Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Mindig lassút eszem szinte, ritka ha eszem gyorsat, de azt megfigyeltem ha olyankor bekapok pár szem tk korpovit kekszet,akkor javul a közérzetem..
Talán ott a baj h nem minden nap sikerült bevinnem a 160 Ch-át?
Van amikor kicsit kevesebbre jövök ki, az lehet gond?
vagy talán a gyógyszer sok lenne vagy éppen kevés?
Nem értem még ezeket :(
Sajnos én is ugyanezzel küzdök. :-(
Nálam a főétkezések után is jelentkezik, pedig csak lassút eszem.
A másik gondom, hogy már több mint 2 hónapja szedem a gyógyszert, de egy dekát sem fogytam. Időpontot a dokihoz csak februárra kaptam. Na meg 20 napos a ciklusom. Én is kissé elkeseredett vagyok.
Csajok.
Mit ronthatok el?
tartom a diétát és evések után kb 1,5-2 órával szédülök,éhes vagyok,olyan mintha valami leesne vagy mi a fene,mint amikor régebben elkapott 1-1 kiadósabb evés után a farkaséhség.
De most rendesen eszem, elosztom a Ch-át, csak Tk termékeket eszek, s szedem a gyógyszert is...
Nem tudom mi lehet a baj, s nem jó érzés hogy ujabban naponta 2-3 alkalommal is ez van
Nagyon szorítok Én is , hogy felszívódjon.
Mikor mész kontrollra majd?
Naah akkor te sem vagy sokkal idősebb! :D :P
Én tavaly márciusban tettem le a fogigátlót, mert nekem pajzsmirigy alulműködés is van, az 2011 nov.-ben derült ki. De az ir csak most szeptemberben derült ki, azóta szedem a metet. Talán mostmár javul a helyzet, de a fogigátló után csak egy nagy káosz maradt, és egy év kellett, hogy kiderüljön az ir, hála az itteni segítőkész orvosoknak. Így is csak azért derült ki, mert én utánajártam, ha nem tettem vna, és halgattam volna a nőgyógyászomra, akkor most is ugyanott tartanék szerintem, mint egy évvel ezelőtt. Szerinte ugyanis nem kell azzal foglalkozni, hogy cisztáim vannak, meg, hogy nem jön meg, majd ha gyereket akarok rásegít...nah köszi, és addig? :/ Szerinte jó a hormonsorom (ami más doki szerint nem jó, ez is milyen érdekes)és a PCO-t annyival kizárta, hogy nem vagyok túlsúlyos. Na azóta nem találkoztunk, holnap megyek hozzá, kíváncsi leszek, hogy fog most hozzáállni a dolgokhoz, így, hogy le van írva feketén-fehéren, hogy pco-m van. Kell csináltatnom hormonsort, remélem nem fog kötekedni. Nem hozzá akartam menni, mivel nyáron így lerázott, hanem anya dokijához, fel is hívta ma anya, erre az meg közölte, hogy ha csak 23 vagyok, akkor tuti nincsenek is cisztáim ilyen fiatalon...ezt ő így telón megállapította...besz.arok komolyan mondom ezektől a dokiktól, egyik okosabb, mint a másik, tehát ezzel se lennék előrébb. :/ :D
28.-án leszek 24 :S
1989.01.28..
Én nem voltam MM-be, szeptemberben keztem az orvoshoz járást, vagyis akkor raktam le a fogamzásgátlot, nem baba miatt ,csak fogynom kéne, jelentős tulsulyom van, meg hajhullás, meg szőr, meg ragya...
A pajzsmirigyem szerencsére jó... ciklusom hát eddig tabi nélkül megjött 40-30-42 napra kiváncsi leszek a következőre, én is nagylányként kezdtem az évet...
Neked is volt D vitamin ellenőrzés vagy fűzzem meg a dokit, hogy irja ki a 2 szép szememért vérvételn nélkül is, most hivtam D vitamint nem irhat ki csak B12...
Majd nyáron akarok csak ujabb vérvételre menni akkor, mostanában szétszurkáltak amugyis .
Jajj, de jó is lenne, ha így lenne. :)
Adri:
Én 4000 NE-t szedek, most épp tabletta formájában, egy gyúrós odlalról szoktam rendelni, de a dokim is fel tudja írni, szerintem legközelebb fel is íratom vele.
A barnarizs tészta, vagy köles tészta engem is érdekelne, mert én gluténmentes vagyok, de nálunk a bioboltokban csak fehérrizses tészta van, azt meg nem akarok enni, így zablisztből szoktam nokedlit csinálni. :)
Köszönöm
Ohh 89.04 hó, akkor nem én vagyok a legfiatlabb :P
sziasztok, ki milyen formában szedi a D vitamint? ilyen étrend kiegészítő, vagy a receptre kapható gyógyszertáras?
Megpróbálom kiiratni a háziorvossal a vérvételt D és B12 vitaminra hátha hajlandó...
szerintem nálad inkább úgy lesz mint nekem, h folyamatosan rövidebbek lesznek a ciklusaid, majd beáll 30 nap körülire.
Nekem 100 napokra jött meg, aztán folyton csökkent, teljesen arányosan, még saccolásaim is bejöttek.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?