Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
94844. Százas Evelin (válaszként erre: 94843. - Guruljka)
ma 20:13
Vannak elvetemültek, akik mindenhez megennék. Én is. :-) Még magában is, az utcán én mindig azt vettem egy zacsival. Az alján hagytam a pici nagyon sülteket, az a legjobb.
94843. Guruljka (válaszként erre: 94830. - Forrest2010)
ma 19:21

Főttkrumpli, tejföllel? Ez nekem olyan hidegkonyha jellegű. Nem étel mellé való saláta.


De én azt sem értettem sose, miért kell a köretet is zsírozni, hiszen eleve zsíros hús mellé tálaljuk, hogy felszívja a szaftot. Tehát se a nokedlit, se a rizst nem zsírozom, és a mai napig nem "rendes" köret a szememben a hasábkrumpli. :D Legalábbis sült -rántott dolgokhoz szerintem nem való. Hogy annak idején, gyerekkoromban, mihez kaptunk hasábkrumplit, már nem emlékszem, de ritkán fordult elő, az biztos. :D

94842. Százas Evelin (válaszként erre: 94841. - Tumbo)
ma 19:01
A mamáé is jó nagy. Majd összekötöm, csak elfér a Suzukiban. Ha nem, akkor a tetejére kötözöm, van csomitartó.
94841. tumbo (válaszként erre: 94840. - Százas Evelin)
ma 18:58
mi is úgy kaptuk a miénket,biciklin toltuk haza.azóta is szorgalmasan terem.
94840. Százas Evelin (válaszként erre: 94838. - Tumbo)
ma 18:41

Én elegánsan kiásom majd az egész bokrot, most telefonáltam anyámmal, épp halálra ítélte. Nem tudom mi baja van vele, gyönyörűszép.

Nehéz időnként a mamával. Képes lett volna nagy placcokat üresen hagyni, mert neki úgysem kell már semmi. Most meg lelkes, milyen szép az én sütőtököm, meg cukkinim. csak futkorászik elfele, ő meg terelgeti. :-)

94839. globus (válaszként erre: 94822. - Syria)
ma 18:08
Vágd ketté nyersen és nézd meg a belsejét... fujjj :)
94838. tumbo (válaszként erre: 94837. - Százas Evelin)
ma 18:00
enni nem is nagyon jó.általában ribizlis túróst szoktam belőle sütni.de hogy lehet szaporítani,gondolom dugványozással.
94837. Százas Evelin (válaszként erre: 94836. - Tumbo)
ma 17:49
Anyámnak van szép nagy ribizli bokra, kettő is. Abból kellene valahogy hajtást hozni. Nem mintha nagyon szeretném megenni. Már csináltam belőle zselét, lekvárt, attól is visszafejlődök szűzlánnyá. De némelyik sütibe nagyon megy, és persze gyönyörű piros.
94836. tumbo (válaszként erre: 94835. - Százas Evelin)
ma 17:45
egy egresem van,nem fiatal,egy kistálnyi lett rajta.a ribizlin két nagy tállal.mind a kettő piros.
94835. Százas Evelin (válaszként erre: 94833. - Tumbo)
ma 17:42

Apám is utálta. Én meg szeretem. Egresem nincs is, tüskés car. :-)

Van egy ribizlim, az magastörzsű, de kifagyott a fő ága. Kihajtott viszont a tövéről, most nagyon szép, terem is.

Nade feketét. Határozottan emlékszem, hogy először piros ribizli volt rajta. Visszafajzott a beste ribizlije. Na az meg savanyú car. Legalább nem tüskés.

94834. tumbo (válaszként erre: 94830. - Forrest2010)
ma 17:41
karácsonyra mindig azt csinálok.krumpli,hagyma,só,ecet,víz.hozzá rántott hús.
94833. tumbo (válaszként erre: 94831. - Százas Evelin)
ma 17:39
a nagyapám testvére egresszószt szokott csinálni.de utáltam.
94832. Százas Evelin (válaszként erre: 94830. - Forrest2010)
ma 17:36

Az én nagyanyám is urasági cseléd volt Pesten. Kikapós asszony volt, már a papa felesége volt, amikor a régi katonatiszt udvarlója belőtt az ablakon...

Apám folyton azt emlegette, hogy attól kezdve, hogy valaki elkapta neki a csirkét, egy órán belül ott volt abból az étel az asztalon.

94831. Százas Evelin (válaszként erre: 94827. - Forrest2010)
ma 17:35
Én meg azon dobtam egy hátast, hogy tanyán a galamb pökrölthöz édes kompót volt. De finom volt nagyon. Utána tejes pite, a néném vékonypitének hívta.
94830. forrest2010 (válaszként erre: 94828. - Guruljka)
ma 17:26
igen , ők úgy szerették / Anyósom valaha cselédkedett uraknál , hááááát ISTENIEN finoman , ízletesen főzött / nálunk , csak sima ecet-só-cukor volt a krumplisaláta leve , a főtt kiflikrumpli karikára , a hagyma + szálasra volt szeletelve benne , én azt szerettem :)
94829. forrest2010 (válaszként erre: 94826. - Százas Evelin)
ma 17:22
:) hajdanán kolléganőm férje foglalkozott galambokkal , / röptetett / és a kicsikből kapott levesnek " csipogót " gondolom kellett abból a piciből néhány a leveshez :) de kolléganőm szerette a levesét :)
94828. Guruljka
ma 17:21
Na kezdem nem is érteni, miről beszéltek. Tejfölös krumplisaláta?
94827. forrest2010 (válaszként erre: 94818. - Százas Evelin)
ma 17:18
:) valamikor, hajdanán Anyóskám is azt szerette rántani , de töltött-húst is abból sütött , vágott rá 2 zsebet és abba tette a fincsi tölteléket , mindig tejfölös krumplisaláta volt hozzá / első alkalommal annyira meglepett az íze , h forgattam egy db-ig a számba :( de megkedveltem , igaz , h én soha nem tettem bele annyi cukrot :)
94826. Százas Evelin (válaszként erre: 94823. - Fehérke111)
ma 16:13
A kisgalambé az meg kismacska falat. Nem eszünk galambot. Én kaptam már Szabolcsból tisztítottat is egészben, de akkor még nem volt macska... Már nem emlékszem, mit csináltam vele, de nem ettünk belőle.
94825. tumbo (válaszként erre: 94822. - Syria)
ma 15:38
igazad van,azt kell kivágni rendesen,én az egészet le szoktam vágni.de a kacsából az anyám,meg az apám kedvence volt.
94824. fehérke111 (válaszként erre: 94817. - Forrest2010)
ma 15:15
Jó bizony! Finom másnap, hidegen is.
94823. fehérke111 (válaszként erre: 94813. - Százas Evelin)
ma 15:13
Én még a kisgalambét is megmentem :-)
94822. syria (válaszként erre: 94807. - Globus)
ma 15:00
Bocs, de rosszul tudod: a püspökfalatnak csak egy része a zsírzómirigy. Azt mindenképpen el kell távolítani, mert különben faggyúízű lesz az étel. Próbáld ki! Utána másra se vágysz, csak püspökfalatra. :)
94821. Százas Evelin (válaszként erre: 94820. - Tumbo)
ma 14:38
Nem tudom. Szerintem az pici comb. Dobverő ott a neve. Belül van a bőrke, finom lehet.
94820. tumbo (válaszként erre: 94816. - Százas Evelin)
ma 13:45
nem a szárnya tövét fordítják ki?a lányom pénteken megint megy egy indiai fogadásra.mondom legalább jót eszel,szereti az olyan gezemicéket.én inkább maradok a rántott húsnál.
94819. tumbo (válaszként erre: 94818. - Százas Evelin)
ma 13:42
a tarját sütve szeretem.a rántott karajt meg jó emberesen.jó nagy legyen,vastag.
94818. Százas Evelin (válaszként erre: 94817. - Forrest2010)
ma 13:23
Uh, én meg rákaptam a rántott tarjára. Jó vastag szeletke legyen. :-) Sokkal finomabbnak találom, mint bármilyen rántott husit.
94817. forrest2010 (válaszként erre: 94814. - Tumbo)
ma 12:48
pedig jó az másnaposan :) is ! én meg teljesen papírvékonnyá verve - panírozva szeretem magamnak sütni :) nem is látszik benne a husi :) nem is kér belőle senki :(
94816. Százas Evelin (válaszként erre: 94814. - Tumbo)
ma 10:56

Jaj, van a kínaiaknál egy olyan nyeles, gömbölyű, rántott izé, nézegettem, ilyen állat nincs. Hát rafkósan az alsó combról húzzák vissza a húst gömböcbe, úgy panírozzák és sütik.

Sem nem ettem, sem nem csináltam még ilyet. Még ilyet!

94815. tumbo (válaszként erre: 94812. - Fehérke111)
ma 08:55
néha gombát is szoktam a hagymára tenni.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook