Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ismerős vagy rokon, aki a devizahitel miatt utcára került fórum

Ismerős vagy rokon, aki a devizahitel miatt utcára került (beszélgetés)

74. 8cc24eb355 (válaszként erre: 72. - Unom)
2017. júl. 14. 14:14
Nekem is devizahitelem van,de a kutya nem fizetett helyettem semmit...
73. Channa* (válaszként erre: 69. - Zsanci79)
2017. júl. 14. 14:14
Ha ki van fizetve, akkor miért van végrehajtónál?
72. unom (válaszként erre: 71. - Channa*)
2017. júl. 14. 14:13
Ha a bank nem hibázott volna, biztos, hogy nem fizeti ki az adós hitelét jófejségből. Ezt szerintem senki nem hiszi el.
71. Channa* (válaszként erre: 65. - Mezei Virág)
2017. júl. 14. 14:11

Nem lettek átverve. Az árfolyam változásról tájékoztatva lettek, alá is írták. Arról nem a bank tehet, hogy nem olvasta el....

Úgy vélem, hogy elég tisztességesen meg lett oldva, hiszen sokak helyett kifizette a bank az elmaradást, illetve egész kedvező részletük lett. Az, hogy te nemkaptál eleget, mert a te hiteled fel lett mondva, nem tehet senki.

És mint írtam: a ft hitelesek is nyafizhatnának, hátha ők is kapnak valamit....

Egyébként nem lenne szabad éveken át várni, hogy történjen valami, mert az összeg minden nappal növekszik.....

70. Mezei Virág (válaszként erre: 66. - Channa*)
2017. júl. 14. 14:11
Persze, de amikor már többet kell fizetni, akkor emelkedik. Akkor is, ha "csak" újra számolják.
69. zsanci79 (válaszként erre: 60. - Channa*)
2017. júl. 14. 14:05

Na mondtam en hogy te jobban tudsz mindent.

Es de, 18 millio. Ami ki is van fizetve.

Birom, mikor meghazudtoljak az embert, csak mert ugy gondoljak mindenkinel jobban ismerik masok (sajat) eletet.

68. epervirág (válaszként erre: 62. - Gribedli***)
2017. júl. 14. 13:59
Talán mert valakinek nincs más lehetösège.pl:apuci anyuci nem tól lakást a gyereke feneke alá.vagy nincs annyi fizetèse,hogy összegyüjtsön milliokat.te mindig olyan optimista vagy,de egyet tanúlj meg az èletbe egy dolog biztos a halál.
67. PöttyösPanka (válaszként erre: 64. - Unom)
2017. júl. 14. 13:58
Pont ez az. Ha az ember "nem kötelezi el magát" 20 évre egy hitellel, akkor elkötelezi magát egy életre albérlet fizetésre?
66. Channa* (válaszként erre: 57. - Mezei Virág)
Nem emelkedik. Újra lettek számolva, meg lett állapítva az új törlesztő részlet, és ezt kell fizetni, a futamidő végéig.
65. Mezei Virág (válaszként erre: 63. - Channa*)

Nem kell kifizetni helyettük, de átverni sem kellett volna őket. :(

Máshol tisztességesen meg tudták oldani...

64. unom (válaszként erre: 62. - Gribedli***)
2017. júl. 14. 13:56

Ha albérletet fizet, akkor ugyanúgy történhet baj, de ott még esélye sincs, hogy valaha saját lakása legyen.

Az albérleti díjak nagyon elszálltak mostanában.

63. Channa* (válaszként erre: 50. - Mezei Virág)
2017. júl. 14. 13:55
Még jó, hogy nem lett kifizetve helyettük a teljes hitelük, mert különben a jól fizetők joggal követelhetnék, hogy az ő hitelüket is fizesse ki az állam.
62. gribedli*** (válaszként erre: 48. - Epervirág)
2017. júl. 14. 13:55
Hát épp ez az,ha nem tudod, hogy mi lesz 20 év múlva, akkor miért kötelezed el magad 20 évre, hogy nincs kiszállás? Én ezt nem tenném, ennyi. Aztán persze mindenki azt csinál, amit akar.
61. Mezei Virág (válaszként erre: 59. - Epervirág)
2017. júl. 14. 13:51
60. Channa* (válaszként erre: 43. - Zsanci79)
2017. júl. 14. 13:51

Ha végrehajtónál áll, akkor ne csodálkozzunk a 29 millión....

Évekig nem volt fizetve sem a tőke, sem a kamat, azaz ezek szaporodtak, ezekkel együtt a késedekmikamat is, és még ráadás a végrehajtói díj, ami rengeteg....

Na ezért nem csak 18 millió a visszafizetendő osszeg.....

59. epervirág (válaszként erre: 57. - Mezei Virág)
2017. júl. 14. 13:48
Hát akkor náluk valami gáz lehet.mert miota nekünk átváltották sokkal kevesebet fizetünk.söt mióta átválltoták minden hónapba egyre kevesebet kell fizetni mondjuk 100-200 forinttal.
58. PöttyösPanka (válaszként erre: 52. - Gribedli***)
2017. júl. 14. 13:47
Úgy értem, hogy lehet, hogy nem tudom fizetni, hogy ha történik valami nagy katasztrófa. Világháború, földönkívüli támadás, a férjem meghal közben én agyvérzést kapok, ilyesmi. De ha "csak" az történik, hogy mondjuk a férjem keresőképtelen lesz, az én keresetem meg felére csökken, akkor még éppen tudnánk törleszteni úgy, hogy kenyérre is futná. Tehát ha reálisan nézed nem fifty-fifty.
57. Mezei Virág (válaszként erre: 53. - Epervirág)
2017. júl. 14. 13:45

Egy darabig ők is kevesebbet fizettek, de most többet,mert megemelkedett a törlesztőrészlet és sok éven át. :(

Nem értek ehhez, nekem nincs hitelem.

56. Channa* (válaszként erre: 33. - Zsanci79)
2017. júl. 14. 13:44

Na igen, a kamat, amiről szeretnek az ügyfelek megfeledkezni....

Senki nem ad ingyen pénzt. Ha valaki hitelt vesz fel, akkor az tudja, hogy van kamat, kezelési költség, késedelmikamat, stb....

Már sokszor leírtam itt és már sokan unják....én nem keresek rosszul, de sosem mernék felvenni 12 milliót. Mert mi van ha beteg leszek? Kirúgnak? Elpatkolok? Na jó, ez esetben már nem az én problémám...

Igen, egy teljesen átlagos kondíciójú hitel esetében, ha 25 évre vette fel, akkor kb, 19 millót kell visszafizetni, 300x65000. De ez esetben az ügyfél esedékesség szerint fizet.

28 milliót akkor fizet vissza ha késik, felmonják a hitelét, stb.

És persze a futamidő ha hosszabb, akkor többet fizet vissza az ügyfél, hiszen további évekre is kamatot és költséget kell fizetni.

55. zsanci79 (válaszként erre: 49. - 1c2bf7d42c)
2017. júl. 14. 13:42

Pl. a 8. kerületi Palotanegyedi lakás nem egyenlő a Magdolna negyed vagy a Diószegi úti lakással semmiben. Egyértelmű hogy különbség van kerületen belül is. Nincs ezzel semmi baj. Nem mindegy melyik oldalra költözöl, ez az árban is látszik.

Én azonos paraméterekkel gondoltam az összehasonlítást, ahol azonos paraméterekkel (maradjunk a példánál, Palotanegyedben) árulnak egy garzont és egy 3 szobást.

54. unom
2017. júl. 14. 13:40

Nem kell mindenkit megmenteni. Engem a Questor károsultak ügye háborított fel.

Nagy nyereséget vártak, ezért befektettek, majd amikor nem jött össze, kárpótlást követeltek. Milyen alapon? Ha bejön, akkor a nyereségüket is beletették volna a közösbe?

Kockáztattak, vesztettek. Szomorú, de az ő döntésük volt.

53. epervirág (válaszként erre: 50. - Mezei Virág)
2017. júl. 14. 13:38
Nem èrtelek.nekünk is devizánk volt ès mióta forintra válltoták jóval kevesebet fizetünk azóta.majdnem 30 ezer a havi külömbsèg
52. gribedli*** (válaszként erre: 38. - PöttyösPanka)
2017. júl. 14. 13:36

A többség igen, így gondolkodik, hogy 2.verzió, ha valami miatt nem tudom fizetni, max se ház, se pénz.

Akkor ezek szerint érzik ők a súlyát, hogy a döntèsük azt vonhatja maga után, hogy se ház, se pénz. Érted, fifty-fifty esélyük van, hogy bukjâk, mégis kérik azt a hitelt. Miért? Utólag ezt már nem lehet visszacsinálni.

Ha te is tudod, hogy nem jó a kereset, ahol élsz, jó nagy hitelt kell ahhoz felvenni, hogy olyan helyen vehess, ahol meg is keresed a rávalót, és még így sem biztos, hogy mindig fizetni tudod. De itt lép be, hogy végülis senki sem kényszerít még erre, hanem te döntesz.

51. zsanci79 (válaszként erre: 45. - Gribedli***)
2017. júl. 14. 13:35

Nem fizettük. Mit keresett volna végrehajtónál ha fizetve lett volna?

Leírtam feketén fehéren, hogy mi lett a vége.

50. Mezei Virág (válaszként erre: 17. - 31bc25d879)

:(

Nekem is van ilyen ismerősöm. :(

Kb. az adóssága 3x annyi, mint volt valaha.

És ugye, szinte mindenkinek van ilyen ismerőse.

Állítólag megmentették a devizahiteleseket.

Az MNB le is fölözte az átváltások nyereségét! NEM az adósok jártak jobban vele. Ez is szomorú! Van ország, ahol már rég elrendezték a deviza hitelek sorsát - az embereket nem kifosztva! :( :(

De nézd meg, megint orrba-szájba hirdetik a hitelt. Igaz, ez forint, de ebben az országban nem tudhatod, mire számíthatsz holnap!

49. 1c2bf7d42c (válaszként erre: 41. - Zsanci79)

Jo egy eve kezdtem el az elado lakasok korul tajekozodni.

Erdekes araranyokat dobnak ki az oldalak akar egy varoson vagy keruleten belul is.

Amig az egyik pesti foldszinti felujitando garzon 9, a masik 16 M felujitas utan.

A masik pedig az, hogy szerintem a lakasvasarlas ketkeresos tenyezo.

Ha mindkettonek van t0bb eves megtakaritasa, mar mindjart mas a befizetett indulo toke.

48. epervirág (válaszként erre: 44. - Gribedli***)
2017. júl. 14. 13:33
Szerinted 20 èvre előre tudja az ember mi fog törtèni?
47. epervirág (válaszként erre: 46. - 8cc24eb355)
2017. júl. 14. 13:32
Mi is igy vagyunk vele.mi havi 47 fizetünk,dr a miènk lesz.a kiscsaj aki alattunk lakik ugyanakkora lakásba ami 39 nègyzetmèter 130-at fizet.
46. 8cc24eb355 (válaszként erre: 42. - Epervirág)
2017. júl. 14. 13:28
Nekem még 11 év,de tudom,hogy a sajátom fizetem és nem más civil zsebét tömöm!
45. gribedli*** (válaszként erre: 43. - Zsanci79)
2017. júl. 14. 13:28
Vagyis fizetitek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook