Jangee fogamzásgátló tabletta (beszélgetés)
Szerintem várj!Nekem is lezajlott az első menzim és utánna 2 naponta pecsételővérzésem volt,aztán abbamaradt és most minden rendben van :)
Sziasztok
Én még csak 10 napja szedem a jangeet, de egyfolytába vérzek. Egy kicsit el is vok keseredve. Remélem nem fog sokáig tartani. Szerintetek érdemes várni még vele, hátha minden rendbe jön?
Sziasztok!
Lassan már majdnem 5 hónapja szedem a Jangee-t. Nálam az első hónap volt problémás, mert miután lement a normál menstruációm, utána egész hónapban pecsételő vérzésem volt. Elég kellemetlen volt, és meg is ijedtem, de úgy voltam vele, hogy várok még 1 hónapot. És a következő hónaptól minden úgy ment, ahogy kellett.:) Azóta semmi panaszom nincs rá, nem híztam tőle, nem lettek nagyobbak a melleim, pattanásaim sincsenek (bár nem is vagyok hajlamos rá), úgyhogy csak jókat tudok mondani a gyógyszerről. Remélem tudtam segíteni.:)
Én 3. hónapja szedem... semmi bajom nincs tőle..kikéve a mellfádalmat..az borzasztó volt :/
de kb 2 hete az sincs..
Én nálam nem okozott hízást,igaz egy hónapja szedem,talán még vékonyabbnak is érzem magam :PP
Helló! Nekem különösebb bajom nem volt vele, mint már lejjebb írtam, de most egy hónap után rögtön szünetet is tartok, mivel próbálok rájönni, hogy a fogamzásgátló gátol -e a fogyásban, vagy más oka van hogy nem tudok fogyni. Egy hete nem szedem, még nem tudom lesz -e változás, gondolom kell egy hónap mire kiderül... vagy több is?
Sziasztok!
Ahogy látom, alapvetően pozitív tapasztalataitok vannak erről a bogyóról. Sajnos én nem szolgálhatok ilyennel...
Az volt a kisebbik bajom vele, hogy a menstruációm 11 napig tartott (már ez sem egy szívderítő dolog). Ami számomra a komolyabb, és egyben lelkiekben megterhelőbb, hogy hüvelygombát kaptam tőle. 23 éves vagyok, még sosem volt ilyenem, a higiéniára mindig kínosan ügyelek, szal borzasztóan kellemetlen...Mivel előtte szedtem Jadine-t, és hosszú ideig Dienlle-t is (most erre tértem vissza, mert mondanom sem kell, hogy leváltottam a Jangee-t), feltételezem, hogy a Jangee tette tönkre odalenn a dolgokat. Azt javaslom, hogy aki hajlamos a gombára messze kerülje ezt a tabit!
Ó, és még egy: nekem a pattik is visszajöttek tőle :-(
én most kezdtem a 3.levéllel és a pattanások csak előjönnek...:@ el fog ez múlni??? már nagyon zavar, nem tudok semmit tenni ellene. a 7napos szünetben rendbe jön az arcom, aztán újra kezdődik minden...
5800, ha jól emlékszem. Pattanásom nincs tőle, mellette fogyózok és megy minden a szokott rendben. De gondolom ez egyénfüggő.
Köszi. Mennyibe került 3 havi adag? Én attól félek,hogy kijönnek rajtam pattanások...stb. :S
Esetleg hízás...
Szia!
Én is arról tértem át, most szedem a harmadik levéllel. Nekem egyikkel se volt bajom, csak anyagilag járok jobban. Mellékhatása ennek se volt, minden rendben.
Ma írta fel a nőgyógyász. ELőtte jasminelle volt,de fájt tőle a lábam. A JAngee-ról vannak tapasztalatok?
én a barátommal az ötödik szem bogyó után voltunk együtt megszakítás nélkül,és tegnap hagytam abba a szedést most várom h jöjjön a mikulás :P
Beszedtem egy levél tabit, a tapasztalataim: Az utolsó szem bevétele után 4. napra jött meg a mensim, tartott kb 3 napig, de nem igazán volt jelentős mennyiségű. Hasam nem fájt, a bőrömnek semmi baja, szóval az étvágyamon kívűl más problémám nem volt vele. Az étvágyam lehet enélkül is meglesz, de tény hogy amióta fogigátlón élek :) (Júliusban kezdtem a volinával) azóta diéta és torna mellett nem tudok fogyni, sőt... sajnos mindig kicsit többet mutat a mérleg. Most 1 hónap próba időszak, hormonmentes bogyóval, aztán kiderül... vagy nem :)))
Én is így jártam :) Tegnap késő délután mentem kiváltani és közölték hogy nincs, csak rendelésre tudnak hozni. Mondtam hogy Isten is velem van, mert annyira nem akarom szedni ezt a bogyót, de valahogy mégis muszájnak éreztem. Kb. 500 méterre van másik gyógyszertár, na meg még vagy 4-5 a környéken, tehát valószinüleg be tudtam volna szerezni, de úgy döntöttem akkor én most nem szedem egy hónapig biztosan. Én most a hormonmentes egyik fajtáját fogom használni egy hónapig, aztán meglátjuk. Tegnap kellett volna bevennem az első szemet, ami ugye nem jött össze. Ma meg jön a szerelmem :) én nem merek kockáztatni, pedig szerintem még nem lehet "baj" de inkább elhasználok egyet a hüvelytabiból.
Sziasztok!
Ma van a 7 napos tabi szünetem utáni 8 nap, de nem tudom bevenni a tabit mert nem tudtam kiváltani nem volt :S Így majd csak hnap tudom bevenni, de nem tudom h hnap vegyek e be kettöt vagy csak egyet a megszokott idöben, barátnöm azt mondta ö is volt már így és ö nem kettöt vett be hanem csak egyet, annyi hogy egy nappal tolódott a menszesze. Ja és 12 óra eltelte után tudom csak bevenni,ezt fontos volt megjegyeznem.És ha beveszem a tabit utánna védekezni kell ujabb 7 napig vagy mi?
Meg azt írja a papír ha elfelejtem bevenni a levél első tabiját akk fennál az esélye hogy terhes vagyok ha elötte való héten volt szexuális kapcsolatom, ezt nem értem, a 7 napos szünet alatt alapból védett vagyok.
De akkor a tablettát hogy szedjem ujra és védekezzek e? Ez a lényeg :)
Nekem tegnap volt az első levél utolsó szem tablettája. Eddig semmi, majd írom a tapasztalataimat. A bőrömön én nem tapasztaltam változást, inkább az étvágy ami nálam dominál, de így is sokkal kevesebbet eszem mint a volina szedése alatt. Ez már jó jel :)
Beszedtem az első levelet. A következők a tapasztalataim: A vérzésem a levél beszedése utáni 4. napon jött meg, időben. Nem volt köztes vérzésem, sem hasonlók. Ez alatt a 3 hét alatt több pattanás kijött rajtam, de nem tudom, hogy a bogyó miatt-e, vagy mert amúgy is problémás az arcom. Folyamatos evési kényszerem volt (most fogyózok, ezért nem:D), de ezt szintén nem tudom biztosra mondani, hogy a gyógyszertől-e. A második levél után kiderül.
egyik barátnőm ennek a gyógyszernek használata után 2héttel már nemvédekezett..de igazából akkormár hat,nem?nekemis most lesz 1 hónapja,hogy szedem..
A mellékelt tájékoztatóban minden le van írva.... ha most szeded majd életed első bogyóit, ha másikról váltasz, stb. minden ott van. Hinned kell a tájékoztatónak :)
Én még nem jártam így, de könnyen lehet hogy ez csak egyszeri alkalom. Minden új dolog bezavarhatja a hormonháztartást. Várd meg a második hónapot szerintem és ha akkor is így lesz, akkor kérj tanácsot dokitól.
Az jó :) Én is örülnék ha nem lenne étvágyam, de sajnos azzal egyedül kell megküzdenem :)
köszönöm a tanácsot:) jah és valamilyenszinte étvágytalanságom is támad tőle..de ezt nembánom:)
nem tudja am vki hogyha antibuotikumot szedünk meddig kell védekezni?az abbahagyásától kezdve 1 hétig?
Sziasztok!!!
Én ma szedem be az első doboz utolsó bogyólyát,és megjött a mensim.Ez normális?
Ha valki tapasztalt ilyet az irja már meg.köszi
Sziasztok
Én még nem kezdtem el szendni a bogyit, de az lenne a kérdésem hogy mennyi idő után nyújt védelmet.
előre is köszi
vaaagy ha jófej a háziorvosod ott is bepróbálkozhatsz, majd viszed dobozt midnen h mennél de sajnos most nem tudsz hogy nehogy azt gondolja h még nem szedted v ilyesmi, mén ezzel msot fogok bepróbálkozni emrt pénteken dolgoznom kell és akkora van időpontom is :/ és itt is elég sokat kell várni...
köszi:) megkérdezem majd én is.
További ajánlott fórumok: