Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Köszi a tippet Adri, ki fogom próbálni.
Én meg tortillát sütöttem durum lisztből, és nagyon finom lett, jobb mint az eredeti. Mondjuk ez nem péksüti, de kenyér helyett jó variáció, grillezett csirkemellel és jó sok zöldséggel imádom.
Tésztából inkább kilófaló - ez zabpehely lisztből van és 100 G ban 55 CH emlékeim szerint, ez tuti lassú.
Kenyérből ha többet szeretnél enni akkor meg norbis helyett : pro body kenyér (l. nél 350-400 , upd nél kb 600) máshol is kapható hasonló kenyér az is ilyen 400 ft körül és ok ehető belőle alacsony CH-s-
Házilag sütött pizzás csiga na az adja :D
Én is szívesebben eszem házilag sütött péksüteményeket, most grissinit sütöttem mert unom a kenyeret. (ez is kenyér csak más formában). De házilag is inkább sósakat sütök, mert az édes nem fogy el...
Igazából én kiiktattam a péksüteményeket az életemből, csak kenyeret eszem.
De a norbis cuccokat akkor sem ettem, amikor még nem tudtam az IR-ről... pont azért, amit BioCica ír. Adalékanyag.... Annyi sz.rt pakolnak bele, hogy az a csoda, hogy nem néz ki műanyagnak....
Ha eszel mellé egy darab nektarint, akkor megvan a szükséges ch mennyiség és kcal is csak kb. 50 van a nektarinban.
Szerintem néha be lehet iktatni, főleg ha aznap van mozgás. :-)
Az a kakaós csiga szerintem is isteni, de "csak" 8g ch van benne tehát uzsonnára még kell valami mellé, alapvetően kb 250 kcal egy csiga + mellé még 12 CH akkor kalóriával csúszol el.
A mi diétánkak nem a CH minimalizálás a lényege, hanem a megfelelő egyensuly !!! szénhidrát, zsír, fehérje
Olyan adalékanyagot használnak, ami lassítja a ch felszívódását.
A szójalisztnek elég alacsony a ch tartalma és ezzel helyettesíti a szükséges liszt mennyiséget a péksüteményben.
Mondjuk szerintem minden péksüteménye elég zsíros, de ugye azt állítja, h a ch hízlal és nem a zsír + a zsír lassítja a ch felszívódását.
A ténnyel nem lehet vitatkozni, hogy a legfőbb dietetikai központban itt Magyarországon végeztek egy kísérletet és az eredmény azt igazolta, h a termék elfogyasztása után csak kis mértékben emelkedett a vc. szint.
Ez persze nem jelenti azt, h az inzulin közben nem volt az egekben...
Miért nem reggelire??? A zabpehely lassú nem? Vagy kásának már gyors ezek szerint?
Bocsi, amúgy köszi, hogy megkérdezted... de ezen most megint kiakadtam. :S Így érdekes betartani a diétát, hogy minden hónapban megtud az ember valamit, amit addig rosszul csinált. És a sütőtök is gyors volt eddig.
Ezt esetleg meg lehetne kérdezni tőle, mert a vércukor szintet alig emeli meg a péksüti + elég sok zsiradék van benne, és az lassítja a ch felszívódását.
A múltkor megkóstoltam a lenmagos kakaóscsigájukat...Isteni finom volt! :-)
Még melegen kaptam és tényleg olyan íze volt, mintha hagyományosat ennék.
Nem tudok mindent elfogadni az általuk leírtakból és képviseltekből.
Egy fehérlisztes kifli miért lenne más, csak azért mert norbi csinálja?? Vagy, akkor ezek szerint a sima bolti kifli is ehető a ch betartásával????
A rizstej biztosan gyors felszívódású, ráadásul elég magas benne a ch tartalom.
Ha tudsz, akkor igyál inkább mandulatejet, vagy kávétejszínt (már ha a kávédba keresel v.mi alternatív helyettesítőt).
Az Egészségkonyha kérdezz-felelek oldalán kb. 1 évvel ezelőtt Zentai Andi azt válaszolta, hogy ch betartásával ehetőek az update péksütemények.
Változott azóta v.mi..? :-/
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?