Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Kivitelezhető, 1 es tipusu cukorbetegek is életük végéig diétáznak, meg a gluténérzékenyek, hát ez is olyan.
Van sok étkezési napló én pl azt is írom ha csalok, mert nem vagyunk robotok és néha ez-az belefér
Kivitelezhető, 1 es tipusu cukorbetegek is életük végéig diétáznak, meg a gluténérzékenyek, hát ez is olyan.
Van sok étkezési napló én pl azt is írom ha csalok, mert nem vagyunk robotok és néha ez-az belefér
Hajna74-nek vannak receptes naplói. Rengeteg recepttel, van közte 2 fajta pizza tészta recept is. Én az egyszerűbbet csináltam minidg, és nagyon nagyon finom. A receptben durum liszt van. De nagyon fini 100% tk lisztből is, vagy fele durum-fele tk. Mindenhogy fincsi :) Bemásolom.
- 40 dkg durumliszt
- 2, 5 dkg élesztő (én instant élesztőt használok, úgyhogy arányosan azt rakom bele)
- 1/4 liter langyos víz
- 1 tk só
- 1 ek olívaolaj (nem muszáj olíva)
Az élesztőt felfuttatom 1 dl langyos vízben. A lisztet beleszitálom egy mély tálba, a közepébe mélyedést nyomok és beleöntöm az élesztős vizet. Ezt a környező liszt kis részével összekeverem (kovász), majd a többi lisztből kevéssel betakarom, letakarom és meleg helyen kétszeresére kelesztem. Kb. negyed óra után hozzáadom a sót és a vizet, majd jól elkeverem. A tésztát úgy mint a rétestésztát párszor a deszkához csapkodom és cipót formálok belőle. Meglisztezem, letakarom és kb. egy óra hosszat kelesztem.
Ha kész kör vagy téglalap formájúra nyújtom, sütőben feltéttel kb 40 percig sütöm, de sütője válogatja, nekem régi villanysütőm van.
Ezt kb 10 szeletre vágom, egy étkezésre teljesen korrekt mennyiségű a szelet, mert a tésztája jó laktató. Így egy szelet úgy 28 g ch-ra jön ki, ha kerekítek, mert mondjuk a gyúrásnál is használok lisztet, meg teszem azt a májkrémben, egyéb feltétben is van, akkor is csak 30 dkg. Mi erre vajjal és oregánóval összekevert májkrémet, vöröshagymát, házi szalámit, bacon szalonnát, meg sajtot raktunk. Ezekből én egyiknek sem számoltam ch-t, így reggelinek is tökéletes egy szelet.
Annyi megjegyzés, hogy nálam 20 perc alatt megsült, 40 perc alatt szénné égett volna, úgyhogy ezt ki kell tapasztalni, kinek milyen a sütője.
Sziasztok!
Van valakinek pizza receptje? Azt szeretnék ebédre. Még sosem sütöttem...
Nekem tavaly, tavalyelőtt mindig 5 feletti volt. Most január óta megy a diéta + meforal és most már többször is 4,5 körüli lett. Szóval viszonylag hamar lehet ezen változtatni.
Csak azért írtam le ezeket, hogy fel a fejjel :)
Amúgy terhelésed volt már? Ha igen, akkor milyen eredményeid voltak? Gyógyszert szedsz?
szia!
Köszönöm a válaszod!
Igen, most legutóbb például 5.36 mmol/L lett :(
Szia!
Valóban. A teljesen egészséges éhgyomri cukor mindenképp 5 alatti. Az 5 feletti értékek már valamilyen abnormalitást jeleznek a szénhidrát anyagcserében. Gyakran ilyen kor már a vérnyomás/koleszterin/triglicerid szintek is emelkedettek. Neked 5 feletti szokott lenni azért kérdezed?
Sziasztok!
Én az éhgyomi cukorral kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy az igaz, hogy 5 felett már nem a legjobb, hiába jelölnek meg olyan tartományt, hogy pl 5.5-ig jó, vagy 6.1-ig?
Köszi a választ!
Sziasztok!
Adri, megnéztem én is a képeid, és nagyon szép lány vagy, és nagyon-nagyon látványos a változás, gratulálok!
Na, most a sókkal megkevertetek teljesen:) Én tengerit használok, milyet is kéne akkor? Egyszer olvastam egy cikket, hogy a bolti sók nem is sók, hanem az igazi NaCl-t gyógyszertárit, mármint nem nekünk, hanem mindenkinek.
Ezen a reggeli tornán elgondolkodtam, én 5.15-kor szoktam kelni, de ha egy húsz perccel fel bírnék korábban...de jó is lenne egy reggeli torna. És proteint lehet inni? Nem kell sehova beszámolni?
Én salátaöntetet kefirből szoktam csinálni, bele mustár fokhagyma, só, bors, provansi fűszerek, vagy amit akarsz, majoranna, isteni:)
A Hímalája sónál én ráíratnám a zacskójára a jód mennyiségét, mert az emberek gyanútlanul megveszik. Én is megvettem, mikor olvastam róla, h milyen jó és úgy örültem, h a családomnak most milyen jót teszek. Aztán olvastam az 'igazi' NaCl konyhasóról, és kíváncsiságból kigugliztam a sók összetételéről egy táblázatot. És itt döbbentem meg. Idemásolom:
Himalája só: vas vegyületekkel színezett kősó, egyes mérések szerint kritikusan magas jód tartalommal (nem tartalmaz "84 nyomelemet" jelentős mennyiségben) 12mg a jód tartalma, ezzel szemben a kősónak 0,005, a tengeri sónak kisebb mint 1. Tehát nem jódozott, de alapból magas a jódtartalma, így én sem fogyaszthatom a Hashimotom miatt. Szerintem az lenne az etikus - és nem csak a Himalaya sónál - ha sokszor az agyon reklámozás és dícsérgetés mellett megírnák a negatív dolgokat is, vagy hogy kinek nem ajánlják. Jó az, h tudjuk milyen jó természetes dolgok vannak, de utána kell nézni.
Szia!
Én nem mermén megemelni doki nélkül. Nem egyszerű ez a gyógyszer, szóval azért óvatosan bánnék vele. A doki meg véreredmények alapján látja, hogy mi a helyet, emelni vagy csökkenteni kell. Az 500-t mi alapján érzed kevésnek?
Én natúr joghurtot szoktam kicsi vízzel, szárított kaporral, mindenféle fűszerekkel, és állni hagyom.
Ha nem akarsz natúr joghurtot enni egyáltalán, akkor olívaolajos alapút csinálj sztem.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?