Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
De ügyes vagy! Én megálltam ott a mobilommal, hogy elkezdtem vele fényképezni, de a készülék hátuljáról azt a kis védőfóliát nem vettem le. Senki nem mondta nekem!! :)) Csodálkoztam, hogy nem élesek a felvételeim...
És ha most meg is csinálnám a fotót a mobillal, semmim sincs, amivel azt a gépembe be tudnám pakolni, gondolom, ha odaállítom a mobilt a monitor elé, az úgy nem fog átsétálni??? :)))
Ez már nekem sok, valószínű ezt már nem fogom megtanulni.
A '70-es, '80-as években az egyik munkahelyemen a kolléganő úgy tudta fejből az egész Munka Törvénykönyvét, mindig azt mondtuk hogy úgy született.
Most már a mai fiatalok tudnak a számítógépekről, internetről és egyéb kütyükről annyit, mintha úgy születtek volna...
Egy ideig próbáltam velük tartani a lépést, amit feltétlenül kellett tudnom a munkámhoz, azt megtanultam, de egy ideje már én sem erőlködök. :)
Azt szoktam mondani, hogy műszaki analfabéta vagyok!
Valamikor a tv-hez+telefonhoz bevezettek a szerelők a lakásba vezetéket, a tv-hez kaptam távirányítót. Kész. Aztán amikor az irodából hazakerült ez az asztali gép, és akkor már abba is kellett a net, ismét csak új kóburák, és a régi távirányító mellé kaptam egy másikat is.
Azóta az eredetivel kell be-ki kapcsolni a tv-t, de a csatorna váltás, stb. az újabbal megy. No az olyan, hogy megnézhetem vele akár fél napra előre egy-egy csatorna műsorait, meg van rajta valóban valami gomb, hogy fel akarom-e venni... de itt már az én tudományom megáll, nekem ez már magas.
sziasztok!
Tegnap nem volt net hogy hogy hiányzott..:O) kidőlt a nagy viharba egy hatalmas fa nagy kárt csinált a felső vezetékbe .. de azért szerencsésen túl éltük ..:) ti is megúsztátok?
Ezt a hozzászólást nem én írtam véletlenül???
Mert nálunk is így van, annyi különbséggel, hogy olyan visszatekerhetős-felvevős "csudatudjamianeve" kütyünk van, ami tévézés közben is mutatja a műsorprogramot, igaz, hogy a fél képernyőt eltakarja, közben azt is lehet lapozni. Szoktam is mondani a férjemnek, hogy téged nem is az adott műsor érdekel, hanem, hogy a többi száz csatornán mi megy éppen!!!
De gyanítom, olyankor nem is lát, csak néz ki a fejéből. Ja, és ahhoz is van egy távirányító, meg a laptop az ölében, ott éppen tíz oldal megnyitva, telefonon meg a fészbuk, ugyanakkor a céges telcsi is bekapcsolva, de álljak már fel legyek szíves a géptől, mert azon tud csak filmet letölteni!!!
Hát normális vagyok én???
Kaptam májat, lesz resztelt máj....
Pucoltam én vesét, amikor disznót vágtunk, csodálatos savanyú leves lett a vese-tüdő-szív és egy kis színhúst bele... talán 1x érdemes lenne ismét csak összeválogatni, bár sertés szívet sem láttam már ezer éve.
Jók ezek, csak most úgy érzem "alkotói válságba" kerültem a tegnapi kudarc után, nem igazán van kedvem hozzáfogni hosszabb időt igénylő kaja készítéshez.
Azt hiszem lemegyek egyet kerülni, ha javul az idő, és ha kapok egy kis májat (akár csirke, akár sertés), abból 5 perc alatt kész a resztelt máj. :))
Az is jó! Ami fehér szalonnát hetekkel ezelőtt vettem 20 dkg-ot, abból még kb. 2 evés (8-10 dkg) a hűtőben vár. De hát az nem főtt étel, 1 nap 1x az is kell a gyomornak. Így tanultam.
Ötlet???
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)