Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Ezt mind meg lehet csináli korpovit kekszből? Én azért nem csináltam eddig ilyeneket, mert korpovit kekszből nem tudtam elképzelni, de most akkor majd kipróbálom :D
Milyen az a tejfölös kekszes?
Sajnálom, Én tavaly szeptebmerben kezdtem el diétázni ill változtatni a dolgokon, dec közepéig meg sem moccant a sulyom (dec elején kaptam metformint), szóval átérzem. Előtte sem éltem azért úgy mint marci a hevesn, de azért chips meg pogácsa, meg fagyi mert ezek a gyengéim. De ha nem figyeltem már akkor is híztam.
Viszont miután végre beindult, hipp hopp lement 7 kg, onnantól meg ilyen havi 1-1,5 kg (most 2 hónapig állt)
Nem indul be, azt jelenti, hogy grammra annyi vagyok mint 2,5 hónapja. Azóta 1 kontrollom volt pár hete és azt mondta, Boncz doktornő, hogy nem a ch az elsődleges, hanem a kalória, ami 1200. 1200 kcal mellett én nem tudok megenni 140-160 g ch-t, mert ahhoz pl. több gyümit kéne ennem (kevesebb kalória, több ch), de a gyomrom nem mindig szereti a gyümölcsöket :) amióta a gyógyszert szedem és hát az IR diéta alapját sem a gyümölcsök képezik :). Olvastam olyat és egyébként a dokinő is utalt rá, hogy az ember nem mindegy milyen tartalékokkal megy bele a diétába, ha nekem ez lett volna az első, vagy már 3 éve nem figyelnék az étrendre és mozgásra, vagyis éltem volna mint marci hevesen és mindenfajta egészségtelen dolgokat ettem-ittam volna, akkor most fogynék, de mivel eddig sem ettem nagyon másképpen, ezért a kcal-t csökkenteti velem, mert a deficit az deficit.
Nem mondom, hogy a mozgásnál mindig toppon vagyok, lehet ez a kalória miatt van, de szerintem a szervezetem elkezdett ráállni az 1200-re, az is tény hogy a ch számlálgatás mellett sokkal jobban éreztem magam, mint most a kalória számolással :( De továbbra is tanácstalan vagyok....
Jaj ez tök jó, hú tényleg a telfölös szelete, az is fini!
Keksztekercs? Karácsonykor szoktam csinálni gesztenyés keksztekercset!
Én múltkor elronottam a kalácsot és elég kemény lett, na abból csináltam ilyen pudingos rétegezős édességet! Az is jó lett :)
Hú pont múltkor találtam meg ezt a receptet és bánkodtam, hogy háztartási kekszel van. De ha korpovittal is fini, akkor lehet csinálok!! Meg kekszgolyót!!! Meg sportszeletet! Na jól van, nem akarok senkit kiakasztani az édesség vágyammal, de a kiscsaj édesszájú asszem :)
Én hétvégén túros pitét csináltam, nagyon fini lett.
Hasonlót én is szoktam enni, csak gyümölcs nélkül készítem. A pudingot kicsit hígabbra főzöm, kb úgy, mint a somlói galuskánál, és rétegezve lerakom a korpovitot, durvára vágott diót és a pudingot. Diab (saját készítésű) tejszínhabbal szoktuk enni.
De a te recepted is ki fogom próbálni, nagyon jól hangzik és egyszerű.
Én körtés pitét sütöttem hétvégén, recept a naplómban.
Kekszes - almás
Hozzávalók: 1 kg alma , 8 dl víz, 20 dkg cukor , 3 cs. főzni való vaníliás pudingpor , 50 dkg háztartási keksz
A tetejére : 3-4 ek kakaópor , 4 ek porcukor , 5 dkg vaj, 8 – 10 ek.víz
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk 5 dl vizet, a cukorral elkeverve kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy tepsi alját kirakunk keksszel és rákenjük krémet. A tetejére szintén keksz kerül.
A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Ha kihűlt egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és forró vizes késsel szépen szeletelhető.
A hétvégén ezt készítettem el, természetesen IR mód. Korpovit kekszet használtam háztartási helyett, és eritriolt. Isteni finom, és nagyon gyors.
Mi az hogy nem indul be a fogyás?
Én most kezdtem megint többet enni és most indult be a fogyás újból.
120 g CH alá semmiképp nem szabad menni pláne ha gyógyszert is szedsz!
Nekem azt mondta RR, hogy 120 ig lemehetek CH val ha jónak látom, én csak 8 hónap után voltam MM be és látta ment 8 hónap alatt is azért szépen. Csak egy pár dolgot elmondott. (diétás oktatáson nem voltam soha)
1200 kcal-lal éhen haltam, de 1500-1600 között már jó néha 1800 kcal, de mozgás mellé kell is az engergia különben nem lesz erőd semmihez.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?