Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Szép jó reggelt!
Ma megjött, ismét nincs baba :( No de valahol nem is csodálom, számítottam rá. Így februárban újabb labor, remélem addigra már nagyon szép eredményeim lesznek :)
Facebookon fent vagyok egy updates csoportban. Elszállt az agyam mikor a sokadik kérdést olvastam, hogy de akkor most ebéd után egyek-e még valamit vagy inkább már ne. Felajánlottam, hogy elküldöm az ir diéta lényeg annak aki kéri, eddig kb. 400 e-mailt írtam... És az a durva, hogy minden 3. ember úgy ír, hogy ő is ir-es és még sincs tisztában a diétával. Sok még gyógyszert sem kapott, ami alapjáraton nem lenne olyan óriási baj, ha legalább a többivel képben lenne. De olyan is van aki gyógyszert kap, de ezen kívül semmit nem mondtak neki. Szóval durva...
Ja, és amelyikőtöknek a doki azt mondta, h nemkellelhagyniacukrot, az azonnal keressen mást.
Persze, ha úgy értette, h lehet édeset enni, csak pl. xilittel, ertriollal, búzacukorral, stb. Az más.
Sziasztok! Üdv az újaknak is!
Lányok, sajnálattal hallom, micsoda dokik kezébe kerültetek. Mindenféleképpen menjetek el jó dokihoz, mert az 1 fokkal jobb az ördögnél, ha felismeri az IR-t, de (és ez halál komoly): ha nem tartjátok be a diétát a gyóyszer mellé, az állapototok rosszabbodhat is. és mivel az IR anyagcserebetegség, éppen ezért nincs értelme ezzel sz.rozni. Ha idetaláltatok, akkor érdekel benneteket a javulás. Sokszor kendőzetlenül és tőmondatokban kaptok majd választ, de ezért ne haragudjatok, itt azért elég összeszokott a csapat és lazára vesszük a protokollt. :D
Valaki írta, h hiányzik neki a mandarin, a narancs. Egyed, megfelelő időpontban. A narancsot ritkábban, de a mandarin mehet a megfelelő étkezésekkor. Nekünk lehet gyümölcsöt enni, kell is, az egészséges étrend része.
Na, ami még van: Az inzulin nem alakul hozzánk, hanem mi hozzá. Vagyis: eszünk, mikor kell, ha nem akar lemenni, akkor is letoljuk, ha falatonként nyomod le vízzel, akkor is meg kell tenned. Olyan, h nincs kedvem, meg nem esett jól, nem működik nekünk: főleg gyógyszer mellett.
Ezt a kis ajándékot úgy tudjuk javítani, hogy minden nap (!!!!!!!!!!!!!) ugyanannyi ch-t viszünk be, megfelelő időben, megfelelő módon elosztva. Ha csak tessék- lássék mód csinálod, lehet javulgatni, de igazából eredményt elérni akkor lehet, ha betartod a 3- as kombót (bogyó+diéta+sport).
Ezt ne úgy fogjátok fel, h x ideig kell csinálni, hanem ezentúl így kell élni és kész. Nagyon jókat eszünk, szépen karcsúsodunk, de ez egy életre így lesz. Vagyis: igenis minden kajára kell valami alternatíva, mert ha túl szigorú vagy, sok mindent kiiktatsz, akkor egyszercsak besokallsz és megeszed az asztalt is, ami nem lesz jó senkinek, főleg Neked nem.
A megfelelő ch bevitel fontos, ha sportoltok jár + 20 g gyors, ezt ne feledjétek. :)
Roszi, vazz, miket ennél, felháborító. :) Oreo- t még soha nem ettem. :S Valszeg nem is fogok. :D
Amíg nem lesz diétás.
Szia!
Bár nem nekem szólt a kérdés de én is barnáztam régen illetve majdnem mindig. Biztosan mondták már a lányok, higy ez progiszintttől van, valszeg tűl alacsony. Ezt nézték már nálad?
Én tavaly kezdtem el,használni a progeszteronkrémet nekem az szerintm segített. Viszontha ez nálad már ilyen korán elkezdődikmakkor mit mond erre a nődokid?mez nem igazán ormális....nekem ha nem hatott volna akrém gyógyszeres kezelést kaptam volna.
Szia Barnarizs!
Nekem is hasonló a problémám mint neked, barnázgatok (illetve nálam ez már nem kisjelzős ugyanis a 13-15 naptól végig...)A 3pontosom egy fokkal jobb mint a tiéd.
Én egyenlőre 2*500 szedek, de csak december óta. Amugy nekem se mondtak tul szigorú diétát.
Ha véletlen rájönnél a megoldásra hogy hogyan szüntethető meg a barnázás, minden féle képp szólj!!!
Lehet, hogy én is rosszul leszek a sütiktől :)
Meg igazából ezek nem rendszeresbe jönnének vissza :) Nincs kedvem feladni az eddig jó kis táplálkozást :)
Nem tudom, hogy gyűlni fog-e... de... zöld banán télen, ha lesz akkor még tejem... jó kérdés... de az annyira messze van még...
Tyűha te aztán nem viccelsz! Ez kemény lista ám!
A milka számomra most már olyan émelyitón édes, hogy ránezni sem bírok.
És ndolom még csak gyűli fog rajta a kaja :-)
dinnyét is és szőlőt is :)
Már listát írtam a megkóstolandó ételekről, az első ismerős lesz:
- sacher torta (Pistinek mondtam, hogyha nem hoz be egy szeletet a kórházba, akkor nem mutatom meg a gyereket neki :P)
- vajas kifli (fehér kifli)
- dinnye
- szőlő
- 1 tábla milka csoki (oreo-s)
stb.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?