik magukat - s közben észre sem veszik, hogy az esetek többségében tökéletesen kiszámítható a viselkedésük.
Paulo Coelho
Vendég vagy a világban, és ez a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virágja, rengeteg sok. Tanulj meg örvendeni nekik. Igyekezz többet törődni azzal, ami még a világ szépségeiből csodálatosképpen megmaradt, az emberiség minden pusztításai mellett is.
Wass Albert
Én már volt, hogy megsértettem lányokat a hiúságukban. Tényleg bosszúvágyóak voltak.
Volt, hogy ismeretlenül megérintettem a cickójukat, vagy rácsaptam a fenekükre. Volt, hogy leöntöttem őket egy pohár vízzel. Volt, hogy beolvastam nekik és megmondtam az igazt. Volt, hogy lehordtam őket K -nak.
A nők rendkívül bosszúvágyóak. Főleg ha a hiúságuk a tét.