Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
A gyroszt én nem tudnám kihagyni! Nagggyon finom!!!
És egyébként is sok hülyeséget megeszik az ember, amiről nem is tud!
Viszont, a vásárokban, utcán kirakott édességeket , pereceket stb. én sem vettem meg sose!
Jó az, töltött tök, töltött karaláb, előtte blansírozni szoktam
De 1x ettem egy helyen töltött patisszont is. Ha vízszintbe ketté vágod, a közepét kidobod, és megtöltöd. Igaz, hogy még ilyet nem csináltam...
Jézusom, most jövök rá, hogy van itthon patisszon is, darált húsom is, tejföl is alá-fölé, csak egy kis sajtot kell hozzá vennem...
A csillagtököt megpucolom, blansírozom, betöltöm és mehet sütkérezni a sütőbe! A tepsit vastagon kikenem tejföllel, és az előre megsütött karikára szelt krumplit elterítem rajta, arra megy a töltött cucc, és a tetejére is tejföl-sajt.
????
Szerintem simán menne!!! Lehet, inkább egy fafűrészt választanék a művelethez!
Csemete kínait tanult második nyelvként.
A beszéd rész nem olyan bonyolult. Egész jól ment neki.
A gond az írással kezdődik. Egy egyszerű konyhanyelv leírásához is több száz karaktert kell ismerni.
Szóval ehhez már nem volt indíttatása, mivel nem maga választotta ezt a nyelvet, hanem mindenki rábeszélte, ajánlotta.
Pedig rengetek dolgot tudott elmondani és remek kiejtéssel!
Kár, hogy elengedte... :(((
- Valamilyen rakott cucc: rakott káposzta, vagy rakott karfiol
- Vagy töltött paprika, esetleg paradicsomos húsgombóc
- Fasírozottként (stefánia vagdaltként) főzelékkel
- Rántott zöldségféle (ha van otthon) és akkor az mellé rizi-bizi, vagy rizottó
De ha egyszerűen megpárolod födő alatt fűszerekkel, és pl. paradicsom mártással vagy zöldségekkel össze, és spagettire (akármi főtt tészta) feltétként
Csemete kínait tanult második nyelvként. Egész jól ment neki, kár, hogy elengedte...
Tulajdonképpen mindenki rábeszélte, mikor megtudtuk, hogy van lehetőség ezt is választani.
Nem saját választása volt és ez meghatározta a hozzáállását.
Beszélni nem nehéz a nyelvet, egész egyszerű. A gond az írással van. Egy egyszerű konyhanyelv leírásához is több száz karaktert kell ismerni. Na, ehhez már elszántság kell! Pedig meglepően sok mindent el tudott mondani szóban!!!!
Rendben! Egyetértek!!!
Szeretem a pozitív hozzáállást!!! :)))
Viszont a hét elejére kell valamit alkotnom. Talán krumplilevest...
És van egy adag darált húsom is. Ötletek?????
Nekem viszont folyik a víz a hátamon. Most fejeztem be a takarítást. Nem mondom, hogy kész vagyok, de pillanyatnyilag befejeztem... El is fáradtam kicsit.
Viszont ma nem kell különösebben főznöm. A leves kész, a benne levő csontról lefejtem a husit és paradicsomos pastát csinálok belőle a tésztához.
Szép időnk van..... Hideg és szakad az eső... :((
Pfúúújjjj!
Olyan a valóságban is megtörtént nem 1x.
Ált.iskolás korunkban (az úttörő csapatok,) a Tisza árterén vertünk sátrat. Felállítottuk a bográcsot a fák között, és főztük a paprikás krumplit, hasonlót. A fákról belehullott a falevélen kívül ez+az, fakanállal kihalásztuk... attól volt olyan finom!
Volt az ártéren (akkor még!) kismillió vízelvezető árok (árvíz után még azokba csorgott össze a fölös talajvíz), azokban az árkokban számháborúztunk. Ahogy nézem, ezt a szót már a számítógép sem ismeri, aláhúzta pirossal!!! Pedig oltári jó kis játék volt! :))
Olyan is van! Most a kétféle káposztából amit leszeltem megpörgettem sóval, egy idő után kicsavartam, majd közé uborkát, almát, paradicsomot. Később jöttem rá, hogy hagymát elfelejtettem. Majd legközelebb.
Másik fajta, ahogy írod, hogy borsót, babot, karfiolt megfőzni, hozzá kockára vágott főtt tojást, és 2-3 db. ecetes (csemege) uborkát felszelni. Ezt tartármártással öntöm nyakon. Inkább vitamin-pótlásra, mint fogyóra való! :)
Egyáltalán lehet valahol kapni vért???
Én azóta nem láttam (vagy csak nem figyeltem???), mióta nem vágunk disznót!
Ti hol veszitek, és milyen kiszerelésben van?
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)