Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Igen, mondhatjuk hogy maxi dózist.
Nem, épp ez a baj, hogy nem fogyok. Mostanában vagyok rajta hogy tényleg penge pontosan tartsam a 160 g CH-t. Sajnos nekem ez gondot okozott eddig.
Igaz, nem is híztam se. Kb. 4 hónapja ugyanannyi kiló vagyok.
Dokinőm azt mondta a 6 hónap szedést kivárjuk az első újabb terheléses cukor-inzuig, mert hogy a teljes hatást akkor éri el.
Na, az még 2 hónap, hátha azalatt még lesz változás :)
Amúgy meg kutatgatok meg nyomatok mindent amiről azt mondják hogy inzulin érzékenyítő vagy bármi ilyesmi :) Pl. iszom babként vett zöldkávét, stb.
Mennyik voltak az inzulinjaid? Csak mert nekem ilyen 61,2 meg 243... Szal tényleg sok (ráadásul amikor nézték, eleddig először és utoljára, akkor már 4 hónapja diétáztam...)
Nem, a cukrommal nincs baj, csak az inzum emelkedett volt.
Én anno a metforminból 2x850 mg-ot szedtem.
Akkor Te is jó sokat szedsz. Fogyni tudsz?
Hú, irigyellek :) Mármint a súllyal. REmélem a cukraid is rendben vannak, bocsi, nem emlékszem a tiéidre.
Én kezdettől 2x 1000 mg -ot szedek (metből és meforalból is). A dokimnak szűköltem hadd szedjek többet, erre mondta hogy van tanulmány róla hogy ennél több sem tud többet :)
Igen, össze kell szednem magam mert ez így nem állapot, utálom ezt a túl sok túlsúlyt.
Közben meg folyton olvasok a hormonokról is :)
Nagyon ügyes vagy, csak így tovább:)
Csak azért kérdem a fogyást, hogy kell e Neked mert Nekem a dokinő azt mondta, hogy szedjek 2x500mg meforalt, de Én gyógyszer nélkül is viszonylag jól fogytam és most arra gondoltam, hogy nem szedek 2x500mg meforalt, csak 1x500mg-ot. De még Nekem is fogynom kell vagy 15-17 kg-ot.
Te mennyi meforalt szedsz? lehet, hogy írtad
Húúú akkor tutira azért ja :) Belőlem már tényleg nem volt mit kihajtani, mire a metforminig eljutottam, már tényleg semmit, a legkisebb cukros dolgot se ettem.
Kell ám, még mindig 50 kg-t kéne :) A pajzsmirigyem teljesen rendben (mind az 5 érték, TSH-m szép alacsony 1,5), leteszteltek már rég Cushingra is, az sincs, szal minden okés, "csak" az inzulim szintem toronyház magas :)
Hát, tartom a diétát, őszintén az összetételt kőkeményen szigorúan, már egy éve, a mennyiséggel bevallom gondjaim vannak :) Mozgás meg így-úgy... Múlt héten pl. majdnem minden nap volt fél óra, 1 óra intenzív séták, meg előtte is... Hát majd alakulok, nagyobb önfegyelem, és kitűztem hogy inzu szint csökkentés mindenképp a májusi kontrollon marha kíváncsi vagyok mennyi lesz :) (Nekem a vércukraim még rendben vannak, 4,6 meg 4,8 meg hasonlók)
hú, persze
anno úgy volt, hogy egy időben kezdtem a metformint és a diétát és vagy 1 hónapig kemény hasmenésem volt
most 4 hónapja megy a diéta és most kezdtem a meforalt és egyenlőre semmi gond(kop-kop)
Neked kell fogynod?
Igen, ismerős ahogy leírod, nekem is ilyesmi volt :)
Én 3 hónapja szedek meforalt, előtte sima metformin volt 1 hónapig (azzal kezdtem) A dózis kiszerelés miatt írta fel igaziból doki csak a Meforalt inkább.
De attól se volt semmi mellékhatás, abszolút.
Ez furi, persze tudom az egyes készítmények vivőanyagai is mások, vagy amikor régen szedted még volt benned cukor esetleg? Azt mondogatják hogy kihajtja a cukrot és azért... Nekem is doki mondta hogy a bélben is hat ugye, és hát ettől több lesz a víz a belekben, és azért. VAgy ilyesmi :)
Szupet. Már Én is 4 hónapja tartom a diétát és 2 napja kezdtem el szedni a meforalt de nem tapasztaltam még úgy semmit sem.
Nekem is mintha lenne egy kis hasmenős érzés, de olyan furi. Nem kell rohanni a wc-re. Bocsi:S
Remélem később sem lesz semmi gondom tőle.
Anno a mettől volt rendesen hasmenésem, de az első szemtől kezdve.
Szia,
nekem sose :) Nagy ritkán volt nagyon kicsi extra hasmenés szerű érzés, de csak érzet volt ténlyeg, nem lett belőle semmi gond.
Mondjuk én meforal szedés kezdete előtt már 6 hónapja 8 hónapja nem ettem semmi cukros ételt, nem tudom ez lehet hogy sokat jelentett. De nem biztos.
Nekem mivel fogynom kéne sokat ezért eszem csökkentett szénhidrátos dolgokat. Az egész titka a száraz élsztő! A síma nem jó, attól beton lesz! Nekem a nagyobb gépem van, azt hiszem 1250g-os kenyeret tud sütni. Én mindig kicsit kisebbet csinálok, mert igy sem fogy el. Egy hétig friss puha marad!
Írom a hozzávalókat:
3,5dl tej+víz felesben
2ek olivaolaj
1ek margarin (dobozos)
2kiskanál só (2kis adagoló)
2ek cukor (2 nagy adagoló) A xillittől nem kel meg, ugyhogy inkább cukor!
1 tasak szárazélesztő
50dkg liszt: 20dkg zéró6 (diawellness)
20dkg teljes kiőrlésű (pl zabliszt)
10dkg síma (vagy amilyet akarsz)
1ek búza sikér
Én szoktam még belerakni foghagyma port is (imádom)
3óra 20perc a sütési idő, 200 fokon
Nem a búzafinomliszt a csökkentett, ...
hanem a ch csökkentető vagy mi keverék (ez igy külön kagpható 500g vagalami 1000 ft felett van): búzalgutén, cellulóz rost, szójaliszt meg ez meg az meg amaz ... ezt keverik a norbi sütik meg kenyerek többségénél finomlisztel.
Kenyerekből lehet van olyan ami nem finomlisztel kevernek az jó.
SZiasztok!
Jól emlkészem, hogy azt javasoltátok, hogy sütibe tej helyett lehet vizezett tejfölt tenni? Nem tudom mi lesz a kalácsomból, de most azt csináltam, egyelőre a gép dagasztja:S
vagyis a mellékhatások:S
bocsi
pont ezt akartam írni
ha jól emlékszem, hogy szójalisztből vannak ezek a lisztek
engem abszolút érdekel :)
leírnád naplóban a recepteket?
Nem a szénhidrát csökkentés a lényeg, hanem az összetétel ....
Milyen lisztből sütöd?
Mint írtam lentebb súlyosan cukorbeteg. Pm-e sincs rendben. Volt háziorvosnál könyörögni, hogy nézessen tsh-t, az ordibált vele, hogy mit képzel ki az orvos?
elment endokrinológiára, ott pedig azt mondták, hogy ne zabáljon annyit és ígérje meg, hogy fél év alatt lefogy 5 kg-ot.
Magánorvoshoz most nem nagyon tus menni.:(
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?