Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? (beszélgetés)
de szuper! mi meg nem tudjuk, mert itt csak az egesz terhesseg alatt 2 UH van. 12 es 20 hetesen. Ugye 12 hetesen nem tudjak meg, a 20 hetesre meg 3 het mulva megyunk. Remelem akkor megtudjuk!
Mivel nalunk is 1 fiu es 1 lany van, lenyegeben mindegy, de en kislanyt szeretnek, ha valasztani lehetne.. :D
Izgis a helyzet..
Szia!
Mi kislányt várunk!
És ti?
ugyan az en bejegyzesemre jott ez a valaszod, de en is pont azt irtam, hogy jonak tartom a kulon alvast!
Csak nalunk nem lesz megoldhato helyhiany miatt...
AMugy en is most varom a 3. babot, csak en augusztusban fogok szulni.
Neked fiu/lany lesz most?
Sziasztok!
Én is betolakodom egy kicsit közétek, s majd jöhetnek az ostorcsattogtatások...
Mi ugye még csak most várjuk a harmadik babánkat, április második felére.
A "legnagyobb" júniusban lesz három éves, a kislányom pedig a nyáron kettő. És szentségtörés: mindkettő külön-külön szobában alszik. Ez miért durva?
Annyira szeretném tudni!
A kisfiam az első naptól külön szobában aludt éjszaka, babafigyelővel, légzésfigyelővel persze. Ő 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát, függetlenül fogtól-betegségtől.
Egyedül alszik el, sőt ha ott vagyok mellette a szobájában, úgy nem is tud elaludni, csak bújunk, beszélgetünk, majd ha kijövök, szépen elalszik.
A kislányom néha még felkel éjszaka, de nem jellemző. Őt altatni kell még.
És mielőtt még... abszolút a kötődő nevelés híve vagyok, mindketten másfél éves korukig szopiztak, mindkettőt sokat hordoztam, a kisfiam nappal egy ideig csak rajtam aludt :)
DE, én igénylem, hogy este legyen egy kis idő, amikor csak kettesben vagyunk, és ezek a percek rólunk szólnak. Jajj.
Sziasztok!
Igen, mar reg irtunk ide, de ugy latom, most az alvas tema ujra eletet hozott a forumra! Ez tok jo! :)
Nalunk a fiam (1. gyerek) kozottunk aludt 2,5 eves koraig. O ezt igenyelte es nekem is kenyelmes volt, mert 1 eves koraig szoptattam ejszaka is. Aztan a lanyommal is igy terveztem, ahogy megszuletett (azert volt a fiam 2,5 evesig velunk, mert utana szuletett meg a lanyunk). Viszont o nem szeretett koztunk lenni. Dobalta magat, ficankolt, nem aludt jol. Igy o a mi szobankban, kozvetlenul az agyunk mellett aludt a kiasagyaban.
En nem tartom rossz otletnek a kulon szobaban valo altatast, de nem fogjuk tudni megvalositani, mert a fiam es a lanyom (11 es 9 evesek) ugye mar kulon szobaban vannak + nekunk 1 szoba, + nappali.. Szoval nincs annyi szoba, azert meg nem fogunk a nappaliba koltozni, hogy a picinek kulon legyen. Idovel lehet, de az meg a jovo zeneje.
Viszont most, ha egy szobaban is leszunk, nem szeretnem majd koztunk altatni. Persze nem tudhatom mi lesz..
Egyebkent, ahogy irtatok, ez annyira egyenfuggo!
Ja, de a nagylanyom mostmar szeret velunk/velem aludni, sot meg a fiam is. Mivel mar nagy cangak (1,5 meteresek), ezert kb. havonta egyszer Apa az o agyukban alszik, ok meg velem (marmint hol egyik, hol masik)
Olyankor keso ejszakaig dumalunk, rohogunk es egymas kezet fogva alszunk el. Olyan jo!!!
A lányom 2 éves koráig közöttünk aludt. Amikor a középső megszületett, kapott kiságyat a nagylány, és onnantól kezdve ott alszik, de éjszaka rendszerint átjön hozzánk. Zsombor már nem aludt közöttünk, de egy szobában voltunk 4-en Zsombor 1,5 éves koráig (nemnormálisnak néztek páran az utcában), majd a mi szobánk lett a gyerekszoba, és mi átköltöztünk a gyerekszobába, mert az kisebb, a 3 gyerkőcnek meg kell a nagyobb szoba:)
Most a Barnus alszik a mi szobánkban, éjjel őt is közénk veszem, mert nincs energiám már visszatenni a kiságyba a harmadszori felkelésnél..
Egyébként már régen megállapítottam, hogy a gyerekek éjszakai felkelésének száma egyenes arányban van a férjem horkolásával:DD Amióta különköltöztünk jobban alszanak a nagyobbak.Most a kicsi kel többször:)
Itt az utcában dívik, hogy a gyereket már 3 hónaposan külön szobába teszik, sőt az egyik családnál két gyerek van és külön szobája van mind a kettőnek. Szerintem ez azért durva.
Másik sztori:A férjem egyik kollégájának egy gyereke van, egy 12 éves lány, és még mindig a szülők között alszik éjjel:) Be is íratták zeneiskolába, minden héten kétszer, délutánonként különórára jár, hogy a szülők kibontakozhassanak:DD Azért ez is durva..
Csupán éljük a nagycsaládosok unalmasnak éppen nem mondható, megszokott, hétköznapi életét!:)
Most voltunk dokinál, a betegséghullám minket is elér, tegnap a férjem 3.000-t, ma a gyerekeknek 6.000-t hagytunk a gyógyszertárba. Mivel antibiotikuomt nem kaptunk, -mert még nem lázasak, mondta a doki, hogy szombaton is rendel, ha belázasodnánk-, legalább mégegyszer ennyire számítok..
na nekem sem volt mindíg ilyen a kapcsolatom vele. Amióta elköltöztem otthonról azóta a távolság jót tett nekünk. Van olyan, hogy fél órákat beszélünk telefonon.
nem tudom, hogy majdan a 2 fiammal milyen lesz a kapcsolatom. Remélem jó. nem kérem, hogy minden apró kis szösszenetet osszanak majd meg velem. DE szeretném, ha bizalommal fordulnának hozzám.
Ez tök jó!:)
Sajnos én anyuval nem vagyok ennyire "közeli" viszonyban... Szeretem, néha nagyon jókat tudunk beszélni, de nem szoktam hozzá bújni. Sok mindent nem mondok el neki, mert ha mégis valahogy sosem azt a reakciót kapom, amire szükségem lenne. A tesóm annál inkább, vele más a viszonya. Mindegy ez is hosszú, minden esetre azt hozza ki belőlem, hogy én ne ilyen legyek, hanem mindhárom lányommal nagyon jó viszonyom legyen. Szándékosan nem egyformát írtam, mert azt nem lehet, belőlük kifolyólag sem, mert ők is mások, mások az igényeik.
De közeli, meghitt, bizalmas kapcsolatot akarok velük kialakítani.
nem mondom, hogy gond. de nálunk az ágy méretébőll és a gyerek forgási készségéből adódóan nem megy. De elmondanám, hogy amikora Dudyval voltam terhes, és már azért nem gyerek méret, 28 évesen én is mondtam az anyunak, hogy csak 2 percre de had üljek az ölébe.
szóval ez van........
Az megint más, hogy az ágya karnyújtásnyira van, meg az is, hogy teljesen külön szobában.
Én nem tudnék úgy aludni nyugodtan, hogy nem hallom a kis szuszogását...
Egyébként nálunk is ott van az ágya a hálóban és betettem egy párszor, de 5 perc után felébredt és altathattam ismét, aztán meguntam. Rá kellett jönnöm, hogy a harmadiknál sem lesz ez másképp. Nekünk tényleg nagy az ágyunk, mondjuk ez nem azt jelenti, hogy évekig így megy majd.
Nem tudom, de ezek az ösztönös dolgaim még mind visszaigazolódtak a gyermekeim viselkedésében. Az első gyereknél nekem is voltak aggodalmaim, mert annyian mondták, hogy jaj mi lesz, ha nem tudod átszoktatni. Valahogy az ösztönöm mégis mást súgott. És a mindjárt 9 éves lányom még mindig hozzámbújik estenként mikor tévézünk, vagy az ágyban mikor mesélek nekik. A középsőről nem is beszélve. Sőt továbbmegyek még néha kérik is hogy hagy aludjanak velem. És néha meg is engedem. Remélem jó sokáig megkérnek még és hozzámbújnak. Valahogy a problémákat is könnyebben elmondják így.... szóval ez nagyon messze mutat. Hosszú...
náálunk a Dudy csak akkor aludt köztünk ha beteg volt. De egyébként 1,5 éves koráig abban a szobában aludt szinte karnyújtásnyira ahol mi aludtunk. most is így lesz. a kiságy 1 lépésre van tőlem. aztán majd 1-1,5 évesen átkerül a tesóhoz a gyerekszobába.
én nem tartom kényelesnek az együttalvást. De akinek nagy az ágya az biztosan kényelemsen alszik a miénk 150 cm széles. ÉS néha apával alig férünk el. Nemhogy még egy ficergő lurkó is ott legyen.
Deez nagyon egyénfüggő.
Van ismerősöm aki még a 3 éves gyerkővével együtt alszik egy 1 személyes felnőtt méretű ágyon. És nem a párjával.Nekem ez is furcsa.
de ahány hátz annyi szokás.
Hahó! Mi van veletek???
Tavaszi fáradtság?
Mi elég betegek voltunk, szerencsére a pici nem kapta el, de a két nagy nagyon benne volt.
Szeretnék követ dobni az állóvízbe a köv. történettel.
A minap fodrásznál voltam (ritkán történik velem ilyen), meséltem is a lányokról és közben a másik fodrász is mesélt az ő vendégének a 2 hónapos első gyermekéről. Valahogy szóba jött az alvás és hogy a "már" közel egy éves gyermekem még "mindig" köztünk alszik.
Meghallva ezt a másik fodrász mondta az ő vendégének, hogy náluk bizony másik szobában alszik a pici. Konstatálta is a vendége, hogy persze nehogy megszokja. A vendégenk még nincs gyermeke.
Én nem bírtam megállni és hozzátettem, tényleg csak annyit, hogy mindhárom gyermekemmel így voltam és a két nagy mégis már évek óta külön alszik. Annyira nem akartam belemerülni, hogy annak a véleményemnek is hangot adjak, hogy eshet annak a picinek, aki eddig az anya teste része volt, most meg egyedül van egy szobában...
Csajok!!!!
aki mosható pelusozik azokhoz szól a kérdés. Van köztetek olyan aki varrt is magának? vagy mindenki vette?
köszi
Amikor ellopták a babkocsinkat, vettünk egy Oscar Sport-ot. Nézegettem most a neten. Nekem ez tetszik:
Csajok! Le akarom cserélni az imádott Graco Quattro babakocsinkat. Tényleg szeretem, de a nagy kerekei miatt a pici csomagtartónkba egyszerűen egyedül képtelen vagyok betenni. . . :(
Szóval milyet vegyek helyette? Néztem most Cam Portofinot, valakinek van ilyen vagy volt?
Valami ilyesmi kellene, nem gagyi sportkocsi, hanem valami jobb és nem kicsi kerekű, de nem is túl nagy. Adjatok már tanácsokat, milyet érdemes venni sportkocsiból, ami könnyen tolható, de nem foglal nagy helyet összecsukva.
Először háromkerekűt szerettem volna, de a legtöbb típust szídják és hát nem igazán foglalnak kis helyet összecsukva.
Azt hittem ide is írtam, de látom, hogy nem.
Vannak babaruháim 0-9hóig eladóak.
Nagyon szépek, mindent pár száz forintért adok, akit érdekel írjon priviben, küldök képet is róluk.
hát mert itt nem szokás az, hogy aha 27-én jár le az időm, akkor csak 28-án fekszönk be. Az előzővel is így voltam. Vele 03.20-ra voltam kiírva és 19-én az utolsó nst-re más vinnem kellett a menetfelszerelésemet.és maradtam 3 hétig. Abból 2 a nőgyógyászaton.
Most mi lesz azt nem tudom, mert indítani nem hinném, hogy fognak. A doki most annyit mondott, hogy a méhszájtól függ minden. Mert az elsőnél is totál zárt volta a belső. Én meg majd a széket téptem szét amikor az amnioscópot nézték.pedig a legkisebb csövet vették elő.
addig meg várom a nyomkkodásokat rúgásokat. És úgy csinálok kaját, hogy csak ki kelljen melegíteni. Mert apa elvileg szabin lesz onnéttól amikor én befekszek.Azt, hogy a gyerkőc megy-e oviba azt nem tudom.
kicsit parázok.de ezen is túl kell esni. Ezt már vissza nem lehet csinállni, mondván nem így szerettem volna.
Koszi, en jol birom. Faradekonysag az van, mas egyeb nincs.
Illetve az, hogy nagyon ingerlekeny vagyok es ideges sokszor. Eeenn, aki a birka turelmerol es nyugalmarol hires..
Na, de remelem fel ev es elmulik.. :)
Dolgozok meg, de mar csak 1 hetet, ha minden igaz. Fizikai munka.. nem kimeli igazan a kismamakat..
Azt hittem már meggyógyultatok:(
Miért kellene befeküdnöd??
A fiúk miatt ne aggódj, ellesznek! Amikor engem is pár napra nélkülözniük kellett, no akkor lett apás mindegyik gyerek, és ez azóta is tart!!
hát igen. És 27-re vagyok kiírva, adokim mondta, hogy az uccsó nst-re petyerkával menjek. De akkor a fiúk egyedül maradnak egész hétvégére. És nem tudom ki hogy fogja bírni a kiképzést. Bár a gyerkőcöm nagyon hozzám van nőve egy ideje.De ki kell bírniuk. De lehet, hogy ha minden rendben van akkor kikuncsorgom, hogy hogy hétfőn kelljen bemennem ne pedig pénteken.
De addig még bármi megtörténhet.
lassan elkészítem a kórházi csomagomat, meg egy szatyorba azt amit majd apának kell hoznia szülésre. Meg a kiságy és a pelenkázó is a helyére kell, hogy kerüljön, meg a kisruháknak is neki kell állni.
Azért van mit tenni.
most éppen a nagy fiam itt áll a hátam mögött és a hajamat csinállja. Azért mert beteg még a játék megy 1000-rel.
Jobbulast Nektek!!
Mi kossz, megvagyunk. Betegek voltunk mi is, de remelhetoleg mar mindenki tul van rajta (egy kis kohoges, torokfajas meg van, de nem veszes mar)
Uristen, mar jovo honapban szulsz? :) Nem semmi! Rohan az ido!!
köszönöm kérdéedet tűrhetően. Hajnalbnan fájt a fejem, és reggel is úgy keltem. De elmúlott. A gyerkőcöm lázas volt a hétvégén ma regge csak hőemelkedése volt,, de elvttem a dokinénihez,azt mondta nem kell antibiotikum, mert csak kicsit pöttyös a torka. De ha kell akkor a felírt recit váltsam ki, és adjam neki. ezt a 38 fok felett csak akkor ha tartósan fennt van.
szóval nnyi tömören. A hasam nő mint a bolondgomba, de ez a dolga, mert jövőhónap vége ripsz ropsz itt lesz.
veled mi van? Ti jól vagytok?
jó éjt!!
en nem ismerem azt sajnos! :)
jol vagytok?
További ajánlott fórumok:
- Indigó gyerek a családban
- Kisgyerek és kutya a családban
- Egyedülálló szülők és ilyen családban felnőtt gyerekek
- Egykeség, egyedüli gyerek a családban, élmények, tapasztalatok - szakdolgozathoz!!
- A Ti gyerekorvosotok hány hónapos korig ajánlotta a HA-s táp használatát, ha nincs tejallergiás a családban?
- Tartósan beteg gyerek van a családban. Nincs ez esetben valami adókedvezmény?