Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
köszi. meglássuk miként alakul a ciklus most..
Hajna, ugye nem vette el a kedvedet a málnalevél ize, és iszod?
Ja-ja,én is tapasztaltam, hogy megváltozott az ízlelésem, nem csak az édes ízek terén. Mindent intenzívebbnek érzek, így minden fűszerből kevesebb kell.
Esetleg valaki tud válaszolni az előző kérdésemre?
Meg milyen vitaminok segítenek?
Sziasztok!
Tita, T- tapp jelmondat: a kevesbb több. Azzal nem teszel jót, ha többet csinálsz, ez ilyen. :)
Hajna, köszi a tömést, megejtettük... :)
Dorka, hát én bele is pusztulék, de legalábbis elsárkányosodnék, ha nem lenne addig szex. Jézusom. Bele sem merek gondolni.
Szép reggelt mindenkinek. Részemről mindjárt felborulok a fáradtságtól.
Warnika, helytelen, hogy már csak megfigyelő vagy, de olvasom ám a naplódat, szóval tudom, hogy most mással vagy elfoglalva. Épp valamelyik nap volt téma nálunk ez az átváltósdi, de igazából nem jöttünk rá, hogy mennyivel kell osztani a mértékegységet, úgyhogy passz. Én az mIU-hoz viszonyítok, mert nekem abban van.
Esbee, nem elkeseredni! Tita nagyon jól leírta a folyamatot. Először alapanyagcsere, utána ötszöri étkezés, aztán megtanulni a lassú-gyors kajákat és a számolás csak a végén jön. Először mind megijedtünk tőle, de tényleg nem kell, mert belejössz hamar. És egyébként is segítünk, úgyhogy nyugi. Ami nagyon fontos, ez egy életmódváltás és egész életre szól. Talán ezt a legnehezebb feldolgozni. Nagyon sokat változik majd a szervezeted. Én például nagyon édesszájú vagyok/voltam a férjem meg ennek a tízszerese. Nálunk mindenhol a lakásban (értsd konyhapult, asztal, hűtő teteje, éjjeliszekrény) hever kibontott tábla csoki, nápolyi, vaníliás karika, mindenféle. Simán megállom, hogy nem eszek bele. Magam sem hittem volna, de tényleg így van. Megváltozik az édességhez való viszonyod, mindent túl édesnek fogsz érezni egy idő után. Jó reggelt keksz sajna nem jó. Cukros, fehér lisztes. Egyébként mi is bűnözünk néha nyugi, hiszen emberek vagyunk. Meg az a helyzet, hogy kiéhezik néha a szervezet és akkor meg kell adni neki azt, amit kíván. Mert utána megint megnyugszik egy időre. Én a májfunkciót azért megnézetném, ha már van ilyen lehetőség.
Szóval fel a fejjel, mind átmentünk ezen. Írd majd meg, mi volt a MM-ben.
Jucus, jól hangzik ez a fagyi, kíváncsi leszek, milyen lesz, majd írd meg. Én nyáron amúgy szoktam krémkönnyű jégkrémet enni néha. Az tejszínes. Ja és én most húsvétra anyumtól kaptam csokit. No comment. Férjem megette. Ezt is.
Zsuga, Anita harmadolta az értékeit. Hát ezért szoktam írni, hogy a változás teljesen egyénfüggő. Ő a legjobb példa rá. Ja, és jó lesz a wellnes központ is a vállalkozásunkhoz, naná! Diósdon ismerem azt a jó cukit én is. Anyumék törökbálintiak.
Moncsi, drukkolok, hogy túléld a fogászatot. Ehh nem irigyellek.
Nórikám, örülök, hogy újra látlak, a naplódból tudom, hogy mi újság veled. Remélem, nem adjátok fel, sosem szabad!!! Nagyon drukkolok neked, mert én hiszem, hogy van megoldás a problémátokra!
Elméletileg a betegfelvételnél megkérdezik, hogy cukros vagy-e kell-e diétás menü. Aztán hogy mit adnak, az már megint más kérdés… Nekem mikor a laparom volt, még nem volt képben az IR, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni. De annó Monyec is írta, hogy mit takart a repülőn a diétás menü. A fogyás ellen meg csak úgy tudsz védekezni, ha több ch-t eszel, tudom, hogy neked ez nehezen megy, de mégiscsak meg kéne próbálni.
Valaki mondja már meg, Zaki férje megkapta végül a melót??
Szalma, te perverz, tömés, mi?! (Nyugi, én is arra gondoltam. Adj egy pacsit.)
Itt letojták, hogy IR-es vagyok. :( Sőt, még szólni kellett, hogy egyáltalán adjanak már valamit a műtét estéjén. Azt kérdezte a nő, hogy nem hoztak kekszet? Hát nem.
Köszi, megvagyok.
Amikor én utoljára feküdtem kórházban (még Gyulán), ott a cukrosoknak külön diétás menüjük volt.
Jobban vagy?
Sziasztok!
Egy ideje nem jöttem, mert nem volt túl jó a lelkiállapotom a histero+lapar után.
A műtét miatt megint fogytam, így azóta csak 1 szem Merckformint merek szedni. :(
Ha egy cukorbeteg kerül kórházba, akkor arra is szarnak, hogy az mit ehet meg mit nem?
Tita, igen, pont így van. :) Bár én így a 2. trimeszterben "majd' megőrülök" néha. :D Ez is változó, valaki ilyenkor jobban kívánja, mint akár terhesség előtt, valaki egyáltalán nem:D
Bea, persze, csak úgy értettem, hogy (lehet rosszul fogalmaztam), hogy terhesség ideje alatt maga az orgazmus nem tilos, meg a spermium sem (dokim szerint, bár én pont az általad leírtak szerint inkább nem), ugyanakkor néhány doki egyáltalán nem javasolja a szex "mechanizmusát", míg az orgazmust engedi...
Amúgy jó reggelt :) Nemsoká megyek a fogdokihoz :D para már beindult :D
Zaki mindenki megzuhan, én is nem egyszer, az emberi szervezet és főleg a nőké úgy van kitalálva hogy megzuhan és feláll. Az esetek döntő többségében egyre erősebben áll fel. : )
Dorka azért az kemény,de állítólag a hormonok miatt az első trimeszterben nem kívánod, a másodikban normális, a 3.ban meg már azért nem mert sok a kényelmetlenség és kisebb gondod is nagyobb. Nekünk eztet mesélték a zegyetemen a professzorok.
Szabad a szotyi Esbee én is nagy rajongója vagyok,csak számold a ch-t majd, de lassú. Azt is szoktam mondani meg írni egyébként,hogy igenis ki kell borulni,mert aki soha nem borul ki az magának árt. Sírni kell, hisztizni kell, fel kell adni, és 10 perccel később teljes erőbedobással folytatni. : )
A SOTE szál felejtős,de egy májfunkciós vérvételre simán mehetsz. Terhelésre csak akkor menj ha inzulint is néznek nélküle ne terheld a szervezeted feleslegesen. A jó reggelt nem mehet,de holnap uzsira ha akarod edd meg. Még most mert úgyis a fejedben lesz. Mi is szoktunk bűnözni és csalni, lehetetlen nélküle, mert akkor szenvedsz.
Fuu, akkor ezért mondta nekem Valicskó a legutóbbi kontrollon,hogy a 3 havi adagomat febr 29-ig váltsam ki. De jó fej volt, a francnak van kedve havonta a patikába rohangálni.
Ez nagyon jó mert én az anyukáktól meg a gyerekektől csokit meg kávét kapok, mindkettőt egyből csatlakoztatom anyumnak én egyikkel sem élek.
A sexben, szintén a zegyetemen tanultuk,hogy ami igazán hat az az oxytocin mert az indítja be a méhösszehúzódást amik ugye a tolófájások is lesznek majd, és kb ugyanez az ami a hüvely mozgását kiváltja a szex alatt, tehát az izommunka meg a hormontermelés elvileg ugyanaz mint szex alatt. Meg a pulzus ilyenek is szerepet játszanak. És még azt is mondták nekünk,hogy hülyeségnek tűnik,de a fertőzések miatt érdemes az utolsó szakaszban gumival nyomulni, ne legyen egy apró kis bacitól valami baja a babának ha véletlenül bejut. Az amit észre se veszel te mert a hüvelyed ph-ja lelassítja elpusztítja az ne adj isten a babára rossz hatással van és koraszülsét egyéb betegségeket ( nem fogyatékosságot,abban az időszakban már nagyon nagyon kevés olyan dolog van ami fogyatékot vagy maradandó egészségkárosodást okozna a magzatban, itt a legnagyobb bibi már a szülés körüli probléma)okozhat.
Érdekes,hogy én olyan régen „tornádóztam „ már –újabb szó Molygótól-, és nem is fogyok. Lehet van összefüggés?
Jó az a fogászat, képzeld mi lesz 25 év múlva!
Na nekem aztán tényleg herótom van néha...
Na a betegek is megérik a pénzüket. Nekem volt olyan, hogy halál komolyan megkérdezte, hogy férjnél vagyok-e.
Nem tudom, ha azt mondom,hogy nem, felkínálja, hogy elvesz???
Bár amilyen fogai voltak, már csak ez is akadálya lenne a kézfogónak:):)
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?