Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Kíváncsi lennék az alábbi történettel kapcsolatosan a véleményetekre:
A nagynéném ma volt egy konzultáción a "doktornőnknél" mert letelt az egy hónap a gyógyszerszedésben. Kérdezte az orvos, hogy hogy érzi magát és elmondta a következőket:
1.amióta szedi nagyon éhes reggel-válasz: nem a gyógyszertől van.
2. amióta szedi nagyon kívánja az édességet-válasz: nem a gyógyszertől van.
3. és plusz 1 kg-nál tart. Ha nem szedi a gyógyszert reggel nem éhes.(egy pár napot kihagyott kíváncsiságként)
Kb. 10 percet volt bent...és 6000 Ft.Múltkor (az első alkalommal) egy órát voltunk bent, nem tom azóta mi változott...Én jövő héten megyek :(
Hát ezt cáfolom, mert nekem több ismerősöm is ment oda, többek közt a legjobb barátnőm, aki nem kapott gyógyszert és első három hónapban csak szigorú diétát és mozgást javasoltak neki. Ha nincs pozitív változás, csak akkor kap majd gyógyszert.
A várólista valóban nagyon hosszú, de azért mert rengeteg a beteg és nem azért, mert leszarnak. Nem tudom, nekem ez volt az első olyan hely, ahol a konzultáción majd egy órát foglalkoztak velem mindig (a nőgyógyászaton is!), és először volt az, hogy a doki nem az órát bámulta, hogy mikor tud végre kivágni az ajtón.
Most elég bajba vagyok mert a lombikos dokim az első eredményre azt mondta, hogy ne szedjek metet és jó mesze kerüljem el a MENSMENTISt mert ott boldog boldogtalannak adják a gyógyszert és van egy új kutatás Amerikába ami kimutatta, hogy lombiknál nem is célszerű szedni.
Mit mondjak a lombikos dokinak nem tartottam be az utasítását és halgatam egy olyan dokira aki csak a pénz beszedni tudja de amikor egy kis segítséget szeretnék tőle kérni a fülebotját se mozdítja legalább távkonziba mondatna valamit.
Felhívtam őket nem tudnak segíteni a TÜÜ dokihoz csak novembere tudok bejelentkezni, nem egy segítőkész banda.
Figyi, lombik abszolút felejtős. Én RR-hoz járok, és nekem csak a terhelt inzulinnal volt baj, mikor kiderült, akkor volt 67. Utána tovább romlottam 4 hónap alatt az XR-től, akkor lett 74. Gyógyszercsere. És utána indult be a javulás, de baromi lassan. Másfél év alatt jutottam el addig, hogy lement a terheltem 34-re, ennél lejjebb már nem valószínű, hogy fog, mert nagyon erős a hajlamom a cukorbetegségre. Azt mondta RR, lombikhoz menjünk 40 alá, akkor mehetek, előbb nem. Azt mondta az induló értékeimmel esélyem se volt. (Az előzmények nálam: kétszer volt lombikom, másodikból lett egy biokémiai terhesség, utána nézettem meg magamtól az IR-t, mert akkor már kezdtem gyanakodni, hogy valami gáz van velem.)
50 körüli terheltnél elméletileg már teherbe tudsz esni, de nagyon magas a korai vetélés kockázata. (Nálunk ugye amúgy is az IR miatt, de ilyen értéknél főleg.) Arról nem is beszélve, hogy lombiknál amit kapunk stimulálókat nagyon rontják az inzulint. Persze vannak kivételek, van aki sokkal rosszabb értékekkel is végighord egy terhességet, más meg nagykönyvi értékekkel se. Egyénenként változó. Azt szokták mondani, ha valakinek nagyon rosszak az értékei, hogyha azt megfelezi, akkor már jó esélye van a babára.
Én nem kezdtem volna lombikot, ha tudtam volna az IR-ről. Felesleges pénzkidobás volt.
én márciustól szedem a meforált szeptemberbe mivel nem fogytam felemelték az esti adagomat 750mg. Igaz fogytam de a cukrom és az inzulinom is nagyon romlott.
2.hó 9.hó
cukor: 4,4 mmol, 4,7mmol
6,2 mmol 10,1 mmol
5,3 mmol 8,6 mmol
inzulin:
4,5 mU/l 16,1 mU/l
61,7 mU/l 162,8 mu/l
37,5 mU/l 122,2 mu/l
mivan ha nem szedem tovább a gyógyszert?
most kezdődne a lombikom Tüü doktor úrhoz meg csak novemberbe van időpont. Ti mit tenétek? Diétát tartom ahogy tudom mert glutén mentesen esek, járok futni. Mi legyen?
Igen, ez előfordulhat. Nem kell megijedni, a doki le fogja cserélni. Én is xr-t kaptam először, az nem nagyon használt, így azután lecseréltük simára. A szervezet lassan kezd reagálni, elindulni a javulás útján, és lehetnek megtorpanások is, attól sem kell megijedni.
Kitartást!
Szia!
Igen, nem négyszeresére csak kb duplájára és nem a meforal hanem a merckformin xr de a meforal sem javított előtte semmit. Sajnos van ilyen, akinél inzulin termelődést vált ki a gyógyszer.
sziasztok,
volt olyan akinek a meforál a 4szeresére rontotta az eredményét? Inzulint cukrot?
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?