Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)


76902. adri0128 (válaszként erre: 76900. - Dorottya88)
2013. szept. 29. 21:05

Kivitelezhető, 1 es tipusu cukorbetegek is életük végéig diétáznak, meg a gluténérzékenyek, hát ez is olyan.

Van sok étkezési napló én pl azt is írom ha csalok, mert nem vagyunk robotok és néha ez-az belefér

76901. adri0128 (válaszként erre: 76900. - Dorottya88)
2013. szept. 29. 21:05

Kivitelezhető, 1 es tipusu cukorbetegek is életük végéig diétáznak, meg a gluténérzékenyek, hát ez is olyan.

Van sok étkezési napló én pl azt is írom ha csalok, mert nem vagyunk robotok és néha ez-az belefér

76900. Dorottya88
2013. szept. 29. 20:42
Sziasztok csak egy kérdés . Hogyan tudtátok betartani az IR-s diétàt vagy egy életen keresztül igy étkezni??
76899. Tittike76 (válaszként erre: 76897. - Szilvita)
2013. szept. 29. 17:06

Hajna74-nek vannak receptes naplói. Rengeteg recepttel, van közte 2 fajta pizza tészta recept is. Én az egyszerűbbet csináltam minidg, és nagyon nagyon finom. A receptben durum liszt van. De nagyon fini 100% tk lisztből is, vagy fele durum-fele tk. Mindenhogy fincsi :) Bemásolom.


- 40 dkg durumliszt

- 2, 5 dkg élesztő (én instant élesztőt használok, úgyhogy arányosan azt rakom bele)

- 1/4 liter langyos víz

- 1 tk só

- 1 ek olívaolaj (nem muszáj olíva)


Az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos vízben. A lisztet beleszitálom egy mély tálba, a közepébe mélyedést nyomok és beleöntöm az élesztős vizet. Ezt a környező liszt kis részével összekeverem (kovász), majd a többi lisztből kevéssel betakarom, letakarom és meleg helyen kétszeresére kelesztem. Kb. negyed óra után hozzáadom a sót és a vizet, majd jól elkeverem. A tésztát úgy mint a rétestésztát párszor a deszkához csapkodom és cipót formálok belőle. Meglisztezem, letakarom és kb. egy óra hosszat kelesztem.

Ha kész kör vagy téglalap formájúra nyújtom, sütőben feltéttel kb 40 percig sütöm, de sütője válogatja, nekem régi villanysütőm van.

Ezt kb 10 szeletre vágom, egy étkezésre teljesen korrekt mennyiségű a szelet, mert a tésztája jó laktató. Így egy szelet úgy 28 g ch-ra jön ki, ha kerekítek, mert mondjuk a gyúrásnál is használok lisztet, meg teszem azt a májkrémben, egyéb feltétben is van, akkor is csak 30 dkg. Mi erre vajjal és oregánóval összekevert májkrémet, vöröshagymát, házi szalámit, bacon szalonnát, meg sajtot raktunk. Ezekből én egyiknek sem számoltam ch-t, így reggelinek is tökéletes egy szelet.


Annyi megjegyzés, hogy nálam 20 perc alatt megsült, 40 perc alatt szénné égett volna, úgyhogy ezt ki kell tapasztalni, kinek milyen a sütője.

76898. Szilvita (válaszként erre: 76889. - Ancsix)
2013. szept. 29. 08:35
Akkor én is tejfölt fogok. Az is jó ugyanúgy elkészítve.
76897. Szilvita
2013. szept. 29. 08:33

Sziasztok!

Van valakinek pizza receptje? Azt szeretnék ebédre. Még sosem sütöttem...

76896. Tittike76 (válaszként erre: 76895. - Diablonia)
2013. szept. 28. 17:46
Nyilván a legpontosabb a HbA1c, mert az a 3 havi cukor átlag. De akinek rendszeresen 5 feletti az éhgyomrija (nekem éveken át mindig ilyen volt), akkor az már beszédes. Egy mérés, nem mérés. Tudom. De az én esetemben már figyelmeztetett hogy baj van.
76895. diablonia
2013. szept. 28. 17:43
Én már egyszer írtam hogy az éhomira annyira nem alapoznék MERT nekem 1 hét különbséggel először 5,2 volt aztán meg 4,00 akkor még nem tudtam az IR-ről. Tehát szerintem ezt leginkább az este elfogyasztott étel befolyásolja. Mellesleg a kisebbet pont azután mérték hogy tele ettem magam előző nap minden jóval :D a másiknál meg majdhogynem koplaltam....
76894. Tittike76 (válaszként erre: 76893. - Blueminnie)
2013. szept. 28. 17:31

Nekem tavaly, tavalyelőtt mindig 5 feletti volt. Most január óta megy a diéta + meforal és most már többször is 4,5 körüli lett. Szóval viszonylag hamar lehet ezen változtatni.

Csak azért írtam le ezeket, hogy fel a fejjel :)

Amúgy terhelésed volt már? Ha igen, akkor milyen eredményeid voltak? Gyógyszert szedsz?

76893. blueminnie (válaszként erre: 76891. - Tittike76)
2013. szept. 28. 17:17

szia!

Köszönöm a válaszod!

Igen, most legutóbb például 5.36 mmol/L lett :(

76892. ba7da9cfc0 (válaszként erre: 76889. - Ancsix)
2013. szept. 28. 13:21
Jól tudod a joghurt és a kefír nem jó nekünk. Nagy magas inzulin választ váltanak ki.
76891. Tittike76 (válaszként erre: 76886. - Blueminnie)
2013. szept. 28. 12:54

Szia!

Valóban. A teljesen egészséges éhgyomri cukor mindenképp 5 alatti. Az 5 feletti értékek már valamilyen abnormalitást jeleznek a szénhidrát anyagcserében. Gyakran ilyen kor már a vérnyomás/koleszterin/triglicerid szintek is emelkedettek. Neked 5 feletti szokott lenni azért kérdezed?

76890. ivi79 (válaszként erre: 76887. - Tejespite)
2013. szept. 28. 10:53
szerintem is finomabb a kaja himalájasóval:) én kb 2éve már csak ezt használom. sőt ezt teszem télen párologtatóba, meg az orrom is ezzel szoktam átmosni(allergia ellen meg ha véletlen megtaknyosodok)
76889. ancsix (válaszként erre: 76882. - Szilvita)
2013. szept. 28. 10:34
De a kefír és joghurt nekünk felejtős nem? Én ezért szoktam tejföllel, pedig régen mindent joghurttal csináltam.
76888. ancsix (válaszként erre: 76880. - Tejespite)
2013. szept. 28. 10:32
Köszönöm!!
76887. Tejespite (válaszként erre: 76885. - Szilvita)
2013. szept. 28. 06:55
Nem igazán vettem észre, mert a Himalayat rövid ideig használtam, tehát sztem nem volt ideje a jódnak annyira bezavarni. A férjem (aki eléggé realista, tehát nem dől be a kampányoknak) meg van győződve, h sokkal jobb ízű az étel ezzel a sóval, és kevesebb is kell belőle - habár ez ízlés kérdése is lehet. Mivel a H. sót nem dobtam azért ki, és amikor vettem akkor vettem szinte porrá őröltet és szemcséset is, sőt kaptam is, szóval még van belőle, egy külön üvegben tartom, és ha vmi olyan van, h én nem valószínű h eszek belőle, akkor a H-t használom, és mindig mondja, h ne a H-t használjam, mert neki nem ízlik annyira. De ez nem mérvadó. Dr Papp Lajos ajánlásában is hiszek, akinek a véleménye a NaCl zacskóján olvasható.
76886. blueminnie
2013. szept. 27. 22:15

Sziasztok!


Én az éhgyomi cukorral kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy az igaz, hogy 5 felett már nem a legjobb, hiába jelölnek meg olyan tartományt, hogy pl 5.5-ig jó, vagy 6.1-ig?

Köszi a választ!

76885. Szilvita (válaszként erre: 76884. - Tejespite)
2013. szept. 27. 21:48
És észrevettél valami változást? Megpróbálom én is ezt a kevert módszert. Akkor jut is marad is:)
76884. Tejespite (válaszként erre: 76882. - Szilvita)
2013. szept. 27. 21:34
Én is elolvastam az után az e-mail után elég sok infót a sókról, és érdeklődtem is utána. Ez hosszabb téma, nem akarok senkit se 'téríteni' annál is inkább h az igazság ki tudja hol van. De én azóta a 100 % NaCl sót használom, fele-fele arányban keverve a közönséges, legegyszerűbb "koszos" konyhasóval. De több ismerősöm csak a tiszta NaCl-ot, a gyógyszerészünk pedig CSAK a közönséges konyhasót. Nem jódozottat, nem finomítottat.
76883. Szilvita
2013. szept. 27. 21:04
Még egy kérdés, hogy mindegy milyen torna, vagy csak a kardió jó, mert már ezt is olvastam valahol, de remélem nem így van...
76882. Szilvita
2013. szept. 27. 21:03

Sziasztok!

Adri, megnéztem én is a képeid, és nagyon szép lány vagy, és nagyon-nagyon látványos a változás, gratulálok!

Na, most a sókkal megkevertetek teljesen:) Én tengerit használok, milyet is kéne akkor? Egyszer olvastam egy cikket, hogy a bolti sók nem is sók, hanem az igazi NaCl-t gyógyszertárit, mármint nem nekünk, hanem mindenkinek.

Ezen a reggeli tornán elgondolkodtam, én 5.15-kor szoktam kelni, de ha egy húsz perccel fel bírnék korábban...de jó is lenne egy reggeli torna. És proteint lehet inni? Nem kell sehova beszámolni?


Én salátaöntetet kefirből szoktam csinálni, bele mustár fokhagyma, só, bors, provansi fűszerek, vagy amit akarsz, majoranna, isteni:)

76881. Monyec83 (válaszként erre: 76878. - Lylandra)
2013. szept. 27. 20:45
bocsánat, félreértettelek :-)
76880. Tejespite
2013. szept. 27. 20:37

A Hímalája sónál én ráíratnám a zacskójára a jód mennyiségét, mert az emberek gyanútlanul megveszik. Én is megvettem, mikor olvastam róla, h milyen jó és úgy örültem, h a családomnak most milyen jót teszek. Aztán olvastam az 'igazi' NaCl konyhasóról, és kíváncsiságból kigugliztam a sók összetételéről egy táblázatot. És itt döbbentem meg. Idemásolom:

Himalája só: vas vegyületekkel színezett kősó, egyes mérések szerint kritikusan magas jód tartalommal (nem tartalmaz "84 nyomelemet" jelentős mennyiségben) 12mg a jód tartalma, ezzel szemben a kősónak 0,005, a tengeri sónak kisebb mint 1. Tehát nem jódozott, de alapból magas a jódtartalma, így én sem fogyaszthatom a Hashimotom miatt. Szerintem az lenne az etikus - és nem csak a Himalaya sónál - ha sokszor az agyon reklámozás és dícsérgetés mellett megírnák a negatív dolgokat is, vagy hogy kinek nem ajánlják. Jó az, h tudjuk milyen jó természetes dolgok vannak, de utána kell nézni.

76879. Tejespite (válaszként erre: 76837. - Adri0128)
2013. szept. 27. 20:24
Adri, mi az h nem látványos?! Lehet, h Te többet szeretnél fogyni, de nagyon sok lement már! És nagyon jól nézel ki!!!! És Nóri is! Gratulálok!
76878. lylandra
2013. szept. 27. 17:09
Azért kérdeztem, hogy hátha van valakinek valami spéci kis receptje :) mert pl itt Győrben van egy étterem és ott adnak egy mártogatóst, ami öntetnek is jó és annyira fini, de nem tom mi van benne, így nem merem enni....
76877. Monyec83 (válaszként erre: 76874. - Lylandra)
2013. szept. 27. 17:00
mivel joghurtot mi nem ehetünk én tejföllel csinálnám, ami joghurtos alapú. Emellett persze van egy csomó ami olajos alapú öntet.
76876. Monyec83 (válaszként erre: 76858. - Gkat28)
2013. szept. 27. 16:59

Szia!

Én nem mermén megemelni doki nélkül. Nem egyszerű ez a gyógyszer, szóval azért óvatosan bánnék vele. A doki meg véreredmények alapján látja, hogy mi a helyet, emelni vagy csökkenteni kell. Az 500-t mi alapján érzed kevésnek?

76875. Viki77_2 (válaszként erre: 76874. - Lylandra)
2013. szept. 27. 16:58

Én natúr joghurtot szoktam kicsi vízzel, szárított kaporral, mindenféle fűszerekkel, és állni hagyom.

Ha nem akarsz natúr joghurtot enni egyáltalán, akkor olívaolajos alapút csinálj sztem.

76874. lylandra
2013. szept. 27. 16:12
Saláta-öntet ötletek?
76873. ancsix (válaszként erre: 76871. - Gkat28)
2013. szept. 27. 15:28
A jódozottat nem kerülnünk kell? Megkeveredtem!:-)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook