Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
A pirog orosz töltött tészta. Bármivel lehet tölteni:
Hozzávalók
300 gr. liszt
180 gr. margarin
1 tojás
1 csapott t.k.só
1-2 kanál tejföl
1/2 cs.sütőpor
A tészta hozzávalóit összegyúrni és fél órára hideg helyre tenni
Amig a tészta pihen elkészítjük a tölteléket.
Bármivel lehet tölteni, gombával,káposztával,brokkolival,karfiollal.
Nyers tojással és sajttal szoktam "összefogni"
Most maradék sonka került bele
2 óriási hagymát felkarikáztam és megdinszteltem. Amikor kihűlt reszeltem bele 200 gr.sajtot, belekockáztam 3 főtt tojást, egy kis sonkát és 3 nyers tojást, sózni,fűszerezni izlés szerint.
A tésztát kinyújtom vékonyra, kibélelem vele a piteformát. /28 cm./
A széleket körbe vágom és belőle kreálok a tetejére rácsot.
Nálam gáz sütőbe 180 fok kb 35 perc alatt kész.
Igen-igen jól hangzik, csak ahogy írtam is, egyszerűen joghurtot nem szoktam vásárolni. A salátákat viszont ilyen hirtelen ötlettől vezérelve dobom össze. Így marad az olaj + citromlé. :))
Tejföl szinte mindig van itthon, 1 liter tartósított tej kb. 3 hónap alatt fogy el, a 20-25 dkg trappistát képes vagyok akár 3 nap alatt is eltüntetni.
Még nem tudom, Vacsorára gondoltam megsütni. Olajos fűszeres pácban pihennek a szeletek, kiklopfolva.
Egy darab combot vettünk, a nagyobb részét megettük kockákra vágva, párolva.
Még sosem volt ilyen grillem, igen, elemelhetők a lapjai. Ha nem sikerül benne a comb, akkor azt elkészül serpenyőben, és pirítunk benne kenyeret, köszönöm az ötletet! :D
annyit irtatok...húúú ..:)
szép vasárnapot!
Rendben, értem. De ha valamihez esszük a salátát, abban a valamiben biztos van zsír/olaj.
Ha magában esszük, akkor teszünk rá pár szeletke sajtot, két csík sonkát vagy egy kanál joghurtot, akkor meg is van a zsiradék a vitaminoknak!
Persze ez csak az én heppem! Igyekszem minél kevesebb zsiradékot használni!!!
A sertéscomb nem túl száraz a kontakt grillhez???
Milyen lett???
Én tarját és csirkét szoktam grillezni.
Viszont, ha a grill két lapja úgy van rögzítve egymáshoz, hogy elemelhetőek ( is )és párhuzamosan van köztük 4-6 cm rés, akkor istenien át lehet sütni vele a péksüteményeket!!! Nálunk Hitves minden nap használja!
Egyetértek!!!!!
Nem jobb ha mindenki kényelmesen érzi magát?
Akinek meg nem tetszik.....
Köszi a sok ötletet!!!
Mostanában sok rakott cucc volt, tésztaszószt pedig a csontról leszedett husiból csináltam.
Úgyhogy valószínűleg marad a fasírt! De inkább stefánia!!! :)))
Megértelek!
A hideg ellen lehet védekezni, de a meleget már rosszul tűröm.
Pedig fiatal koromban meg sem kottyant!!!
A majonéz tényleg nem könnyű étel..
Viszont a görög joghurtot is lehet majonézes formában ízesíteni!!! (Én a Lidlben szoktam venni, mert finom és nem túl drága.)
Ugyanez a g.joghurt összekeverve citromlével és mézzel/édesítőszerrel magában is meglepően finom öntet!!!
Ezt találtam:
De jóformán csak a karotinoidot említi, amely nem sok zöldfélében van:
Négy zsíroldékony vitamin van (A, D, E, K), az ásványi anyagok oldódására nem találtam anyagot.
Érv lehet, hogy a salátát zsírtartalmú ételek mellé esszük, de az is érv, hogy nem nagy olajmennyiségről van szó, és ha az valamelyik jóféle olaj, akkor a kis citromlével egészséges. Ráadásul sokan salátáznak két fő étkezés között, önálló ételként.
Legyen kinek-kinek kedve szerint.
(Ami az ízt illeti, sokan a salátás tálat bedörzsölik fokhagymával.)
Én mindég hallom, hogy olajat öntenek a salátára - de nem értem. Minek megolajozni egy egészséges salátát, amikor úgyis olyan sok rejtett zsiradékot eszünk?
Tudom, hogy selymesebb az íze, meg ezt látjuk a főzős műsorokban, de én nem adom meg magam az ötletnek!
Ki a csuda tudta volna, ki hol alszik? Én sem értem.
(Amúgy, nem izgalmas a kérdés, hogy "nálad vagy nálam?" :D )
Bepácoltam négy kisebb szelet sertéscombot.
Úgy gondoltam, kipróbáljuk a kontakt grillt, nemrég örököltük meg a húgoméktól.
Ha valami nem sikerül vele, még mindig ott a serpenyő.
A pár szem krumplit tegnap este megettük, mindkettőnknek olyan "mit kéne még enni"-rohama volt. :D
Majd jön a zenélős kocsi, veszek róla hasábkrumplit, azt kisütöm a sütőben.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)