Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Nnna akkor egymásnak ugrás,mosógép,centri,utána gyors jeneáll iránytű kézben tart fel elfordít és vár.Húú de romantikus,ja és utána kutyapózban pihi mert ugye hátrahajló:D ezt a kombinációt még egyik orvos sem mondta:PD
Én nem mentem be a zurammal a vizsgálatra azt mondta menjek de ott meggondolta magát,bement egyedül én vártam de vagy 2 perc után kijött mondom mivan nem megy? néz,már végeztem,jaaa...bocs:)másodszor meg itthonról vitt mintát és úgy nézték meg azóta leszokott a cigiről lehet h most mégjobb az eredménye.
biztos, hogy sokkal jobb, ha nincs egyedül. :)
Nem mondom, hogy hűűű de nagy dolog, de azért kellemesebb egy jó nő mellett :)
Meggyőztetek! cukros lesz. Mennyit oldanak fel a víben, 75grammot?
Az elsőnél bolti csokistejet ittam (jó cukros) és fehérlisztes perecet ettem.
Illetve inkább rántson rá, csak ne parázzon ;)
Pisti is volt, ő simán belement. Nem volt gond belőle, a vérvételtől jobban tartott.
A mennyiség nála is kevesebb volt, mert nagyon rosszul érezte magát a szobában, de mondtam is neki, hogy miért nem szólt, hogy menjek be vele (mert tudta, hogy van rá lehetőség).
Hát akkor ez így fals eredmény.
Elször kell menni 2-5 nap között, de legjobb a 3. nap, majd kell menni 19-22 között, de legjobb a 21. nap.
A TSH, T4,T3 ATPO ciklus független (egyszer azt írták itt a lányok). Figyi, ha így megvan akkor nézzük meg van-e gond..
Pedig ahogy nézem az értékeket, nagyon nem mindegy mikor voltam vérvételen,mert akár jó is, meg rossz is lehet ennek függvényében a hormon eredményem...
Megint feljártam pestre,kidobtam egy csomó pénzt, s csináltathatom meg ujra a vizsgálat hogy tutira menjünk,h jók-e vagy nem az eredmények.
Nem tudom hányadik napon voltam vérvételen, nem is m ondta a doki h van ennek is jelentősége...
2 értékem is pont az alsó határértéken van.
Az egyik a tesztoszteron ( 20- tól jó, nekem pont 20 )
Láttam kimaradtál a válaszadásból.
Ezek hanyadik napi értékek? Jó lenne tudni.
A TSH jó, de még jobb lenne az 1 körüli érték a babához. Inzulin sz..., de ez Te is tudod. A kortozolhoz nem tudodk hozzászólni. Szerintem amúgy az LH/FSH arányod az jó, Ösztradiol is jó (nekem is ennyi lett ebben a hónapban), a tesztót nem tudom, mi a ref felső határ értéke? mert nekem más mértékegységben van meg..
Megkaptam a választ és kontrázatm is egyet, mert olyan volt a levélben, így beletettem a meginti szar ciklusomat is. kíváncsi vagyok mit fog erre írnai RR.
Ez volt a válasz a TSH-ra (az ami a tiétek is)
Minden rendben van, híre-hamva sincsen alulműködésnek.
Kezdek kételkedni benne, hogy igaz volt-e az az aTPO, főleg, hogy előtte néhány hónappal még teljesen jó értéket mutatott.
Egyelőre nem javaslok semmi újat. Kontroll elég bő 2 hónap múlva.
Azt nem tudom, hogy szeretne-e mostanában terhességet, mert ha igen és nem megy,akkor kellene tovább gondolnunk az egészet.
A múltkor már azt mondta, hogy a ciklusai jelentősen javultak.
Ami még mutathat esetleg valamit pro-vagy kontra, az egy pajzsmirigy UH, ezt megbeszélhetné még a háziorvosával, hogy küldje el egy vizsgálatra. Ha az is negatív, akkor mindenképpen kontrolláltatnám az aTPO-t. Persze ez a folyamat nagyon lassan alakul, csak ritkán látok én is ilyet, nem tudni, mennyi idő a "kifutása".
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?