Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Nekem A ragyogás.
Miután elolvastam - mert nem bírtam ki, hogy meg ne tudjam a végét, a könyvet eldobtam.
Rémséges pszicho-horror.
Nekem volt, még linket is adtam :D
Nos, a teás-kézzel készített bögrés ajándék ma délelőtt megérkezett.
A "Tél Teájának" még lezárt díszdobozon át is fenséges illata van, szárított gyümölcsdarabok, fahéj. A 2 fél literes bögre (készletet is lehet választani, de akár csak 1 bögrét is) még gyönyörűbb a valóságban, mint amilyennek a fotón láttam.
Nagyon nagyon boldog vagyok :)
Arra lettem volna kíváncsi, hogy van e valakinek valami egyszerű, de nagyszerű egyedi ötlete Karácsonyra.
Akár kézműveskedés, akár ajándékba adható süti, akár vásárolható dolog?
"Mennyi darált húsból, mennyi gombócod lett???"
Mondjuk ez függ a keménytojás méretétől, meg hogy mennyi kenyeret teszel A FASÍRTMASSZÁBA.
Általában 3 kisebb vagy 2 nagyobb jön ki fél kiló húsból, de én egy kilóból indítok, mert jó az a maradék hidegen, vagy szendvicsbe (olyanképpen, mint a hamburger) vagy egy főzelékre....
Jó ötlet!
De ezt a meglepit már vagy két éve elpuffantottam...
Leslie L. Lawrence könyveit is nagyon kedvelem. Nem sok van amit nem olvastam.
Bár az igaz, hogy azért elég egy sablonra készülnek. De így is mind izgi - nekem! :)
A Stepheng King könyvek horror szintűek.
Nekem a Tortúra című könyve volt a legjobb/legmélyebb benyomást keltő műve.
Sűrű vér = trombózisveszély!!!!
Mégiscsak inni kellene...
Na tessék, itt egy érdekesség:
A lebbencslevest nem kedvelem, de az ugyanolyan elkészítési módú tarhonyalevest pedig nagyon!!! :)
"es ha egy felnott nem all ott kint az elsos unokamat nem engedik le a buszrol"
Mondjuk ez egy nagyon rendes dolog!!!!! , de akkor mit csinál a gyerekkel? Buszoztatja estig???
Ha már vettél konzervet vagy szárazat és szeretted, akkor a lisztet is szeretni fogod mert ugyanolyan az íze. A liszt annyival előnyösebb hogy a kitalálástól kb. 10 percbe telik az étel elkészítése, nem többe.
Fél kilós csomag csicseri lisztet a bulkshopban 750 ft-ért vettem.
Ma 60 gr. csicseri lisztből készítettem a humuszt. 2 tányérba tettem ki. Kevésnek tűnik szemre, mégis kielégít egy reggelire.
Mivel régen keresgélek recepteket és persze találok is, most egy olyan oldalt találtam ahol összefoglalják a csicseri jótékony hatásait, és rendkívül jó recepteket is mutatnak. Amit lehet lisztből fogok készíteni, már el is mentettem:
Szerintem a felület nagysága miatt más mennyiségű keményítő oldódik ki a krumpliból...
De kétségtelen, hogy pl a szalámiknak, sonkáknak is más az íze ha vékonyra vagy vastagabbra szeleteljük! :)
Aha....
Én is most néztem meg az árgépet, de 800 Ft a szállítás.. :((
Mondjuk negyed kilót kínáltak 3-400 Ft között, + szállítás...
Tudom, lehet venni fél mázsát is, de még nem tudom, hogy szeretem e? Szóval inkább megnézem a piacon a herbáriában egy százassal drágábban.
De nagyon köszönöm az ötletet!!!!!
Majd beszámolok róla! :)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)