Ismeritek, használtátok már a dermarollert? (beszélgetés)
A Vaterás rollert ajánlom.
Nálam az alábbi a kezelés menete:
Hozzávalók:
Dermaroller 1.5 mm méretű
Emla érzéstelenítő krém
Bőrfertőtlenítő: Octenisept- seb bőr és nyálkahártya fertőtlenítőszer
Roller fertőtlenítő: Neomagnol
Steril gumikesztyű, Desztillált víz, steril mullap
Kezelés menete:
1. Langyos Vízben feloldok 1-2 tabletta Neomagnolt ebbe beleteszem a rollert 1 órára.
2. Kiveszem a fertőtlenítőből, és alaposan lemosom DESZTILLÁLT vízzel. Csakis DESZTILLÁLT, sima csapvíz nem jó!
3 Fél órára leteszem száradni a fertőtlenített rollert, és közben felkenem az Emla érzéstelenítő krémet kb. 40-50 percet várok, amíg teljesen érzéketlen lesz a kezelendő felület, érdemes letakarni folpackkal, így még hatékonyabb lesz.
4. Vízzel lemosom az érzéstelenítőt, majd szappannal is átmosom az arcom és alaposan szárazra törlöm kb 15 db steril mullap segítségével.
5. Felveszem a steril gumikesztíyűt és lefújom az Octenisepttel.
6. Octenisept bőrfertőtlenítővel nagyon alaposan telefújom az arcom, majd ismét letörlöm steril mullappal.
7. Ismét lefújom az arcom Octenisepttel, de most már nem törlöm át, és a rollert is átfújom vele...Várok 1 percet, kb ekkorra párolog el és ekkor már nem csípi a szemem a fertőtlenítő.
8. Elindul a rollerezés. 15-20perc - 5X föl-le és 5X balról-jobbra és jobbról-balra irányban addig ameddig bírod és hat az érzéstelenítő.
9. Újra Octenisept telibe az apró mikrosebekből vérző arca, majd a véres folyadékot steril mullappal letörlöm. Tovább már nem nagyon vérzik, mégis úgy fejezem be, hogy mégegyszer Octenisept, de ezt már nem törlöm le, így szárad meg az arcom.
10. Eszközfertőtlenítés a már leírt 1 órás módon, majd alapos száradás után mehet a dobozába.
Köszönöm a gyors választ! :)
Úgy gondolom én saját felelősségre bevállalnék most pár héten belül egy szúrkálást, amúgy is 50es fényvédőt használok és nem vagyok napon csak reggel és késő délután, nyáron sem vagyok napimádó, kerülöm. Lebarnulni nem tudok és már nem is akarok. :)
Keloidhajlamom nincs. Friss hegnek számít egy egy-két hónapos? Attól tartok, hogy ezekből a piros foltokból lennének később a bemélyedő hegek. Igazad van, hogy ez nem játék és többet árthat, mint használ, ezért is félek belevágni. Egyébként lassabban gyógyulnak a sebeim az átlagnál. Tehát nem tartom kizártnak, hogy én lennék az elrettentő példa, akinek rollerezés után örökös szántásnyomok maradnának az arcán :)
Végigolvastam a topicot, össsze is vagyok zavarodva rendesen. Átolvastam mindent, Loraltól a kudarcokon-sikereken keresztül mindent, Brownie, Bali, az "ős-szúrkálók" eltűntek.
Örülnék ha írna a tapasztalatairól olyan, aki most pecsétet használ. Szimpatikusabb, mint a görgő, mert az logikusan többet szakít a bőrön, mintha csak a pecséttel merőlegesen megszúrkálnám. A fájdalmat mihez lehet hasonlítani? Tapasztalat hiányában úgy képzelem el, mint az intimgyantát :D Gyors szúrkálás, rövid ideig tartó pokoli kín, aztán egyre kevésbé fáj a többi pecsételés? Bocs a hülye kérdésekért, kicsit be vagyok tojva előre.
Szia!
A kérdéseidre válaszolva:a gyulladást könnyen meg lehet állapitani,ha piros,meleg,duzzadt és fáj,akkor az tényleg gyulladás!
Itt a kezelésekről megoszlanak a vélemények,vki abban hisz ha minnél gyakrabban használja és minnél nagyobb tűmérettel,vki pedig betartja a szabályokat miszerint 3-4hetente rollerezi az arcát,az arra való tűmérettel(1-1.5mm)!
Nem mellesleg ezeket a kezeléseket ősztől tavaszig lehet végezni,mert a káros uv miatt könnyen pigmentálódhat a bőröd,de még ha télen használod akkor is érdemes 15ös fényvédő krémet használnod.
Ez csak az én véleményem,de teljesen friss hegekre amúgy sem használnám és azzal is vigyázni kell ha keloidra van hajlamod,akkor is többet ártasz a bőrödnek mint használsz,csúnyább lesz mint előtte.(keloid:szövet pótlására a bőrben lévő kollagén rostok össze csapodnak és hipertrófiás heg keletkezik,mely kiáll a bőrből és olyan mintha kis lábacskái lennének)
Én a kézfejemet kezeltem és nekem sajnos nem hatott arra,amiért használtam,de van egy hipertrófiás heg rajta,ami nagyon szép lett tőle,már alig látszik!Szóval szerintem ha betartód a játék szabályokat és megfelelően alkalmazod,hosszú távon biztos,h eléred a célodat!
Fontos a megfelelő bőrfertőtlenitő,eszközfertőtlenitő,helyes méretű dermaroller,pórus összehúzó pakolás és napfényvédelem!:)
Sok sikert kivánok!
Üdv:Maja
Sziasztok! Az elejétől kb a feléig elolvastam egy szusszra a hozzászólásokat és több kérdésem is lenne. Nekem elsőre az 540 tűs tűnt szimpatikusnak, mert, hogy drágább is meg minden leírt kamunak bedőltem, hogy kevésbé fáj de hatékonyabb, stb. De aztán olvastam itt, h a "hongkongi 5640 tűs" mégsem vált be ;) Ti melyiket ajánlanátok? Milyen márkát? Vateraa vagy amazon? Ha jól számolom az egész csomagot 10ezer alatt meg lehet úszni fertőtlenítőkkel és társaival.
Abban tudnátok segíteni, hogy viszonylag friss hegekre (legrégebbi kb 2éves újabbak viszont csak pár hónapos, pár hetesek és még pirosak) is lehet használni? Lehet a gyulladás fogalmát keverem a pirossággal, de nagyon zavaró piros foltok maradtak az arcomon a sebek helyén és a kenceficék, amikre már több dermaroller árát elköltöttem szinte semmit sem használnak. A gyulladás az fáj is ha hozzáérek, ugye? Tudom, hogy idiótának tűnhetek, de szeretném elkezdeni, viszont a piros foltok és a néha felbukkanó pattanások miatt félek.
A másik észrevételem, hogy megfigyeltem egyben átolvasva az első egy év rollerezési tapasztalatait, és egyre brutálisabbak lettetek, brrr... persze sok helyen éreztem az öniróniát és a legtöbb hozzászólás viccesen volt szenvedős-véres-horror, de volt ami kifejezetten megijesztett és elgondolkodtam, hogy normális dolog-e részemről, hogy be akarok szállni az önkínzó csoportba véres sztorikkal, mert kipróbálással kacérkodó kivülállóként kicsit azért beteg dolognak tartom :D Függőséget okoz? Mert úgy tűnt többen rákattantatok teljesen. Frankboy meg teljesen félelmetes mennyire keményen görgette magát! Respekt mindenkinek aki otthon csinálja!
maszii, ha akarod akkor lefotozom es elkuldom a konyvet, most nem leszek a hetvegen
rusnyi, mindig tukor elott kell dolgozni, es akkor pontosan latod mit csinalsz, szerintem nem lehet elrontani
:)))az jó lenne, de sajnos -megnéztem- sehol nincs meg ez a könyv :((((
majd még nyomozok és addig megnézem a vidiket is :)))
aranyos vagy, nagyon köszönöm, meg fogom keresni ezt a könyvet...és igen már azért van probléma, ezért kezdtem el a rollert is, de naná, hogy van probléma, hiszen már én is 44 vagyok :( de még nem annyira nagy a gáz, csak jó lenne megtartani ezt a formát, ha visszafordítani már nem is lehet...:)
mégegyszer nagyon kösy, majd referálok, hogy megtaláltam-e :)))
maszii, kezdesnek Reinhold Benz Arcszepites cimu konyvet ajanlom. Nagyon sokaig csinaltam. Kb 20 percet vesz igenybe. Regi konyv en egy internetes antikvariumban vettem. Lattam valahol fent a neten is, a konyv lapjai voltak felteve. Mariat en nem szeretem, mert csak tanfolyam ami rohadt draga, es azt allitja hogy o talata ki az arctornat.
Az arc izmait lehet vele erositeni, es nem lottyed meg ezaltal az arc es a nyak.
En negy eve rendszeresen csinalom, heti 3x 4x, 45 vagyok pl a nyakam dekoltazsom felso szemhejam feszes.
A hiedelmekkel ellentetben a bort nem nyujtod meg mert nem is szabad, pont ezert kezzel sokszor ellentertasz, vagy lefogod a rancokat.
Jo lehet meg Carole Maggio is vant fent videoja le lehet tolteni sok helyen, de Benz jobb.
Van egy spanyol csajszi dakidissa en mar egy ideje ot csinalom, csak sok videoja van fent, es egy kezdo nem igen tudja az elejen melyiket csinalja. Szerintem o a legjobb.
Nincsenek azonnali eredmenyek szerintem, kellhetnek honapok is, de ez is attol fugg hogy van e mar problema, vagy csak elore gondolkodol.
En sosem fogom abbahagyni mert szerintem sokkal fiatalabb az ember arca ha arctornazik. Ha erdekel rakok fel fotot hogy meg tudd itelni te is.
Irj ha van meg kerdesed.
Es szeretnek beszamolni...januar elejen kezdtem a kezeleseimet, 4, 5 hetente csinalom, es most mar latszanak az eredmenyek. Nem is annyira a rancok lettek kissebbek, csak valahogy az arcom "fiatalodott"
Fotokat nezegetve is jol latszik, es a tukorbe nezve is latom. Mondjuk en rendszeresen arctornazom is.
Kitartast kivanok mindenkinek!
MaciLaci a kis kerek pecset hogy mukodok? Nem lehet sehol kapni szogletes 1,5 mm est.
Nem tul kicsi az egesz arc kezelesehez?
Üdv
És dermaroller kezeléshez kollagén vagy hyaluron savas külső anyagot anyagot érdemes alkalmazni?
hatóanyaggal biztosan jobbak lesznek az eredmények, de én nem tudok utólag felkenhetőről. általában kezelés közben rollerezik be a steril hatóanyagokat, de ezzel vigyázni kell, hogy tényleg steril legyen
talán úgy is hasznosul, ha rögtön utána kened rá (ha közben nem tudod), de érdemesebb olyan helyen vásárolni, amiről biztosan tudod, hogy steril, pl. rollert árusító cégnél, esetleg kozmetikustól
nekem 4-5 napig tiszta véraláfutás és horror, de lehet, hogy a csíkok miatt gyógyul tovább :)
nyáron szünetet tartok, mert szeretnék picit napozni, és nem árt a bőrnek sem némi pihenő :)
További ajánlott fórumok:
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Dévény módszer (gyógytorna): ismeritek?
- Tisztító tampon. Használta már valaki? Ha igen, tapasztalatokra lennék kíváncsi.
- Valaki használta már az anionos tisztasági betétet?
- Sminkeled az arcod minden nap? Ha igen, milyen színeket használtál?