Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Köszönöm kedves vagy. Az én dokim szerda esténként rendel, így jövő héten szeretnék menni. Remélem elmúlik magától a mensim.
Én meg majd szorítok a vizsga miatt! :-)
Nem normális a doki hozállása, addig ne legyen peteérésed amig nem akarsz gyereket.
Ezt szerintem mindenki döntse el maga :)
ez már a legyen petéd oszt megoldják c dolog:S de borzalmas, mondjuk engem nem érint...
De annak is lehetnek borzalmas mellékhatásai... Nekem anno orvostanhallgató pasim mondta hogy azért vigyázzak vele mert csúnyán bekavarhat.
Ezt a 2 nőgyógyász által írt választ most olvastam egy fórumon. "Kicsit" tátva maradt a szám. Ez a nőgyógyászok mai hozzáállása az IR-hez és a PCOS-hoz? Fogamzásgátló (mert a petefészkünk roncsszerv lesz, jesszus ez milyen kifejezés már!) ?
Ha unokát akar, a nőgyógyászra hallgasson! Amíg a lánya babát nem akar (jó lenne minél előbb!), meg kell akadályozni a petefészek további roncsolódását. (Erre jó a fogamzásgátló tabletta= leállítja a veszélyes peteérés kísérletet.) Az inzulinrezisztencia most másodlagos, sokak szerint, ha enyhe, akkor csak a peteérés gyógyszeres normalizálása és a babavárás alatt kell vele foglalkozni.
A tabletta -mellesleg- a vérzészavart is rendezi!
A hormonvizsgálatnak nincs értelme, ez a betegség magától nem gyógyul! Ezt, amikor babát akar, akkor kell rendezni, s a megfelelő szinteket beállítani. (Ez viszont jó lenne minél előbb! Mert egyre nehezebb lehet.)
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István
A hormonok NEM károsítják a májat!
A levelében leírt PCOS miatt roncsszerv lesz a petefészkeiből, s nem lesz ami petét adjon a távoli gyermekáldáshoz.
Kezelésére két lehetőség van:
1./ időhúzás, a rombolást okozó peteérés időleges felfüggesztésével (=fogamzásgátló szedés). Ezek a hormonok nem rontják a máj állapotát. (A súlyosabb májbetegség viszont gondot okozhat később a várandósság kiviselésénél. Célszerű a rendszeres ellenőrzés.)
2./ Oki kezelés a peteérés helyreállításával. (Ezt akkor érdemes adni, ha babát szeretne.) Ez lenne a jobb választás.
„Egyénre szabott fogamzásgátlásban” ne higyjen! A peteérést mindenáron le kell állítani, ha a hölgy csak a jövőben szeretne babát.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István
Kcal-ba nem kevés a kajám, csak a Ch-ba nem mindig jön össze a 160 , vagyis nem minden nap.
Most nem is a fogyás miatt agyaltam ezen, hanem mert szédelgek, talán ez is lehet az oka, mindenképpen ráállok a 160 ch-ra s ha az mellett is vannak ilyen tünetek, akkor már csak a gyógyszer lehet a hibás,gondolom én.
Ahány orvos,annyifélét mondd...
Ezeken igazodjon ki az ember hogy mit csináljon és mit ne :(
Te jó ég! Akkor én még nem is panaszkodok! Nekem legalább van 2 hét nyugalmam.
A súlyod neked változott bármit az XR hatására? Azt hiszem már ti is írtátok, hogy az XR csak normál súlyúaknak jó, mert fogyni nem lehet vele.
Tegnap már én is almáztam, igaz késő délután volt,de csak a pocakom fájdul meg tőle,pedig nagyon imádom :)))
Annak ellenére is szédelegtem estefelé.
Igen,erre mindenképpen jobban rá akarok koncentrálni,hogy meglegyen a 160 Ch minden nap, ha lehet.
Bár a doki azt is mondta, ha 150 az se baj,hiszen sokat kellene fogynom még.
Hát nem értem én már ezt az egészet. Nekem sincs semmi előjele, csak úgy megjön, semmi barna. Peteérést én sem érzem és nekem is majd egy hétig megvan. :-(
Februárig már valahogy kihúzom, míg eljutok az orvosig. Csak úgy reméltem már, hogy a felesleges 15-20 kilóból valami lemegy.
Ma vagyok a 7. napon, és barnázok délutántól, meg enyhe vérzés van vagy mi, látni a betéten is..
Nem értem mi ez az egész így :( Vagy mitől van, állítólag a hormokok oké nálam,bár csak ugy megnézték,de a ciklus adott napjain nem mint itt sokan írjátok, h nem mindegy mikor nézik...
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?