Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Igen, szeretni tudni a legnagyobb boldogság. És a szeretet a legnagyobb jó, amit az ember önmagából másoknak adhat.
Bihari Klára
Végképp eldöntöttem: igenis, tudós, feltaláló leszek, mint Marie Curie volt. De én a szeretetvitamint fogom felfedezni és előállítani, és szétosztom az utcákon, tereken csatangoló, szeretetre éhes gyerekek között.
Berkesi András
A fájdalmat szeretettel lehet gyógyítani. A fájdalmat csak a szeretettel lehet gyógyítani.
Papp Lajos
Vagyok. Udvarias. Türelmes. Könnyű türelmesnek lenni, ha az ember nem szeret... Az előzékenység a szeretetet nem pótolja. Szeretet nélkül meg kell őrülni.
Hamvas Béla
A Világot nem a jólét fogja lakhatóbbá tenni, hanem a mások felé forduló szeretet.
Szent-Gály Kata
A szeretésen
k í v ü l minden emberi
tett: romépítés.
Fodor Ákos
Mindenki szeretetre vágyik (...). Mit tehetünk? Még az oktalan állat is szereti, ha megsimogatják. Kidugja pofáját az ólból: no, itt vagyok, simogass meg!
Nyikolaj Vasziljevics Gogol
A szeretet a legjobb politika. A legjobb nemcsak azoknak, akiket szeretnek, hanem azoknak is, akik szeretnek. (...) Ahhoz, hogy szerethessünk, türelemre, bátorságra, kitartásra van szükség. De a szeretet folyamata megszüli saját fennmaradásának eszközeit. A szeretet győzedelmeskedik, mert annak kedvéért, akit szeret, a szerető türelmes és bátor.
Aldous Huxley
A szeretet olyan, mint a váltófutás, mindig át tud adni valamit valaki másnak.
Csontos Márta
21164. homokóra 2012-01-28 08:04
"Őrült az ki néz, de semmit se lát. A vakok országában nincs szükség az élesen látókra. " Saját
Hát persze. . saját. . :) AD stúdió: Nyári eső című számából való:D:D
(válasz Deviancia 21150. hozzászólására)
A szerető jámborság roppant erő, a legesleghatalmasabb, amelyhez hasonló nem terem sehol.
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij
Nem is az.
Te ezt tetted?
A szeretet vizének éltető cseppjei senki szomját nem fogják oltani. Fogadd hát el mások szeretetét.
Paulo Coelho
A szeretet nem vigasz - a szeretet fény.
Simone Weil
A szeretet ilyet se mond:
"Válaszolnék ezekre a kérdésekre szivesen ha csevegni jöttem volna ide"
Egy szeretet ilyet soha nem mond:
"Válaszolnék ezekre a kérdésekre szivesen ha csevegni jöttem volna ide. . . de mivel nem. . ezért kénytelen vagyok teljes bizonytalanságban hagyni. . :)"
Valakit, valamit szeretni kell.
Nyíló virágot, kék eget.
Minden koldusnál százszor koldusabb,
Ki senkit, semmit nem szeret.
Endrődi Sándor
Isten irgalmas szeretete... belénk helyez valami jót önmagából, hogy gyarlóságaink, hibáink ellenére is szerethetők és elfogadhatók legyünk.
Simon András
A szeretet vak lenne?
Nem venné észre a hozzá irányuló kérdéseket?
Mert akkor az nem is szeretet, de egy jó álca lenne, hogy azt higgyük az.
A szeretet hét vonása: kedvesség, türelem, megbocsátás, udvariasság, alázat, nagylelkűség, őszinteség.
Gary Chapman
Szeressétek egymást, de ne csináljatok a szeretetből köteléket: hadd legyen az inkább mozgó tenger lelketek partjai között.
Kahlil Gibran
Dönts szíved szerint: aki szeretettel közelít a világ dolgaihoz, mindig jól dönt.
Hioszi Tatiosz
Eltéphetetlen szeretet az, mely odafönt született. Odafent köttetett az égiek engedelmével. A legtöbb embernek megvan rá a lehetősége, hogy igazán szeressen, mégis kevesen vannak, akik jól "gyakorolják". Én sem tartozom azon kicsiny csoporthoz, kik tiszta szívből szerettek-szeretnek. Mi a szabadság? - Nem is tudom. Hol gyakorolhatom, fejleszthetem ezt a képességet? A szabadság érzését kellene elsősorban megtapasztalnom, hogy ne legyenek félelmeim és gátlásaim önnönmagammal kapcsolatban. Amíg ez nincs meg, addig csak szeretgetek.
Müller Péter
Másokban a szeretet melegét kelteni csak a bennünk lévő szeretet melege által lehet.
Charles Haddon Spurgeon
A szeretet előtt nincs gát; mindenen áthág, nem köti semmi sem.
Nincs vége, kezdete, nyitja, kitárja szárnyát örökre, szüntelen.
Matthias Claudius
Láttad a filmet?
A Békés Harcos Útját.
Tudom, hogy a szeretet az életem lényege, és csak azért, azáltal élek, hogy szeretek.
Dimitrij Szergejevics Merezskovszkij