Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Mire gondolsz???
Az átkosban a külföldiek zabálni jártak ide, mert olyan olcsó és nagy adag volt a kaja!!!
A nagy nyugaton ma is csak ételízelítőt adnak a legtöbb helyen, mert drága az élelmiszer. Svájcban az előre becsomagolt (svájci) sajt 30 grammonként van kiporciózva! Mikor veszünk mi 3 deka sajtot????
És a húst is grammra veszik nem dekára vagy főleg nem kilóra...
"az én grillezésem nem jött be! :)"
Mesélj! Mi nem sikerült?????
A smoothie sokkal gyorsabb. Beledobál az ember egy fél marék ezt-azt és 20 másodpercig nyomja a gombot.
És mosogatni sem kell, csak egy gyors öblítés és kész.
én láttam valahol valamilyen receptet, de csak arra emlékszem, hogy kellett bele kukorica, nádcukor meg citrom is a többi között. Most ez mind van itthon, habár a citrom már erősen mumifikálódik.
És fogalmam sincs, mihez kellett volna.
Igen, megértelek!
Én szívesen salátáznék minden nap, ha valaki elém tenné! Nagyon szeretem!
De persze sok idő és én is csak akkor állok neki hét közben, ha van rá időm.
Szerencsére van hasonló ízlésű kolléganőm, így ha kevesebb a dolog, felváltva készítjük a salátákat! :)
Határozottan nagyon fini volt az ebéd!!!
Főztem kérésre néhány cső kukoricát is, és egy kis adag banánfagyi is készült.
Tegnap lefagyasztottam vékony karikára vágva 3 erősen érett banánt. Ma összeturmixoltam egy kanálka Gála vaníliás pudinggal és egy löttyentésnyi tejjel. Mindenki örült neki! :))
szép napot!
rántott hús volt ebédre 5 szeletet megettünk ketten azurammal és azon elmélkedtünk, h régen az "átkosba" mindenkinek csak 1 db járt pedig de ettem volna még..:)
Lesz egy halom és eheted egy héten át rogyásig :)
Ha változatosat akarsz, akkor pepecselsz naponta mindig másfélét.
én is azért nem veszek kenyeret,két-három zsömle.
régen,mikor még melegen hozták a boltba ,egy felet simán bevágtunk,csak úgy magában.jobbak is voltak,mint a maiak.
Köszönöm!
Ez most jól jön, az én grillezésem nem jött be! :)
Persze.
Ugyanakkor én hamarosan rendelek megint fogamra való alapanyagokat, hátha akkor serényebb leszek...:D
Kicsit én is rapszodikusan állok a zöldség témához. Van úgy, hogy rákattanok és akkor minden nap zabálom, míg meg nem unom. Máskor egy hétig nem nézek rá, de szó szerint :) Szeretem a salátákat, de macerásnak találom az elkészítését. tisztogatás, mosás, leszárítás, darabolás, reszelés, öntet kutyulása stb., egy húsétel ennyi idő alatt elkészül. Nálunk rajtam kívül más nem eszik efféle frisseket, esetleg tavasszal salátát, pár napig. Ami szintén frissen jó, már a déli szottyadt estére, napi többször babráljon vele, akinek hét anyja van.
Mondom ezt úgy, hogy szezonban a legtöbb alapanyagot csak a kertből kell behoznom.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)