Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Üdv a klubban Barnarizs!
Kutykurutty, most egy halk gratula, aztán később majd remélem sikongatunk örömünkben mi is!
Kutykurutty! Örülök és holnap mielőbb jelentkezz!
Tejkaramella! Nagyon sajnálom...
Nem... Még soha...
De tuti az rendben, mert mindig érzem, és pontos a ciklusom, a pétől 15 napra mindig megjön. Még a napszakot is tudni szoktam.
4. Nap sztem még jó.
Peteérést nődokinál voltál- emostanában?
Ezt sem tudtam, hogy csak a harmadik nap számìt.
Most a negyedik nap tudnék vérvételre menni, az még belefér?
Persze, minden eredményt látott az endokrinológus, és meg is említette az lh-fsht, de semmi konkrét, tényleg csak említés volt, hogy nem tökéletes.
De ittnálad az a gond, hogy az lh-d magasabb egy kicsit mint fsh-d. Nődoki mit mondott erre?
Amúgy a többi jó, és a barnázás az alacsony progitól van de neked az is oké...
Annyira aranyosak vagytok, hogy segítetek, nagyon jó, hogy ezeket leírjátok!
KÖSZÖNÖM!
3*500 mg Merckformint szedek, meg napi 1/2 szem bromocriptint, ami gyönyörűen levitte a prolaktinomat.
Mást nem szedek.
"azért nem firtatta szerintem, mert a Mettől először romlik több mindenkinél a dolog, és ha rendeződik az ir, valószínű rendeződik ez is.mennyi az lh fsh?"
Nagyon remélem, hogy ez fog történni!
Csak mercket szedsz? Vmit a pajzsmirigyre nem?
Most nem látom az értékeidet, de igen a gyógyszer ezeket elcsúsztathatja gy kicsit rossz irányba, pl az fsh nőhet tőle. Nekem is rosszabbodtak, de így sikerült a baba nem a tökéletes eredményekkel!
Leírom konkrétan:
2012. április, amikor még az endokrinológusra nem is gondoltam
Ciklus 3. napja
LH 6.3
FSH 4.5
TSH 3.066 (0.55-4.78)
Ciklus 21. napja
LH 11.6
FSH 3.7
TSH -
2012. augusztus
Ciklus 3. napja
LH 6,36
FSH 6,25
TSH 2,203
Ciklus 21. napja
LH 6.3
FSH 3.1
TSH 1.401
2012. szeptember 07- től Merckformin
2012. november 23.
Ciklus 3. napja
LH 6.4
FSH 4.5
TSH 2.832
Ciklus 21. napja
LH 8.4
FSH 2.7
TSH -
(itt a legmagasabb a prolaktin, 816, ezután bromocriptin)
És a decemberi ciklus 23. napján az utolsó eredmények:
prolaktin 91,8
progeszteron 59,10.
Hát, eléggé elszomorodtam... pedig azt hittem, kezdek rendbe jönni, de így már nem is csodálom, hogy nem jön össze a baba... ilyen eredményekkel...
Ezek okozhatnak barnázást mensi előtt?
Látom, és nagyon gratulálok!
Jó ilyet olvasni! :)
Jaj....
Most néztem meg az eredményeimet, és sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy az lh, fsh és a tsh nem a legjobb...
az lh és fsh köszönő viszonyban sincs egymással, nem hogy 1:1 lenne az arányuk...
a tsh meg inkább a 3 felé közelít többnyire... nem egy körül mozog...
most nagyon elszomorodtam, és nem értem, hogy ezeket az eredményeket a MensMentisben miért nem nézték????? vagyis miért nem vette a doktornő figyelembe??? Megbízom benne, biztos, hogy nagyon jó szakember, ez nem kérdés. Csak fura... pedig ő is látta, mert megemlítette, hogy az lh-fsh nem a legjobb.
Ezeket a hormonokat befolyásolja az IR? Várható, ha az IR eredményem kicsit rendeződik, akkor ezek is? Vagy ezek függetlenek?
Vagy a prolaktin befolyásolhatja????
Köszönöm lányok! Igen nagyon szeretnénk, csak gondoltam először rendbe jön a testem meg a hormonok, addig úgysem sikerül. Nagyon remélem, hogy ha terhes vagyok azért fogant meg, mert tényleg javult minden, bár a pajzsmirigyemet nem sikerült még beállítani. Még soha nem szedtem ennyi gyógyszert.
Igazából most kellett volna megjönnie, hogy menjek a MM-be nagy vérvételre, hogy nézzék szeptember óta mi változott.
Sziasztok lányok!kicsit remegek. nem tudom mi van. reggel született egy pozitív terhes teszt, illetve nem tudom....ott a két csíka másik halvány, de rápisiltem, és elraktam, mert a kislányom miatt nem tudtam 5 percet várni rá. Aztán nem is bíztam benne, elraktam, hogy ha majd lesz időm, megnézem, kb 2 óra múlva néztem, ott volt, azóta is ott van.
Igazából most először nem is izgultam miatta, azt sem tudtam vasárnapig hányadik napon vagyok, már megvettem az éjszakai betétet, hogy ne kelljen tampont használnom....és volt egy durva fertőzésem, mostanáig kezeltem, katasztrofális szexuális hónap, 1x voltunk együtt:S
Holnap reggel újra tesztelek 2 másikkal, nem tudom lehet-e téves így a teszt. Már tuti csináltam életemben vagy 50-et, eddig 1x volt pozitív, amikor tényleg terhes lettem. És most....
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?