Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Egy időben anyukáink alumínium lábasban főztek rendszeresen. Aztán kitalálták, hogy káros az egészségre és lecseréltették az edényeket.
Aztán nagy újítás volt a teflon. Mára az is rákkeltő lett.
Mostanában a porcelán a nyerő - csak nem tudni meddig...
Szóval ha évente néhányszor alufóliában sütsz, attól nem fogsz Alzheimert kapni, biztosan!!!
Mondjuk a húsokon bizonyos tápok íze nagyon átérzik!!!
Emlékszem még nagyon a hal ízű csirkékre! - Halliszttel etették őket!
Remélem a Te csibecombjaid nagyon finomak lettek!!!
szép napot!
Ma kert rendezés volt soron..:) főztem pacalt azuramnak..:) én rántott gombát kaptam..:)
Feküdj le, tégy magad mellé egy kisrádiót, és csak annyira vedd erősre a hangját, hogy erősen oda kelljen figyelned arra, mit is mond!!
Az agy belefárad, és megpihen = alszol, mint a bunda.
Ezt gyakorold szorgalmasan, és egy idő után már a fekvő póz is elegendő utasítás az agynak arra, hogy aludjon.
Ezért nem tudok fekve tv-t nézni! :)))
Én kitörölgettem volna a beleavasodott zsírt valami papírral, szárazon.
Utána vizet forraltam volna benne, hogy az kihozza a maradék zsírt.
Ezt kiöntöm, utána mosogatószerrel alaposan kimosom. Ha van hosszú nyelű mosogatókefe, akkor lehet ez is jó forró vízzel.
Többször kiöblítem lehetőleg forró vízzel- ezután már nincs benne szennyeződés, pláne ha a napon szárad.
A zománc egyféle üveg bevonat, az nem szív be semmit. Inkább esetleg a résekben ülhet meg a szag, ahol nem zománcos.
Az ecet nem tisztít mindent, savnak sem erős. A szódabikarbóna meg enyhén lúgos. A zsírt elvileg a lúgos dolog jobban oldja.
De az avas szagot inkább ki kell szellőztetni, miután magát az avasodó anyagot kitisztítottuk.
Szerintem.
Én az indukciós főzőlappal meg a kis villany sütőmmel (a kettő együtt sem volt 40 ezer, inkább csak 30 vagy annyi sem) kiválóan megvagyok. Mostanában hozzájött az ajándék kontakt grill, ez tökéletesen kiegészíti a lehetőségeket. Na ha ezt is vettem volna,a három együtt lenne 40 ezerbe.
Az indukciós és a villany sütő is "pingel" egy harsányat és kikapcsol a beállított idő lejártával.
Iszogathatnál estefelé citromfű teát.
Ha mégsem használ az alvásodra, legalább finom.
:-)
Amíg még dolgozik az ember lánya, persze érthető az ilyen vagy hasonló malőr - de most már itt vagyok nyugdíjban :-) időm mint a tenger, és mégis :-)))
A barackosunkban az utóbbi tizenévben telepített gumibarack volt: szép nagy szemek, és egyenletes sárga, kemény húsú - nyersen élvezhetetlen, ezt én ipari baracknak hívtam, később homályosítottak fel, hogy ez a gumibarack :-))) Jól bírja a fagyasztást is, gyümölcslevesben és befőttnek is gyönyörűen tartja a formáját és a színét és nagyon finom.
Az, amit én most nyamnyamnak összefőztem, az tényleg egy oltatlan őszibarackfa termése, fehér húsú, viszonylag kis méretű szemekkel és kesernyés, fanyar ízzel. Így marad, már nem lesz beoltva.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)