Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Hajna drágám,ez lehet ahogy írod az állandó gyógyszereltől, az Ir is okozza ezt és a pajzsmirigy is. A májat a sok inzulin kapja széjjel, ezért is nem ajánlják nekünk az aszpartamos meg hasonló édesítőket hosszú távon, és a fruktózt sem,mert a májat és a vesét nagyon megdolgoztatják.
Réka az LH csúcsnak elvileg peteéréskor kell lennie, szóval az az arány 10.cn-on jó. Ott már nem kell 1:1.
Jelentem Hajni nekem közel 1:1 arányom volt februárban a 3. napon. 4-4 volt kb.
Bekukk ismét. :-)
Nekem a múlt hónapban a 10. cn-on volt hasonló hormonom, mint neked, s az LH/FSH arányra azt mondta a doki, hogy ez jó. Szerinted?
FSH 4.60 mIU/ml (2.50-10.20)
LH 8.34 mIU/ml (1.90-12.50)
Prolaktin 198.3 uIU/mL (59.0-619.0)
Kortizol 336.8 nmol/L (123.0-626.0)
Morgen Tezsvíreim...
Még nem mertem mérlegre állni de már levettem a polcról :) Aki még nem gratulált a kitűnő TSH eredményemhez késöbb is megteheti :)
Welkinem öööööcsééém hát hol a kép?? Komolyan gondolod hogy ennyi elég lesz, hogy rábólitsunk a fiatalemberre. Vérvizsgálat, kenetvétel stb... :)
Viccelek ez tök jó hír mikor lesz a következő randi?
Hajnám emiatt nem kell elkeseredni nekem mondjuk fngom sincs valójában mit is mutat ez az érték, de lehet valamiféle gyulladás miatt magasabb az érték???? Dontfos. Teát nyomjad szerintem más nem kell.
Jaj nekem is összeesik a Norbi tetjén a hab, de én bárhogy megeszem :)
Bea, látom, nálatok mindig van valami szar. Bakker, ezt nem hiszem el, rátok jár a rúd rendesen. :(( Mi is tegnap kaptuk a 2 havi víz és gázszámlát, ami 17 ezer lett. Férjem be is tiltotta a napi kádas pancsolást - mindketten szeretjük, de ezt muszáj lesz visszafogni tényleg.
A pudinggal én is jártam így, én se ettem meg, mert savanyúnak éreztem.
Mindenkinek jó reggelt!
Réka, de jó, hogy jöttél. :)) Én is ezekre a nyers zöldség falatkákra szavazok, amit Molygó írt. Csíkozd fel és mártógatósba tunkold. Vagy magvak, de azt mértékkel. Szotyi esetleg.
Tita, megnézem ezt a müzlit, engem is érdekel.
Judit, üdv. közöttünk! :) Tita leírta neked a lényeget, szerintem is IR, enyhe, kezelhető, szóval aggódni nem kell semmiképp. Nálad a fő probléma az éhgyomri cukorral és inzulinnal van főként. Mindenképpen diéta, és szerintem gyógyszer is fog kelleni, hogy lejjebb menjen az éhgyomrid és hát a terhelted is kicsit. Sportot is javaslom. Diétáról tudsz-e valamit vagy kell segítség? Ha szeretnél anyagokat, dobj nekem egy e-mail címet privátban. Rengeteg anyagot összegyűjtöttünk, átolvasod, és utána megbeszéljük.
Molygó tezsvírem, hát micsoda istánkirálynő vagy ezzel a TSH-val amindenit. Gratulálok!!! :))) Lesz ebből baba télre, majd meglátod.
Jucus, az espumisan nekem is jó barátom! Múlthéten kétszer is kellett alkalmazni. Most épp megint fosi időszakomat élem két napja, annyira boldog vagyok komolyan. Tegnap alig értem haza, már téptem fel a klozetajtót. Pedig az azelőtti két hetem tök nyugis volt, azt hittem, végre beállt.
Zaki, sajnálom, hogy nem jött össze a férjednek ez a meló, de ahogy írod, jobb is. Igen, jól emlékszel, nagyjából ugyanolyanok az eredményeink. :) Én májusban megyek vissza terheltetni. Sokat nem remélek, mert hát sport azóta sincs ugye, meg a diéta sem olyan passzentos mint kéne. TSH-t kiírhatja a háziorvos, én irattam már ki vele. Kérj mellé T3-T4-et is feltétlen!!
Esbee, örülök, hogy jó volt a véleményed a MM-ről, mondjuk ezt gondoltam is. Diétás oktatást én feleslegesnek tartom, ugyanezeket az anyagokat fogod megkapni, és ugyanezeket mondják el neked, amit mi. Ha esetleg mégis mész és megtudsz valami újat, azért oszd meg velünk.
Zsuga, tök rendes vagy, hogy próbálsz Zaki férjének segíteni. :)) Mondtam már neked, te lány, hogy ne görcsölj előre, hogy milyenek lesznek az értékeid. A romlás nem törvényszerű, de előfordulhat. Ennyi. Nálad nem fog és kész. Így kell hozzá állni. MM-be nem kell semmire beutaló. Csak megmondod, mit szeretnél vv-en és kész. TSH-ra tud a háziorvos beutalót adni, de én úgy jártam, hogy T3-T4-et nem néztek, hiába volt a beutalón, mert ref tartományon belül volt a TSH-m. Szóval adtam akkor a szarnak egy pofont. Az étkezések időpontjait úgy állítsd be, ahogy neked jó. Mondjuk nem ártana kicsit eltolni későbbre, ha tudod. Hogy néz ki egy napod? Hánykor indulsz otthonról? Én pl. 6 és 6.30 között reggelizem, mert így fér bele, hogy egyik étkezés közben se legyek épp úton.
Mosolyka, májfunkció: SGOT, SGPT, Gamma GT, meg még valami van. Valami AP.
Welkin, örülök, hogy jól sikerült a randi. Ez szuper hír!!! :))) Akkor ebből még akármi is lehet. Drukkolok a jótestűhöz.
Májfunkció. Hááát tegnap megkaptam anyumtól az utolsó vv eredményét és kész vagyok. Merthogy magas az SGPT-m. A referencia 4-49-ig van, nekem ez 57. A másik két értékem (SGOT és Gamma GT) tök normális. Utána olvastam, persze megint találtam a májdaganattól kezdve hepatitisen át mindent. De azt is olvastam, hogy állandó gyógyszerszedéstől lehet, úgyhogy szerintem a met lesz a bűnös. Ha májusban megyek szuratni, megnézetem megint és RR orra alá dugom, hogy mondjon valami okosat. Addig is valami ötlet májvédésre? Kaják? Tea tudom, hogy van rá. De valami más természetes szer? Mégegy gyógyszert vagy vitamint már nem akarok szedni. :S
Talán Ivi kérdezte annó a referenciákat, na most leírom azokkal együtt a fő értékeimet, a többi most nem téma.
Ez ugye 20. napi volt:
FSH: 4,5 (referencia luteárisban: 1,4-5,5)
LH: 8,3 (referencia luteárisban: 0,9-9,3)
Prolactin: 17,87 (ref. 5,2-26,5)
Estradiol: 213 (ref. Luteárisban: 21-312)
Progeszteron: 13,5 (ref. Luteárisban: 1,2-16)
TSH: 1,61 (ref. 0,35-4,94)
T4: 1,71 (ref. 0,7-1,48) – no ez magas, ezért változtatunk a thyroxin adagon
T3: 2,17 (1,71-3,71)
Jó reggelt!
Tegnap nem nagyon jöttem, nagyon sz.r napom volt. Kiderült, h. iszonyat vízszámlánk lesz... az oka pedig, h. elromlott a kazán ami folyamatosan engedte a vizet a túlfolyón keresztül. A javítást még nem tudni mennyi, de kb. 100 ezer forint az elpocsékolt víz :( Elegem van!
Vissza nem olvastam rendesen, de látom Welkin randja jól sikerült. Örülök neki.
Szerintem ma is csak futtában lesz, mert van egy csomó házimunka + délután barátnőzök és persze a törpediktátor parancsol továbbra is :)
Zaki, én is gondoltam a hipnózisra,de sajnos azon kevesek közé tartozom akiket nem igazán lehet hipnotizálni. Nem fogok ellazulni annyira egy emberke előtt sem. A progit meg a tesztot szerintem a nőgyógyászod is kiírhatja, a tsh-t meg háziorvos.
Esbee, én voltam diétás oktatáson,de tapasztalatból mondom,hogy ha nem vagy különleges eset,tehát nem 3 műszakban dolgozol vagy éjszakázol, akkor felesleges, itt tőlünk meg amiket átküldtünk abból ugyanannyit meg fogsz tudni. Esetleg ha olyan kérdésed van amire nem tudjuk a választ akkor érdemes elmenni.
Manikácska ez az agyad kis vicce, 2 és fél óra után viszont már ehetsz , ha rosszul vagy nem kell a 3 órát betartani. Az étkezések időpontját tartani kell +-fél órával, szóval a 2,5 óra belefér, én rendszeresen fél 8kor reggelizem, ma is pedig most itthon vagyok délelőtt.
Zaki nekem peteéréskor meg menzikor vannak ilyen dolgaim. És érdekes hogy az egyiknél az édességet kívánom a másiknál meg a húst.
Zsuga, lehet mellékhatás is,de lehet annak a hatása is,hogy engedi be a sejtjeidbe az inzulint és esik a cukrod lefelé. Azért romlik az értékük ,ha mindent betartanak ,mert rosszul reagálnak a metforminra, van ilyen. De hál Istennek nem csak ez az egyfajta hatóanyag létezik a problémára. De met-tel és rossz diétával vagy diéta nélkül mindenki romlik pl. A stressz meg emeli az inzulinszintet,nem ajánlott.
Esbee, ebből csak a tsh-t nézheti házi doki, mm-ben nem adnak beutalót sehová. az 5:30 meg korai lesz, legkorábban 6:30 lenne a jó.
Welkin nagyon örülök neked, remélem összejön valami.
Dorka, igen mert az a jó, fél 8 körül.
A tappolás meg egy új mozgásforma amit Szalma hozott az életünkbe és egészen megszerettük itt páran.
Na megjöttem rosszcsontok!!! :D
Tegnapi randi jelentés: a srác iszonyú aranyos volt, kedves volt, udvarias, és nagyon jól szórakoztunk...jóképű is, tökéletes a teste is, és mellette nagyon okos is...kell nekem összefoglalva!!!! :D :D :D
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a májfunkció laborvizsgálatánál mit néznek? Mi a rövidítése, megírnátok? Köszönöm!
zzsuga épületgépész üzletkötő a párom és üzletszervezői technikum, igen nagyon szétbarmolták az egészet ez régen egy jó szakma volt ami most van az katasztrófa....nagyon aranyos vagy írok Neked privit elküldöm az önéletrajzát.
Ja és ne stresszelj az értékeid miatt a stressz nem jó nekünk nyugi minden rendben lesz.Akinek romlik az értéke,hát sajnos előfordul de ritka valamiért nem jó mindenkinek elsőre az a gyógyszer de ilyenkor cserélnek és utána minden okés szóval no para csak pozitív hozzáállás!
Sziasztok,
Megjöttem a nagy grand openingről. Még ennyi embert.... annyian voltak a megnyitón, hogy még a mozgólépcsőket is leállították, mert az emberek a lefelé jövő lépcsőn mentek felfelé, húúúúúúú de gáz volt.
Hát mit ne mondjak az IR-nak az elmúlt napokban annyi... egyszerűen lehetetlen volt tartani, kivéve a napi min 30 perc sétát, mert hát az megvolt.
Mefigyeltem magamon, hogyha beveszem a gyogyót akkor 1-2 óra múlva olyan álmos leszek, illetev azóta állandóan álmos vagyok. Ez is a gyógyszer mellékhatása és elmúlik?
Te jó ég még egy lány akinek romlottak az értékei, hát Én már most streszbe vagyok, hogy mi lesz 1,5 hónap múlva mikor megyek terheltetni. Nekik miért romlik? Azért mert alapvetően átlagosak, vagy miért?
Akinek a férje, párja most keres az építőiparban munkát, hát nagyon együttértek vele, mert látom mi megy ott. Teljesen szétverték az egészet, családok megélhetése került veszélybe. Zakkantcsajszi gépész a párod? Írj már priviben, hátha tudok valamit segíteni! Megnézném az önéletrajzát!
Ma voltam nődokinál. A ciszták maradtak, de ezt gondoltam, mert ciklus nem nagyon van. Azt mondta, hogy ez ebben az esetemben normális, ne aggódjak miatta, csak szedjem a metet. Szerinte D-vitamin sem segítene.
Néha az a problémám, vagyis elég gyakran, mióta diétázom is, hogy már 2 és fél órával az előző evés után lemegy a vércukrom, vagyis gondolom, az történik és éhes leszek és hirtelen gyenge. Régebb nem volt ez ilyen hirtelen és gyakran. Általában ebéd, ritkábban vacsora előtt történik, viszont ha el vagyok foglalva valamivel, akkor nem. Fura.
Sziasztok! Hajna köszi a bátorítást, szerencsére ma már jobb kedvre ébredtem.
Végülis elmentem a májfunkciós vérvételre, és szerencsémre, mert szükség lesz MM-ben erre az adatra is.
Nagyon pozitív az élményem!!!! :)
Nagyon kedves volt a dokinő, ő is bátorított, meg mondta, hogy ne két nap alatt akarjam az egész életmódomat átalakítani, most házifeladatként azt kaptam, hogy a reggel 7 óráig megtartandó reggelit ne hagyjam ki, aztán kezdjek figyelni mit eszek. Elmagyarázta az egész betegséget, és ami nagy örömmel töltött el, hogy minden negatív tünetem ennek tudható "csak" be, (pl. kifejezetten zavar, hogy állandóan izzadok, hullik a hajam) és hogy ezzel a hármas kezeléssel ezek is meg fognak szűnni. A fogyás meg plusz ráadás! :)
Még azzal biztatott, hogy szerinte kb 1 éven belül belevághatunk a lombikba, ha nem jön addig össze természetes úton a baba!! :)
Kaptam meckformint, de azt csak azután kezdhetem el, ha már megvan a reggeli, és a napi 5*-i étkezés. Kell mennem diétás oktatásra.
Azon voltatok? Azt hogy kell elképzelni? Valószínűleg jövő hét vasárnap megyek oda.
Szóval mindent összevetve, köszönöm, hogy vagytok Ti, és hogy van az MM, és hogy látok esélyt arra, hogy normális életem legyen :)
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?