Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Mert férfi :)
Ma úgy néz ki ilyen bölcs hozzászólásaim lesznek :)
Zzsuga, igen a pm sokszor együtt jár az ir-el, vagy az egyik derül ki előbb, vagy a másik, nekem is így van, nekem a pm derült ki előbb, pedig én is már 3 éve edzek, és azóta a kajára is odafigyelek, és mégis ez lett. Nyilván jó sok köze van ehhez a dianenak és társainak. :/ Ám ennek a dokinak a válaszait én is olvastam már, és én is rendesen kiakadtam rajta, és sajnos van aki ezt el is hiszi, mert hát az orvos mondta... Ez ám a néphülyítés.
Csillag, pár nappal ezelőtt én is írtam, hogy szoktak lenni ilyen rosszulléteim, fejfájás, gyengeség, és én rájöttem, hogy a mozgástól nekem elmúlik. Általában akkor jött rám, mikor itthon bepunnyadtam, vagy tanultam, de mikor elsétáltam suliba, meg vissza, meg elmentem edzeni, mindig elmúlt a rosszullét.
Czeizel doktorúrhoz fordulj a kérdéssel :)
Fingom sincs ezt akartad hallani ;)
Lányok,mi a véleményetek ezekről az eredményekről ?
C peptid : 4,24 ng/mL
TSH Supersens : 1,42 mIU/L
Prolaktin: 7,09 ng/mL
Inzulin: 0 perc: 25,95 uU/mL
Inzulin: 60 perc: 144 uU/mL
Vizelet Cortisol : 137,2 nmol/die
Kortizol: 11,0 ug/dL
LH : 2,4 mU/ mL
FSH: 3,5 mU/mL
Estradiol: 245,7 pg/mL
Tesztoszteron : 20,0 ng/dl
Sziasztok!
Csillagom, a kalória nekünk másodlagos a ch mellett. Be kell vinni a 160 g ch-t, nincs mese. Ha más nem, igyál egy pohár 100%- os gyümölcslevet, vagy egyél csokit, mindegy, nekem 160- nál ment a fogyás, alatta meg nem.
A csak lassú ch bevitel sem igazán jó, mert kell gyümölcs a szervezetednek és pl. du a legjobb az inzulinnak, ha gyorsat (is) viszel be. Én igyekszem figyelni az elosztásra is, észrevettem (nálam) az is számít.
Zzsuga én szinte soha nem vagyok éhes, mindegy van- e sport vagy nincs. Legtöbbször én is azért eszek, mert kell. Ez a met miatt van ugye. A tízórai nekem mindig katasztrófa, szinte soha nem vagyok éhes. Persze sajtos pogit, meg sült krumplit tonnaszám tudnék enni, arra lenne eszem. :D
Gratula a nődoki válaszához, igazi fapados választ hallhattunk.
Nekem RR azt mondta a mensimre (2-3 napos volt, no barnázás), ami jelenleg 4-5 nap, utána volt napokig barnázás, h ne essek kétségbe rendeződik a hormonrendszerem, várjak pár hónapot, javulni fog. Igaza lett. Most már nem barnáztam utána.
Na holnap elmegyek D-vitamint nézetni, ide Budaörsre, felhivtam a labort hogy akkor mehetek-e és hogy van e valami egyéb teendőm ...
A pasi nem is értette hogy mi a kérdésem, emiatt most nem akarok bemászni pestre sehová, de itt meg nincsenek igazábol képben... :S Azért remélem csak összejön, az adminisztrációs dij meg 1000 Ft , igy 4000 körül lesz..
Nálunk is 7m/ml, de a minősége még rosszabb, mert csak 11% mozog és csak 30%-a ép, normál alakú is.
Bár próbálkoznak vele gyógyszerrel,vitaminokkal feljavítani,kérdés mennyire hatásos,mert jót eddig nem hallottam arról a gyógyszerről amit szednie kell :(
Remélem jó lesz a párod eredménye.
Az enyém mindig azt hajtogatta, hogy "a szerszám rendben, a műhellyel van a baj" vagyis nálam. De majd' egy év után miután én mindent kivizsgáltattam, hosszú hónapos könyörgés után elment. 2 napig azt se tudtuk mik vagyunk. Számítottam rá, hogy rossz lesz az eredménye, de hogy ennyire...Mostmár jól állunk a 7m/ml, de akkor volt kb.600ezer/ml. Kis buták azt hittük elég lesz az inszem. Rájöttünk később, hogy mégsem. Na ott megint padlóra taknyoltunk, de rendesen.
Nem értem miért van a férfiakban annyi egó, hogy azt hiszik, náluk minden tökéletes...
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?