Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Bevallom bűnömet:
Tegnap nekiálltam a "nagycsaládosoknak való" vöröshagymának, hogy a Dodi által említett rántott hagymarózsát megcsináljam.
Elbénáztam: nem a felrakott linkben szereplő liszt-tojás bundába forgattam meg, hanem sűrű palacsinta tésztába. (=nem akartam annyi tojást felütni, ami ahhoz az öklömnyi hagymához kellett volna!) Hogy a tejtől, vagy mitől, de a bő olajban gyönyörűen le is folyt róla, tele lett az olaj a csörmővel, a hagyma sem sült meg, ... erről ennyit.
Azt hiszem ilyenkor szokott előjönni, hogy egy tányér közönséges paprikás krumpli.
Majd kerülök egyet, ha esetleg kapok májat (akár sertés, akár csirke), abból gyorsan készen van egy kis resztelt máj.
Max. 3 nap.
De ne aggódj, most én is pont így jártam.
Vegyes zöldsalátát készítettem még a hét végén, raktam bele főtt virslit is, akkor ettem belőle... most kivettem a hűtőből, pedig ha szegény édesanyám látná, hiszen mindig arra tanított: kaját nem dobunk ki! De többe kerülne a gyomormosás, a gyógyszer...
Szervusztok!
Valóban reggelenként már nem "az enyim nyaram", de tegnap d.e. is szépen kisütött a nap, igaz, hogy csak inkább világított, ereje már nincs.
No én ma reggelre jutottam el odáig, hogy lehet, inkább nem is eszek... egyszerűen akármi jut eszembe, hogy tudnék főzni, mert van hozzávaló, az nem kell, de a főzés is most úgy hiányzik, mint púp a hátamra...
Be kell vallanom, maramreszerol nem vagyok valami tundoklo konyhatunder, es ha csak lehet csalni en csalok, es minnel kevesebbszer fozok/ Inkabb nagyobb adagokat, majd porciokra psztpm neha es be e hutobe.
Utoljara rizst foztem, kukoricaval keverve, es szetosztva muanyag rapattanthato edenykekbe teve tettem a hutobe,mar vagy ket hete, de ma este megtalaltam egyet , az utolsot, mondog, jaj Istenem, ezt meg elfelejtettem! Hat mar a szaga nem volt valami biztato, igy ment a szemetbe..
Nektek mi a tapasztalatok, meddig lehet azt nem lefagyasztva eltartani?
]mig szaga nem lesz! :DDD ]
Hát, most tudtam csak visszajönni... de majd holnap folytatom...
Szép álmokat!
?????
Én hetente háromszor veszek tejet : 6 litert alkalmanként.....
Sziasztok!
Ma jobb idő volt, de azért ez már nem a "mi nyarunk" :(((
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)