Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? fórum

Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? (beszélgetés)

❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯
2011. febr. 14. 20:14
Csajok valaki használ zizipakk mosható pelust? Ha igen írjon nekem priviben véleményt róla.Köszönöm.
1673. d0b7178f40 (válaszként erre: 1672. - Bonti74)
2011. febr. 9. 07:37

nálunk ha már kicsit lütyög az orra akkor nem adja be a dokinéni. Nem tesz rá még 1 lapáttal.

DE tény, hogy a vaxit e-mailben küldték szét a dokiknak, hogy ezt írják. CSak ha nincsen annyi, akkor meg mi a fenének???

1672. Bonti74 (válaszként erre: 1671. - D0b7178f40)
2011. febr. 9. 07:30

Pontosan!!!

Én is ezért vagyok kiakadva, hogy egyrészt mindenhol hiánycikk, másrészt meg egyik orvos ezt mondja a másik meg azt.

A te dokid teljesen azt mondta, amit én is gondolok, hogy 2 hét kell hogy védett legyen min. addigra meg hátha megússzuk. Jön a hideg a hétvégén, remélem megöli a vírusok nagy részét!!!

A Lucának is folyik 2 hete egyfolytában az orra, tudom ettől még beadná az oltást az orvosunk, de én nem akarom az immunrendszerét tönkrevágni!

Legutóbb nagyon megjártuk, már kezd összeállni a kép. Megkapta a menignococcus C oltást rá 2 hétre enyhe nátha majd rá 2-3 hétre megint nátha ami átment hörghurutba és befulladt. Majdnem kórház...:(

Aztán ugye az antibotikum, ami meg a gyomrát vágta haza úgy hogy 3 hétig ment a hasa...

Széklettnyészétés ami eredménye negatív, úgyhogy tuti az antibiotikumtól volt.

Egy hónapig adtam neki probiotikumot mire nagy neheze abbamaradt.

1671. d0b7178f40 (válaszként erre: 1670. - B-zs)
2011. febr. 8. 16:26

Hát mi beleestünk abba, hogy sok helyen megnézette a felírt szurit mert itt nem volt és nem is kapták meg 1 hét után sem. De csak nem lett. Aztán kaptam másik receptet másik szuriról, aminek a lényege ugyan az, és mire eljutottunk volna a dokihoz addigra lütyögött a gyermek orra. A dokinénink azt mondta, hogy ez kb 1 hétig megy, ha nem megy közösségbe, akkor ezzel átvészeli, de a szurinak is kell 2 hét mire hat, és addigra itt a tavasz és nem érdemes beadatni. Hát azért meglátom milyen lesz péntek reggelig. Lehet, hogy lejelentem még 2 nap hiányzásra és megkockáztatom a szurit. Mert apa meg én várakozás nélkül megkaptuk a szurit De minek nyomatják agyba főbe, hogy adassuk be ha nincsen mit??

a puttonyom tele van.

nem elég, hogy magam és ap ocaklakó miatt vigyáznom kell merre megyek ilyen időben akkor még a másikat sem tudom megvédeni.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

1670. b-zs (válaszként erre: 1669. - Bonti74)
2011. febr. 7. 08:11
A kozmetikusom mesélte, hogy egy igen közeli kismama ismerőse H1N1-es lett tavaly és sokáig küzdöttek az életéért, de sikerült megmenteni őt is és a babát is. És ezt nem média mondta, és nem szájról-szájra terjedt, ezt első kézből kaptam. Szóval nem játék.. Felnőtteknél sem, mert szívizom gyulladáshoz is vezethet, amit észre sem vesz az ember, csak egyszer derült égből villámcsapás..
1669. Bonti74 (válaszként erre: 1668. - Martamay)
2011. febr. 7. 08:03

Ez az, hogy nálunk is 15 fok van ami februárban abnormális. Szaporodik is a vírus, úgyhogy én örülök is a jó időnek meg nem is.

Én azért féltem a 10 hónaposomat az influenzától, de azt tudnod kell, hogy itthon a média nagyon manipulálja az anyukákat. Utálom.

Pedig én médiaszakos voltam, sok mindenbe beleláttam, de akinek gyereke van és félti sok mindent, ha nem is hisz el, de ott van az agyában...

1668. martamay (válaszként erre: 1667. - D0b7178f40)
2011. febr. 5. 09:41

persze kell a levegozes, de nem mindegy, hogy kabatban levegozol sapkaban es salban, vagy poloban es shortban! :) ugye??

Itt most jo ido van, tegnap is 12,5 fok volt. Szerintem ma is hasonlo lesz, csak a szel fuj nagyon..

1667. d0b7178f40 (válaszként erre: 1666. - Martamay)
2011. febr. 5. 09:18

A gyengített vírus az azért jó, mert csak kicsitkap a szervezet belőle, és termeli az ellenanyagot. A karantémot én a kórházakra értelmeztem nem otthonra. Én annó 4 éve annyit kértem mindenkitől, hogy betegen ne jöjjön, meg az első 3 hóap az had legyenmár az összeszokásé. Ne kelljen egy hadsereget körbeugrállni, meg azért találd is ki mi ab ja a babádnak ha esetleg sír. Én így godolom.. De persze ez egyéni. Mindenki másképpen gondolja. Ezen nem fogunk összeveszni. Ez viszont durva, hogy 1-2 fokban kivizik a gyerekeket. BÁr itt az oviban is kiviszik őket mert kell a levegőzés. Nem baj ha tökig érő sár van vagy nincsen betűrve a dereka. De levegőzik.

Szóval itt is vannak fura dolgok.

Odakinnt most milyen az idő?

szió

1666. martamay
2011. febr. 5. 09:00

Ertem mar. Hala Istennek nalunk nem volt ilyen nagyon beteg senki. Illetve itt Angliaban meg nem is jellemzo a jarvany. Vagyis nem hallottam rola, nem tapasztaltuk. Persze, voltak betegek a gyerekek, sot most is beteg a fiam, de en ezt masra vezetem vissza. Itt felelotlenek az emberek. Pl. 1 fokban kint tesiztetik a gyerekeket. Az en gyerekeim ehhez nincsennek hozzaszokva, ok nem olyan 'hidegveruek'. Igy rendszerint taknyosan es hoemelkedessel jonnek haza aznap a sulibol. Mar szamtalanszor megtiltottuk, hogy kint tesiztessek a mieinket, de 1-2 het utan csak kiviszik oket. Aztan amikor kicsit gyengebb a szervezete emiatt, akkor konnyebben osszeszednek mindent. Pl. a kotohartya gyuszit is tesom lanyatol, aki meg a bolcsibol hozta azt..

Amugy az en legjobb baratnom a hazi orvosom, termeszetesen mindig kikerem a velemenyet, de o meg nem igazan szokta javasolni! En is kismama vagyok,d e nem fogom beoltatni magam sem az influenza ellenivel, sem a H1N1-gyel. Ez nekem olyan fura, hogy gyogyszert nem lehet bevenni, mert art a babanak, dea legyengitett virusokat nyugodtan adassuk be magunknak??

NEm akarom a falra festeni az ordogot, tavol alljon tolem, de a 2011 aug-ra babat varok kozt az egyik csajszi emiatt vetelt el..

Persze mindig vannak extrem esetek, ki ezt tartja konak, ki azt!!

A karanten az egyertelmu korhazban, de otthon? Nekem az a fura, ha csak azert nem megy valaki sehova, hogy elkerulje a bacikat.. Erre mondtam, amin at kell esni, ugyis atesik..

1665. d0b7178f40 (válaszként erre: 1662. - Martamay)
2011. febr. 5. 08:34

Szia

én csak azért oltattam be magamat, mert babám lesz. Éshát ilyenkor ugye az ember nem szedhet minden gyógyszert. És ha elkapna rendesen a gépszíj akkor meg a doki lehet még be is fektetne. Meg ki tudja , hogya gyógyszer amit esetleg felirnénak, antibiotikumra gondolok, mit okozna a babának.

szóval ebből az elgondolásból tettem olyat, hogy mindenki le lesz oltva lett. Mert apa meg én mer megkaptuk. De a gyereknek csak mopstanra sikerült meghozatni, ert hiáyn. Még tatbányán és szekszárdon is mozgósítottam az ismerősöket. DE semmi.

a karantém a kórházakban szerintem egyértelmű. Nem kell az újszülötteknek bevinni semmit. Ők még nincsenek felkészülve erre a borzalmas csúnya világra. pl.: a sógornőm is szült előző évben. És ott simén ki-be lehetett mászkálni a kórházba mindenkinek. mármint a frissen szült kismamához is be lehetett menni. Én ezt nem tartom rendjén valónak. De ez egyéne válogatja.

1664. b-zs (válaszként erre: 1662. - Martamay)
2011. febr. 5. 08:15

Én maximálisan bízok a gyermekorvosunkban, ha ő azt mondja, hogy oltassunk, akkor oltatunk. Ha azt mondja, hogy influenza szezon alatt ne fogadjunk látogatókat, akkor nem fogadunk. Ő több esetet látott, mint én, többet tapasztalt. A férjem igencsak elvágta magát, mikor influenzás lett, abban az évben szívproblémái is lettek, amit az influenzára, illetve az erős antibiotikumra vezettek vissza. Szóval nem vicc, az tény. Lehet, hogy túl aggódjuk a dolgokat, de én ilyen vagyok. Nálatok már nagyobbak a gyerekek, de mi amíg ilyen picik, pár évesek, addig én az orvosunkban bízok.

A kiscipő tényleg kemény, 25 dkg (a kettő), a gyerek pedig 6 kg.. szóval nem tudom, mert mielőtt megkapta, már hasról néha hátra fordult, azóta ezt nem produkálta, de igyekszem többször levenni, de nem tudom, hogy ezzel jót teszek-e, majd egy hónap múlva kontroll.

1663. b-zs (válaszként erre: 1660. - Bonti74)
2011. febr. 5. 08:09
Ez kölcsönös!:)
1662. martamay
2011. febr. 4. 22:37

b-zs. Az nagyon durva, amit irtal a kisciporol, vagy mi is az! Nem gonoltam, hogy ilyen kemeny lesz neki, sin fele. Akkor az javaban formalja am a labat a kicsinek!

Remelem meghozza a vart eredmenyt a szenvedese!

Azon is csodalkozom amit irtok csajok, ez a nagy ovintezkedes az influenzatol, meg karanten, stb.. Lehet en vagyok naiv, de nekem ilyen eszembe sem jutna!

Sot, en most sem oltatom be magam, eddig sem tettem! Ti miert feltek ennyire tole? Vagy en nem tudok valamirol?

Persze, nem jo a betegseg, az teny.. de amin at kell esni, azon ugyis atesik gyerek/felnott egyarant.

A mi csaladunkban nem nagyon oltogatja magat senki. Ja, de anyosom..

1661. d0b7178f40 (válaszként erre: 1644. - B-zs)
2011. febr. 4. 19:30
gyermekvállalóknak(apa anya ingyen van)mi is ingyen kaptuk a páromal. Csak a gyerkőcét kellett füzetni.
1660. Bonti74 (válaszként erre: 1659. - B-zs)
2011. febr. 4. 18:22

Úgy szeretlek, de tényleg!!!:)

Mindig megnyugtat ahogyan írsz.

Köszönöm!

MOst rohanok, mert a középső lányom beleragasztotta a hajába rágóját. A változatosság kedvéért.

1659. b-zs (válaszként erre: 1658. - Bonti74)
2011. febr. 4. 14:24

Bonti! Tavaly mi ugyan ezen mentünk keresztül! Zsombor is tavaszi gyerek, így őt tavaly nem lehetett oltatni, csak az egy éven felülieket. Mi még a nagyszülőket is beoltattuk, volt is belőle családi balhé, anyuék szó nélkül, anyós meg szokás szerint megduzzant, de végül is leoltatta magát mindenki, kivéve a bátyám, ő viszont, míg el nem múlt a járvány nem jöhetett hozzánk. Se boltba, se bevásárolni, sehová nem mentünk, én annyira para voltam. Aztán szép lassan elmúlt a járvány és megúsztuk. Idén hasonló a szitu, mert Barnus még pici, nem oltható. Aki nálunk a betegséget hazahozhatja, az a férjem, de ő oltva van. Idén a nagyszülőkön már nem erőszakoskodunk, ha akarják oltatják magukat, ha nem, nem. Egy biztos, Cloviasept (gyógyszertári)fertőtlenítős kézmosónk van, és ha valaki csak egyet is tüsszent, vagy nem jó a közérzete, be se jöhet hozzánk, meg egyébként is karantén van influenza miatt. Ez van..

Már volt szerencsénk influenzához, 2 éve a férjem hozta haza.. hirtelen magas láz és végtagfájdalom. Szóval nem tüsszentéssel kezdődik. A lányom azért kapta el, mert beleivott a férjem poharába.. ő akkor már majdnem két éves volt, gennyes mandulagyulladása lett, sokat fogyott pár nap alatt, de kapott antibiotikumot és hamar meggyógyult. Én meg várandós voltam, szülés előtt 36. hét.. De egy torokfájással megúsztam. Előtte kérdeztük a háziorvost, hogy oltassuk-e magunkat, akkoriban az volt a válasz, hogy eszünkbe se jusson. Most meg mindegyik azt mondja, hogy igen. Szóval nem értem, miért van ez a nagy pálfordulat.

1658. Bonti74 (válaszként erre: 1657. - B-zs)
2011. febr. 4. 09:27

Akkor biztos úgy is lesz!:)

Mármint hogy jön a tavasz.

Viszont ma reggel azt mondta az egyik doki a tv-ben, hogy még 8 hét az influenza...

úgyhogy most megint feladták a leckét, hogy most oltassam a kicsit vagy ne???!!!

Elegem van. Nem elég hogy tavaly a terhességem miatt aggódtam, mert paráztattak ezzel a hinivel most meg a B-vel stresszelik az anyukákat.

1657. b-zs
2011. febr. 4. 07:39
Csajok! Menthetetlenül közeledik a tavasz, nagy, tartós hidegre már ne számítsunk, ugyanis a mi kis időjósunk, a perzsa macskánk (az elsőszülöttünk) elkezdte váltani az igencsak vastag téli bundáját!:)
1656. b-zs (válaszként erre: 1654. - Bonti74)
2011. febr. 3. 15:36

Nekünk szerencsére elég határozott a gyerekorvosunk.

Az biztos, hogy rengeteg oltást kapnak ezek a gyerekek, és ha a legkisebbet így is lehet védeni, hogy csak a nagyok kapnak oltást, akkor ne oltasd be a picurkát. Pár hétre "karanténba" vonultok, tavaly mi is így voltunk, csak azok jöhettek látogatóba, akik be voltak oltva, volt is belőle családi balhé, sőt van aki úgy megharagudott, hogy azóta nem is beszéltünk.

1655. b-zs (válaszként erre: 1653. - Bonti74)
2011. febr. 3. 15:28
Még jó, hogy Te képben vagy ezekkel a dolgokkal, mert zsebre megy a játék..A pályázatot is valahogy így írhatja..majd egyszer jön egy ellenőrzés, és akkor derülnek ki a turpisságok.
1654. Bonti74 (válaszként erre: 1652. - B-zs)
2011. febr. 3. 14:58

Nálunk a gyerekorvos nem igazán foglal egyértelműen állást. Ha kérdezem, hogy beadjuk-e arra is igent mond meg ha mondom, hogy nem akarom kétszer szúratni, meg már benne vagyunk az influenzába meg tudom-e máshogy is védeni arra is igent mond. Szóval döntsem el én... Én meg úgy döntöttem hogy kibekkelem vele a négyfal között. Remélem jól döntöttem és nem kapja el! Nagyon féltem őt, de az oltástól is.

Egyébként bízom az oltóanyagokban, ezért is oltattam be a két másik gyerekem, de annyi ellenvélemény is van... szóval nem zörög a haraszt... Megpróbálok a középúton lavírozni, mint minden másban is...

1653. Bonti74 (válaszként erre: 1652. - B-zs)
2011. febr. 3. 14:53

ja. Tudom én azt...

Mondta a férjem, hogy állandóan pályáznak, hogy minnél kevesebb adót kelljen befizetniük. Ja mondom a dolgozókét meg elcseszik... ez az egyik másrészt meg nehezen tudom elképzelni hogyan tud egy pályázatot az megírni, aki egy egyszerű törvényt nem tud értelmezni. Szívesen felhívnám és leosztanám, de csak a férjemnek ártanék vele...

1652. b-zs (válaszként erre: 1649. - Bonti74)
2011. febr. 3. 14:48

Csak akkor, ha a gyerekorvos javasolja!

Ja, vannak csókosok, meg ugye a könyvelők sokmindent tudnak, őket nehéz kitenni..

1651. b-zs
2011. febr. 3. 14:46

martin3! Martamay!

Köszi szépen a támogatást! Kedd óta rajtunk a kiscipő, Bebax cipőt kapott mindkét lábára, én inkább azt mondom, hogy ez egy sín, a lábára kell csatolni és nem tudja mozgatni.Ekkora gyereknek ez kegyetlen dolog. napjában többször leveszem, átmasszírozom, hagyom, hogy kicsit rúgkapáljon nélküle. Nagyon nem könnyű, mert korlátozza a mozgásban, nem tud rugdalódzni és baromi nehéz. Amióta rajta van nem sikítozik, nem gügyörészik annyit, éjjel nem alszik. Hajnali 4-kor leveszem a lábáról, hasra teszem, no akkor tud csak aludni. Remélem pár nap és megszokja, hozzá erősödik. 3-4 hónapig kell használni, mert a kis lábacskái befelé fordulnak. Azt mondta a doktornő, ez inkább esztétikai probléma, ettől akár élsportoló, sőt futóbajnok is lehet, de most ezt míg nem jár, nem áll fel kezelni kell. Szóval nem egyszerű, de remélem segít és szépek lesznek a kis lábacskái.

1650. Bonti74 (válaszként erre: 1648. - B-zs)
2011. febr. 3. 14:42

Jó hogy így elírkálunk egymás mellett de nem baj értjük mi egymást így is...:)

Szóval valamennyire védettek lesznek egy idő után, azt hiszem 2 hét, ennyit mondott a dokinőnk, de az emlékeztető oltás nem véletlenül van. Szóval tökéletesen védettek szerintem csak az ismétlő után. De jobb mintha el sem kezdték volna az tuti... Nálunk a nagyok FluvalAB-t kaptak és abból csak egy kellett.

1649. Bonti74 (válaszként erre: 1647. - B-zs)
2011. febr. 3. 14:40

Nem semmi, mik vannak!!! Egyszerűen felháborító, a ami világban, ahol még azt is kirugják, aki tökéletesen végzi a munkáját...

Akkor én ne szóljak semmit mi?!

A másik témához:

Az anyatejjel is átmegy valamennyi védelem az oltásból állítólag, ezt még tavaly olvastam, úgyhogy a kicsik remélem mi általunk is kapnak valamennyi védettséget oltás nélkül is.

Te beoltatnád a legkisebbedet, ha már elmúlt volna 6 hónapos???

1648. b-zs (válaszként erre: 1645. - Bonti74)
2011. febr. 3. 14:39
A gyerekek egy hónap múlva ismétlőt kapnak. Ettől függetlenül ők már most is védettek, vagy csak egy hónap múlva, amikor megkapják a másodikat lesznek védettek?
1647. b-zs (válaszként erre: 1643. - Bonti74)
2011. febr. 3. 14:37
Megértelek, sajnos van ilyen. Mi 160.000 (!!!!!) Ft-ot csengettünk ki december végén az APEH-nak, mert a bérszámfejtő, vagy a könyvelő, ki tudja már nem vezetett nyilvántartást a kiküldetésekről és volt a férjem cégénél APEH ellenőrzés, és ez így mivel nincs nyilvántartás jövedelemnek minősül, ami után 160.000 adót és vagy 50.000 Ft járulékot kellett befizetni!! A férjem viszont a saját kocsiját hazsználta céges ügyben, de persze nem kárpótolnak, ez elment a lecsóba. A férjem önadózó, és volt revízión, hiába bizonygatta, hogy ő ugyan vezetett nyilvántartást, senkit sem érdekel. Az APEH cécóról regényt tudnék írni, ők mint hivatal és hatalom... szóval mindegy. Ti legalább visszakaphatjátok, mi nem. Sőt a cég sem fizeti ki. Azt mondta a nagyfőnök, hogy álljanak össze az érintettek és vigyék polgári peres útra.. Az APEh ellen, jó vicc?! A kolléganőt lehetne beperelni, mert nem jól végezte a munkáját, illetve a céget, de ezt ki meri megtenni??
1646. Bonti74
2011. febr. 3. 14:37
Ja és nálunk 8e ft volt összesen.
1645. Bonti74 (válaszként erre: 1644. - B-zs)
2011. febr. 3. 14:35

A férjem kedden én meg tegnap kaptam meg. De Lucának mégsem adatom be, mert már javában tombol az influenza és mire kialakul a védettség már szerintem vége lesz, legalább is nagyon remélem.

Elvileg 6 hetet jósoltak abból már 2 hét lement.

Na meg nagyon remélem, hogy mivel mi be vagyunk oltva így nem hozhatjuk neki haza...

A gyerekorvosunk nem ragaszkodott annyira hozzá hogy Luca is megkapja, annyit mondott hogyha mindenki megkapja a családból akkor ő védett lesz és ne vigyük sehova. Mondtam neki amúgy sem nagyon viszem sehova... Most hétvégére ismét mondja a meleget, szóval megint elkezd szaporodni a vírus...

❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook