Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Régóta olvaslak Titeket,és nézem hogy megoszlanak a vélemények a répa felszívódásáról.Mármint a tempójáról:))
Az én dietetikusom szinte egyik kérdésemre sem tudott konkrét választ adni,ilyen volt a répa is:(
Bocsi hogy belekotyogtam.....
Nekem is volt már sokszor ilyen, de soha semmit nem kaptam, illetve egy évvel ezelőtt mindenféle antibiotikumot, viszont akkor fájt is a hasam, el is múlt.
Nyáron voltam másik dokinál, akinek szupi volt az uh-ja, azt mondta minden gyönyörű, nyugodtan terhes is lehetnék, nem cisztás nagyon a petefészkem sem..szóval gondolom, ha polipom lenne, látta volna, nem? Vagy az ilyen gyorsan kialakul?
Aaa szegeny te s,de van egy csodas fiacskad.
Nezetek csak nem vagyok otthon ebben a hormon dolgokban,mind magamnak kerem meloban.
Szegyen hogy egeszsegugyis vagyok es nem ertek hozza,de dokik sosrm kertek soha semmit,csak Tüü.
Tényleg kellett volna. nem tudnál nézetni? mert lehet, hogy ez autoimmun.
Annyira sajnálom, hogy ennyit kell szenvedned. Úgy segítenék.
Mi jól, bár nekem is kellene menni nézetni hormonokat, mert 3 havonta kell járnom a pajzsmirigyem miatt vérvételre:S
Kerek a mensmentisbe idopontot,ennyi tehetek.
Rengeteg hormont szedtem eletem soran.
Cysta nemreg derult ki,mert volt mammografiam es uhom.
De,hogy mikor es honnan ered az endo.nem tudom,ezt mar nem deritjuk ki.
Mutet utan remelem sok minden megoldodik majd,rendbe hoznak es a laborjaim is valtoznak,plusz gyogyszerek.
Nem nèztek,de ahogy latom kellett volna.
Doki,ennyi.
Te ismers ,mi johet meg?
Ti hogy vagytok?
:))
Hát, pedig nem értem ha Visanne mellett voltak mellcisztáid? Ezt az egészet ki kéne bogozni hogyan és mikor kezdődött, mert az endometriózist elvileg progeszteron származékokkal lehet féken tartani, plusz a ciszták is, na a csokiciszták ki tudja mitől lesznek... Szóval hogy ez az egész hol meg mikor meg hogyan kezdődött... Lehetett először egy cisztád, az termelt túl sok ösztrót? Aztán újabb és újabb, hát neked lehet hogy ez így nagyon összejött.
Endomosok biztos segítenek neked itt többet majd.
Hú Zsani, a tsh-d tényleg elég magas.
anti tpot néztek?
A visanne mellett nekem is lettek cystaim a mellemben,sok mellekhatasa volt,ezert hagytam abba.
Neked sem lehet egyszeru,de kinek az.
Kezdem azt hinni,hogy ez vmi nepbetegseg.
29 vagyok,ès sajnos igen sikerult mindig jo kezekbe kerulnom.
Akarom kenni a progit,mert az segitett anno,visannerol hallani sem akarok.
Evente mutottek,volt hogy tobbszor is.
Eddig jo volt a tshm utana nezve,nem lehet hogy sok csemegekukit eszem es azt jol meg szoktam sozni..:-)
Én nem akarlak felidegelni de az időben elkezdett progeszteron pótlás lehet hogy mindezt megelőzte volna. Nagyon ki vagyok akadva úgy össz, a magam állapota miatt is, PCOS-es vagyok, sz.r kevés a progim a ciklus 2. félben bár nincs ekkora ösztró túltengésem mint neked, szerencsésebb vagoyk, de pár éve elkezdett fájni a mellem és pont mennem kell UH-ra, ha most kiderül hogy cisztám van ott is, vagy ne adj isten még rosszabb....
Szóval látod, nem is tudom, így utólag akkor már mi a legjobb. Gondolom kapni fogod továbbra is valahogyan a progeszteron származékot???
Hány évesen volt az első cisztád?
Azt mondod a legelső óta? Hány éves vagy? És nem törődtek legkésőbb 16 éves korodban ezzel, ill. azóta?
Hogy az a... komolyan most olvasom épp a nőgyógy endokrin amcsi szakkönyv amenorrhea fejezetét, és úgy szentségelek mint a... Hogy ezeket így elhanyagolják...
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?