Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Nem mondtak semmit.
A doktornő azt mondta, hogy kicsit nézzek utána, esetleg menjek el diétás tanácsadásra, de a lényeg, hogy egyek többször egy nap. Mert én kb. 3- szor ettem egy nap, először az ebédet, olyan 1 körül, és után uzsira valamit, meg kevés vacsi.
Át kellett alaposan alakítani az étkezési szokásaimat, de ez mondjuk nem is baj, mert sokkal egészségesebb így.
De pl. nekem azt mondta, hogy a cukrot nem kell egy az egyben kihagynom. Oké, az más kérdés, hogy amúgy sem nagyon fogyasztottam már cukrot és cukros dolgokat...
Nagyjából a 160-180 gr- os diétát csinálom, de nem kell szigorúan tartani. Valójában számolgatnom sem kell, és remélem ez marad is így.
De mondtak vmit, hogy mennyi ch diétát tarts?
Úgy tudom a lányoktól, higy akinek nem kell annak 180- at mondanak, de ha esetleg ezzel fogynál akkor fel kell emelni addig amíg megáll a fogyásod. De biztos van vki aki jobban tudja mint én:-)
nem igazán szeretnék fogyni.
ha szeretnék is, az inkább esztétikai kérdés, és engem zavar. normál alkat vagyok, nagyjából s- es, és 36- os ruhamérettel.
Ha fogyni is szeretnél, akkor mindenképp érdemes.
Én már a tehesség közben áttérhettem 180- ra, de mostanában sztem megvan 200 ch is. De ez nkább úgy, hogy mindenből zsírosat eszem nem mint regen a lightot vagy soványat, mivel nem szeretnék fogyni.
Ami még nekem elég nagy bajom a diétával, és főleg hétvégén, hogy ugye elvileg a reggelit legkésőbb 8-ig meg kell enni...
De ha mondjuk én 9-1/2 10-kor kelek???? tudom, akkor a tízóraival kell kezdeni.
De pl. a hétfőm így nézett ki:
8:00 kelés, 9-10-ig edzés...
Így aztán minden mindent keresztez, ebből szokott káosz lenni.
Különben nekem hivatalosan nem kell szigorú diétát tartanom.
Pl.: a szénhidrát nincs is meghatározva, de én olyan nagyon rendes vagyok (magammal), hogy még arra is igyekszem odafigyelni.
Csak lenne már eredménye!
nekem egyébként a gyümölcs, konkrétan a narancs, mandarin hiányzik a legjobban.
imádom ezeket!
néha úgy szoktam csalni - ami végül is annyira nem is nagy csalás - hogy edzés előtt eszem egy-egy narancsot vagy mandarint.
akkor lehet beszerzek sima lisztet, ami teljes kiőrlésű.
van egy nagyon jó kis csokiskeksz receptem, amibe nagyon kevés, összesen talán 7 dkg liszt kell. azt akkor simán meg tudnám csinálni, mert szerintem annál nincs jelentősége, hogy milyen liszt, mert az étcsoki adja a lényeget!
ha kipróbáltam, és ehető, akkor megosztom a receptet!
Graham liszt, teljes kiörlésü liszt (hogy az most tönköly, rozs, vagy sima búza, az mindegy),durumliszt, zapkorba, búzakorpa ilyesmi mehet..
Természetesen sütéskor ezekhez a lisztekhez 1/3 sima finomlisztet, vagy kenyér esetén kenyérlisztet és búzasikért kell keverni hogy szépen megkeljen.
Nem hanem az êtcsokira, én nagyon megszerettem a diéta alatt de igazából mostanra már minden nagyon édes nekem.
Egy kivétel volt a nyáron a görögdinnye, mert én nem bírtam elkenállni neki nem úgy mint Roszika, dehát én ezt a gyerekre fogtam :-))), hogy neki kell.
akkor lehet néha beiktatok egy-egy pudingot is. a rudi egy idő után uncsi...
de basszus, hogy ezek milyen egészségtelenek.
"Nálam mindig az volt többnyire az uzsi, szóval annyi mehet szerintem."
Ezt a norbi túrórudira írtad? ma azt ettem uzsira én is :) meg egy danone ivójoghurtot.
Norbis pudingot és turórudit lehet enni, a többi édessége meg a néha megengedhető kategória mert nem a legjobbak nekünk...
Bár én multhéten melóba azt rendeltem... igaz nem egy diétás hét volt, de még igyis lement -0,5 kg
na és ha már így belelendültem :) bocsánat...
kenyérből a purpurt eszem, ezzel nincs is bajom, szeretem nagyon, sokkal ízletesebb (nekem) mint a többi.
viszont a múltkor álltam a boltban, és néztem a liszteket. nem tudtam dönteni.
1. teljes kiőrlésű liszt
2. tönköly liszt
3. teljes kiőrlésű tönkölyliszt.
Végül a teljes kiőrlésű tönkölylisztet vettem meg, mert biztosra akartam menni, de nem tudom, hogy a teljes kiőrlésű liszt, mennyire mehet???
ja, és még valami.
próbáltam az étcsokira rákeresni, hogy mennyire szabad/nemszabad.
a glikémiás indexe nem rossz, egész alacsony kategóriába tartozik, de nem tudom, hogy hihetek- e ennek az információnak, mert azt olvastam a MM- ben kapott kis füzetben, hogy az étcsoki szénhidráttartalma alacsony, meg lassú felszívódású ugyan, de nagy mennyiségű inzulint választ ki.
Én is kérdezek:
Bár nagyon nem bírom, de a norbis cuccokkal mi a helyzet? A norbi túrórudi pl. maltittal édesített.
ezt inkább kíváncsiságból kérdezem, mert nem szeretem a cuccaikat, de érdekelne, hogy szoktátok- e enni?
A maltittal kapcsolatban már kiokosítottam magam, ha elfogadod a segítségem.
A maltit, mint édesítő mehet, viszont ha már szirup, akkor az megdobja az inzulint. Sok szgar free cukorkát maltitsziruppal édesítenek. Nekem ez szívás:(
A diétás csokiban és műzli szeletben nem maltit van? Mert ha igen, akkor szerintem mehet, nem?
Szóval a válaszom egy határozott talán :)))
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?