Ismerős vagy rokon, aki a devizahitel miatt utcára került (beszélgetés)
Nem lettek átverve. Az árfolyam változásról tájékoztatva lettek, alá is írták. Arról nem a bank tehet, hogy nem olvasta el....
Úgy vélem, hogy elég tisztességesen meg lett oldva, hiszen sokak helyett kifizette a bank az elmaradást, illetve egész kedvező részletük lett. Az, hogy te nemkaptál eleget, mert a te hiteled fel lett mondva, nem tehet senki.
És mint írtam: a ft hitelesek is nyafizhatnának, hátha ők is kapnak valamit....
Egyébként nem lenne szabad éveken át várni, hogy történjen valami, mert az összeg minden nappal növekszik.....
Na mondtam en hogy te jobban tudsz mindent.
Es de, 18 millio. Ami ki is van fizetve.
Birom, mikor meghazudtoljak az embert, csak mert ugy gondoljak mindenkinel jobban ismerik masok (sajat) eletet.
Nem kell kifizetni helyettük, de átverni sem kellett volna őket. :(
Máshol tisztességesen meg tudták oldani...
Ha albérletet fizet, akkor ugyanúgy történhet baj, de ott még esélye sincs, hogy valaha saját lakása legyen.
Az albérleti díjak nagyon elszálltak mostanában.
Ha végrehajtónál áll, akkor ne csodálkozzunk a 29 millión....
Évekig nem volt fizetve sem a tőke, sem a kamat, azaz ezek szaporodtak, ezekkel együtt a késedekmikamat is, és még ráadás a végrehajtói díj, ami rengeteg....
Na ezért nem csak 18 millió a visszafizetendő osszeg.....
Egy darabig ők is kevesebbet fizettek, de most többet,mert megemelkedett a törlesztőrészlet és sok éven át. :(
Nem értek ehhez, nekem nincs hitelem.
Na igen, a kamat, amiről szeretnek az ügyfelek megfeledkezni....
Senki nem ad ingyen pénzt. Ha valaki hitelt vesz fel, akkor az tudja, hogy van kamat, kezelési költség, késedelmikamat, stb....
Már sokszor leírtam itt és már sokan unják....én nem keresek rosszul, de sosem mernék felvenni 12 milliót. Mert mi van ha beteg leszek? Kirúgnak? Elpatkolok? Na jó, ez esetben már nem az én problémám...
Igen, egy teljesen átlagos kondíciójú hitel esetében, ha 25 évre vette fel, akkor kb, 19 millót kell visszafizetni, 300x65000. De ez esetben az ügyfél esedékesség szerint fizet.
28 milliót akkor fizet vissza ha késik, felmonják a hitelét, stb.
És persze a futamidő ha hosszabb, akkor többet fizet vissza az ügyfél, hiszen további évekre is kamatot és költséget kell fizetni.
Pl. a 8. kerületi Palotanegyedi lakás nem egyenlő a Magdolna negyed vagy a Diószegi úti lakással semmiben. Egyértelmű hogy különbség van kerületen belül is. Nincs ezzel semmi baj. Nem mindegy melyik oldalra költözöl, ez az árban is látszik.
Én azonos paraméterekkel gondoltam az összehasonlítást, ahol azonos paraméterekkel (maradjunk a példánál, Palotanegyedben) árulnak egy garzont és egy 3 szobást.
Nem kell mindenkit megmenteni. Engem a Questor károsultak ügye háborított fel.
Nagy nyereséget vártak, ezért befektettek, majd amikor nem jött össze, kárpótlást követeltek. Milyen alapon? Ha bejön, akkor a nyereségüket is beletették volna a közösbe?
Kockáztattak, vesztettek. Szomorú, de az ő döntésük volt.
A többség igen, így gondolkodik, hogy 2.verzió, ha valami miatt nem tudom fizetni, max se ház, se pénz.
Akkor ezek szerint érzik ők a súlyát, hogy a döntèsük azt vonhatja maga után, hogy se ház, se pénz. Érted, fifty-fifty esélyük van, hogy bukjâk, mégis kérik azt a hitelt. Miért? Utólag ezt már nem lehet visszacsinálni.
Ha te is tudod, hogy nem jó a kereset, ahol élsz, jó nagy hitelt kell ahhoz felvenni, hogy olyan helyen vehess, ahol meg is keresed a rávalót, és még így sem biztos, hogy mindig fizetni tudod. De itt lép be, hogy végülis senki sem kényszerít még erre, hanem te döntesz.
Nem fizettük. Mit keresett volna végrehajtónál ha fizetve lett volna?
Leírtam feketén fehéren, hogy mi lett a vége.
:(
Nekem is van ilyen ismerősöm. :(
Kb. az adóssága 3x annyi, mint volt valaha.
És ugye, szinte mindenkinek van ilyen ismerőse.
Állítólag megmentették a devizahiteleseket.
Az MNB le is fölözte az átváltások nyereségét! NEM az adósok jártak jobban vele. Ez is szomorú! Van ország, ahol már rég elrendezték a deviza hitelek sorsát - az embereket nem kifosztva! :( :(
De nézd meg, megint orrba-szájba hirdetik a hitelt. Igaz, ez forint, de ebben az országban nem tudhatod, mire számíthatsz holnap!
Jo egy eve kezdtem el az elado lakasok korul tajekozodni.
Erdekes araranyokat dobnak ki az oldalak akar egy varoson vagy keruleten belul is.
Amig az egyik pesti foldszinti felujitando garzon 9, a masik 16 M felujitas utan.
A masik pedig az, hogy szerintem a lakasvasarlas ketkeresos tenyezo.
Ha mindkettonek van t0bb eves megtakaritasa, mar mindjart mas a befizetett indulo toke.
További ajánlott fórumok:
- CHF 257 Ft - hogy bírjátok devizahitelesek?
- Hol tart a devizahitelek forintosítása?
- Van valakinek olyan ismerőse, akinek gyermeke 8-9 évesen került ki külföldre?
- Van egy ismerősöm, pénteken este utcára kerül mert eladták a lakást, ahol lakott.. Hogyan tudnék segiteni?
- A nyolcadikosok központi írásbeli vizsgáján hány pontot sikerült elérnie a gyereketeknek, ismerősötöknek?
- Tud valaki alapítványt ahol segítenének nehéz helyzetbe került ismerősömnek?