Ikerterhesség (beszélgetés)
GRATULALOK!!! Minden elismeresem a tied, ahogy ezt vegig csinaltad! Nagyon sok boldogsagot a picurikhoz!!
Gratulálok:-) nagyon szép neveket választottál nekik
Sziasztok! 06. 05-én megszületett Fanni Eper(15:29, 2700g) és Lili Szeder (15:32, 3000g)! :) <3 Gyönyörűek!
Sikerült a sima szülés, kicsit repedtem, de ok.:)
Szia Xangapark!8.héten még láttuk,hogy ott van,de még mindig szívhang nélkül,akkor már mondta az orvos,hogy ő nem fog megmaradni,9 hetesen már csak az összeesett petezsákot láttuk.De a másik két picur szépen fejlődik,így nem szomorkodtam nagyon.
Bocsi elirtam :megkerdezhetem
Meg kérdezgetek hogy mekkora volt a kicsi aki nem maradt veletek? Hasonló helyzetben vagyok a doki nem biztatott hogy a 3. Ott marad
Sziasztok!Most járok itt először,és csatlakoznék,mert ha minden jól megy,karácsonyra én is ikres anyuka leszek.Hármas ikerterhességnek indult,sajna a legkisebbik ndm maradt velünk,így ketten vannak a pocakban. :)
Gratulálok!! Én is ott szültem az ikreimet decemberben. Nem fog visszaköltözni a helyére a kórház, mire te szülsz??
Szia Petra,
de jó, hogy más is van rajtam kívül, aki még viszonlyag az elején van! :-) Akkor te decemberre vagy kíírva, és lehet, hogy kétpetéjűek, igaz? És az első gyerkőc mekkora most? Hát, nekünk ők lesznek az elsők, és mindenkitől azt hallom, hogy az eleje nehezebb lesz, de aztán később sokkal könnyebb. Én annak örülök, hogy ők mindig ott lesznek egymásnak, és ez szuper dolog! A fiú-lány páros nagyon klassz, én annak is örülnék, de mindig is fiút szerettem volna elsőre :-) Melyik kórházban fogsz szülni? Én Sote II. klinikán, Tömő utca. Szép napot!
sziasztok én első lombikon vagyok túl, kaptam vissza 3 babócát, hétfőn voltam uh - n és azt mondta a doki, hogy lát 2 nagy petezsákot 8,6 és 7,8 mm illetve a végén talált egy kis 3mm - t is. szerintetek megmarad a nagyon kicsi vagy el fog halni? járt már így valaki?
Szia Hani:-)
Én ma töltöttem a 13. hetet, már korábban írtam ide, még az elején, mert nem igazán voltak rosszulléteim, és hát persze mindenen lehet aggódni, hát mért ne ezen is:-)
Azóta persze van rosszullét rendesen:-)
Nekem második terhességem, és az uh-os orvos tippje szerint egy fiú és egy lány lehet a pocakomban.
😊Hogy bírod? Nehéz már a finisben,nem?? Én ma jól voltam,nem kéne melegebb idő,pont jó!! De hétvégére mondják a kánikulát,Ajaj,lesz lábdagadás...
Köszi! :) De még nem... Hónapokig annyira koncentráltam, h maradjanak, h úgy maradtam.... :)
Málna,el vagy tűnve,nem tán???? Sokat gondolok rád😊
Sziasztok!
Teljesen új hozzászóló vagyok, egy ideje már olvasgatom a fórumot, csak nem tudtam eldönteni beszálljak-e, mert én még csak most töltöm a 16. hetet, de szintén ikrekkel. Tegnap voltunk 4D uh-n, valószínűleg két kisfiú lesz, nagyon aranyosak voltak mindketten. Nemrég múltak el a reggeli rosszullétek, most már "csak" a fáradtság van jelen, na meg még mindig fura, hogy a másodikra fellépcsőzve már úgy ver a szívem, mintha futottam volna... Első terhességem amúgy, nagyon igzatottak vagyunk, most pl. teljesen más érzés már, hogy tudjuk a nemüket, egyre kézzelfoghatóbb az egész! Gratulálok mindenkinek, további szép napot!
Most jöttem a tusolásból,úgy fújtatok,mint egy gőzmozdony,jobb oldalt fekszem,mégis fulladok,ááá....néha,vagyis ilyenkor már nagyon unom a terhességet,tiszta idegbeteg vagyok...igaz 175cm magas vagyok,87 kilóval kezdtem,már az indulási súly is marha sok..,most 98 kiló vagyok,még kimondani is ijesztő 😞
A nőgyógyászom látta jobbnak,ha nem dolgozom már ,igaza van,hisz állómunka..unokahúgomnak 4 éve lettek ikerbabái,spontán neki is,ott két fiú van😉 szerdán megyek megint vizsgálatra,remélem már megtudjuk a másik babóca nemét is,💓meg általában renben vannak e,jaaaj az elején nálam is úgy volt,hogy ha tehettem volna magamra kötöttem volna az uh.s készüléket 😊egyébként Visszatérve a melóra,nem is bírtam volna,az tuti,a sok állást hajtást határidős munkánk van a párommal,szabászok vagyunk!
Üdv egyébként köztünk! Én sem régóta vagyok aktív tag, bár azóta elég mozgalmas és idegtépő lett a terhességem, de legalább nem unatkozunk :) Egyébként volt vmi oka h már a 6. héttől otthon vagy? És milyen komoly h lassan a 30. héten még mindig nem mutatta meg magát az egyik picur! :) Na de ami késik nem múlik ;) Am nálatok volt a családban iker vagy vmi segítség útján jöttek rögtön ketten? Vagy esetleg tök véletlen h ikreitek lesznek? Nálunk sehol nem volt, de valószínűleg az az 1 doboz Closty, amit bevettem peteérés serkentésre kicsit jobban hatott mint vártuk, mi azért nagyon meglepődtünk, de nem csinálnánk vissza, nagyon várjuk mind a 2 fiút! ;)
Köszi szépen a biztatást! Ezt a súlybecslést meg tudom h kár készpénznek venni, csak egy támpont, csak kíváncsi voltam rá! :) Egyébként tök nyugis vagyok, csak most gondoljatok bele h minden héten járok ellenőrzésre (vérvétel+uh+doki) és minden alkalommal mondogatják ezeket a dolgokat, olyan rossz hallgatni, és jó ha mások mondanak pozitív példákat is. Bár én meg sem hallom mikor mondják a koraszülést, meg ha most születnének nem sok esélyük lenne stb... mert nem fogom bevonzani a rosszat! A fiúk nagyon is jól érzik bent magukat és még jó sokáig bent is lesznek. Ebből a szempontból teszek a dokikra, hisz tudom h az a dolguk h mindig elmondjanak minden eshetőséget, de a jókat valahogy mindig kihagyják! De a család, a barátok és persze itt ti is sok sok pozitív energiát adtok és láthatjátok még egyben vagyok és leszek is még min. 10 hétig! ;)
Mindenki csak jósolgatni tud és sztem felesleges,próbálj meg nyugodt maradni,változtatni nem tudsz a helyzeten akárhogy is van. Az orvosok szeretnek paráztatni, inkább rosszabbat mondanak és jobb legyen az eredmény, mint fordítva..a súlybecslés pedig egy nagy baromság, barátnőmet is megszülesztették aztán kiderült majdnem egy kilóval kevesebb volt a baba. Nyugi, legyenek bent még jó pár hétig :)36 hétre szültem, teljesen egészségesek a fiaim, 2200 gramm volt mindkettő, nem igényeltek semmilyen ellátást. Drukkolok!!!!!
Nekem a védőnő azt mondta, 15 fok alatt +1 réteg, afelett úgy ahogy mi öltözünk. Nekem a fiúk a legnagyobb kánikulában születtek,eleinte túlöltöztettem őket, aztán az orvos jól leb..ott..sapkát csak ha hideg van, vagy szél vagy napsütés adok rájuk,nincs állandóan a fejükön..volt,hogy télen sétánál hiszti volt, ahogy kitakartam őket azonnal elaludtak,persze ez már nem a legnagyobb hidegben :) Már nem problémázom egy ideje az öltözködésen, elég izzadósak és sokszor melegük van, az apjukra ütöttek..soha nem voltak taknyosak,vagy megfázva.
Nem semmiiii!! Nagyon ugyik vagytok, plane ha az elozmenyeket nezzuk. Le a kalappal!
Éppen nagy visszaolvasásban vagyok,novembernél járok..bár úgysem tudom visszakövetni a legelejétől,lehetetlen!😊remélem mindeki jól van😊
Szia Málna! Olvastam rólad is,nagy nagy Gratula a 38. héthez!!!!!néztem a táblázatot,azt hittem már babázol,de jobb ez igy a babáknak,bár gondolom neked már elég nyűgös 😊 .Én most a fulladással küzdök,tiszta para...,a vérnymásom pedig okés..😞 Én Toth Zoltánnál fogok szülni,ugyszint a Hetényiben.
Helló! Én szolnoki vagyok. Holnap töltöm a 38. hetet, és haskörfogatban egy szerény 115 cm-t tudok felmutatni.... :)
Sziasztok!!hetek óta olvasom a fórumot,nagyon jó tanácsokat osztatok meg egymással 😊én egy Szolnok megyei ikerbabákat váró kismami vagyok,29 hetes,4 napos,spontán sikerültek a kismajmok😃,egy leányzó tuti,a másik babóca szégyenlős még.....minden rendben velem,zárt a méhszájam,igaz a 6. héttől otthon vagyok,Mostmár csak pihenek,fekszem,de nem is bírok sokmindent csinálni,háztartás,kész..😞szeretnék csatlakozni hozzátok,igaz én már nem az elején vagyok,de a haskörforgatot tudom übetelni!!!!! 127 cm 😁😁
Wicky, nagyon jó hírek! Súlyt nem tudok mondani, nekünk sosem becsülgették. De a táblázatok alapján a 600 nagyon jó! Sztem, h mozgatja mindenét, nem lehet károsodás???? Toloszékes mértékű biztos nem.
Az időt meg szépen kihúzzátok majd, hétről hètre! Drukkolok!
Naggyon szoritok nektek. Szuper, hogy mindket baba fejlodik. A dokik eleg szkeptikusak, de ti majd jol racafoltok mindenkire :). En 26+2 heten voltam UH-n. Akkor a fiuk becsult sulya 872 es 834g volt.
Szia Wicky, drukkolok, hogy minden rendben legyen nálatok.
Megkérdezhetem,. hogy hogy helyezkednek el a pocakodban a kicsikék? Mert nekem mindkettő medencevégű volt, és én az uh-val kapcsolatban leírnám a tapasztalataimat:
Többnyire fizetős uh-kra mentem, mert ott több időt töltöttek velünk, és át is kapcsoltak 4d-re a végén, és még képet is kaptunk...szóval azt hittem, hogy milyen tuti kis szolgáltatásban van részünk...
Az utolsó uh-n azt mondták, hogy szinte egyformák a kicsik, viszont a szülésnél derült cak ki, hgoy több, mint 600 gr van kettejük között...
ennyit az uh-król....
Sziasztok lányok! Na nálunk nagyon szépen haladnak a dolgok, már betöltöttem a 6. hónapot és olyan büszke vagyok az én kicsi fiaimra! A csütörtöki uh szerint teljesen egyformák méretben és az "A" babám is szépen fejlődik, bár szegénykémnek nagyon kevés a vize továbbra is, és valószínűleg ez már nem is fog változni. De mozog és növekszik és ez szuper, csak a dokik nem tudják megmondani h lesz-e esetleg vmilyen végtagbeli károsodása! :/ Szerintetek ha mozog és teljesen átfordult, meg rugdalózik akkor elvileg nem lehet mozgássérült, azaz nem lesz tolókocsis vagy ilyesmi?? És am meg tudjátok mondani h nektek a 24. hét körül hány gr-osak voltak az ikrek? Kíváncsi vagyok! Az enyémek 24+0-kor 610 gr körül voltak, mind a 2! És szurkoljatok tovább, mert a cél h min a 34. hetet betöltsük, az már "csak" szűk 10 hét, nem teljesíthetetlen feladat! :) Hisz a fiúk nagyon jól érzik bent magukat! Köszi a válaszokat!
További ajánlott fórumok: