Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Nóri hozzám képest alacsony az inzud, Nekem még juniusban és 32 volt az éhomi, a terhelt jó az egy dolog, de cseszhetem ha eleves ok van reggel... majd lemegy idővel, nem sietek sehova, csak türelmetlen vagyok, november elején kell csak éhomit nézetnem majd mert azzal van csak gond.
Amúgy ez a 9 és 11 közötti dolog ez nem sok ezen ne húzd fel magad, sokminden mástól is függ az éhomi érték, hogy hogy aludtál idegálapot stb...
Visszatérve az eredményeidre, nagyon szépen javultál TE is, megfelezted a kezdő értékeidet szinte !!! gratulálok.
Hmmm, hát akkor ez megint olyan anomália amit csak egy tapasztalt endós tudna megmagyarázni :) Mondjuk az inzulintermelés is dinamikus sztem ennyi eltérés még nem olyan nagy?
Tudom számolgatjuk erősen, de ez csak 2 egység, bár tudom nyilván fontos.
Volt időeltérés a vv-kben? Úgy értem hogy a kisebb érték talán korábban történt?
Nekem volt hogy 7-kor meg 8.10-kor is vettek vért... Ha a magasabb esetleg később volt mert később kerültél sorra? Egy óra alatt is feljebb megy a vc és az inzu.
adri, nóri persze hogy gyorsabban fogy, sokkal alacsonyabb volt az inzuja mint a tiéd, mindig is :)
Ezt már rég akartam írni.
Sziasztok. Na megvannak az eredményeim
Febr. 7. eredményeim:
Glükóz 0 p: 4,3
Glükóz 60 p: 7,0
Glükóz 120 p: 7,2
Insulin 0 p: 18,6
Insulin 120 p: 113,0
Szeptember 3.
Glükóz 0 p: 3,8
Glükóz 60 p: 6,7
Glükóz 120 p: 5,4
Insulin 0 p: 11,2
Insulin 120 p: 60,6
1 dolgot viszont nem értek. Csütörtökön is nézetett a prolaktin mellett a dokim éhgyomori inzulint ott 9,3 lett. Most hétfőre, hogy lett megint 11,2????
A 9.3 előtti nap ettem dinnyét, cukormentes üdítőt is ittam.... A 11,2 előtt viszont direkt kerültem az ilyeneket. És ez 4 nap különbsége. Véleményetek erről?
És vélemények az eredményeimről?
Amit én látok, hogy a cukornál kezd harangforma lenni, a 120 perces már nem emelkedik tovább.
Szerintem akkor a Meforal is használ nekem, nincs szükség gyógyszer cserére. Szerintetek?
Nagyon kiváncsi vagyok a ti véleményetekre!!!
Itt sokmindenkinek van diétás naplója. Nézd meg őket úgy könnyebb.
Én nem eszek se kefírt, se tejet mióta diétázom. Csak tejszín és tejföl. Esetleg ha sütit csinálok és tej kell bele, akkor oda mehet tej. De reggelire tilos.
Sajt, húsok mehetnek.
Zöldség, gyümi is. Kivétel a banán és a szőlő, estleg a paradicsom. Van akinek megdobja a cukrát van akinek nem. Nekem nem.
Köretnek basmati rizs, barnarizs, kuszkusz, bulgur, köles, hajdina.
Krumplit csak ritkán lehet enni és inkább hasábnak. De pl én a franfurti levesbe teszek és pár kockával megeszek.
Sziasztok,
Kicsit bekukkantottam. :)
Én még mindig kitartok a melett, hogy mehet a dinnye(mére, csak uzsira). Persze gondolom függ attól kinem mennyire volt magas az inzulin. Nekem annyira nem volt vészes. Én a banánon és a szőlőn kívül minden gyümölcsöt és zöldséget megeszek.
Tejet nem lehet reggel inni, meg semmit ami gyors !!! Én egyszer leküldtem ilyen finomlisztes virslis leveslst és bevettem a metet hát hagy ne részletezzem a délutánt...
Hol voltál dietetikusnál?
Krupli néha mehet, sültkrupliként vagy héjában sütve főzve (kruplipüré tilos)
Kefír egy fokkal jobb mint a joghurt, de gyors és heti max 1-2x
Görögdinnye tiltólistás!
Sertéshús mehet, comb, lapocka, karaj simán, Én még a tepertőkrémet is tk kennyérrel megeszem ha olyanom van mellé jó sok zöldség. Marhahúsnak és halnak nagy az inzulin válasza így max heti 1x.
Tök jó, 15 szem szőlőcukorban van 30 g CH, vicces lesz ha vérvétel után ott nyomatom a fél zacskót... :S
Valakinek esetleg tegnap óta jó ötlet? Nem orvosi szakvélemény kéne csak valami ötlet hogyan tudom a vc-omat az éhomiság kényszere után a lehető leggyorsabban szintre hozni, hogy ne feketedjen ki a világ.
Krumpli néha-néha mehet.
Sajtot én eszem, kefírt és görögdinnyét annyira nem ajánlott. Tejet is csak néha-néha lehet inni.
Sziasztok!
Az jutott eszembe a krumplis kérdésről, hogy az elmúlt két hónapban mindent elolvastam, amit találtam a neten az IR diétáról, de annyi az ellentomondás, hogy már lassan bizonytalanabb vagyok, mint, amikor kiderült, hogy diétáznom kell.
Tud esetleg valaki ajánlani olyan leírást, ami neki működik.
Krumplin túl ilyen kétségesek pld. a sajt, a kefír, a görögdinnye, a nem sovány hús. Ja, zabhelyhet édesen lehet enni reggelire elvileg, de ugyanakkor más szerint tejet nem lehet reggel inni... stb. Már lassan nem tudok tk kenyéren meg zöldségen kívül lelkiismeretfurdalás nélkül mást enni.
Köszi-köszi
Csodabogár? :D
Nagy súlyfeleslegből könnyebb, mint kevesebből :D
Ja van hogy kicsit megcsúszik a kalória ilyen 2000 kcal környékére ezt ugy veszem hogy kicsit pihentetem a diétát, nem lehet arra egyfolytában kényszeríteni a szervezetet hogy fogyjon.
Nóri meg valami csodabogár , hogy Neki ilyen gyorsan megy
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?