Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Akkor mar hetvenkedhetsz! Ne aggodj nem leszel egyedul azon a teren sem!!!
Jo olvasni benneteket!
Be kell vallanom, az en munkateruletem az elektromos technologia teruleten van.
De ne is banjuk, mert ugy kerek a vilag, hogy mas teruleten tanultuk meg a dolgokat es egymast kitudjuk segiteni, vagy is egesziteni a joakaratu munka megosztassal.
Nekem Edesapam azt mondta, fiam, mi mindnyajan csak egy fogak vagyunk az eket nagy fogaskereken, az elet ugy forog jol elore, ha a fogak nem akarnak magukat nagyobbnak tartani, es kisegitik egymast.
A bajok akkor kezdenek kezdodni, amikor az egyik msaik fog nem illik bele a tobbi koze...
Férfisóhaj:
– Utálom a házimunkát!
Elmosogatsz, felsöpörsz, és hat hónap múlva kezdheted az egészet elölről...
Azt meg nem fogom :) Egyszer kaptam méretes halat ajándékba, azzal a lendülettel odaadtam a szomszédnak.
Anyu sem bírta elnyiszálni a baromfi nyakát, inkább tuskóra tette és kisbaltával puff. Fiatalabb korában átadta kerítésen szomszédnak, ő megcsinálta, visszaadta.
Azt hiszed, tudom.
pedig nem! :D - Az életkora biztos belejátszik, meg a tartási körülmények is.
Öreg állatból viszont lehet házi leveskockát gyártani, kérdés, megéri- e azt a rengeteg energiát, mert órákon át kell főzni. De ha kéri valaki, begépelem a receptet pontosan.
A leves kell, különben is: meddig főne pörköltként?
Vagy csak szerintem hosszú idő mire megfő a kakas?
A levest megfőzöd.
A húsosabb darabokat kiszeded, megforgatod pörkölt alapban.
Nem kell akarni!
Ha valakiben igény ébred, hogy képeket töltsön a számgépére, mondjuk hogy tartósan megmaradjon és mindig el lehessen menteni is egy külső adathordozóra, akkor majd megkérdezi a módját.
Ahogy én azt se akarom, hogy kezelni tudjam az okostelefont, mert nincs szükségem a szolgáltatásaira. Ha lesz, majd szólok és kérek vagy veszek egyet.
Azt hittük, 1 tyúkot kaptunk, hááát egy fél kakas.
20 éves korom óta nem ettem, készíteni soha.
Elképzelés: leves, aztán a húst lesütni.
persze, az aprólék..láb, zúza, és kevés mell nem.
Kíváncsi vagyok, ehető-e a melle.
Főzési időre tippek? Ráérős, csak mégis..3-4 óra?
Tudod én a '90-es évek közepén mentem el (legelőször!) számítógépes tanfolyamra, igaz, hogy akkor még a Windows nem is volt, minden gép Exelben működött, de hát a könyvelők már akkor nem igazán dolgoztak kézzel... aztán az évek alatt megtanultam szépen mindent, ami a munkához kellett, apeh, + nav, meg elektronikus bevallás, meg a net-en a jogszabályok, + cégbíróság + akármi... de amikor azt mondta az egyik ügyfelem, hogy: "beírod a keresőbe, hogy..." nem mertem tőle megkérdezni, hogy mi az a kereső! :)))
Ezen a téren rengeteget fejlődtem, az elmúlt 5-6 évben, amióta nyugdíjas vagyok. De én már különböző kütyüket, mint szkennel és bármi más hasonló nem veszek, ... a következő 20-30 év?? Kedves vagy, de a következő szülinapom után már 7-essel kezdem írni az életkoromat. El leszek én már így, ahogy vagyok most. :)))
Én itt a tv-csatorna kiosztásról írtam, hogy nem állítgattam át, hanem csak a távirányítón, ha legelőször megnyomod az 1-est, és a tv-re bejön az a csatorna, amit a szolgáltató az 1-es alá rakott be nálad.
Van egy gomb a távirányítón, az a rombusz alakú, gyakorlatilag négyzet az, csak sarkára állítva. A felső sarkot nyomod, akkor a következő csatorna jön be a tv-n, és máris írhatod a papírra, hogy hanyas sorszám alatt, melyik adó... és mindig a felső sarkot nyomva tudsz előre szörfözni.
Az alsó sarkot nyomod, akkor vissza, de ott van alól, a visszanyíl is.... nyugodtan nyomogathatod, azzal még nem rontasz el semmit...
Nem állítgattam semmit, de:
elővettem egy A4-es kockás papírt, és a távirányítóval elkezdtem a szörfözést, és írtam a papírra: 1-es csatona..., 2-es ... végig írtam az összeset, ami az előfizetésemben van.
De már menet közben x-et tettem ahhoz, amiket nézni szoktam. Így a legvégén csináltam egy a bex-elt csatornákból egy külön listát, és már szinte fejből tudom, hogy melyik adó hányas sorszám alatt van, vagyis a távirányítón csak bepötyögöm, és minden oké.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)