Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Szia! Köszönöm szépen választ, és mindenki másnak is.
Az a helyzet hogy nem voltam dietetikusnál, a Kaáli-ban az orvos mondta el, hogy mit ne egyek, de nem ilyen részletesen, a lényeg az volt, hogy csökkenteni kell a szénhidrátbevitelt, fehér lisztet, cukrot, nagyon cukros gyümölcsöt ne egyek. Ő szőlőt, és a szilvát mondta, hogy az nem jó. Most nézegettem a gyümülcsök ch tartalmát, és meglepődve láttam, hogy a narancs nem is olyan durva, bár arról valahol azt olvastam, hogy tilos. Viszont én körtét eszem rendesen, mert az almát már unom, és kiderült, hogy az rosszabb, mint a narancs. Ja, és most a halon is nagyon meglepődtem, mert eddig úgy tuttam, hogy az kifejezetten jó. Egyébként, ha a húsban nincs szénhidrát, akkor miért nem mindegy, hogy melyiket esszük? Nem jó, ha inkább rendelek Norbi update 1-es kaját minden napra??? Nem drágább, mint, ha én vásárolok, és ha az jó, akkor legalább tudom vele tartani a diétát.
Ja, én két hónapig szedtem a gyógyszert, utána azt mondta az orvos, hogy nem kell, mert nekem hivatalosan nincs IR-em. Elmondta, hogy mik a kritériumai, és nálam azok nem állnak fent.
Nem tudom, viszont ha a neten nézem a leírásokat, azok alapján van. Ráadásul két hónap alatt nagyon nagyon jelentősen csökkent a fáradékonyságom. Előtte olyan voltam egész nap, mint egy zombi, de túlzás nélkül. Egyszerűen semmire nem volt erőm. A munka még ment, de itthon... kb. tévét nézni volt kedvem, meg energiám. Ezért nem akarom abbahagyni a diétát semmiképpen. Így sokkal jobban érzem magam! Egyébként, ha uzsonnára, vagy vacsorára eszem a kefírt, vagy a joghurtot, az is problémás? Mostanában a fix kajám vacsorára: tükörtojás, tk kenyér, paprika, paradicsom.
Ja, és a zabhehely, úgy örültem, hogy azt lehet enni, mert imádom tejjel megfőzve édesítőszerrel. Egy héten egyszer azért mehet ebédre?
Bocsi a rengeteg kérdésért, de sajnos egyre jobban össze vagyok zavarodva.
Szia!
Elvileg a pasi vizsgálattal kellene kezdeni!!! Ez a hivatalos meddőségi kivizsgálási protokoll. Ezzel párhuzamban női hormonvizsgálat és cikluskövetés. Ezek után jön a többi.
Páromnak márciusban volt, de most jövő héten megint lesz. Mert pár hónap alatt nagyon sokat javulhat és romolhat is. A dokim kért újat.
Minél előbb menjen el ő is szerintem.
Sziasztok!
Van valaki itt aki gluténérzékeny és inzulindiétázik?
Segítség kellene. Köszönöm!
Jó hétvégét mindenkinek!
Itt egy recept, amit tavaly többször is megcsináltam, aztán feledésbe merült és most, lapozgatva a lefűzött újságkivágásaim, találtam rá megint. Sztem ez mindenkinek jó, mármint ezen a fórumon:
Tökkel ütött
Hv: 1 közepes tök, fél kg túró, só, ecet, kapor
A megtisztított tököt legyaluljuk, beletesszük egy lábasba, kevés sót, csöpp ecetet teszünk rá és apróra vágott kaporral ízesítjük. 10 percig főzzük, végül rászórjuk az összetört túrót.
Az újságban fogyókúrás ételként szerepelt.
Köszi a receptet!!!!!!!!!!
Holnap ki is próbálom :)
Van valakinek egy gofrisütője?:)))))))))hihihihi
hú, de jól hangzik
Úgy hogy minden amit megeszel elindítja az emésztési folyamatot, aminek ugye a hasnyálmirigy is része, igaz hogy pl ch mentes dolgoknál csikehús salátával, hiába szinte nincs benne ch a hasnyálmirigy akkor is fog egy minimális inzulint termelni megemésztéséhez.
Marhahús és hal esetében ez fokozott lehet, természetesen a dolgokat egészbe kell nézni ahogy Szalmi is mondja, ha 1 szelet húst vagy halat eszel rengeteg zöldséggel barna rizzsel vagy tk kenyérrel az teljesen jó.
- 15 dkg grahamliszt
- 15 dkg zabpehelyliszt (vagy durum, tönkölyliszt)
- 10 dkg 'sima' liszt
- 12 dkg margarin olvasztva
- 3 tojás
- 1/2 l tej
- 1 sütőpor
- izlés szerint xilit (ha édesre akarod)
Nekünk nagy gofrisütőnk van és igy 10-11 db jött ki ebből a mennyiségből.
A tejet hagyd ki, ha reggelire ennéd és vizezett tejszínnel csináld, úgy is jó.
Én ezt szoktam és finom.
Szerintem itt arra gondolt, h ha vacsira sütőtököt eszel, akkor mondjuk tolj mellé valamit, ami lassítja.
Konkrétan ne vele egyed, de mondjuk csinálsz valami salit másik fogásnak, ami főleg 5g ch/ 100 g alatti zöldségeket tartalmaz (paprika, uborka, jégsali) kis sonkával vagy sült husival, sovány sajttal, valami citromos öntettel pl.
Vagy valami kis tejfölös öntetbe (dipbe) mártogathatod a zöldségcsíkokat.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?